Sevilja, španski kolonijalni sjaj

Magični grad u kojem se prepliću dve kulture - Mavarska Andaluzija i kalifat Al-Andaluz ljube se i mrze sa baroknom, hrišćanskom, inkvizicijskom Španijom. Nezaboravno mesto, vatromet boja i oblika pod toplim suncem juga...

Tekst napisao: Žikica Milošević
Izvor: Bravacasa

Pošaljite komentar
 1. upravo sam se vratio iz sevilje. jedno od najlepsih mesta na svetu. tako miran tako topao grad koji na jedinstven nacin prija svakom vasem culu. vas clanak nazalost ne docarava sustinsku lepotu ovoga grada mada ne znam koje reci bi mogle to opisati. jedan predivan grad sa jednom predivnom atmosferom kojem cu se uvek rado vracati i uvek rado svracati. u mesecu februaru svaki dan je bilo iznad 25 stepeni sto je ucinilo ovo iskustvo jos velicanstvenijim. odmor za dusu senzacija za sve ostalo. da se nadovezem na nekog ko je spomenuo komercijalnost madrida i barselone: sevilja je dovoljno velika da bude grad ali taman toliko da ne postane dosadna i olako dokuciva, i dovoljno mala da ne stvara haos, zurbu i bespotrebnu nervozu. mesto na kome se radi da bi se zivelo a ne obrnuto.
  preporuka svakome. mesto koje mora da se oseti i da se vidi.
  (gagarin, 2. mart 2011 17:15)

  # Link komentara

 2. Hvala vam svima na lepim komentarima, i sto volite Sevilju isto koliko i ja! :)
  (Zikica, 13. septembar 2010 02:39)

  # Link komentara

 3. Imam tu srecu i cast da zivim u ovom predivnom gradu. Obisla sam mnoge gradove u Spaniji, ali Sevilja je zaista jedinstvena. Ima taj spanski sarm i toplinu, bogatu istoriju i divne ljude. Jedini grad koji po meni donekle moze da parira Sevilji je Granada, sa svojom Alhambrom, Albaicinom etc. Ovim ne zelim da osporim lepotu ostalih gradova u Spaniji, koja je nesporna. Medjutim Madrid, a jos vise Barcelona su, po mom skromnom misljenju, nekako suvise komercijalni.
  (Sevillana, 21. avgust 2010 16:02)

  # Link komentara

 4. Bila sam i u Barseloni, kao i u Madridu. Utisci su pozitivni za oba grada, a nakon ovog clanka pozelela sam odmah i u Sevilju!
  (I., 4. avgust 2010 21:39)

  # Link komentara

 5. Predivan i istinit clanak. Na trenutak sam se ponovo vratila u Sevilju!!
  (rada, 4. avgust 2010 14:23)

  # Link komentara

 6. Dobar prikaz Sevilje. Boravio sam u Sevilji i celoj Spaniji 2000.god i stvarno je steta sto se u ponudama turistickih agencija malo nudi Sevilja, mozda sa Granadom i Malagom najlepsi gradovi Spanije. Spansko more nije bas tako lepo kao neka druga, ali gradovi su zaista vredni. Preporucujem svima koji krenu u Spaniju da se ne ogranice samo na Barcelonu ili Madrid, neka krenu u unutrasnjost, u Andaluziju.
  (Dusko, 4. avgust 2010 09:21)

  # Link komentara

 7. Bas tako, ni Madrid ni Barcelona, vec Sevilja, jedna jedina.
  (pomengranat, 3. avgust 2010 21:42)

  # Link komentara