Ponedeljak, 15.07.2013.

10:52

Hrvatska - Zemlja hiljadu ostrva

Izvor: B92

Hrvatska - Zemlja hiljadu ostrva IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

35 Komentari

Sortiraj po:

peacemaker

pre 10 godina

Jeste lep miris mora, jeste lepo more, sve je super ali su mene Hrvati malerisali jer sam iz Bg. Smetao im stalno naglasak, ispravljali hleb u kruh itd. Za mene iz Bg to je neprijatna zona. Nek im je sa srecom. Sreca po mene, ima i drugih mora gde me niko nevredja sto sam iz Bg.

marin

pre 10 godina

@darko

ima i drugih trajektnih linija cije su cijene slicne ko za Rab. Tako trajekti za Hvar(Sucuraj), Korculu, Cres i Losinj, svi dodju izmedju 10-15e za auto, plus oko 2e za odrasle i 1e za djecu

Na Krk i Murter se dodje mostom

Sad tko zeli autom iz Splita na Lastovo - vjerojatno najduza trajektna veza od oko 5 sati plovidbe - ce jasno platiti dosta vise

lukacsrozsa

pre 10 godina

Pozdrav svima koji se spremaju na odmor u hrvatsku
Ja imam kucu na otoku hvar u jelsi izdajem sobe a iz vojvodine sam mogu vam reci da iako je kriza ja da imam duplo veci kapacitet soba i to bi mi bilo malo da ispostujem ljude koji imaju zelju da letuju u jelsi.
Svi mestani su prijatni posto oni zive od turizma tako da nema ni mrznje ni niceg ako su u pitanju potrosaci njihovih usluga.
Barem ja tako vidim a imam i puno godina iskustva sa otocanima jesu specificni ali na svoj nacin
Pozdrav

darko

pre 10 godina

neko je spomenuo cene trajekta do hrvatskih ostrva. Evo ja znam primer Raba, i svako moze videti cene za trajekt Sitnica-Misnjak (Rab) - auto do 5 metara - oko 11 evra (85 kunu, 7,5kuna= 1e), plus 2 evra za odrasle, i manje od evra za decu. Sad jeste, to je kraca linijam ali ipak mislim da su cene pristojne.

A ko nece da placa putarine na autoputevima, moze ici magistralnim putevima, koji su takodje odlicni

A hrana u radnjama odprilike ista ko Beogradu, mozda malo visa (neke stvari jeftinije, neke skuplje) Kava na plazi i u kaficima - oko 1,5e, pivo slicna cena. I apartmani se nadju po pristojnoj ceni

blok

pre 10 godina

(turista, 16. jul 2013 15:20)
Ja sam poslednji put boravio u Hrvatskoj 1989. Dalmacija mi je ostala u lepom sećanju. Ima svoj šmek. Ali vremena se menjaju u svakom pogledu. To je tada bilo "naše more", generacije su se emotivno vezale za njega. Ja ne znam da li je grčko more lepše. Ono je veće, generalno toplije, domaćini vole Srbe, i nove generacije se apsolutno vezuju za Egej - za 7-10 godina, u šengenskoj zoni će se stizati dole za 7 sati od Beograda. U Hrvatsku će sigurno ići Neki i to je OK - da li su poreklom Dalmoši, da li imaju kuće od roditelja, da li su se u međuvremenu "primili" (manjina"), ili su još živi i sećaju se "ludih 80-ih". Kako god, stvar se ozbiljno promenila. Niti je njima žao što nas nema, niti je nama žao šta tamo ne idemo. Lično sam zadovoljan sa dvoiposatnim tranzitom od Batrovaca do Obrežja, par puta godišnje - platim putarinu/cestarinu, dobar-dan-dobar-dan, i aj' do viđenja...

Kosmopolit

pre 10 godina

Da HR ima jos vise otoka i lepota, sta im to vredi ako nisi dobro dosao.
Kad bi se domaci vec jednom resili svojih kompleksa manje vrednosti i
ekstremne nacionalnosti, mozda bi covek i razmilio da vidi tu lepotu.
Ali ovako......? NE HVALA!

turista

pre 10 godina

Obišao sam veći deo hrvatske obale. Realno i objektivno, nije ni blizu po ljepoti grčkoj obali. Ako se uzme u obzir gostoprimstvo prema Srbima u Hrvatskoj, onda se čudim da bilo ko može da se odluči da prednost da Hrvatskoj u odnosu na Grčku. Ne treba precenjivati more kad se govori o lepoti neke zemlje. Odakle god se vratim, kad prolazim kroz Srbiju ne mogu da se nadivim toj lepoti.

Jurica Hr

pre 10 godina

Ja sam iz Hrvatske, imam plaću 950 eura, i na ejdvite jade uspijem otić 7-10 dana na ljetovanje u vlastitoj zemlji.

Hrvatska je strahovito skupa zemlja za većinu svojih građana, a otoci su još skuplji.

Najskuplji je prijevoz trajektima, na udaljene otoke još i više, užas i često se pitam kakva je ovo zemlja.

Hrvatski otoci jesu prelijepo, na njima se može svašta...od uživanja u prirodi ili bavljenja sportom, biraj gužvu ili robinzonsko ljetovanje....ali cestarine, trajekti, usluge na otoku od prehrane, smještaja......strahovito skupo i sramota da prosječan građanin Hrvatske sebi ne može priuštiti pošteno ljetovanje od 7 dana na nekom otoku.

nio

pre 10 godina

Obišao celo hrvatsko primorje nekoliko godina i mogu reći da je zemlja vrlo lepa, no u evropskim okvirima i nema nešto spektakularno. Turizam drži celu Hrvatsku iznad vode i normalno je da ga hvale i promovišu. Treba sve obići i videti, ali ako već imate novca na raspolaganju onoliko koliko bi hrvatski ugostitelji želeli (bar sudeći po cenama), preporučujem Španiju ili Italiju. Ranije se u Hrvatsku išlo više iz patriotskih razloga (naše domaće more), za šta sada više nema razloga i stoga za istu cenu možete negde uživati i više. Ali bih svakako savetovao da obiđete hrvatsko primorje, u svakom slučaju ne bi trebalo da se razočarate.

darko

pre 10 godina

stari grad Rab je prekrasan, za mene jedan od najlepsih gradica - cuvena cetiri zvonika ko jarboli broda, divna gradska plaza s prekrasnim borovim hladom ispod zidina, onda polu ostrvo Frkanj i Kalifront, prerkiveni bezkrajnom borovom sumom, sa bezbroj uvala i uvalica sa kristalno cistim morem

Onda gostoljubivi domacini, precisti grad, fini restorani (probajte Labirint), bezbroj kafica, sve vrvi od zivota uvece. Za porodicni odmor, a i za mlade, nema nista bolje

Sasa

pre 10 godina

Ako neko zeli brodom da poseti HR. primorje i otoke ,treba dosta para da ponese , da krene za Grcku ili da menja destinaciju.
Za brod od 9,5 m treba da platite ulaz i turisticku taksu a to vam dodje 200 EV.od Umaga do Splita cekaju vas bove koje placate za noc u divljini
na nekom divljem otoku 20 EV. a blize naselju i do 50 EV.
Ovakav harac postoji samo u HR.i nigde na svetu.
U to ime porucuju iz HR. ,dragi gosti dodjite nam ,cekemo vas sa ljubavlju u ime Lucke Uprave, da vas oderemo!

dzo kvimbi

pre 10 godina

Preporuka za sve, Mali Losinj (ostrvi vitalnosti),ko jednom ode taj se vraca svake godine. U povratku svratite na Plitvicka jezera, da zaokruzite fenomenalni letnji odmor. PS. manite se tih nacionalistickih gluposti,niko vise ne pita nikoga odakle je i sta je.Neverovatno da svi na pitanje sto ne bi otisli u Hrvatsku (gde je bolje i lepse nego u Grckoj - zagarantovano) odgovaraju po matrici. Neznam ja da li ce neka budala ... Toga garant nema u Crnoj Gori,Grckoj,Egiptu itd. Dakle opusteno,za sve koji se jos uvek boje, Kvarner i ostrva uzivanja sa sve fenonenalnim ljudima koji ce vas docekati kao prijatelja!

Bgd

pre 10 godina

@(Ante rasić, 15. jul 2013 11:30)

Mogu ja da ponesem dobre volje koliko hoću ali dovoljna je jedna budala, jedna verbalna provokacija, probušena guma, izgreban ili razbijen auto pa da upropasti odmor.

McTatta

pre 10 godina

Sve napisano za Brač je istina! Ostala ostrva nisam proveravao jer je Brač toliko lep da nam se dalje nije ni išlo.
Prelepo je bilo. Pamtim svako letovanje od 1978. do 1990.
Onda ste mi se uselili u vikendicu u starom gradu u Supetru i poručili da ne dolazim. Ja sam tad imao 17,5 godina.

Iselite mi se iz kuće, ulica je Ive Jakšića 32 pa ću doći.
Vratićemo se svi sa BG,NS, ZR i PA tablicama pa će Supetar opet biti pun.

Molim administratora B92 da mi ne seče komentar.

visi

pre 10 godina

Letovao sam na Hvaru 85 god. Sve lijepe vile tik uz more bile su vecinom Vlasnistvo Beogradjana i Novosadjana. Interesuje me , kakva je situacija sada , ako neko zna da mi odgovori.

MIlan

pre 10 godina

Da li je Hrvatska najlepsa u Evropi??Aj nadjite Francuza,Italijana,Grka ili Rusa koji ce to da kaze.

Svakome je njegova zemlja najlepsa,samo je neka zemlja vise izreklamirana od drugih.
Evo na primer,meni nema lepse evropske zemlje od Italije ili Grcke,a na svetskom nivou to je azijski deo Rusije(juzni Sibir),verovali ili ne.

Medjutim,nikada nece biti konkretnog odgovora koja je zemlja najlepsa na svetu,jer ljudi cak ne mogu da se dogovore koja je najlepsa plaza!!

Hrvatska ima cime da se ponosi,ali da samu sebe proglasava najlepsom na svetu,to je malo glupo.Hrvatsku mogu da proglase najlepsom samo nezavisni posmatraci koji nisu sa ovih prostora.
Cini mi se da niko nikad nije rekao-e Hrvatska je najlepsa na svetu!Da je lepa -lepa je.Nije to zemlja za nas iz vrlo jasnih razloga.

Zelim im uspeh u turizmu!

Uostalom da nema HR i Grcke ko bi dolazio u ovaj deo Evrope?

Splićanka

pre 10 godina

Susidi,moj prijedlog za one od vas koji još nisu odlučili je Split.
Plaže su odlične i čiste,puno novih malih restorana po gradu, kafići na sve strane i ima zabave za sve generacije. Grad je pun turista, a možete organizirati jednodnevne izlete do Brača, Hvara, Šolte,Trogira, Slapova Krke, rafting na Cetini...Naravno, oni sa placom od cca 500 EUR to sebi ne mogu priuštiti.

fff

pre 10 godina

Ne razumem naše turiste koji letuju u Hrvatskoj, nema potrebe trošiti reči o lepoti njihovog primorja ali nikada ne bih otišao tamo na odmor. Da na odmoru moram da razmišljam hoće li mi neko polupati auto ili hoću li doživeti neprijatnost zato što kažem hleb a ne kruh, pa kome to treba a pri tom treba napomenuti da Hrvatska uopšte nije jeftina, naprotiv ( moji prijatelji su na Bolu prošle godine potrošili blizu 4.000 eura). Poslednji put kada sam bio poslovno u Rijeci (u kojoj sam nekada i živeo) zatekao sam auto u lancima ispred hotela i ,,ljubaznog" radnika u hotelu koji mi je odbrusio da sam nepoželjan i da je najbolje da više ne dolazim. Nikada ali nikada više u lijepu njihovu, hvala im. Obišao sam pola sveta i garantujem da za manje para postoje mnogo lepša i atraktivnija mesta za svaku vrstu odmora.

pacifista

pre 10 godina

Da je lepa na svoj nachin, to stoji.
Mada, lepota je u ocima posmatracha.
Al' ja nisam nesto zeljan te lepote koju oni imaju.
Postoje mnogo vaznije stvari u u mom zivotu od letovanja u Hrvatskoj, i nimalo se ne osecam uskacenim za nesto ako tamo ne odem.

MoP

pre 10 godina

Definitivno nedostaje Mljet, vjerojatno jer je slabo naseljen i nekomercijaliziran iako je jednim dijelom i Nacionalni park, ali je po svemu rajski otok. Ipak, najdraži mi je Hvar.

Ante rasić

pre 10 godina

Moja domovina je najljepša zemlja u Europi sigurno,a u svjetu u prvih 10...Dobro došli svi ljudi dobre volje i da vas posluži dobro vrijeme..Osim mora,imamo mi što pokazati i u kontinentalnom djelu zemlje,Plitvička jezera,terme po Zagorju,gorski kotar,park prirode "Risnjak",Kopački rit,rijeku Gacku u kojoj možete naći autohtonu pastrvu..Dobre autoputove,dobre hotele,auto kampove...Za svakoga ponešto..

Ante rasić

pre 10 godina

Moja domovina je najljepša zemlja u Europi sigurno,a u svjetu u prvih 10...Dobro došli svi ljudi dobre volje i da vas posluži dobro vrijeme..Osim mora,imamo mi što pokazati i u kontinentalnom djelu zemlje,Plitvička jezera,terme po Zagorju,gorski kotar,park prirode "Risnjak",Kopački rit,rijeku Gacku u kojoj možete naći autohtonu pastrvu..Dobre autoputove,dobre hotele,auto kampove...Za svakoga ponešto..

fff

pre 10 godina

Ne razumem naše turiste koji letuju u Hrvatskoj, nema potrebe trošiti reči o lepoti njihovog primorja ali nikada ne bih otišao tamo na odmor. Da na odmoru moram da razmišljam hoće li mi neko polupati auto ili hoću li doživeti neprijatnost zato što kažem hleb a ne kruh, pa kome to treba a pri tom treba napomenuti da Hrvatska uopšte nije jeftina, naprotiv ( moji prijatelji su na Bolu prošle godine potrošili blizu 4.000 eura). Poslednji put kada sam bio poslovno u Rijeci (u kojoj sam nekada i živeo) zatekao sam auto u lancima ispred hotela i ,,ljubaznog" radnika u hotelu koji mi je odbrusio da sam nepoželjan i da je najbolje da više ne dolazim. Nikada ali nikada više u lijepu njihovu, hvala im. Obišao sam pola sveta i garantujem da za manje para postoje mnogo lepša i atraktivnija mesta za svaku vrstu odmora.

MIlan

pre 10 godina

Da li je Hrvatska najlepsa u Evropi??Aj nadjite Francuza,Italijana,Grka ili Rusa koji ce to da kaze.

Svakome je njegova zemlja najlepsa,samo je neka zemlja vise izreklamirana od drugih.
Evo na primer,meni nema lepse evropske zemlje od Italije ili Grcke,a na svetskom nivou to je azijski deo Rusije(juzni Sibir),verovali ili ne.

Medjutim,nikada nece biti konkretnog odgovora koja je zemlja najlepsa na svetu,jer ljudi cak ne mogu da se dogovore koja je najlepsa plaza!!

Hrvatska ima cime da se ponosi,ali da samu sebe proglasava najlepsom na svetu,to je malo glupo.Hrvatsku mogu da proglase najlepsom samo nezavisni posmatraci koji nisu sa ovih prostora.
Cini mi se da niko nikad nije rekao-e Hrvatska je najlepsa na svetu!Da je lepa -lepa je.Nije to zemlja za nas iz vrlo jasnih razloga.

Zelim im uspeh u turizmu!

Uostalom da nema HR i Grcke ko bi dolazio u ovaj deo Evrope?

MoP

pre 10 godina

Definitivno nedostaje Mljet, vjerojatno jer je slabo naseljen i nekomercijaliziran iako je jednim dijelom i Nacionalni park, ali je po svemu rajski otok. Ipak, najdraži mi je Hvar.

Splićanka

pre 10 godina

Susidi,moj prijedlog za one od vas koji još nisu odlučili je Split.
Plaže su odlične i čiste,puno novih malih restorana po gradu, kafići na sve strane i ima zabave za sve generacije. Grad je pun turista, a možete organizirati jednodnevne izlete do Brača, Hvara, Šolte,Trogira, Slapova Krke, rafting na Cetini...Naravno, oni sa placom od cca 500 EUR to sebi ne mogu priuštiti.

dzo kvimbi

pre 10 godina

Preporuka za sve, Mali Losinj (ostrvi vitalnosti),ko jednom ode taj se vraca svake godine. U povratku svratite na Plitvicka jezera, da zaokruzite fenomenalni letnji odmor. PS. manite se tih nacionalistickih gluposti,niko vise ne pita nikoga odakle je i sta je.Neverovatno da svi na pitanje sto ne bi otisli u Hrvatsku (gde je bolje i lepse nego u Grckoj - zagarantovano) odgovaraju po matrici. Neznam ja da li ce neka budala ... Toga garant nema u Crnoj Gori,Grckoj,Egiptu itd. Dakle opusteno,za sve koji se jos uvek boje, Kvarner i ostrva uzivanja sa sve fenonenalnim ljudima koji ce vas docekati kao prijatelja!

Jurica Hr

pre 10 godina

Ja sam iz Hrvatske, imam plaću 950 eura, i na ejdvite jade uspijem otić 7-10 dana na ljetovanje u vlastitoj zemlji.

Hrvatska je strahovito skupa zemlja za većinu svojih građana, a otoci su još skuplji.

Najskuplji je prijevoz trajektima, na udaljene otoke još i više, užas i često se pitam kakva je ovo zemlja.

Hrvatski otoci jesu prelijepo, na njima se može svašta...od uživanja u prirodi ili bavljenja sportom, biraj gužvu ili robinzonsko ljetovanje....ali cestarine, trajekti, usluge na otoku od prehrane, smještaja......strahovito skupo i sramota da prosječan građanin Hrvatske sebi ne može priuštiti pošteno ljetovanje od 7 dana na nekom otoku.

visi

pre 10 godina

Letovao sam na Hvaru 85 god. Sve lijepe vile tik uz more bile su vecinom Vlasnistvo Beogradjana i Novosadjana. Interesuje me , kakva je situacija sada , ako neko zna da mi odgovori.

McTatta

pre 10 godina

Sve napisano za Brač je istina! Ostala ostrva nisam proveravao jer je Brač toliko lep da nam se dalje nije ni išlo.
Prelepo je bilo. Pamtim svako letovanje od 1978. do 1990.
Onda ste mi se uselili u vikendicu u starom gradu u Supetru i poručili da ne dolazim. Ja sam tad imao 17,5 godina.

Iselite mi se iz kuće, ulica je Ive Jakšića 32 pa ću doći.
Vratićemo se svi sa BG,NS, ZR i PA tablicama pa će Supetar opet biti pun.

Molim administratora B92 da mi ne seče komentar.

Bgd

pre 10 godina

@(Ante rasić, 15. jul 2013 11:30)

Mogu ja da ponesem dobre volje koliko hoću ali dovoljna je jedna budala, jedna verbalna provokacija, probušena guma, izgreban ili razbijen auto pa da upropasti odmor.

pacifista

pre 10 godina

Da je lepa na svoj nachin, to stoji.
Mada, lepota je u ocima posmatracha.
Al' ja nisam nesto zeljan te lepote koju oni imaju.
Postoje mnogo vaznije stvari u u mom zivotu od letovanja u Hrvatskoj, i nimalo se ne osecam uskacenim za nesto ako tamo ne odem.

darko

pre 10 godina

stari grad Rab je prekrasan, za mene jedan od najlepsih gradica - cuvena cetiri zvonika ko jarboli broda, divna gradska plaza s prekrasnim borovim hladom ispod zidina, onda polu ostrvo Frkanj i Kalifront, prerkiveni bezkrajnom borovom sumom, sa bezbroj uvala i uvalica sa kristalno cistim morem

Onda gostoljubivi domacini, precisti grad, fini restorani (probajte Labirint), bezbroj kafica, sve vrvi od zivota uvece. Za porodicni odmor, a i za mlade, nema nista bolje

blok

pre 10 godina

(turista, 16. jul 2013 15:20)
Ja sam poslednji put boravio u Hrvatskoj 1989. Dalmacija mi je ostala u lepom sećanju. Ima svoj šmek. Ali vremena se menjaju u svakom pogledu. To je tada bilo "naše more", generacije su se emotivno vezale za njega. Ja ne znam da li je grčko more lepše. Ono je veće, generalno toplije, domaćini vole Srbe, i nove generacije se apsolutno vezuju za Egej - za 7-10 godina, u šengenskoj zoni će se stizati dole za 7 sati od Beograda. U Hrvatsku će sigurno ići Neki i to je OK - da li su poreklom Dalmoši, da li imaju kuće od roditelja, da li su se u međuvremenu "primili" (manjina"), ili su još živi i sećaju se "ludih 80-ih". Kako god, stvar se ozbiljno promenila. Niti je njima žao što nas nema, niti je nama žao šta tamo ne idemo. Lično sam zadovoljan sa dvoiposatnim tranzitom od Batrovaca do Obrežja, par puta godišnje - platim putarinu/cestarinu, dobar-dan-dobar-dan, i aj' do viđenja...

nio

pre 10 godina

Obišao celo hrvatsko primorje nekoliko godina i mogu reći da je zemlja vrlo lepa, no u evropskim okvirima i nema nešto spektakularno. Turizam drži celu Hrvatsku iznad vode i normalno je da ga hvale i promovišu. Treba sve obići i videti, ali ako već imate novca na raspolaganju onoliko koliko bi hrvatski ugostitelji želeli (bar sudeći po cenama), preporučujem Španiju ili Italiju. Ranije se u Hrvatsku išlo više iz patriotskih razloga (naše domaće more), za šta sada više nema razloga i stoga za istu cenu možete negde uživati i više. Ali bih svakako savetovao da obiđete hrvatsko primorje, u svakom slučaju ne bi trebalo da se razočarate.

Kosmopolit

pre 10 godina

Da HR ima jos vise otoka i lepota, sta im to vredi ako nisi dobro dosao.
Kad bi se domaci vec jednom resili svojih kompleksa manje vrednosti i
ekstremne nacionalnosti, mozda bi covek i razmilio da vidi tu lepotu.
Ali ovako......? NE HVALA!

turista

pre 10 godina

Obišao sam veći deo hrvatske obale. Realno i objektivno, nije ni blizu po ljepoti grčkoj obali. Ako se uzme u obzir gostoprimstvo prema Srbima u Hrvatskoj, onda se čudim da bilo ko može da se odluči da prednost da Hrvatskoj u odnosu na Grčku. Ne treba precenjivati more kad se govori o lepoti neke zemlje. Odakle god se vratim, kad prolazim kroz Srbiju ne mogu da se nadivim toj lepoti.

Sasa

pre 10 godina

Ako neko zeli brodom da poseti HR. primorje i otoke ,treba dosta para da ponese , da krene za Grcku ili da menja destinaciju.
Za brod od 9,5 m treba da platite ulaz i turisticku taksu a to vam dodje 200 EV.od Umaga do Splita cekaju vas bove koje placate za noc u divljini
na nekom divljem otoku 20 EV. a blize naselju i do 50 EV.
Ovakav harac postoji samo u HR.i nigde na svetu.
U to ime porucuju iz HR. ,dragi gosti dodjite nam ,cekemo vas sa ljubavlju u ime Lucke Uprave, da vas oderemo!

darko

pre 10 godina

neko je spomenuo cene trajekta do hrvatskih ostrva. Evo ja znam primer Raba, i svako moze videti cene za trajekt Sitnica-Misnjak (Rab) - auto do 5 metara - oko 11 evra (85 kunu, 7,5kuna= 1e), plus 2 evra za odrasle, i manje od evra za decu. Sad jeste, to je kraca linijam ali ipak mislim da su cene pristojne.

A ko nece da placa putarine na autoputevima, moze ici magistralnim putevima, koji su takodje odlicni

A hrana u radnjama odprilike ista ko Beogradu, mozda malo visa (neke stvari jeftinije, neke skuplje) Kava na plazi i u kaficima - oko 1,5e, pivo slicna cena. I apartmani se nadju po pristojnoj ceni

lukacsrozsa

pre 10 godina

Pozdrav svima koji se spremaju na odmor u hrvatsku
Ja imam kucu na otoku hvar u jelsi izdajem sobe a iz vojvodine sam mogu vam reci da iako je kriza ja da imam duplo veci kapacitet soba i to bi mi bilo malo da ispostujem ljude koji imaju zelju da letuju u jelsi.
Svi mestani su prijatni posto oni zive od turizma tako da nema ni mrznje ni niceg ako su u pitanju potrosaci njihovih usluga.
Barem ja tako vidim a imam i puno godina iskustva sa otocanima jesu specificni ali na svoj nacin
Pozdrav

marin

pre 10 godina

@darko

ima i drugih trajektnih linija cije su cijene slicne ko za Rab. Tako trajekti za Hvar(Sucuraj), Korculu, Cres i Losinj, svi dodju izmedju 10-15e za auto, plus oko 2e za odrasle i 1e za djecu

Na Krk i Murter se dodje mostom

Sad tko zeli autom iz Splita na Lastovo - vjerojatno najduza trajektna veza od oko 5 sati plovidbe - ce jasno platiti dosta vise

peacemaker

pre 10 godina

Jeste lep miris mora, jeste lepo more, sve je super ali su mene Hrvati malerisali jer sam iz Bg. Smetao im stalno naglasak, ispravljali hleb u kruh itd. Za mene iz Bg to je neprijatna zona. Nek im je sa srecom. Sreca po mene, ima i drugih mora gde me niko nevredja sto sam iz Bg.

fff

pre 10 godina

Ne razumem naše turiste koji letuju u Hrvatskoj, nema potrebe trošiti reči o lepoti njihovog primorja ali nikada ne bih otišao tamo na odmor. Da na odmoru moram da razmišljam hoće li mi neko polupati auto ili hoću li doživeti neprijatnost zato što kažem hleb a ne kruh, pa kome to treba a pri tom treba napomenuti da Hrvatska uopšte nije jeftina, naprotiv ( moji prijatelji su na Bolu prošle godine potrošili blizu 4.000 eura). Poslednji put kada sam bio poslovno u Rijeci (u kojoj sam nekada i živeo) zatekao sam auto u lancima ispred hotela i ,,ljubaznog" radnika u hotelu koji mi je odbrusio da sam nepoželjan i da je najbolje da više ne dolazim. Nikada ali nikada više u lijepu njihovu, hvala im. Obišao sam pola sveta i garantujem da za manje para postoje mnogo lepša i atraktivnija mesta za svaku vrstu odmora.

Ante rasić

pre 10 godina

Moja domovina je najljepša zemlja u Europi sigurno,a u svjetu u prvih 10...Dobro došli svi ljudi dobre volje i da vas posluži dobro vrijeme..Osim mora,imamo mi što pokazati i u kontinentalnom djelu zemlje,Plitvička jezera,terme po Zagorju,gorski kotar,park prirode "Risnjak",Kopački rit,rijeku Gacku u kojoj možete naći autohtonu pastrvu..Dobre autoputove,dobre hotele,auto kampove...Za svakoga ponešto..

visi

pre 10 godina

Letovao sam na Hvaru 85 god. Sve lijepe vile tik uz more bile su vecinom Vlasnistvo Beogradjana i Novosadjana. Interesuje me , kakva je situacija sada , ako neko zna da mi odgovori.

pacifista

pre 10 godina

Da je lepa na svoj nachin, to stoji.
Mada, lepota je u ocima posmatracha.
Al' ja nisam nesto zeljan te lepote koju oni imaju.
Postoje mnogo vaznije stvari u u mom zivotu od letovanja u Hrvatskoj, i nimalo se ne osecam uskacenim za nesto ako tamo ne odem.

turista

pre 10 godina

Obišao sam veći deo hrvatske obale. Realno i objektivno, nije ni blizu po ljepoti grčkoj obali. Ako se uzme u obzir gostoprimstvo prema Srbima u Hrvatskoj, onda se čudim da bilo ko može da se odluči da prednost da Hrvatskoj u odnosu na Grčku. Ne treba precenjivati more kad se govori o lepoti neke zemlje. Odakle god se vratim, kad prolazim kroz Srbiju ne mogu da se nadivim toj lepoti.

Splićanka

pre 10 godina

Susidi,moj prijedlog za one od vas koji još nisu odlučili je Split.
Plaže su odlične i čiste,puno novih malih restorana po gradu, kafići na sve strane i ima zabave za sve generacije. Grad je pun turista, a možete organizirati jednodnevne izlete do Brača, Hvara, Šolte,Trogira, Slapova Krke, rafting na Cetini...Naravno, oni sa placom od cca 500 EUR to sebi ne mogu priuštiti.

Kosmopolit

pre 10 godina

Da HR ima jos vise otoka i lepota, sta im to vredi ako nisi dobro dosao.
Kad bi se domaci vec jednom resili svojih kompleksa manje vrednosti i
ekstremne nacionalnosti, mozda bi covek i razmilio da vidi tu lepotu.
Ali ovako......? NE HVALA!

MIlan

pre 10 godina

Da li je Hrvatska najlepsa u Evropi??Aj nadjite Francuza,Italijana,Grka ili Rusa koji ce to da kaze.

Svakome je njegova zemlja najlepsa,samo je neka zemlja vise izreklamirana od drugih.
Evo na primer,meni nema lepse evropske zemlje od Italije ili Grcke,a na svetskom nivou to je azijski deo Rusije(juzni Sibir),verovali ili ne.

Medjutim,nikada nece biti konkretnog odgovora koja je zemlja najlepsa na svetu,jer ljudi cak ne mogu da se dogovore koja je najlepsa plaza!!

Hrvatska ima cime da se ponosi,ali da samu sebe proglasava najlepsom na svetu,to je malo glupo.Hrvatsku mogu da proglase najlepsom samo nezavisni posmatraci koji nisu sa ovih prostora.
Cini mi se da niko nikad nije rekao-e Hrvatska je najlepsa na svetu!Da je lepa -lepa je.Nije to zemlja za nas iz vrlo jasnih razloga.

Zelim im uspeh u turizmu!

Uostalom da nema HR i Grcke ko bi dolazio u ovaj deo Evrope?

Bgd

pre 10 godina

@(Ante rasić, 15. jul 2013 11:30)

Mogu ja da ponesem dobre volje koliko hoću ali dovoljna je jedna budala, jedna verbalna provokacija, probušena guma, izgreban ili razbijen auto pa da upropasti odmor.

dzo kvimbi

pre 10 godina

Preporuka za sve, Mali Losinj (ostrvi vitalnosti),ko jednom ode taj se vraca svake godine. U povratku svratite na Plitvicka jezera, da zaokruzite fenomenalni letnji odmor. PS. manite se tih nacionalistickih gluposti,niko vise ne pita nikoga odakle je i sta je.Neverovatno da svi na pitanje sto ne bi otisli u Hrvatsku (gde je bolje i lepse nego u Grckoj - zagarantovano) odgovaraju po matrici. Neznam ja da li ce neka budala ... Toga garant nema u Crnoj Gori,Grckoj,Egiptu itd. Dakle opusteno,za sve koji se jos uvek boje, Kvarner i ostrva uzivanja sa sve fenonenalnim ljudima koji ce vas docekati kao prijatelja!

Sasa

pre 10 godina

Ako neko zeli brodom da poseti HR. primorje i otoke ,treba dosta para da ponese , da krene za Grcku ili da menja destinaciju.
Za brod od 9,5 m treba da platite ulaz i turisticku taksu a to vam dodje 200 EV.od Umaga do Splita cekaju vas bove koje placate za noc u divljini
na nekom divljem otoku 20 EV. a blize naselju i do 50 EV.
Ovakav harac postoji samo u HR.i nigde na svetu.
U to ime porucuju iz HR. ,dragi gosti dodjite nam ,cekemo vas sa ljubavlju u ime Lucke Uprave, da vas oderemo!

McTatta

pre 10 godina

Sve napisano za Brač je istina! Ostala ostrva nisam proveravao jer je Brač toliko lep da nam se dalje nije ni išlo.
Prelepo je bilo. Pamtim svako letovanje od 1978. do 1990.
Onda ste mi se uselili u vikendicu u starom gradu u Supetru i poručili da ne dolazim. Ja sam tad imao 17,5 godina.

Iselite mi se iz kuće, ulica je Ive Jakšića 32 pa ću doći.
Vratićemo se svi sa BG,NS, ZR i PA tablicama pa će Supetar opet biti pun.

Molim administratora B92 da mi ne seče komentar.

nio

pre 10 godina

Obišao celo hrvatsko primorje nekoliko godina i mogu reći da je zemlja vrlo lepa, no u evropskim okvirima i nema nešto spektakularno. Turizam drži celu Hrvatsku iznad vode i normalno je da ga hvale i promovišu. Treba sve obići i videti, ali ako već imate novca na raspolaganju onoliko koliko bi hrvatski ugostitelji želeli (bar sudeći po cenama), preporučujem Španiju ili Italiju. Ranije se u Hrvatsku išlo više iz patriotskih razloga (naše domaće more), za šta sada više nema razloga i stoga za istu cenu možete negde uživati i više. Ali bih svakako savetovao da obiđete hrvatsko primorje, u svakom slučaju ne bi trebalo da se razočarate.

peacemaker

pre 10 godina

Jeste lep miris mora, jeste lepo more, sve je super ali su mene Hrvati malerisali jer sam iz Bg. Smetao im stalno naglasak, ispravljali hleb u kruh itd. Za mene iz Bg to je neprijatna zona. Nek im je sa srecom. Sreca po mene, ima i drugih mora gde me niko nevredja sto sam iz Bg.

Jurica Hr

pre 10 godina

Ja sam iz Hrvatske, imam plaću 950 eura, i na ejdvite jade uspijem otić 7-10 dana na ljetovanje u vlastitoj zemlji.

Hrvatska je strahovito skupa zemlja za većinu svojih građana, a otoci su još skuplji.

Najskuplji je prijevoz trajektima, na udaljene otoke još i više, užas i često se pitam kakva je ovo zemlja.

Hrvatski otoci jesu prelijepo, na njima se može svašta...od uživanja u prirodi ili bavljenja sportom, biraj gužvu ili robinzonsko ljetovanje....ali cestarine, trajekti, usluge na otoku od prehrane, smještaja......strahovito skupo i sramota da prosječan građanin Hrvatske sebi ne može priuštiti pošteno ljetovanje od 7 dana na nekom otoku.

MoP

pre 10 godina

Definitivno nedostaje Mljet, vjerojatno jer je slabo naseljen i nekomercijaliziran iako je jednim dijelom i Nacionalni park, ali je po svemu rajski otok. Ipak, najdraži mi je Hvar.

darko

pre 10 godina

stari grad Rab je prekrasan, za mene jedan od najlepsih gradica - cuvena cetiri zvonika ko jarboli broda, divna gradska plaza s prekrasnim borovim hladom ispod zidina, onda polu ostrvo Frkanj i Kalifront, prerkiveni bezkrajnom borovom sumom, sa bezbroj uvala i uvalica sa kristalno cistim morem

Onda gostoljubivi domacini, precisti grad, fini restorani (probajte Labirint), bezbroj kafica, sve vrvi od zivota uvece. Za porodicni odmor, a i za mlade, nema nista bolje

blok

pre 10 godina

(turista, 16. jul 2013 15:20)
Ja sam poslednji put boravio u Hrvatskoj 1989. Dalmacija mi je ostala u lepom sećanju. Ima svoj šmek. Ali vremena se menjaju u svakom pogledu. To je tada bilo "naše more", generacije su se emotivno vezale za njega. Ja ne znam da li je grčko more lepše. Ono je veće, generalno toplije, domaćini vole Srbe, i nove generacije se apsolutno vezuju za Egej - za 7-10 godina, u šengenskoj zoni će se stizati dole za 7 sati od Beograda. U Hrvatsku će sigurno ići Neki i to je OK - da li su poreklom Dalmoši, da li imaju kuće od roditelja, da li su se u međuvremenu "primili" (manjina"), ili su još živi i sećaju se "ludih 80-ih". Kako god, stvar se ozbiljno promenila. Niti je njima žao što nas nema, niti je nama žao šta tamo ne idemo. Lično sam zadovoljan sa dvoiposatnim tranzitom od Batrovaca do Obrežja, par puta godišnje - platim putarinu/cestarinu, dobar-dan-dobar-dan, i aj' do viđenja...

darko

pre 10 godina

neko je spomenuo cene trajekta do hrvatskih ostrva. Evo ja znam primer Raba, i svako moze videti cene za trajekt Sitnica-Misnjak (Rab) - auto do 5 metara - oko 11 evra (85 kunu, 7,5kuna= 1e), plus 2 evra za odrasle, i manje od evra za decu. Sad jeste, to je kraca linijam ali ipak mislim da su cene pristojne.

A ko nece da placa putarine na autoputevima, moze ici magistralnim putevima, koji su takodje odlicni

A hrana u radnjama odprilike ista ko Beogradu, mozda malo visa (neke stvari jeftinije, neke skuplje) Kava na plazi i u kaficima - oko 1,5e, pivo slicna cena. I apartmani se nadju po pristojnoj ceni

lukacsrozsa

pre 10 godina

Pozdrav svima koji se spremaju na odmor u hrvatsku
Ja imam kucu na otoku hvar u jelsi izdajem sobe a iz vojvodine sam mogu vam reci da iako je kriza ja da imam duplo veci kapacitet soba i to bi mi bilo malo da ispostujem ljude koji imaju zelju da letuju u jelsi.
Svi mestani su prijatni posto oni zive od turizma tako da nema ni mrznje ni niceg ako su u pitanju potrosaci njihovih usluga.
Barem ja tako vidim a imam i puno godina iskustva sa otocanima jesu specificni ali na svoj nacin
Pozdrav

marin

pre 10 godina

@darko

ima i drugih trajektnih linija cije su cijene slicne ko za Rab. Tako trajekti za Hvar(Sucuraj), Korculu, Cres i Losinj, svi dodju izmedju 10-15e za auto, plus oko 2e za odrasle i 1e za djecu

Na Krk i Murter se dodje mostom

Sad tko zeli autom iz Splita na Lastovo - vjerojatno najduza trajektna veza od oko 5 sati plovidbe - ce jasno platiti dosta vise