1. Bio 2003. Krit najlepsi deo Grcke (koji sam video, a video sam dosta toga). Klisura Samarija takodje izuzetan dozivljaj. Poredjenje sa Grdelickom, Sicevackom i tako dalje, nije na mestu, potpuno su razlicite.
  (Djorgo, 3. oktobar 2013 16:25)

  # Link komentara

 2. Na letovanje u Krit sam bio prosle godine.Izvanredno je. Nemoze covek sve ni da obidje. Do cuvenog kanjona Samarija,glavni ulaz. I najteza destinacija u ovom slucaju spustanja ,moze se doci kolima. Renta car nije skup. Nadmorska visina preko 1200 metara. I pocinjete spustanje uradjenim stazama obezbedjenim od opasnosti od odrona i pomocnim ogradama od sunovrata u provaljiu. Sam dozivlja je neopisiv . Na pola puta do izlaza iz kanjona , nalazi se mala crkva Sveti Nikola. Tu je i ekipa za spasavanje i evakuaciju u slucaju pozara. Koja non stop dezura i obilazi ceo kanjon .Divlja koza , simbol samarije prisutna je celim putem. Spustanje sa te strane litice traje oko 45 min. Dok penjanje uz samu stranu traje oko 2 sata.uspon je prevelik. Tek kad sidjete u dno kanjona i pogledate iza vas i vidite gde ste bili . Prodju vad zmarci i onda kazete . Boze sta je priroda.prema izlazu ka moru prati vas potok i nailazite na staro selo ko zna iz kog vremena datira .priroda 100 posto netaknuta. Litice kanjona su toliko visoke da sunce moze samo na podne da se vidi. Sam put kolima do kanjona veoma interesantan . Put vodi po samim obodima planina. Pogled se proseze sve do mora . Dozivljaj koji nikad ne moze da se zaboravi. Za sve one koji budu hteli da obidju Samariju preporucijo bi i odlazak na plazu Elafonisi, za koje kazu da su drugi Moldivi. Put do plaze isto kroz kanjon . Tunel uradjen kroz stenje planina gde moze samo jedno vozilo da prodje.
  (Dragan, 21. jul 2013 15:44)

  # Link komentara

 3. Ne lupetajte, u Evropi ima mnogo duzih klisura, cak i u Srbiji, Grdelicka je recimo dugacka skoro 31 kilometar. Ovde je cilj samo da lupetate, cak i ne citate sta ste objavili, procitate ofrlje neki clanak na netu i objavite bez da proverite.
  (Zlly, 21. jul 2013 14:18)

  # Link komentara

 4. Kupio sam knjigu. Nisam je jos procitao. Napisite nesto o palati u Knososu. Minojska civilizacija i preskakanje bikova. Koliko para treba za putovanje na Krit? Moze i van letnje sezone!
  (acinic, 20. jul 2013 21:55)

  # Link komentara

 5. Bio prosle godine. Prelepa je klisura. Treba videti. Inace taj deo Krita je bas skoro pa netaknuta priroda. Ja sam bio u mestu Hora Sfakia, putevi su jako retko asfaltirani, do prelepi plaza se moze samo peske ili brodom, sa kojim se stize i do Samarije. Skoro na svakoj plazi ima izvor pitke vode, koja moze da se pije ( cak i ima loncice da se zagrabi voda ). Ma prelepo je tamo.
  (slavisa, 20. jul 2013 18:23)

  # Link komentara

 6. Jedno od retkih mesta koje bih zeleo da posetim. Zanima me da li dozvoljeno ici rekom/potokom?
  (M, 20. jul 2013 18:06)

  # Link komentara