Nedelja, 30.06.2013.

08:50

Zakintos: Raj za mlade i zaljubljene

Izvor: Izvor: novosti.rs, S. Blažiæ

Zakintos: Raj za mlade i zaljubljene IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

Milan

pre 9 godina

Danas sam se vratio sa Zakintosa i evo mojih utisaka.
Zakintos je po meni suviše "izvikano" mesto, a pošto sam obišao većinu ostrva u Grčkoj, mogu reći da jedva da zaslužuje prolaznu ocenu.
Naravno, sve se ovo odnosi na one turiste koji na more idu zbog mora, koji uživaju u kupanju, lepom moru i divnim lako dostupnim plažama, e toga na Zakintosu ima jako malo. Izuzev Banana plaže koja je u rangu prosečnih i plaže Xigia koja je zaista lepa, gotovo da nema više šta da se vidi, obišao sam i ostale plaže i sve su jedva prosečne.
Navajo, po kojoj je Zakintos poznat u svetu, jeste izvrsna plaža, ali potpuno neupotrebljiva, na nju se može stići isključivo brodom koji ostaje tu sat vremena, i morate računati na jednu vašarsku atmosferu sa mnogo usidrenih brodova i preko hiljadu ljudi u većem delu dana, ne znam kako neko može u toj atmosferi da uživa.
Primetio sam da naši turisti letuju pretežno u Laganasu gde je plaža katastrofalna, utaban mokar pesak, vrlo je uska sa velikim plićakom i zelenom vodom malo svetlijoj od one na Adi, što je tragično jer su čak i najlošije grčke plaže bolje od ove u Laganasu, dakle ako će vaš odmor u Laganasu da se svede pretežno na odlazak na gradsku plažu i malo krstarenja, idite na Stavros i uštedite sebi 300 evra, imaćete 10 puta bolju plažu i potpuni mir.
Oni koji idu na more radi provoda, naći će na Zakintosu dosta prostora za to. Zabava traje do jutra, naravno to podrazumeva puno alkohola i preskakanje većeg dela dana za uživanje u moru.

Jelena

pre 10 godina

Zorane, ja sam i bila kolima i obisla celo ostrvo, a, s obzirom da sam videla i druga ostrva u Jonskom moru..uostalom, videces i sam! Ja nemam nikakvo iskustvo, ni dobro ni lose, posmatrala sam i dosla do zakljucka da ne moze ni da se priblizi ostalim ostrvima u istom moru.

zoran

pre 10 godina

Jelena,

samo sam hteo da kazem da ako je neko imao lose iskustvo, onda to ne znaci da ce svako imati tako iskustvo. A ja sam doziveo suprotno.

Laganas jeste losa plaza, ali ko na Zakintos dodje da ode na jednu, dve plaze verovatno ce se razocarati.

Kao u slucaju vecine grckih ostrva, mnogo vise se dozivi ako se ide kolima... Jedva cekam Lefkadu ovo leto!

istina

pre 10 godina

@ana: ne zivi svako u beogradu, njih 95% nema platu kao vi, kao i iphone, pa ide preko agencije gde plati na rate. a i taj booking com je skuplji od agencija, osim naravno za vas lovatore kojima nije bitna cena. koja kolicina prepotencije i nadmenosti!

Jelena

pre 10 godina

Cim se neko ne slaze, postaje hejter. Evo za one koji su, valjda, lovers: Zakintos je totalno razocarenje. Nije ni blizu Kefaloniji i ostalim jonskim ostrvima (da ne uporedjujemo s egejskim). Bas to, jeftina destinacija. Laganas je jeziv, blatnjava plaza i engleske horde - kakva romantika! Navajo zaista spektakularan, covek ode jednom da ga vidi i... takvim na lefkadi takodje ima. I za autora teksta, grad Zakintos poznatiji kao Zante, pa Zante je samo italijansko ime Zakintosa! Valjda svaka turisticka drzava mora da zrtvuje nekoliko lokaliteta za tu vrstuturista - Zakintos, Kavos na Krfu, Malia na Kritu...kao S.Antonio na Ibici, Benidorm...

Aleks

pre 10 godina

Moze se na Zakintos i sa malo para, ali onda steknete pogresan utisak. U najmanju ruku treba uzeti smestaj van Laganasa, pa onda obavezno renta kar svaki dan ili skuter. Sve dobre plaze su van naselja. Obisao sam ceo svet i mnoga ostrva ali Zakintos je definitivno bio jedno od najboljih iskustava. Nocni zivot me vise ne zanima pa sam Laganas izostavio. Gore u planini restorani fantasticni, miris borova. I naravno cinjenica da mozete reci da ste iz Srbije sto nije svugde pozeljno. poz

ANA

pre 10 godina

koja agencija nudi vasilikos?
(morka, 30. jun 2013 10:56) - Mi Srbi se glupiramo kada ne mozemi bez agencije da odemo na more! Kao da smo ovce! Nikad ne ulazim u agenciju; ne zaradjuju pare na meni. Imas booking.com, svaki avioprevoznik ima svoj link za put do mesta gde zelite. Putovanha reservusete i sa App na iPhonu. Naucite jednom putovati!

zoran

pre 10 godina

puno ima hejtera ovde... kao npr Branko

ima milion nacina da na zakintosu bude romanticno. Puno prelepih plaza, sjajnih restorana (moze se otici do glavnog grada na svezu ribu, zecetina im je poseban specijalitet), ima mesto sa predivnim zalaskom sunca gde se skuplja dosta ljudi...

Najbolje maslinovo ulje koje sam ikada probao, sjajni domaci slatkisi, a ja sam nasao smestaj koji je bio 50m od plaze i 100m od centra Laganasa i samo jedno vece je bila buka (vila Drosos).

Kome sve smeta, lako ce naci mane Laganasu, a ko zna da uziva isto nece imati problema da se lepo provede

parmalat

pre 10 godina

Ko hoce da vidi tirkizno plavu boju mora kao tu sa slike preporucujem Lefkadu i plaze porto katsiki i egremni ... Navadjo im nije ni do skocnog zgloba verujte ...

Jovana

pre 10 godina

Ko koristi macintosh, ide na zakintosh... Ko koristi samsung, ide do Ade...
(Sex Machine, 30. jun 2013 11:42)
Ja koristim iPhone i opet idem na Zakintos.

Branko

pre 10 godina

Mozda za mlade koji hoce da se napiju kao svinje, ali za zaljubljene parove nikako nije. Gomila pijanih engleza koji se valjaju po trotoaru, povracaju i pisaju po ulicama ti sigurno nece probuditi romanticna osecanja. One plaze koje vidis na reklamama mozes samo da obidjes prodom na pola sata, a plaze uz turisticka mesta su bezvezne. Jedno od glupljih mesta u Grckoj ali je dobrom reklamom privuklo gomile Srba. Bolji su i Halkidiki i Paralija od glupog zakintosa. Jednom greskom bio sa devojkom i nikada vise...

yappy ns

pre 10 godina

Bio prosle godine. Ako bas niste previse mladi i ipak zelite da bar malo odremate nocu birajte vile/apartmane udaljenije od glavne ulice.
Razocarenje je bilo sto glavno desavanje nocu nije uz plazu vec u toj "glavnoj" ulicici, ali to je sve zbog mira za kornjace koje se "gnezde" na plazi.
Laganas je plazom povezan sa dva mesta, levo i desno...plaza je ooogromnaaaa, more plitko, slano, cisto...
Vredi otici, vredi!!
U clanku nije spomenuta maslina stara 2000 godina, najstarija ikona, njihov zastitnik ostrva Sv.Dionisos - nesto kao nama Sv.Vasilije Ostroski...
Ja sam se tamo osecao totalno opusteno, cak iako sam vise dnevni tip turiste.
Udobrom drustvu je resenje za sve!!!

Milos

pre 10 godina

Jedan onako realan komentar da dam, s obzirom da sam se pre nedelju dana vratio sa Zakintosa tacnije iz Laganasa. Obicno u ponudi stoji da Laganas ima dugu pescanu plazu bla bla bla, jeste tacno ali nigde ne pise da je na dvesta metara od obale voda do kolena i d aje to idealno sam za ljude sa malom decom, nije nesto posebna plaza i ostalo, sto se tice nocnog zivota sve se dogadja u jednoj ulici, horde engleskih polupijanih i poludrogiranih tinejdzera kao pustenih s lanca (posto im se u matici znaju neka pravila) haraju ulicama Laganasa, nista manji broj i vise kulturnijih Rusa a jos i nasi Srbi kad se tu dodaju ... kombinacija ubi boze, Nocu stvarno ne moze da se spava zbog buke, dreke, vrucine .... Dakle Laganas ne preporucujem, Sto se tice prve recenice teksta jeftina kafa ... tu sam se prijatno iznenadio ... jeste stvarno jeftina kafa, ostale cene su im tu negde aali i kvalitet nije bas neki, nisi mogo da nadjes ljudski giros da pojedes ... sve nesto bezveze. Rentacar im je jako skup u odnosu na druga ostrva ... a bez iznajmljenog automobila i sedenja samo u sugavom Laganasu bolje da niste ni isli na Zakintos, Porto Wromni, Navagio beach, prelepa Xigia I i II, Makris Gialos, Keri beach i Keri caves, Geraklas gde se legu jaja kornjaca i jos ... i na kraju nesto najepse ne samo na Zakintosu negi i sire Porto Limnionas ... slike i reci ne mogu opisati ono sto se na licu mesta moze videti i osetiti kupajuci se dubokoj hladnoj i kristalno citoj vodi na Porto Limnionasu.

Branko

pre 10 godina

Mozda za mlade koji hoce da se napiju kao svinje, ali za zaljubljene parove nikako nije. Gomila pijanih engleza koji se valjaju po trotoaru, povracaju i pisaju po ulicama ti sigurno nece probuditi romanticna osecanja. One plaze koje vidis na reklamama mozes samo da obidjes prodom na pola sata, a plaze uz turisticka mesta su bezvezne. Jedno od glupljih mesta u Grckoj ali je dobrom reklamom privuklo gomile Srba. Bolji su i Halkidiki i Paralija od glupog zakintosa. Jednom greskom bio sa devojkom i nikada vise...

Milos

pre 10 godina

Jedan onako realan komentar da dam, s obzirom da sam se pre nedelju dana vratio sa Zakintosa tacnije iz Laganasa. Obicno u ponudi stoji da Laganas ima dugu pescanu plazu bla bla bla, jeste tacno ali nigde ne pise da je na dvesta metara od obale voda do kolena i d aje to idealno sam za ljude sa malom decom, nije nesto posebna plaza i ostalo, sto se tice nocnog zivota sve se dogadja u jednoj ulici, horde engleskih polupijanih i poludrogiranih tinejdzera kao pustenih s lanca (posto im se u matici znaju neka pravila) haraju ulicama Laganasa, nista manji broj i vise kulturnijih Rusa a jos i nasi Srbi kad se tu dodaju ... kombinacija ubi boze, Nocu stvarno ne moze da se spava zbog buke, dreke, vrucine .... Dakle Laganas ne preporucujem, Sto se tice prve recenice teksta jeftina kafa ... tu sam se prijatno iznenadio ... jeste stvarno jeftina kafa, ostale cene su im tu negde aali i kvalitet nije bas neki, nisi mogo da nadjes ljudski giros da pojedes ... sve nesto bezveze. Rentacar im je jako skup u odnosu na druga ostrva ... a bez iznajmljenog automobila i sedenja samo u sugavom Laganasu bolje da niste ni isli na Zakintos, Porto Wromni, Navagio beach, prelepa Xigia I i II, Makris Gialos, Keri beach i Keri caves, Geraklas gde se legu jaja kornjaca i jos ... i na kraju nesto najepse ne samo na Zakintosu negi i sire Porto Limnionas ... slike i reci ne mogu opisati ono sto se na licu mesta moze videti i osetiti kupajuci se dubokoj hladnoj i kristalno citoj vodi na Porto Limnionasu.

yappy ns

pre 10 godina

Bio prosle godine. Ako bas niste previse mladi i ipak zelite da bar malo odremate nocu birajte vile/apartmane udaljenije od glavne ulice.
Razocarenje je bilo sto glavno desavanje nocu nije uz plazu vec u toj "glavnoj" ulicici, ali to je sve zbog mira za kornjace koje se "gnezde" na plazi.
Laganas je plazom povezan sa dva mesta, levo i desno...plaza je ooogromnaaaa, more plitko, slano, cisto...
Vredi otici, vredi!!
U clanku nije spomenuta maslina stara 2000 godina, najstarija ikona, njihov zastitnik ostrva Sv.Dionisos - nesto kao nama Sv.Vasilije Ostroski...
Ja sam se tamo osecao totalno opusteno, cak iako sam vise dnevni tip turiste.
Udobrom drustvu je resenje za sve!!!

istina

pre 10 godina

@ana: ne zivi svako u beogradu, njih 95% nema platu kao vi, kao i iphone, pa ide preko agencije gde plati na rate. a i taj booking com je skuplji od agencija, osim naravno za vas lovatore kojima nije bitna cena. koja kolicina prepotencije i nadmenosti!

Jovana

pre 10 godina

Ko koristi macintosh, ide na zakintosh... Ko koristi samsung, ide do Ade...
(Sex Machine, 30. jun 2013 11:42)
Ja koristim iPhone i opet idem na Zakintos.

ANA

pre 10 godina

koja agencija nudi vasilikos?
(morka, 30. jun 2013 10:56) - Mi Srbi se glupiramo kada ne mozemi bez agencije da odemo na more! Kao da smo ovce! Nikad ne ulazim u agenciju; ne zaradjuju pare na meni. Imas booking.com, svaki avioprevoznik ima svoj link za put do mesta gde zelite. Putovanha reservusete i sa App na iPhonu. Naucite jednom putovati!

parmalat

pre 10 godina

Ko hoce da vidi tirkizno plavu boju mora kao tu sa slike preporucujem Lefkadu i plaze porto katsiki i egremni ... Navadjo im nije ni do skocnog zgloba verujte ...

Aleks

pre 10 godina

Moze se na Zakintos i sa malo para, ali onda steknete pogresan utisak. U najmanju ruku treba uzeti smestaj van Laganasa, pa onda obavezno renta kar svaki dan ili skuter. Sve dobre plaze su van naselja. Obisao sam ceo svet i mnoga ostrva ali Zakintos je definitivno bio jedno od najboljih iskustava. Nocni zivot me vise ne zanima pa sam Laganas izostavio. Gore u planini restorani fantasticni, miris borova. I naravno cinjenica da mozete reci da ste iz Srbije sto nije svugde pozeljno. poz

zoran

pre 10 godina

puno ima hejtera ovde... kao npr Branko

ima milion nacina da na zakintosu bude romanticno. Puno prelepih plaza, sjajnih restorana (moze se otici do glavnog grada na svezu ribu, zecetina im je poseban specijalitet), ima mesto sa predivnim zalaskom sunca gde se skuplja dosta ljudi...

Najbolje maslinovo ulje koje sam ikada probao, sjajni domaci slatkisi, a ja sam nasao smestaj koji je bio 50m od plaze i 100m od centra Laganasa i samo jedno vece je bila buka (vila Drosos).

Kome sve smeta, lako ce naci mane Laganasu, a ko zna da uziva isto nece imati problema da se lepo provede

zoran

pre 10 godina

Jelena,

samo sam hteo da kazem da ako je neko imao lose iskustvo, onda to ne znaci da ce svako imati tako iskustvo. A ja sam doziveo suprotno.

Laganas jeste losa plaza, ali ko na Zakintos dodje da ode na jednu, dve plaze verovatno ce se razocarati.

Kao u slucaju vecine grckih ostrva, mnogo vise se dozivi ako se ide kolima... Jedva cekam Lefkadu ovo leto!

Jelena

pre 10 godina

Cim se neko ne slaze, postaje hejter. Evo za one koji su, valjda, lovers: Zakintos je totalno razocarenje. Nije ni blizu Kefaloniji i ostalim jonskim ostrvima (da ne uporedjujemo s egejskim). Bas to, jeftina destinacija. Laganas je jeziv, blatnjava plaza i engleske horde - kakva romantika! Navajo zaista spektakularan, covek ode jednom da ga vidi i... takvim na lefkadi takodje ima. I za autora teksta, grad Zakintos poznatiji kao Zante, pa Zante je samo italijansko ime Zakintosa! Valjda svaka turisticka drzava mora da zrtvuje nekoliko lokaliteta za tu vrstuturista - Zakintos, Kavos na Krfu, Malia na Kritu...kao S.Antonio na Ibici, Benidorm...

Jelena

pre 10 godina

Zorane, ja sam i bila kolima i obisla celo ostrvo, a, s obzirom da sam videla i druga ostrva u Jonskom moru..uostalom, videces i sam! Ja nemam nikakvo iskustvo, ni dobro ni lose, posmatrala sam i dosla do zakljucka da ne moze ni da se priblizi ostalim ostrvima u istom moru.

Milan

pre 9 godina

Danas sam se vratio sa Zakintosa i evo mojih utisaka.
Zakintos je po meni suviše "izvikano" mesto, a pošto sam obišao većinu ostrva u Grčkoj, mogu reći da jedva da zaslužuje prolaznu ocenu.
Naravno, sve se ovo odnosi na one turiste koji na more idu zbog mora, koji uživaju u kupanju, lepom moru i divnim lako dostupnim plažama, e toga na Zakintosu ima jako malo. Izuzev Banana plaže koja je u rangu prosečnih i plaže Xigia koja je zaista lepa, gotovo da nema više šta da se vidi, obišao sam i ostale plaže i sve su jedva prosečne.
Navajo, po kojoj je Zakintos poznat u svetu, jeste izvrsna plaža, ali potpuno neupotrebljiva, na nju se može stići isključivo brodom koji ostaje tu sat vremena, i morate računati na jednu vašarsku atmosferu sa mnogo usidrenih brodova i preko hiljadu ljudi u većem delu dana, ne znam kako neko može u toj atmosferi da uživa.
Primetio sam da naši turisti letuju pretežno u Laganasu gde je plaža katastrofalna, utaban mokar pesak, vrlo je uska sa velikim plićakom i zelenom vodom malo svetlijoj od one na Adi, što je tragično jer su čak i najlošije grčke plaže bolje od ove u Laganasu, dakle ako će vaš odmor u Laganasu da se svede pretežno na odlazak na gradsku plažu i malo krstarenja, idite na Stavros i uštedite sebi 300 evra, imaćete 10 puta bolju plažu i potpuni mir.
Oni koji idu na more radi provoda, naći će na Zakintosu dosta prostora za to. Zabava traje do jutra, naravno to podrazumeva puno alkohola i preskakanje većeg dela dana za uživanje u moru.

Branko

pre 10 godina

Mozda za mlade koji hoce da se napiju kao svinje, ali za zaljubljene parove nikako nije. Gomila pijanih engleza koji se valjaju po trotoaru, povracaju i pisaju po ulicama ti sigurno nece probuditi romanticna osecanja. One plaze koje vidis na reklamama mozes samo da obidjes prodom na pola sata, a plaze uz turisticka mesta su bezvezne. Jedno od glupljih mesta u Grckoj ali je dobrom reklamom privuklo gomile Srba. Bolji su i Halkidiki i Paralija od glupog zakintosa. Jednom greskom bio sa devojkom i nikada vise...

Jovana

pre 10 godina

Ko koristi macintosh, ide na zakintosh... Ko koristi samsung, ide do Ade...
(Sex Machine, 30. jun 2013 11:42)
Ja koristim iPhone i opet idem na Zakintos.

ANA

pre 10 godina

koja agencija nudi vasilikos?
(morka, 30. jun 2013 10:56) - Mi Srbi se glupiramo kada ne mozemi bez agencije da odemo na more! Kao da smo ovce! Nikad ne ulazim u agenciju; ne zaradjuju pare na meni. Imas booking.com, svaki avioprevoznik ima svoj link za put do mesta gde zelite. Putovanha reservusete i sa App na iPhonu. Naucite jednom putovati!

Jelena

pre 10 godina

Cim se neko ne slaze, postaje hejter. Evo za one koji su, valjda, lovers: Zakintos je totalno razocarenje. Nije ni blizu Kefaloniji i ostalim jonskim ostrvima (da ne uporedjujemo s egejskim). Bas to, jeftina destinacija. Laganas je jeziv, blatnjava plaza i engleske horde - kakva romantika! Navajo zaista spektakularan, covek ode jednom da ga vidi i... takvim na lefkadi takodje ima. I za autora teksta, grad Zakintos poznatiji kao Zante, pa Zante je samo italijansko ime Zakintosa! Valjda svaka turisticka drzava mora da zrtvuje nekoliko lokaliteta za tu vrstuturista - Zakintos, Kavos na Krfu, Malia na Kritu...kao S.Antonio na Ibici, Benidorm...

istina

pre 10 godina

@ana: ne zivi svako u beogradu, njih 95% nema platu kao vi, kao i iphone, pa ide preko agencije gde plati na rate. a i taj booking com je skuplji od agencija, osim naravno za vas lovatore kojima nije bitna cena. koja kolicina prepotencije i nadmenosti!

parmalat

pre 10 godina

Ko hoce da vidi tirkizno plavu boju mora kao tu sa slike preporucujem Lefkadu i plaze porto katsiki i egremni ... Navadjo im nije ni do skocnog zgloba verujte ...

Aleks

pre 10 godina

Moze se na Zakintos i sa malo para, ali onda steknete pogresan utisak. U najmanju ruku treba uzeti smestaj van Laganasa, pa onda obavezno renta kar svaki dan ili skuter. Sve dobre plaze su van naselja. Obisao sam ceo svet i mnoga ostrva ali Zakintos je definitivno bio jedno od najboljih iskustava. Nocni zivot me vise ne zanima pa sam Laganas izostavio. Gore u planini restorani fantasticni, miris borova. I naravno cinjenica da mozete reci da ste iz Srbije sto nije svugde pozeljno. poz

Milos

pre 10 godina

Jedan onako realan komentar da dam, s obzirom da sam se pre nedelju dana vratio sa Zakintosa tacnije iz Laganasa. Obicno u ponudi stoji da Laganas ima dugu pescanu plazu bla bla bla, jeste tacno ali nigde ne pise da je na dvesta metara od obale voda do kolena i d aje to idealno sam za ljude sa malom decom, nije nesto posebna plaza i ostalo, sto se tice nocnog zivota sve se dogadja u jednoj ulici, horde engleskih polupijanih i poludrogiranih tinejdzera kao pustenih s lanca (posto im se u matici znaju neka pravila) haraju ulicama Laganasa, nista manji broj i vise kulturnijih Rusa a jos i nasi Srbi kad se tu dodaju ... kombinacija ubi boze, Nocu stvarno ne moze da se spava zbog buke, dreke, vrucine .... Dakle Laganas ne preporucujem, Sto se tice prve recenice teksta jeftina kafa ... tu sam se prijatno iznenadio ... jeste stvarno jeftina kafa, ostale cene su im tu negde aali i kvalitet nije bas neki, nisi mogo da nadjes ljudski giros da pojedes ... sve nesto bezveze. Rentacar im je jako skup u odnosu na druga ostrva ... a bez iznajmljenog automobila i sedenja samo u sugavom Laganasu bolje da niste ni isli na Zakintos, Porto Wromni, Navagio beach, prelepa Xigia I i II, Makris Gialos, Keri beach i Keri caves, Geraklas gde se legu jaja kornjaca i jos ... i na kraju nesto najepse ne samo na Zakintosu negi i sire Porto Limnionas ... slike i reci ne mogu opisati ono sto se na licu mesta moze videti i osetiti kupajuci se dubokoj hladnoj i kristalno citoj vodi na Porto Limnionasu.

Milan

pre 9 godina

Danas sam se vratio sa Zakintosa i evo mojih utisaka.
Zakintos je po meni suviše "izvikano" mesto, a pošto sam obišao većinu ostrva u Grčkoj, mogu reći da jedva da zaslužuje prolaznu ocenu.
Naravno, sve se ovo odnosi na one turiste koji na more idu zbog mora, koji uživaju u kupanju, lepom moru i divnim lako dostupnim plažama, e toga na Zakintosu ima jako malo. Izuzev Banana plaže koja je u rangu prosečnih i plaže Xigia koja je zaista lepa, gotovo da nema više šta da se vidi, obišao sam i ostale plaže i sve su jedva prosečne.
Navajo, po kojoj je Zakintos poznat u svetu, jeste izvrsna plaža, ali potpuno neupotrebljiva, na nju se može stići isključivo brodom koji ostaje tu sat vremena, i morate računati na jednu vašarsku atmosferu sa mnogo usidrenih brodova i preko hiljadu ljudi u većem delu dana, ne znam kako neko može u toj atmosferi da uživa.
Primetio sam da naši turisti letuju pretežno u Laganasu gde je plaža katastrofalna, utaban mokar pesak, vrlo je uska sa velikim plićakom i zelenom vodom malo svetlijoj od one na Adi, što je tragično jer su čak i najlošije grčke plaže bolje od ove u Laganasu, dakle ako će vaš odmor u Laganasu da se svede pretežno na odlazak na gradsku plažu i malo krstarenja, idite na Stavros i uštedite sebi 300 evra, imaćete 10 puta bolju plažu i potpuni mir.
Oni koji idu na more radi provoda, naći će na Zakintosu dosta prostora za to. Zabava traje do jutra, naravno to podrazumeva puno alkohola i preskakanje većeg dela dana za uživanje u moru.

yappy ns

pre 10 godina

Bio prosle godine. Ako bas niste previse mladi i ipak zelite da bar malo odremate nocu birajte vile/apartmane udaljenije od glavne ulice.
Razocarenje je bilo sto glavno desavanje nocu nije uz plazu vec u toj "glavnoj" ulicici, ali to je sve zbog mira za kornjace koje se "gnezde" na plazi.
Laganas je plazom povezan sa dva mesta, levo i desno...plaza je ooogromnaaaa, more plitko, slano, cisto...
Vredi otici, vredi!!
U clanku nije spomenuta maslina stara 2000 godina, najstarija ikona, njihov zastitnik ostrva Sv.Dionisos - nesto kao nama Sv.Vasilije Ostroski...
Ja sam se tamo osecao totalno opusteno, cak iako sam vise dnevni tip turiste.
Udobrom drustvu je resenje za sve!!!

zoran

pre 10 godina

puno ima hejtera ovde... kao npr Branko

ima milion nacina da na zakintosu bude romanticno. Puno prelepih plaza, sjajnih restorana (moze se otici do glavnog grada na svezu ribu, zecetina im je poseban specijalitet), ima mesto sa predivnim zalaskom sunca gde se skuplja dosta ljudi...

Najbolje maslinovo ulje koje sam ikada probao, sjajni domaci slatkisi, a ja sam nasao smestaj koji je bio 50m od plaze i 100m od centra Laganasa i samo jedno vece je bila buka (vila Drosos).

Kome sve smeta, lako ce naci mane Laganasu, a ko zna da uziva isto nece imati problema da se lepo provede

zoran

pre 10 godina

Jelena,

samo sam hteo da kazem da ako je neko imao lose iskustvo, onda to ne znaci da ce svako imati tako iskustvo. A ja sam doziveo suprotno.

Laganas jeste losa plaza, ali ko na Zakintos dodje da ode na jednu, dve plaze verovatno ce se razocarati.

Kao u slucaju vecine grckih ostrva, mnogo vise se dozivi ako se ide kolima... Jedva cekam Lefkadu ovo leto!

Jelena

pre 10 godina

Zorane, ja sam i bila kolima i obisla celo ostrvo, a, s obzirom da sam videla i druga ostrva u Jonskom moru..uostalom, videces i sam! Ja nemam nikakvo iskustvo, ni dobro ni lose, posmatrala sam i dosla do zakljucka da ne moze ni da se priblizi ostalim ostrvima u istom moru.