Indija, otkrovenje za belog čoveka

Priča uvek počinje na aerodromu nekog od velikih hindu gradova.To moze biti Delhi, Mumbaj ili neki treci megalomanski aerodrom gde nas naši moderni avioni ostavljaju u njihovom oblaku prašine, čudnih mirisa, smoga i sa pogledima miliona hindusa uprtih u nas po izlasku sa aerodroma.

Izvor: Jungle Tribe

Pošaljite komentar
 1. Za vreme kratkog boravka, osam dana, video Delhi, Đžajpur,Agbarov napušteni grad, Agru i Benares. Fascinantno, počev od puteva, sela i pomenutuh gradova.
  Za tako kratko a posebno za duže putovanje trebalo bi se ozbiljno pripremiti jer Indija izgleda kao nekekav nepojmljiv paralelni svet, nema laganih šetnji i razgledanja kao ni kupovine, ako se slučajno odvojite od grupe ili vodiča onda ste u velikom problemu.
  To što vam pruža Indija je zaista jedinstveno na svetu ali traži da imate jak stomak i još jače živce. Kako god, ponovo bih otišao iz ovih stopa... nemam "vremena" jer moram da tankujem "eurodizel".
  (Magelan, 13. januar 2011 22:10)

  # Link komentara

 2. Precesto se koristi termin Hindus sto ne znaci stanovnik Indije nego vernik hindu religije. Nisu svi Indijci Hindusi. Naprotiv, ima mnogo muslimana i hriscana. Kako zna da je dodirnuo Hindusa kada medju pripadnicima razlicite religije nema nikakve razlike? Na Himalajima ima nesto budista ali je budizam, iako nastao u Indiji, ustvari najmanje zastupljen u Indiji danas.
  (Pera, 28. decembar 2010 06:22)

  # Link komentara

 3. Bio sam. I u Indiji i u Nepalu. Pisac to mesa. Delhi nema nista posebno. Ili skoro nista. Ali zato ima Mumbaji, Kalkuta, Bangalor, Djajpur, Goa. Ima mnogo da se vidi. Ima i da se jede i da se pije. I mnogo bezbednije od Brazila ili Argentine. /gde sam takodje bio/.
  (mihailo, 27. decembar 2010 22:47)

  # Link komentara