7 razloga da posetite Hanoj

Pivare pored puta, ludilo u saobraćaju, visoka vlažnost vazduha... možda ne deluje privlačno ali “haos” koji na prvi pogled vlada u Vijetnamu zapravo je izuzetno uzbudljiv.

Pošaljite komentar
 1. Je li netko bio u Wung Tao?
  Hvala
  (Olivija Šprem, 21. septembar 2016 11:32)

  # Link komentara

 2. Oni upotrebljavaju sirene u prometu čisto da kažu:Tu sam. Treba malo vremena da se naviknes. Pješački je urnebesan, zaista je vještina preci preko njihove ulice. Ja mogu reći da su im cijene u restoranima kao u bilo gdje u evropi. Obično kad bijela gdje u restoran izvuku najskuplji menu. Druge su cijene za lokalne. Na pijacama se može cjenjkati samo ujutro. Imaju dobra piva. Hotel dodje najjeftiniji, sve ostalo je skuplje. Kako sam ja doživjela narod? Prevaranti i lazovi. Sposobni su ti na papiru pokazati jednu cijenu, a nakon izvršene usluge deset puta veću. Jako su agresivni ako to ne progutas, što čovjeku dosadi nakon desetak dana....Desilo se i da traže baksis 100% za masažu. Tipa kaže 100 000 dong kosta sat vremena neke masaže. Nakon masažu trebaš ocijeniti kako je bilo. Ako kažeš da je bilo dobro onda ima da platis 200 000dong. To je opet duplo manje od onih cijena masažu u na primjer Hoi An, ali opet nije i redu. A o svim ovim smicalicama se sazna tek nakon uzvrsene usluge. Može je neko imao bolje iskustvo, ali ovo je na žalost moje :(
   (Zatvoren krug, 10. april 2014 15:05)

  # Link komentara

 3. Bio sam u dasta gradova,
  al sam u Hanoju doziveo to da sam jednostavno
  srecan samo sto sam tu i setam ulicama.
  Grad koji ima neverovatnu energiju,
  stara cetvrt je fenomenalna,
  ljudi su super, hrana fenomenalna (prolecne rolnice, mmmm....).
  Naravno, Ha Long Bay treba obici pod obavezno.
  Mozda sto sam bio u januaru tamo, pa ne videh pacove,
  al zato ih ima u Pnom Penu i Bangkoku previse.
  (wrong, 17. septembar 2012 08:14)

  # Link komentara

 4. Koliko orijentaciono kosta da se ode u Vietnam i sta znaci da nije bas skup zivot? :) Koliko mi treba za 15 dana normalnog zivota,sa putovanjima,itd?
   (Djera, 17. septembar 2012 00:36)

  # Link komentara

 5. Bio sam prosle godine i stvarno je dozivljaj preci ulicu.Neverovatno je koliko cesto upotrebljavaju sirenu,nama nenaviknutim na to moze bas da smeta.Jos jedan veliki razlog za posetu Hanoja je mogucnost da se obidje Ha Long bay,to treba videti,sa razlogom su ga uvrstili u svetska cuda.Ko je u mogucnosti treba videti Vijetnam,prilicno je jeftino tamo,samo treba otici....
  (Dejan, 16. septembar 2012 21:17)

  # Link komentara

 6. bio sam prosle godine, sve je tacno. ja sam, doduse, jedva cekao da odem u Kambodzu zbog hordi pacova koje haraju hanojskim i sajgonskim ulicama. posle toga mi je Beograd bio cist kao Svajcarska.
   (Mondo, 16. septembar 2012 19:23)

  # Link komentara