Nedelja, 31.07.2022.

10:21

Hrvatska dere sa cenama; Poručili škampe, najeli se pa se pokajali kad je stigao račun

Izvor: nethr

Hrvatska dere sa cenama; Poruèili škampe, najeli se pa se pokajali kad je stigao raèun IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

180 Komentari

Sortiraj po:

Veliki brat

pre 1 godinu

Deru svi... giros 4e
(Pljuvac svih stilova, 31. jul 2022 17:36)

Koliki giros? Ovde u Srbiji veći giros je tipa 360-400 dinara, jedan od boljih koje sam probao u zadnjih 2 sedmice je na kiosku preko puta autobuske u BG, iza onog montažnog parkinga na sprat, mislim da je 350 ili 380din.


otkucao naivno na aparatu celodnevnu kartu...i prijatno se iznenadio sa računom od 1000 kuna ( 134 eura.. )
(Slobodan, 31. jul 2022 20:26)

U BG preko puta autobuske kod hotela Garni, onaj montažni parking na sprat, lik valjda prenoćio tu u hotelu, i kuka na onom automatu za naplatu kako za 12-13 sati mora da plati 1300 dinara, izgleda da nije bio u Dubrovniku :)))

Veliki brat

pre 1 godinu

Daj ne preterujte. Ispade da je bar duplo jeftinije na Španskom primoriju, koje je neuporedivo bolje od bilo kog Jadranskog.

Problem je pohlepa i želja da se za 2 meseca zaradi za celu godinu i da se ostalih 10 meseci leži.
(Dr. Realan, 31. jul 2022 15:04)

Pa moraju, ko će tamo da dođe od oktobra do marta?
Kad je kod nas 2012. u februaru bio onaj "iznenadni" sneg i minusi od -15C danju do -27C noću, u Valensiji danju bilo 15-16C, to ti je švedskim i norveškim penzionerima banja :)


Trebali su bolje da čitaju, al brate, ideja da stavljaš cenu u dekagramima je, blago rečeno, prevarantska.
(Limeni, 31. jul 2022 15:50)

isto rade i po supermarketima sa suhomesnatim proizvodima...
(darkwood, 31. jul 2022 16:16)

Htedoh i ja da navedem to za naše supermarkete, al' baš će neko da pomisli da je kilogram njeguške "samo 500 dinara" :)))


Evo gledao, kod Sarana u Zemunu...
(Marko, 31. jul 2022 21:09)

Sveža morska riba bi trebala da bude jeftinija u primorskim restoranima, ali je nekako češće obrnuto, jer npr. ovo kod nas je pitanje šta je, tj. da li je zaista riba iz mora, a uz to je uglavnom neka druga ili treća klasa, plus bila zaleđena. Neka druga je priča što ima restorana koji deru cenama, pa ko se upeca.
Međutim, ono što je suludo, sećam se jednom u Kotoru prodaje starija žena na uličnog tezgici sušene smokve u nekim paketićima po 200 ili 250g, sećam se da je bilo duplo skuplje nego kod nas u Srbiji one u foliji spakovane u krug maltene kao đevrek.

Tomo

pre 1 godinu

Ako ti je skupo ocito si na krivom mjestu. skupis prnje i trazis dalje malo skromnije, po svojoj mjeri.
moze li biti logicnije i jasnije. Dok ima ko moze i oce platiti ovu cijenu zasto bi spustali? Samo sa vama bude lakse, ma iidi begaj

crnac iz medjedje

pre 1 godinu

@Nisam paradajz turista, a i da jesam, ne vidim nista lose u tome. Nisam budala da potrosim 1000e kako bih jeo svaki dan u restoranu 10 dana. Ti verovatno nisi ni video mora, ali eto, da i ti nesto napises. Ako ides na divlje plaze , kao sto devojka i ja idemo, odes rano ujutro, posle dorucka i ostanes tamo skoro do mraka. Draz divljih plaza je u lepoti, miru i privatnosti. Nisam dosao na more da bih samo trckao u apartman kako bih jeo, ili se sredjivao za restoran. To nije odmor, to je cimanje.
(Pljuvac svih stilova, 31. jul 2022 22:06)

kad budes napunio 27 godina, imao ok platu, videcemo kako ces da razgovaras. sad u 22oj tesis sebe sa nekim breskvama i ljubakanjem na plazi da je to opusteno
(mrk, 31. jul 2022 23:03)

evo ja imam 48, ekstra platu, pa opet period od posle dorucka, pa negde do 18.00 uvece, zena i ja provodimo iskljucivo na plazi! I kad je divlja, i kada nije, leskaris, par kafica, malo voca i pivo, dva, veruj mi, dosta je. A u ovim godinama, nema bas nesto ljubakanja... Ali ima drugih nacina da se opustis, na primer knjiga neka... Mogao bi da probas neku, nekada!

kole

pre 1 godinu

Sestra i zet su na Sitoniji u Toroniju. Juce mi zet sa kojim razmenjujem recepte salje sliku svezih skampi koje je kupio u obliznjem ribarskom seocetu Porto Koufo. Kasnije dolazi slika spremljenih skampi. Kilo sveze ribe oko 12 evra, skampi oko 15. On je za te skorojevice koji kace racune polivene suzama iz kafane paradajz turista jer kuva sam, ali on bar ne place kao oni kad im dodje racun. Ja sam se uvek raspitao kakva je neka kafana, kako spremaju hranu i dali deru. Ovo je vreme velike pljacke turista kojih ima previse. Ugostitelji krenu sa normalnim cenama, ali polako dizu i dizu i kad vide da to prolazi, a pazari sve veci, nema povratka na normalne cene. Zato uvek nosim svoju serpu i tiganj i jedem ko covek.

Milan

pre 1 godinu

Boravim godinama unazad u Hrvatskoj i uvek se ista glupa politika dize u vreme turisticke sezone.
Cene su vrlo slicne restoranima u Beogradu osim u koliko ne pricamo o nekim posebnim restoranima koji imaju Michelin star ili preporuku Michelina ali generalno ko se krece po restoranima u Srbiji nece osetiti znatnu razliku pri cekiranju menia. Tako da moj savet vam je da zanemarite ove budalastine i ako ste oslucili da posetiri lepote Hr primorja ne odustajte u tome.

Komsha

pre 1 godinu

Jadni su ovi Hrvati koji čitaju srpske portale i na njima ostavljaju komentare...
(Milos Jovic, 31. jul 2022 18:47)

Meni su i jadni i smešni istovremeno, posebno oni koji dođu samo da poruče kako oni imaju svoju državu, kako njima sada niko tamo ne srbuje, kako su ispunili san svojih predaka ... Očito misle da im je ovo pravo mesto za istresanje svojih "domoljubnih" bedastoća. Kakav propuh u glavi, Gospode.
(l, 31. jul 2022 23:46) # Link komentar




Sta fali? Zabavite se vi, zabave se oni. Ne pucate jedni na druge vise. Nije nidje zapelo.
Samo naprijed!

mrk

pre 1 godinu

Nisam paradajz turista, a i da jesam, ne vidim nista lose u tome. Nisam budala da potrosim 1000e kako bih jeo svaki dan u restoranu 10 dana. Ti verovatno nisi ni video mora, ali eto, da i ti nesto napises. Ako ides na divlje plaze , kao sto devojka i ja idemo, odes rano ujutro, posle dorucka i ostanes tamo skoro do mraka. Draz divljih plaza je u lepoti, miru i privatnosti. Nisam dosao na more da bih samo trckao u apartman kako bih jeo, ili se sredjivao za restoran. To nije odmor, to je cimanje.
(Pljuvac svih stilova, 31. jul 2022 22:06)

kad budes napunio 27 godina, imao ok platu, videcemo kako ces da razgovaras. sad u 22oj tesis sebe sa nekim breskvama i ljubakanjem na plazi da je to opusteno

l

pre 1 godinu

Jadni su ovi Hrvati koji čitaju srpske portale i na njima ostavljaju komentare...
(Milos Jovic, 31. jul 2022 18:47)

Meni su i jadni i smešni istovremeno, posebno oni koji dođu samo da poruče kako oni imaju svoju državu, kako njima sada niko tamo ne srbuje, kako su ispunili san svojih predaka ... Očito misle da im je ovo pravo mesto za istresanje svojih "domoljubnih" bedastoća. Kakav propuh u glavi, Gospode.

Dejan

pre 1 godinu

Evo gledao, kod Sarana u Zemunu kila jadranskih skampi je 14.200 dinara, znaci preko 120 evra kila. Ako je porcija 330 grama, onda su dve porcije oko 80 evra. Clanak kaze da su za dve porcije platili 690 kuna, sto je 90 evra, znaci svega 10 evra skuplje, a Zemun nije isto kao Mali Losinj. Uzgred, kod Caffe Caffe Fish u Beogradu, kila jadranske ribe 19.000 dinara, ili 160 evra. Pa sednite, nazderite se kile ribe pa se onda cudite I lepite racune po netu. Ajde i 500 clanaka u srpskim i hrvatskim medijima kako je kila ribe u Beogradu 160 evra
(Marko, 31. jul 2022 21:09)
===========================
Za porciju škampa ti treba vise od 300g, jer imaju ljušturu, sigurno najmanje 400g, mozda blizu 500g, pa onda i škampi ispadaju skuplji u Beogradu nego na Malom Lošinj, pored toga što je riba skuplja u Beogradu nego u Parizu.

Slobodan

pre 1 godinu

Slobodan@Dosta nelogicnosti,evro po 6 kuna???Godinama varira izmedju 7,5 i 7,6 kuna za 1e...u centru Dubrovnika je 50 kuna parking za 1 h...
(zagor@čiko@duh sa sekirom, 31. jul 2022 21:26)

Nažalost tako je donji kurs eura 6 kuna ...na moj komentar da je tolika razlika u kursu neprimerena....komentar je bio...da se u starom gradu mogu naći menjačnice sa "normalnim kursom"
Što se tiče parkinga...sigurno je da u gradu postoje jeftiniji parkinzi...ali mi smo parkirali na parkingu iznad navedene plaže....i cena dnevnog parkinga je upravo 134 eura.....
Naravno da sam trebalo da pogledam i da platim npr.8 sati i da prođem jeftinije...ali poenta je da kada čovek dođe u zemlju koja je deo EU, očekuje da sretne upravo takve standarde...a ne da razmišlja da li će biti prevaren....

Lovac

pre 1 godinu

Prevelike su gužve, posebice u Dubrovniku. Ideja je da se visokim cijenama i vrhunskom uslugom smanji gužva u gradu i poveća prihod privlačenjem bogatijih gostiju. Rizično? Da. Potrebno? Apsolutno!

Istina

pre 1 godinu

U Hrvatskoj klopa skupa, a odvratna. Sve sto sam probao u restoranima bilo je nejestivo.
(Herbalajzer, 31. jul 2022 19:47)

Priznaj da vidio nisi Hrvatske

Medo

pre 1 godinu

Kao i svugdje, cijena ovisi od lokacije. Tako i HR.
Moje iskustvo jer smo često u HR, iz Bosne smo :

Parking sat 5 - 50 (Dubrovnik)
Kafa 10 - 28 (Hvar)
Pizza 55 - 120
Pivo točno 0.5 16-35
Sladoled 9-15

Zanimljivo da benzin 95 sad košta 12 kuna, slično kao u BiH. Prije je bila ogromna razlika.

Udah

pre 1 godinu

Bio prosle godine na Pagu s porodicom. Za dve nedelje ponovo kod istih ljudi. Bilo sjajno.
Nekad restoran, nekad supermarket, kombinovano...
Za nas troje prosle godine, 10 dana smestaja u super apartmanu + gorivo + putarine + sve ostalo = 1.200 e.
Nismo se ni od cega suzdrzavali niti oskudevali.
Ocekujem ove godine nesto vise.

Pljuvac svih stilova

pre 1 godinu

Pljuvac svi stihova- paradajz turista?
(Aleksa78, 31. jul 2022 18:25)
Nisam paradajz turista, a i da jesam, ne vidim nista lose u tome. Nisam budala da potrosim 1000e kako bih jeo svaki dan u restoranu 10 dana. Ti verovatno nisi ni video mora, ali eto, da i ti nesto napises. Ako ides na divlje plaze , kao sto devojka i ja idemo, odes rano ujutro, posle dorucka i ostanes tamo skoro do mraka. Draz divljih plaza je u lepoti, miru i privatnosti. Nisam dosao na more da bih samo trckao u apartman kako bih jeo, ili se sredjivao za restoran. To nije odmor, to je cimanje.

Ja iz RI

pre 1 godinu

Hrvatski čovjek je ispunio sve strateške želje svojih predaka. Ima svoju državu, članicu EU i NATO-a. O tome milijuni ljudi još uvijek samo mašta.
Još prije 30-ak godina ti i takvi ste srbovali po Hrvatskoj. Konačno živimo kao i većina europljana. A ti i takvi bi htjeli da se vas pita. Nažalost nebitni ste.
(Ja iz RI, 31. jul 2022 19:40)


Zato vas je 10% manje, tačka na i. Nebitni ste, shvataš.
(Nenad, 31. jul 2022 21:55)

Kvazi gospodine, potpuno ste nebitni. Ponovit ću još jednom. Nas je manje kao što je manje svih naroda u zapadnoeuropskim zemljama. To je današnja realnost jer u velikoj većini zemalja zapadne civilizacije manje ljudi rađa nego ranije. Isto je i u Srbiji, ali .......Kak bi vi u Srbiji imali EU pasoše svi bi otišli na zapad, ne u Rusiju, Kubu ili Kinu, vama prijateljske zemlje. Lijepa naša je mala, ima nas malo,, ali zato je volimo neopisivo. Nemožeš ti to razumjeti.

Paja

pre 1 godinu

Hrvatski čovjek je ispunio sve strateške želje svojih predaka. Ima svoju državu, članicu EU i NATO-a. O tome milijuni ljudi još uvijek samo mašta.
Još prije 30-ak godina ti i takvi ste srbovali po Hrvatskoj. Konačno živimo kao i većina europljana. A ti i takvi bi htjeli da se vas pita. Nažalost nebitni ste.

Zaboravio si da kazes samo da vi idete kod tih europljana da radite najgore poslove. I da vam je prosecna plata trecina europske. I da europljani mogu kod vas na more a vi ni na svoje ne mozete. Kako onda zivite kao svi europljani?

Nikola

pre 1 godinu

Jadni su ovi Hrvati koji čitaju srpske portale i na njima ostavljaju komentare...
(Milos Jovic, 31. jul 2022 18:47)

Citaju i ostavljaju komentare na vesti o svojoj drzavi. Nije bas da je pomama njihovih komentara na pitanje kosova.

Јабучило

pre 1 godinu

Ja ne razumem ovo, pa gde god da sednes, pogledas cene, ako ti je skupo burazeru, odes gde je jeftinije, simple as that...
(Pusim Sobranie po svadbama, 31. jul 2022 19:00)

Држ' се Собрања... Лепо пише у тексту да су истакли лажну цену.

Marko

pre 1 godinu

Evo gledao, kod Sarana u Zemunu kila jadranskih skampi je 14.200 dinara, znaci preko 120 evra kila. Ako je porcija 330 grama, onda su dve porcije oko 80 evra. Clanak kaze da su za dve porcije platili 690 kuna, sto je 90 evra, znaci svega 10 evra skuplje, a Zemun nije isto kao Mali Losinj. Uzgred, kod Caffe Caffe Fish u Beogradu, kila jadranske ribe 19.000 dinara, ili 160 evra. Pa sednite, nazderite se kile ribe pa se onda cudite I lepite racune po netu. Ajde i 500 clanaka u srpskim i hrvatskim medijima kako je kila ribe u Beogradu 160 evra

borivoje surdilovic

pre 1 godinu

Nikad tamo, ni da mi plate.
(Ljubisa Livac, 31. jul 2022 13:56)
Ne bi ti ni platili niti te itko zove tako da smanji doživljaj.
(mario, 31. jul 2022 17:03)

sah mat

ppz

pre 1 godinu

Muja i fata na moru. Seli u redtoran na skampe. Jede fata i prsnu joj skapi po haljini. Kaze fata muji:
- ju, izgledam ko svinja
A muja joj kaze:
- a jos si se i isflekala...

Trovach

pre 1 godinu

Pre oko 17-18 godina smo bili u Dubrovniku i posto mi je bio rodjendan resimo da nadjemo neki restoran gde su przene lignje najpovoljnije. Na kraju je to bila jedna konoba u ulicici na oko 20m od Straduna, a dobili smo gratis i pola litre odlicnog crnog vina. Lignje su bile bas ukusne, a vino poprilicno jako. Supruga je posle prvog gutljaja rekla da ju je zdrmalo, pa sam pomislio da preteruje. Mene je zdrmalo posle drugog gutljaja. Ona je popila tu casu, a ja ostatak od te pola litre. Cudan je bio osecaj; u glavi si skroz bistar, a imas osecaj da su ti ruke i noge teske. Sutradan nije bilo nikakvog mamurluka. Sledece godine smo otisli u istu konobu, ista kombinacija, ali vino, iako je bilo dobro, nije imalo takav efekat. Hteo sam reci da sam ovo ispricao drugu, a on je rekao da to nije povoljna cena jer je tolika i u jednom popularnom lokalu u centru Subotice. Neverovatno; pricam mu o konobi blizu Straduna, a on o odmrznutim lignjama u izvikanom lokalu.

jug more

pre 1 godinu

Zao mi je Slobodana koji je platio cjelodnevnu kartu 134 eura..previse jest..ovdje na moru je.sve skupo..uvjek je bilo..kako to promjenit..nemoguce je..peecjenjemo..Spanjolska i Portugal imaju jeftine hotele..ovdje su hoteli po zlatu

Marko

pre 1 godinu

Evo gledao, kod Sarana u Zemunu kila jadranskih skampi je 14.200 dinara, znaci preko 120 evra kila. Ako je porcija 330 grama, onda su dve porcije oko 80 evra. Clanak kaze da su za dve porcije platili 690 kuna, sto je 90 evra, znaci svega 10 evra skuplje, a Zemun nije isto kao Mali Losinj. Uzgred, kod Caffe Caffe Fish u Beogradu, kila jadranske ribe 19.000 dinara, ili 160 evra. Pa sednite, nazderite se kile ribe pa se onda cudite I lepite racune po netu. Ajde i 500 clanaka u srpskim i hrvatskim medijima kako je kila ribe u Beogradu 160 evra, skuplje nego na Azurnoj obali

Nenad

pre 1 godinu

Hrvatski čovjek je ispunio sve strateške želje svojih predaka. Ima svoju državu, članicu EU i NATO-a. O tome milijuni ljudi još uvijek samo mašta.
Još prije 30-ak godina ti i takvi ste srbovali po Hrvatskoj. Konačno živimo kao i većina europljana. A ti i takvi bi htjeli da se vas pita. Nažalost nebitni ste.
(Ja iz RI, 31. jul 2022 19:40)


Zato vas je 10% manje, tačka na i. Nebitni ste, shvataš.

Јабучило

pre 1 godinu

E kad nam takvi o kulturi nešto kaže, a onda vidim tekst o Frajlama i sve jasno koji nivo kulture i odgoja.
(mario, 31. jul 2022 18:46)

Фрајле су непријатан и срамотан изузетак. Висиш на српским порталима, претпостављам да си упознат и са коментарима.

Splavar

pre 1 godinu

Ma ajde bre, jedi sta znas sto je. Evo ja zivim na miru, pecaros sam, al uglavnom jedem krmetinu. Ja pojma nemam ko ni ovaj sto se zali, a kladio bih se da ni pola komentatore ne zna sta su to skampi, al svako ima misljenje o tome. Covek kaze puni vode, znaci nesto spremljeno smrznuto u mikrotalasnoj, cemu zalba. Dobijes sto platis, zdravo

borivoje surdilovic

pre 1 godinu

paradajz u rovinju 100 din
paradajz u bg 250 din
juce dosao sa mora....sokiran...tamo sve jeftinije, al dobro i plate su im mnogo vece ..

zagor@čiko@duh sa sekirom

pre 1 godinu

Slobodan@Dosta nelogicnosti,evro po 6 kuna???Godinama varira izmedju 7,5 i 7,6 kuna za 1e...u centru Dubrovnika je 50 kuna parking za 1 h...

Lukavi Latin

pre 1 godinu

u Dalmaciju moja noga neće kročiti noti je dobrodošla. (Joe, 31. jul 2022 15:47)

Srbi su narod s najpametnijim nogama. Svaka gotovo nepogresivo zna je li dobrodosla u Hrvatsku, ili ne. Eh, kad bi i turisti iz drugih zemalja imali tako pametne noge, pa da se sami proberu...

Zvone

pre 1 godinu

E pa ja sam isto tako saznao da nije po porciji nego po 100 g u jednim ribljem restoranu u Beogradu i to prije 15 god. Čovjek se najbolje nauči na vlastitom iskustvu.. za utjehu riba je bila odlična i usluga isto odlična.

Slobodan

pre 1 godinu

Moje skromno zapažanje : mi smo ove godine krajem juna proveli par dana u Herceg Novom i imali jednodnevni izlet do Dubrovnika....
Cene u restoranima u Herceg Novom su otprilike Beogradske ...u Dubrovniku bar 50% skuplje...i to je Ok...kvalitet ponude i sadržajnost nije za poređenje.
Ljubaznost takođe na visokom nivou....bez obzira na ekavicu i izraziti šumadijski akcenat....
Ono što nije Ok...i što ne bi po meni smelo da se dešava su dve stvari:
- razlika u kursu u menjačnicama je 25% ...menjaju euro za 6 kuna....prodajni je 7,6...( ovo sam viđao samo u Turskoj pre 15 god... )
- bezobrano viskoke cene parkinga....vozio sam i parkirao po celoj Evropi...i cena parkinga nikada nije bila nešto na šta sam obraćao pažnju....
Hteli smo da provedemo dan na plaži Sveti Jakov....parkirali regularno na obeleženom parkingu pored crkve...otkucao naivno na aparatu celodnevnu kartu...i prijatno se iznenadio sa računom od 1000 kuna ( 134 eura.. )
Moja greška je što nisam proveravao cenu...ali nisam to radio ni u Rimu, Milanu, Torinu, Napulju, Cirihu, Ženevi, Beču, Budimpešti, Bratislavi....pa nigde u centru grada dnevna karta nije više od 30 eura....
Po meni apsolutno neprimereno...

nikola

pre 1 godinu

@ Miloš Jović
Pa ne čitaju Hrvati razne srpske portale nego jedino ovaj za koji je poznato da je najbolji u regionu. I zbog toga su za tebe jadni? Pre bi reko da su pametni....jadan je u svakom slučaju tvoj komentar.

Alexxx

pre 1 godinu

454 grama kuvanog shrimps u Targetu kosta 9,49 dolara to je 31-40 komada a u restoranu solidnom ( malo boljem)od 25-28 dolara. Da nisu malo preterali Hrvati?
(Jew USA, 31. jul 2022 16:13) # Link komentara

Da niste vi malo pomiješali Škampe i kozice ( gambere)

Nisam odavde

pre 1 godinu

U CRO cene su više nego u SR ali niže nego na Zapadu. More nije za svakog, ima i vaučer odmori u banjama, planinama i sl. Dosta vise sa tim morem.

Dejan

pre 1 godinu

100 dekagrama = 1kg = 70 kuna = manje od 10 evra

Za badava! Koj restoran u Beogradu nudi kilo jadranskih skampa za manje od 10 evra - odmah idem tamo

prika iz susjedstva

pre 1 godinu

Zamisli ovu “Jew USA” pita “zar vi nemate svoje nedije”?! Vijest je o Hrvatskoj, još jedna u nizu, slično intonirana, tko bi trebao komentirati nego Hrvati? Zašto ti komentiraš kad ne dolaziš u Hrvatsku? I u kojoj to Americi živiš, tako nazadnih shvaćanja? U nekoj pećini, jel da?

Ja iz RI

pre 1 godinu

Хрватска је беда. И по култури, и по понуди.
(Dragan, 31. jul 2022 17:45)

Zato smo se i borili da mi ne budemo beda. "Već razvijeni kao i Srbja".
A ti i takvi možete da nas mrzite do mile volje, ali ..........?
Hrvatski čovjek je ispunio sve strateške želje svojih predaka. Ima svoju državu, članicu EU i NATO-a. O tome milijuni ljudi još uvijek samo mašta.
Još prije 30-ak godina ti i takvi ste srbovali po Hrvatskoj. Konačno živimo kao i većina europljana. A ti i takvi bi htjeli da se vas pita. Nažalost nebitni ste.

mauro - pula

pre 1 godinu

Škampi moraju biti svježi, najbolje je kad ih kupiš još žive. Drugo, škampi iz oceana (kao i jastozi) nemaju kvalitetan okus kao oni jadranski. Isto važi i za lignje. Na tržnici Boqueria u Barceloni polakomio sam se za pripremljenim plodovima mora (škampi, gamberi, kozice...) Izgledalo je primamljivo i prekrasno, ukus užasan! Paralele sa cijenama i kvalitetom svježeg lokalnog i smrzutog oceanskog "materijala" su besmislene. U USA su međutim i svježe ribe, rakovi i školjke bez ukusa.

Jew USA

pre 1 godinu

(Aleksa78, 31. jul 2022 18:28)

Moguce je da je na gradskim plazama nesigurno nisam bila na njima imala sam svoju “privatnu” plazu tj vise kuca okolo je imalo zajednicku plazu. Vise volim Spaniju nego Portugaliju jer je Spanija modrrnizovanija. Portugalija je mnogo jeftinija ali ja bih radije dala novac i dobila uslove koje zelim. Ne volim male skucene prostore i ne zelim da letujem na takvim mestima ali naravno svako bira sebi sto mu odgovara mozda nekom ne bi odgovaralo sto ja volim i obrnuto. Ja jako puno radim i kad se odmaram odmaram se u uslovima koji meni odgovaraju tj sve ono isto sto imam i kod kuce. Ne zelim da idem negde samo da bih rekla da sam putovala nego da sam se dobro odmorila i napunila baterije. Mi cesto odlazimo negde i za vikend ili par dana ovde u Americi ali cak i kad idem u planine idem u kuce sa svim uslovima.

Realan

pre 1 godinu

Ne znam zašto se neko buni a letuje u Hrvatskoj. Pa pre nego što se ide valjda treba pogledati i cene, koje jesu veće ove godine nego ranije zbog inflacije.
Garantujem da Beograd nije ništa povoljniji po cenana nego na hrvatskom moru. Npr. kugla sladoleda na Makarskoj rivijeri je 6 kuna (94 dinara) a u Beogradu 160-170 dinara (centar, BW, Ušće...).

dragaN

pre 1 godinu

@koeficijent
Posto si u ZADNJIH 10 godina letovao 4 puta u Hrvatskoj, koliko puta si u Hrvatskoj letovao u PREDNJIH 10 godina?
(hm, 31. jul 2022 18:01)

Posto pretpostavljam da si toliko pametan pa ti smeta sto je rekao ZADNJIH, a ne POSLEDNJIH, po tvojoj analogiji evo da te pitam, koliko puta si ti letovao u PRVIH deset godina?

Pusim Sobranie po svadbama

pre 1 godinu

Ja ne razumem ovo, pa gde god da sednes, pogledas cene, ako ti je skupo burazeru, odes gde je jeftinije, simple as that...

WillyWonka

pre 1 godinu

Iako ovom gospodinu ne idu jedinice mjere, jer je rekao da je 1 Kg škampa 70 kn, apsolutno Hrvati deru na svakom koraku. Deru toliko da više tamo neću ni ići. Nije da sam siromah, a nisam ni bogat, ali ne dam pare za ono što oni nude. S obzirom da sam bio u Turskoj, ići ću opet, tamo se cijeni i turista i njegov novac. A Hrvati će seza par godina pitati šta se desilo. Olako se odriču turista srednje platežne moći, zarad nekog "elitnog" turizma, kojeg na Hr obali ima jako malo. Kažem opet, plakaće oni za svakim turistom.

Nucky Thompson

pre 1 godinu

Skuplji u Cro nego u Kanu na Azurnoj. Ali dok ima ovaca samo sisajte. Niste vi krivi sto nabijate cijene nego ovi sto uporno idu dole kod vas.

marko dalmatinac 46

pre 1 godinu

hahahah taj je jako pametan cim je pomislija da mu je porcija skampa 10 eura hahahah za to mozes dobit 3/4 jednog skampa di ja radin

Nova sreća

pre 1 godinu

Generalno Hrvatska je precenjena, ništa posebno u ponudi, a kao da se letuje na ekskluzivnoj destinaciji, ali razumem ljude, hoće da rade tri meseca, a da žive cele godine.

blicko

pre 1 godinu

Puknes tolike pare za morske plodove iz lidla. Ne postoji gluplji soj ljudi od turista. Braci rvatima predlazem da deru, sve je bolje od rada. Iskreno ovo kazem i mislim. Poz

Malo istine

pre 1 godinu

Evo da sve ne bi bilo rekla kazala uguglajte ''Antin gušt'' Šibenik - jelovnik, pa ćete viditi da se itekako može jeftino proći u HR. Kartu čitaj seljaka pitaj i ne možeš faliti. BTW ovi što pričaju o napadanju turista iz Srbije i slične gluposti nisu baš u škvari. Pa da ti netko samo ružnu rič nabaci odmah je taj isti danas na naslovnici, a sutra u policijskoj stanici. Ostavite se gluposti, nema više toga.

Aleksa78

pre 1 godinu

Jew USA - Portugal nije sigurna destinacija, mislim na gradske plaže. lopova strašno, kao cela mahala da se sjatila na plažu. Ovo ostalo iz vašeg komentara nebih komentarisao, moguće da ste u pravu.

mario

pre 1 godinu

Хрватска је беда. И по култури, и по понуди.
(Dragan, 31. jul 2022 17:45)
E kad nam takvi o kulturi nešto kaže, a onda vidim tekst o Frajlama i sve jasno koji nivo kulture i odgoja.

sloba glavonja

pre 1 godinu

У хрватској се не гледа исто на Србина из Книна и Србина из Београда. Србин из Београда је много више добродошао него овај из Книна.
(Кутловић, 31. jul 2022 16:14)

Da,narocito je njegov auto sa BG tablicama dobrodosao...

Goran

pre 1 godinu

Tamo gde ja jedem morske plodove, kod Maria u Umagu, sve je mnogo jeftinije. Naravno, ima mesta kojima cenu dizu bogati Austrijanci, Nemci i Italijani.
Tamo jednostavno ne ides i to je to.

Jew USA

pre 1 godinu

(Max, 31. jul 2022 16:38)

Ja sam pola Srpkinja pola Jevrejka ne praktikujem kosher a upravo zbog takvih kao sto si ti nikada necu doci u Hrvatsku jer se ni kao Srpkinja ni kao Jevrejka ne bih osecala sigurno. Volim ciste kuce koje vi nemate i ostavim ih ciste kako sam iz zatekla. Novac ne zalim ali definitivno osecanje sigurnosti je navaznije i nema cenu. Zato i idem u Spaniju ili Porugaliju u Evropi i obavezno obidjem Srbiju gde se osecam sigurno. Ne razumem sta trazite na srpskim medijima zar vi nemate svoje?

@Uff

pre 1 godinu

Nemoj da lupaš..vole nas i u Rumuniji..Madjarskoj..Bosni, Bugarskoj, Turskoj..jedino Crna Gora i Hrvatska ostaju upitne u mnogim delovima teritorije..čak je ok u Albaniji..jug Albanije nas prima sa većim osmehom i oduševljenjem nego veći deo Crne Gore..

Dobronameran

pre 1 godinu

Koja b.... ide u Hrvatsku kada za iste pare može da ide u Aya Napu? Ne razumem ove likove? Da li su to neki jugonostalgičari, ljubitelji game of thrones ili već ko? Bio decenijama u Hrvatskoj uglavnom po Istri koja je najlepša ali i po ostrvima ali za bolje nisam znao. Za one koji zaista vole more i plaže, Hrvatska je uglavnom za izbegavanje.

Boris

pre 1 godinu

Pa smara ta prica oko cena na moru, ja u Beogradu na Visnjici (blatu ne moru) platim mali esspreso i coca colu 450din. To je skuplje nego bilo gde u Dalmaciji, Istri, Crnoj Gori tj moru. Prvenstveno skupa je Srbija i o tome treba da se govori jer i da je na moru duplo skuplje tamo sam samo 10 dana a ovde ostalih 355 dana

Dubrovnik

pre 1 godinu

Od škampa se nikad nećeš najesti u restoranu. Ali doma, na buzaru, pa moča, ali kilo je 30 eura na pjaci.
Svako formira cijene u svom restoranu i ne znam što ovi kukaju? Gazda osim škampi mora platit prostor, radnike, račune, poreze i 100 drugih stvari. A ovaj bi kilo škampi za 10 eura?

Pljuvac svih stilova

pre 1 godinu

Deru svi,a ne samo hrvati. Trenutno smo devojka i ja uGR, deru, samo sto ne otimaju iz dzepa. Mars cokoladica, primera radi, kosta 1.90e, giros 4e, picu smo platili 30e. Posto volimo otici na divlje plaze i osamiti se, nosimo dosta hrane sa sobom na plazu. Svratili smo da kupimo 2 banane, 4 breskve i dinju od 2.3kg sve nas je to kostalo oko 12e. Sve je poskupelo najmanje 50%, a usluga im se nije poboljsala. Grici da nemaju predivno more, ostrva, plaze, ne bi imali leba da jedu koliko su aljkavi, lenji, spori i apsolutno nevoljni da se modernizuju.

Goran

pre 1 godinu

Skampe su medju jeftinijom vrstom mesa u samoposlugama u Engleskoj. Odredjene vrste lososa, recimo divlji losos, je neopredivo skuplji a cak je i dobra govedina ili jagnjetina dosta skuplja od skampa.

darkwood

pre 1 godinu

pišu u dekagramima ili 100g jer onda zvuči manje pa se ljudi zalete, kao i ovi likovi. isto rade i po supermarketima sa suhomesnatim proizvodima, a kao lakše za kupce, how yes no, čisti trgovački trik da se mase zalete, kao što se ovi upecali :D inače jadranske cene žešće prenaduvane, ali dok ima ovaca biće i vune. iako i po kontinentu(velikim gradovima) nije bolje, samo deru ko da će kraj sveta.

Uff

pre 1 godinu

Trenutno sam u Šibeniku i cene su manje više, kao u Beogradu. Ako hoćete u eksluzivan restoran, platićete više, ako idete u Lidl, mnogo manje. Vrlo su ljubazni, čini mi se i dodatno kad čuju da smo iz Srbije. Sigurno, kao i svuda ima budala, ali mi ih nismo sreli.
(Vrcavi, 31. jul 2022 13:21)

Šta ti znači ima budala kao i svuda? Ima budala kao i u CG i Albaniji gde će te neko napasti samo zato što si Srbin. Još bolje je ako si Srbin iz Beograda pošto im je to posebno zadovoljstvo. Mene u Španiji, Grčkoj, Italiji itd niko neće napasti zato što sam Srbin iz Beograda, a to da li ću sa nekom pijanom budalom da se sporečkam nije problem. U Hr će te budala napasti na nacionalnoj osnovi a da ulećem u problematične situacije mi na odmoru, a i inače, ne treba!
(Blaster, 31. jul 2022 14:03)

Realno, napasti će te jer si srbin svuda u europi,jedino u Grčkoj ne

milovan

pre 1 godinu

@ Jew USA
Šta bi ti deci pokazivala Hrvatsku, koja im je nebitna? Pokaži im Srbiju, a hrvatske kuće prepusti Nemcima i Austrijancima, kojima su i namenjene, da u njima uživaju.

Jew USA

pre 1 godinu

(Profesor, 31. jul 2022 14:09)

Fali i te kako ako je 454 grama kuvanog shrimpa u prodavnici ovde kod nas kosta 9.49 dolara kilogram bi bio oko 20 dolara. Ok posto je restoran neka bude duplo vise to je onda oko 40 dolara. 100 eura je malo preterano to je vise od od 5 puta od cene u prodavnici. Jedem i ovde u elitnim restoranima pa ne platim samo shrimpe toliko. Isla sam i u elitne restorane usred Madrida pa nisam toliko placala. Zao mi je ali mene Hrvatska nece videti. U ostalom sigurnije se osecam u Srbiji.

Кутловић

pre 1 godinu

Trenutno sam u Šibeniku i cene su manje više, kao u Beogradu. Ako hoćete u eksluzivan restoran, platićete više, ako idete u Lidl, mnogo manje. Vrlo su ljubazni, čini mi se i dodatno kad čuju da smo iz Srbije. Sigurno, kao i svuda ima budala, ali mi ih nismo sreli.
(Vrcavi, 31. jul 2022 13:21)

Šta ti znači ima budala kao i svuda? Ima budala kao i u CG i Albaniji gde će te neko napasti samo zato što si Srbin. Još bolje je ako si Srbin iz Beograda pošto im je to posebno zadovoljstvo. Mene u Španiji, Grčkoj, Italiji itd niko neće napasti zato što sam Srbin iz Beograda, a to da li ću sa nekom pijanom budalom da se sporečkam nije problem. U Hr će te budala napasti na nacionalnoj osnovi a da ulećem u problematične situacije mi na odmoru, a i inače, ne treba!
(Blaster, 31. jul 2022 14:03)

У хрватској се не гледа исто на Србина из Книна и Србина из Београда. Србин из Београда је много више добродошао него овај из Книна.

budibogsnama

pre 1 godinu

Drugi puta ce malo bolje citati jelovnik. Za te pare su mogli kupiti pola creskog janjeta,ispeci ga u apartmanu i najesti se ko ljudi.
(Klasa optimist, 31. jul 2022 15:39) A ja sve hocu da pitam ima li tamo jagnjetine, ne jedem vam ja tu morsku zivinu...

Pažljivi čitalac

pre 1 godinu

"...70 kuna zapravo cena za 100 dekagrama škampa", rekao nam je...."
Pa, ako niste znali, 100 dekagrama = 1 kilogram!
Šta se buniš?!

Netijak

pre 1 godinu

Svako lito ista pisma. Neka se ovi dežurni dušebrižnici lipo natuku za 70 kuna u nekoj poznatoj turističkoj destinaciji u restoranu.

Dong

pre 1 godinu

Trebate vec jednom za svagda shvatiti da Hrvatska ne zeli paradajz turiste. Ni domace a kamoli strane.
Oni su se opredelili za "luks" turizam bar za balkanske pojmove i ide im dobro.
To jednostavno nije za balkanski novcanik, imamo Grcku, Crnu Goru, Albaniju itd za manje para.
Znam masu ljudi iz Hrvatske koji letuju u inostranstvu, ne mogu da priuste. Idu u Neum, Budvu.

Jew USA

pre 1 godinu

454 grama kuvanog shrimps u Targetu kosta 9,49 dolara to je 31-40 komada a u restoranu solidnom ( malo boljem)od 25-28 dolara. Da nisu malo preterali Hrvati?

Men Behaving Badly

pre 1 godinu

To kao ona gospoja što je na Kopaoniku u sred Novogodišnje sezone u nekom fensi kaficu narucila sveže cedjenu pomorandzu, pa se mukica frapirala koliko su joj naplatili.
Oceš škampe u nekom elitnom restoranu,pa ima tamo cenovnik.
Ne mora ni da ima vidi se to iz aviona da li je za tebe ili ne.
I u Beogradu ima mesta koja su skupllja i od Monte Karla.Svaka ptica svome jatu.

Kajzer Sose and Kobayashi

pre 1 godinu

U Grckoj porcija skampa obicno ih sluze u paradajz sosu i to od 6 do 8 komada koshta negde oko 15 evra, ali skoro sam gledao Hrt jednu emisiju i cene riba i morskih proizvoda su vece od Grckih pa i plate zaposlenika i zato je normalno da cene u restoranima budu vece.
Inace zivim na 1 sat voznje od Soluna i kupujem shkampe u pakovanju od 6 kg oko 80 evra, Tsipura ili Orada iz uzgoja je oko 50 evra obicno u zavisnosti od velicine ima od 12 do 16 riba u paketu.Tako da ovi shto kukaju na cenu bih savetovao da kupe u ribarnici i sami ih pripreme ima puno recepta na You tube, a ne da kukaju za cene u restoranu na jednome ostrvu u evropskoj destinaciji koja je hit vec dosta godina po redu.

I eat tacos and burritos

pre 1 godinu

Pa ko to ode u restoran s idejom da ce skampe jesti po 10 EUR?! To nije bilo ni pred 10 godina. Pa kilo svjezih skampa na ribarnici ide od 30-40 EUR. Da ga deru, deru ga, to stoji al ovo je glup primjer.
(Brkati som, 31. jul 2022 13:00)

Evo ja prvi ne bih znao šta da očekujem po pitanju cene i možda bih naseo na ovo. Škampe jedem možda jednom u 1000 godina i nemam pojma koliko sam ih platio taj poslednji put pre Hrista. Verujem da su mnogi turisti naseli na taj način.

Јабучило

pre 1 godinu

Nije naznačeno da je 70 kuna zapravo cena za 100 dekagrama škampa",

100 декаграма је кило.
10 декаграма је 100 грама.
Кад смо то разјаснили, да пређемо на тему: ако није назначено, цена је за оно што су му донели. Требало је да зове полицију.

Max

pre 1 godinu

@Yew USA
Nemoj majke ti da dolazis. Nismo mi jos sazreli da vas primamo kako zasluzujete.Sta ces? Stari poumirali i nema ko mlade da nauci kako da se postupa sa vama i da ste vi oduvek bili fina gospoda koju su ustaske i nacisticke sile htele da uniste bez razloga. A vi po West Banku,Siriji,Jordanu i Egiptu berete cvetje medju Arapima. Dokle vise te vase dvolicnosti?Jel' cete i za 1000 godina pricati o holokaustu a vi ga provodite svaki dan od kako ste stvorili drzavu. Za pare koje spominjes i u HR mozes iznajmiti kucu sa bazenom ali mi nazalost nismo dovoljno koser za vas. I bolje da nismo. Sta ce nam x sporeta i frizidera u vili ili apartmanu?Jedni ste (uz Indijce i Kineze )od najgorih gostiju na kugli zemaljskoj. Ko je vas ugoscavao zna o cemu pricam. Tako da je bolje da ostanes tamo gdje si . Sta ces u HR? Ustaski potomci pobise sve zivo. Ostalo im samo 20 miliona arijevaca koji godisnje doputuju prakticno iz svih zemalja svijeta. Nije sigurno. Ne dolazite svi vi koji se bojite. Bit ce vise mjesta za normalne ljude a vi svoje strahove lijecite u USA ili Izraelu. Tamo vas niko nece napasti. Ipak ste vi olicenje civilizacije.

Klasa optimist

pre 1 godinu

Najvise volim procitati komentare gomile polupismenih komentatora. 1 dkg= 10g, 10dkg=100g,100dkg=1kg. A ovaj tekst bi ja stavio u rubriku "nije se dogodilo". Kod nas u HR se cijena svjeze ribe i ostalih morskih delicija u ribljim restoranima izrazava u kilogramima. Kaze se konobaru sta se zeli jesti( i na koji nacin pripremljeno). Gost sam bira kolicinu i vrstu. Riba( skampi,jastozi,lignje,skoljke) se izvagaju i idu na pripremu. Na porcije ( od 250-300g) se moze naruciti orada , lubin iz uzgajalista ,tuna steak ili przene lignje. Sve ostalo ide na vagu. A vaga kaze da je prekjucer( u petak) kg skampi na splitskoj peskariji bio 250 kn(1kn=15,5 RSD),ligne takodje. Kg stekova od tune 200kuna. Sampjer( kovac) i zubatac po 280 za kg. Jastoga nije bilo ali da jeste ne bi bili ispod 550-600 kuna. Poanta svega napisanog je da te dvije kreature nisu u vinklu ako misle da za 70(×2) kuna mogu u bilo kojem restoranu pojesti kilo skampi. Drugi puta ce malo bolje citati jelovnik. Za te pare su mogli kupiti pola creskog janjeta,ispeci ga u apartmanu i najesti se ko ljudi.

Dr. Realan

pre 1 godinu

(Miki, 31. jul 2022 14:06)

Daj ne preterujte. Ispade da je bar duplo jeftinije na Španskom primoriju, koje je neuporedivo bolje od bilo kog Jadranskog.

Problem je pohlepa i želja da se za 2 meseca zaradi za celu godinu i da se ostalih 10 meseci leži.

Filip

pre 1 godinu

Vecera za dvoje u CG na moru je oko 50-60 evra (pice, salata, orada/brancin), dakle nista spektakularno da se naruci. Mogu i cevapi da se jedu, onda je 40 za dve osobe. Ako bi da se najedes od gambora, ni u CG ne bi bilo nista jeftinije, ne razumem sok?

PRSKAJ POLIVAJ !!!

pre 1 godinu

Bavim se turizmom na Jadranu. Iskreno je pokvareno ne napisati cijenu u kg. Iako u Italiji će te uglavnom naići na takve prikaze. Ali fama o hrvatskim cijenama je pretjerana. Po poreznim zakonima u Hrvatskoj minimalni faktor prodajne cijene za priznanje troskova u odnosu na sirovinu je 3. Dakle na Jadranu gdje je sva infrastruktura skuplja i gdje se plaća kvaliteta koeficijent 5 je realan. Recite koliko je na placi u Beogradu kg škampi i pomozite s 5. Cijena 100 EUR je ok. U većini su cijene preniske. Npr Meliores na Krku je jedan od najboljih restorana. Pizza je 75 kn. U njoj nema nikakvih surogata. Prava rajčica, mozzarella, šunka .. nikakav surogat sve originalno. A kad se izračuna ulaz cijena od 75 kn je preniska. Realno osim Turske smo u odnosu kvalitete i cijene najjeftinija europska mediteranska destinacija. A da nije za sve pristupačno, nije. Nije vise vrijeme kolektivnih sindikalnih odmora. Ko zaradi taj ima za odmor, ko ne zaradi nema. Nek se drugi put potrudi.
(Miki, 31. jul 2022 14:06)

Potrudi se ti da ne ke.as vise po sajtu ovde. Idi na vas neki NDH sajt pa tamo trabunjaj.

Jew USA

pre 1 godinu

(Miki, 31. jul 2022 14:06)

Gledala sam cene i nimalo niste jeftini narocito kuce koje se izdaju. Htela sam deci da pokazem Hrvatsku i odustala sam kad sam videla cene i kvalitet kuca koje su na raspolaganju. U ostalom Hrvatska je nebitna u njihovim zivotima. O kvalitetu necu da govorim kvalitet koji imaju Spanci ili na Karibima za vas je misaona imenica. Obicno uzimam kucu sa bazenom i na plazi kosta me od 4000-4500 dolara za nedelju dana. Ali to su ogromne kuce tako da povedem celu svoju porodicu i iz Srbije i ovde iz Amerike. Super se druzimo. Nisam sigurna da li bi se osecala sigurno u Hrvatskoj obzirom koliko ste Jevreja pobili.

Komsija

pre 1 godinu

Idite u bilo koji bolji restoran u centru Bg pa pogledajte cene za dvoje. Veca je cena nego na turiarickim mestima. Da li ste svesni da je na primorju znatno skuplje iznajmljivanje lokala, veci su potezi, ali I vece plate radnika. Beograd je kada se sve to uzme u obzir skuplji od dobrog dela turistickog dela Hrvatske. Dajte malo realnosti.

Joe

pre 1 godinu

Letujem već 20 godina na Lošinju. Znam tačno koji je restoran u pitanju. To je najluksuzniji i najbolji u Malom Lošinju i zove se Boka Vera. Za ne upućene drži ga hrvat i svi radnici su hrvati.
Kilogram škampa na buzaru košta oko 100€ i to je pristojna cena. Kilo na pijaci je 30-40€ tako da u restoranu, logično ne možete pojedti kilogram jeftinije.
Ovaj restoran ima okolo akvarijume sa rakovima i u principu su sveži ali iz uzgajališta.
Ne vidim nikakav ptoblem ovde niti visoku cenu. Ovo je neka prosečna cena.
Kakav im je ukus sad pak zavidi od kuvara, ali meni su fo sada obroci u tom restoranu bili odlični.
Inače cene ove godine su skočile.
Cola sa 18 na 22kn, pivo sa 20 na 25-30kn, pržene lignje sa 75 na 95-120kn i td.
A hospodinu koji uziva u Šibeniku želim sve najbolje, u Dalmaciju moja noga neće kročiti noti je dobrodošla. Sve drugo je laž. Samo Istra i Kvarner.

dejanmi

pre 1 godinu

@@ 100 dekagrama je otprilike 1 kg. Zar se je ponadao pojesti 10kg škampa za 70 kuna.

Ime necu da ti prepisujem de samo reci molim te kako je to 100 x 10 otprilike 1000?

koeficijent

pre 1 godinu

Letovao sam u zadnjih 10 godina 4 puta u hrvatskoj. I ove godine sam tu. Hrvatske cene su prenaduvane u odnosu na Evropu (mislim na restorane). Ovu nedelju smo u Italiji i hranimo se po restoranima. Cene su više nego pristupačne i u rangu sa cenama po evropskim gradovima. Kada letujemo u hrvatskoj to je uvek smeštaj sa punim pansionom, da ne bi morali da idemo po restoranima, jer su upravo cene naduvane kao i besmislene provizije na razmenjivanje eura. Tako da nam se vanpansionska potrošnja svodi pa skoro na nulu u hrvatskoj dok je na drugim destinacijama značajna. Isti pristup imaju i naši prijatelji i poznanici iz Nemačke koji letuju u hrvatskoj. Svi su mišljenja da kvalitet usluge ne odgovara ceni i uglavnom to su all inclusive smeštaji ili kamperi koji obično nose dosta hrane sa sobom.

Ljubo

pre 1 godinu

Bavim se turizmom na Jadranu. Iskreno je pokvareno ne napisati cijenu u kg. Iako u Italiji će te uglavnom naići na takve prikaze. Ali fama o hrvatskim cijenama je pretjerana. Po poreznim zakonima u Hrvatskoj minimalni faktor prodajne cijene za priznanje troskova u odnosu na sirovinu je 3. Dakle na Jadranu gdje je sva infrastruktura skuplja i gdje se plaća kvaliteta koeficijent 5 je realan. Recite koliko je na placi u Beogradu kg škampi i pomozite s 5. Cijena 100 EUR je ok. U većini su cijene preniske. Npr Meliores na Krku je jedan od najboljih restorana. Pizza je 75 kn. U njoj nema nikakvih surogata. Prava rajčica, mozzarella, šunka .. nikakav surogat sve originalno. A kad se izračuna ulaz cijena od 75 kn je preniska. Realno osim Turske smo u odnosu kvalitete i cijene najjeftinija europska mediteranska destinacija. A da nije za sve pristupačno, nije. Nije vise vrijeme kolektivnih sindikalnih odmora. Ko zaradi taj ima za odmor, ko ne zaradi nema. Nek se drugi put potrudi.
(Miki, 31. jul 2022 14:06)

Pa Miki da je seljak pametan kao što nije ne bi proizvodio poljoprivredne proizvode i potom vama prodao bukvalno za Soči da bi vi od tih proizvoda zarađivali 20 puta više.Kada seljak proizvede vi mu hoštapleri određuje te cenu njegovih proizvoda a kada vi prodajete vaše proizvode onda opet vi određuje te cenu.Ako je ovo kapitalizam onda bi bio za sve kapitalizam a ne za neke kapitalizam a ovi drugi kao da živimo u socijalizmu.

neko iz mase

pre 1 godinu

Može biti cena za 10 dekagrama ( 100 g) jer je 100 dekagrama 1 kg. Dve osobe, škampi i u proseku 2 ture pića 690 kn što je oko 90 a ne 100 eu, ako uzmemo u obzir da je špic sezone to je ta cena. Nego pošto je kafa na Kopaoniku ?

pp

pre 1 godinu

Ocigledno je problem u tekstu u vezi ,,dekagrama". Svejedno, u vecini marketa i kod nas , vec duze vreme, cene suhomesnatih proizvoda su izrazene na 100 grama ( prijemcivije je za kupce nego da su izrazene na kg).

VV

pre 1 godinu

Šta, nije džabe? Pa ja sam iznenađen. Od kad nam vođu nisu mimo svih protokola pustili u Jasenovac, sve nam neke negativne vesti stižu od Hrvata. Evo sad, počeli i hranu da nam naplaćuju.

Miki

pre 1 godinu

Bavim se turizmom na Jadranu. Iskreno je pokvareno ne napisati cijenu u kg. Iako u Italiji će te uglavnom naići na takve prikaze. Ali fama o hrvatskim cijenama je pretjerana. Po poreznim zakonima u Hrvatskoj minimalni faktor prodajne cijene za priznanje troskova u odnosu na sirovinu je 3. Dakle na Jadranu gdje je sva infrastruktura skuplja i gdje se plaća kvaliteta koeficijent 5 je realan. Recite koliko je na placi u Beogradu kg škampi i pomozite s 5. Cijena 100 EUR je ok. U većini su cijene preniske. Npr Meliores na Krku je jedan od najboljih restorana. Pizza je 75 kn. U njoj nema nikakvih surogata. Prava rajčica, mozzarella, šunka .. nikakav surogat sve originalno. A kad se izračuna ulaz cijena od 75 kn je preniska. Realno osim Turske smo u odnosu kvalitete i cijene najjeftinija europska mediteranska destinacija. A da nije za sve pristupačno, nije. Nije vise vrijeme kolektivnih sindikalnih odmora. Ko zaradi taj ima za odmor, ko ne zaradi nema. Nek se drugi put potrudi.

Blaster

pre 1 godinu

Trenutno sam u Šibeniku i cene su manje više, kao u Beogradu. Ako hoćete u eksluzivan restoran, platićete više, ako idete u Lidl, mnogo manje. Vrlo su ljubazni, čini mi se i dodatno kad čuju da smo iz Srbije. Sigurno, kao i svuda ima budala, ali mi ih nismo sreli.
(Vrcavi, 31. jul 2022 13:21)

Šta ti znači ima budala kao i svuda? Ima budala kao i u CG i Albaniji gde će te neko napasti samo zato što si Srbin. Još bolje je ako si Srbin iz Beograda pošto im je to posebno zadovoljstvo. Mene u Španiji, Grčkoj, Italiji itd niko neće napasti zato što sam Srbin iz Beograda, a to da li ću sa nekom pijanom budalom da se sporečkam nije problem. U Hr će te budala napasti na nacionalnoj osnovi a da ulećem u problematične situacije mi na odmoru, a i inače, ne treba!

Ustaše

pre 1 godinu

100 dekagrama je otprilike 1 kg. Zar se je ponadao pojesti 10kg škampa za 70 kuna.

"
"Bio sam šokiran jer je na meniju pisalo da škampi koštaju 70 kuna, ali nije bilo objašnjenja. Nije naznačeno da je 70 kuna zapravo cena za 100 dekagrama škampa", rekao nam je.

paja

pre 1 godinu

Ala deru neka mozda jos ovu godinu sledecu je pitanje sa obzirom kako se menja sve u svetu..Kod njih nikad jer em skupo em rizik da ti nece razbiti auto..

Brkati som

pre 1 godinu

Pa ko to ode u restoran s idejom da ce skampe jesti po 10 EUR?! To nije bilo ni pred 10 godina. Pa kilo svjezih skampa na ribarnici ide od 30-40 EUR. Da ga deru, deru ga, to stoji al ovo je glup primjer.

srdjan

pre 1 godinu

Dokle bre vise ovo kukumavkanje? More i letovanje je skupo. Zimovanje je skupo. Ako nemas para nemoj da ides. Ako ides pa odes u restoran pogledaj jelovnik i cene pre nego narucis (skoro uvek sve to mozes da vidis i na googlu bez da igde odes). Ako ti cena iz menija odgovara, uracunaj jos 10% baksisa i uzivaj, ako je skupo idi negde gde je jeftinije.

Vrcavi

pre 1 godinu

Trenutno sam u Šibeniku i cene su manje više, kao u Beogradu. Ako hoćete u eksluzivan restoran, platićete više, ako idete u Lidl, mnogo manje. Vrlo su ljubazni, čini mi se i dodatno kad čuju da smo iz Srbije. Sigurno, kao i svuda ima budala, ali mi ih nismo sreli.

((_________

pre 1 godinu

Da su nam konkurenti pa i da razumijem ali nas turizam je level ziro a mi
njih kritikujemo umjesto da ih ignorisemo kao i oni nas. Samo kontraefekat stvarate ovakvim clancima. Na kraju ispliva "bratska" ljubav koja je odavno poznata i prema jednim i drugim.

Zgubidan

pre 1 godinu

Sta su ti gosti slijepi ili ne znaju čitati jelovnik sa cijenama?
Stara poslovica kaže ,ne ulazi u kolo ako ne znaš ili ne možeš igrati.

Anoreksijom do slobode od dužničkog robstva

pre 1 godinu

To je stari jevrejski recpet za zdravlje posle hedonističkog krkanja - visok račun je najbolji za probavu i skidane kalorija...

Milan

pre 1 godinu

Au brate, kao da je 1000 evra platio. Sto evra za ručak za dve osobe na dobroj lokaciji u špicu sezone. Pa toliko bi ga izašlo i u dobrom restoranu u Beogradu. Samo čekam kada neki srpski seljo slučajno uđe u restoran sa dve mišelinove zvezdice pa kada plati par stotina evra od toga naprave udarnu vest.

fokus

pre 1 godinu

Hrvati i Crnogorci sve pišu grame u dekagramima oni to zovu skraćeno 10 deka (100gr) , 20 deka.... U svakom slučaju naivno je ako su mislili da porcija škampa košta tamo 70 kuna.Trebalo je pripitati konobara.

123

pre 1 godinu

Nelogično.Ako nema gramaže navedene u cenovniku a ja naručim škampe na šta da pazim?
Znam koja je cena i to ću dobiti, osim ako me konobar ne pita koliko grama želim, a to onda povlači i drugo pitanje koliko je grama ovo navedeno u cenovniku. Znači prećutana bitna informacija ovde u tekstu.Realno mogli su da plate i 200 i 300 evra skampe.Koliko grama ste naručili, to bi trebalo da znate.

???

pre 1 godinu

Hrvatska dere sa cenama i tako već godinama. A turisti pohlepni, nikako da se opamete, nego i ponovo nadiru u sve većim količinama. Ko je ovde lud?

Gas

pre 1 godinu

Meni se cini da u Hrvatsku sem pojedinih oduvek skupih destinacija , dolaze Evropljani srednje i nize klase. Na ovaj nacin ce se osloboditi turista nize klase ali ne verujem da ce privuci mnogo onih vise klase. Naravno uopste ne sumjam ko je vlasnik tog objekta - Hrvat nije.

Ivan ZG

pre 1 godinu

Bijela riba se nudi ili po porcijama za ribe obično iz uzgajališta od 300-350g ili po kg za ostale veličine riba.
Tako da ako nešto nije jasno, pitate konobara.
Poslije je kasno za kajanje.
I siguran sam da će ovi turisti preživjeti večeru od 100 eura. Jeftinije nije ni u Italiji, Francuskoj, Austriji, Njemačkoj, Danskoj, Švedskoj, Norveškoj, a vjerojatno je u Španjolskoj, Turskoj i kako gdje u Grčkoj.
Tako da to što je skupo ovisi od kuda dolazite.

Brkati som

pre 1 godinu

Pa ko to ode u restoran s idejom da ce skampe jesti po 10 EUR?! To nije bilo ni pred 10 godina. Pa kilo svjezih skampa na ribarnici ide od 30-40 EUR. Da ga deru, deru ga, to stoji al ovo je glup primjer.

Vrcavi

pre 1 godinu

Trenutno sam u Šibeniku i cene su manje više, kao u Beogradu. Ako hoćete u eksluzivan restoran, platićete više, ako idete u Lidl, mnogo manje. Vrlo su ljubazni, čini mi se i dodatno kad čuju da smo iz Srbije. Sigurno, kao i svuda ima budala, ali mi ih nismo sreli.

Zgubidan

pre 1 godinu

Sta su ti gosti slijepi ili ne znaju čitati jelovnik sa cijenama?
Stara poslovica kaže ,ne ulazi u kolo ako ne znaš ili ne možeš igrati.

Komsija

pre 1 godinu

Idite u bilo koji bolji restoran u centru Bg pa pogledajte cene za dvoje. Veca je cena nego na turiarickim mestima. Da li ste svesni da je na primorju znatno skuplje iznajmljivanje lokala, veci su potezi, ali I vece plate radnika. Beograd je kada se sve to uzme u obzir skuplji od dobrog dela turistickog dela Hrvatske. Dajte malo realnosti.

123

pre 1 godinu

Nelogično.Ako nema gramaže navedene u cenovniku a ja naručim škampe na šta da pazim?
Znam koja je cena i to ću dobiti, osim ako me konobar ne pita koliko grama želim, a to onda povlači i drugo pitanje koliko je grama ovo navedeno u cenovniku. Znači prećutana bitna informacija ovde u tekstu.Realno mogli su da plate i 200 i 300 evra skampe.Koliko grama ste naručili, to bi trebalo da znate.

Milan

pre 1 godinu

Au brate, kao da je 1000 evra platio. Sto evra za ručak za dve osobe na dobroj lokaciji u špicu sezone. Pa toliko bi ga izašlo i u dobrom restoranu u Beogradu. Samo čekam kada neki srpski seljo slučajno uđe u restoran sa dve mišelinove zvezdice pa kada plati par stotina evra od toga naprave udarnu vest.

Klasa optimist

pre 1 godinu

Najvise volim procitati komentare gomile polupismenih komentatora. 1 dkg= 10g, 10dkg=100g,100dkg=1kg. A ovaj tekst bi ja stavio u rubriku "nije se dogodilo". Kod nas u HR se cijena svjeze ribe i ostalih morskih delicija u ribljim restoranima izrazava u kilogramima. Kaze se konobaru sta se zeli jesti( i na koji nacin pripremljeno). Gost sam bira kolicinu i vrstu. Riba( skampi,jastozi,lignje,skoljke) se izvagaju i idu na pripremu. Na porcije ( od 250-300g) se moze naruciti orada , lubin iz uzgajalista ,tuna steak ili przene lignje. Sve ostalo ide na vagu. A vaga kaze da je prekjucer( u petak) kg skampi na splitskoj peskariji bio 250 kn(1kn=15,5 RSD),ligne takodje. Kg stekova od tune 200kuna. Sampjer( kovac) i zubatac po 280 za kg. Jastoga nije bilo ali da jeste ne bi bili ispod 550-600 kuna. Poanta svega napisanog je da te dvije kreature nisu u vinklu ako misle da za 70(×2) kuna mogu u bilo kojem restoranu pojesti kilo skampi. Drugi puta ce malo bolje citati jelovnik. Za te pare su mogli kupiti pola creskog janjeta,ispeci ga u apartmanu i najesti se ko ljudi.

Pljuvac svih stilova

pre 1 godinu

Deru svi,a ne samo hrvati. Trenutno smo devojka i ja uGR, deru, samo sto ne otimaju iz dzepa. Mars cokoladica, primera radi, kosta 1.90e, giros 4e, picu smo platili 30e. Posto volimo otici na divlje plaze i osamiti se, nosimo dosta hrane sa sobom na plazu. Svratili smo da kupimo 2 banane, 4 breskve i dinju od 2.3kg sve nas je to kostalo oko 12e. Sve je poskupelo najmanje 50%, a usluga im se nije poboljsala. Grici da nemaju predivno more, ostrva, plaze, ne bi imali leba da jedu koliko su aljkavi, lenji, spori i apsolutno nevoljni da se modernizuju.

Ivan ZG

pre 1 godinu

Bijela riba se nudi ili po porcijama za ribe obično iz uzgajališta od 300-350g ili po kg za ostale veličine riba.
Tako da ako nešto nije jasno, pitate konobara.
Poslije je kasno za kajanje.
I siguran sam da će ovi turisti preživjeti večeru od 100 eura. Jeftinije nije ni u Italiji, Francuskoj, Austriji, Njemačkoj, Danskoj, Švedskoj, Norveškoj, a vjerojatno je u Španjolskoj, Turskoj i kako gdje u Grčkoj.
Tako da to što je skupo ovisi od kuda dolazite.

fokus

pre 1 godinu

Hrvati i Crnogorci sve pišu grame u dekagramima oni to zovu skraćeno 10 deka (100gr) , 20 deka.... U svakom slučaju naivno je ako su mislili da porcija škampa košta tamo 70 kuna.Trebalo je pripitati konobara.

Boris

pre 1 godinu

Pa smara ta prica oko cena na moru, ja u Beogradu na Visnjici (blatu ne moru) platim mali esspreso i coca colu 450din. To je skuplje nego bilo gde u Dalmaciji, Istri, Crnoj Gori tj moru. Prvenstveno skupa je Srbija i o tome treba da se govori jer i da je na moru duplo skuplje tamo sam samo 10 dana a ovde ostalih 355 dana

srdjan

pre 1 godinu

Dokle bre vise ovo kukumavkanje? More i letovanje je skupo. Zimovanje je skupo. Ako nemas para nemoj da ides. Ako ides pa odes u restoran pogledaj jelovnik i cene pre nego narucis (skoro uvek sve to mozes da vidis i na googlu bez da igde odes). Ako ti cena iz menija odgovara, uracunaj jos 10% baksisa i uzivaj, ako je skupo idi negde gde je jeftinije.

Jew USA

pre 1 godinu

(Max, 31. jul 2022 16:38)

Ja sam pola Srpkinja pola Jevrejka ne praktikujem kosher a upravo zbog takvih kao sto si ti nikada necu doci u Hrvatsku jer se ni kao Srpkinja ni kao Jevrejka ne bih osecala sigurno. Volim ciste kuce koje vi nemate i ostavim ih ciste kako sam iz zatekla. Novac ne zalim ali definitivno osecanje sigurnosti je navaznije i nema cenu. Zato i idem u Spaniju ili Porugaliju u Evropi i obavezno obidjem Srbiju gde se osecam sigurno. Ne razumem sta trazite na srpskim medijima zar vi nemate svoje?

Dubrovnik

pre 1 godinu

Od škampa se nikad nećeš najesti u restoranu. Ali doma, na buzaru, pa moča, ali kilo je 30 eura na pjaci.
Svako formira cijene u svom restoranu i ne znam što ovi kukaju? Gazda osim škampi mora platit prostor, radnike, račune, poreze i 100 drugih stvari. A ovaj bi kilo škampi za 10 eura?

Miki

pre 1 godinu

Bavim se turizmom na Jadranu. Iskreno je pokvareno ne napisati cijenu u kg. Iako u Italiji će te uglavnom naići na takve prikaze. Ali fama o hrvatskim cijenama je pretjerana. Po poreznim zakonima u Hrvatskoj minimalni faktor prodajne cijene za priznanje troskova u odnosu na sirovinu je 3. Dakle na Jadranu gdje je sva infrastruktura skuplja i gdje se plaća kvaliteta koeficijent 5 je realan. Recite koliko je na placi u Beogradu kg škampi i pomozite s 5. Cijena 100 EUR je ok. U većini su cijene preniske. Npr Meliores na Krku je jedan od najboljih restorana. Pizza je 75 kn. U njoj nema nikakvih surogata. Prava rajčica, mozzarella, šunka .. nikakav surogat sve originalno. A kad se izračuna ulaz cijena od 75 kn je preniska. Realno osim Turske smo u odnosu kvalitete i cijene najjeftinija europska mediteranska destinacija. A da nije za sve pristupačno, nije. Nije vise vrijeme kolektivnih sindikalnih odmora. Ko zaradi taj ima za odmor, ko ne zaradi nema. Nek se drugi put potrudi.

VV

pre 1 godinu

Šta, nije džabe? Pa ja sam iznenađen. Od kad nam vođu nisu mimo svih protokola pustili u Jasenovac, sve nam neke negativne vesti stižu od Hrvata. Evo sad, počeli i hranu da nam naplaćuju.

((_________

pre 1 godinu

Da su nam konkurenti pa i da razumijem ali nas turizam je level ziro a mi
njih kritikujemo umjesto da ih ignorisemo kao i oni nas. Samo kontraefekat stvarate ovakvim clancima. Na kraju ispliva "bratska" ljubav koja je odavno poznata i prema jednim i drugim.

Slobodan

pre 1 godinu

Moje skromno zapažanje : mi smo ove godine krajem juna proveli par dana u Herceg Novom i imali jednodnevni izlet do Dubrovnika....
Cene u restoranima u Herceg Novom su otprilike Beogradske ...u Dubrovniku bar 50% skuplje...i to je Ok...kvalitet ponude i sadržajnost nije za poređenje.
Ljubaznost takođe na visokom nivou....bez obzira na ekavicu i izraziti šumadijski akcenat....
Ono što nije Ok...i što ne bi po meni smelo da se dešava su dve stvari:
- razlika u kursu u menjačnicama je 25% ...menjaju euro za 6 kuna....prodajni je 7,6...( ovo sam viđao samo u Turskoj pre 15 god... )
- bezobrano viskoke cene parkinga....vozio sam i parkirao po celoj Evropi...i cena parkinga nikada nije bila nešto na šta sam obraćao pažnju....
Hteli smo da provedemo dan na plaži Sveti Jakov....parkirali regularno na obeleženom parkingu pored crkve...otkucao naivno na aparatu celodnevnu kartu...i prijatno se iznenadio sa računom od 1000 kuna ( 134 eura.. )
Moja greška je što nisam proveravao cenu...ali nisam to radio ni u Rimu, Milanu, Torinu, Napulju, Cirihu, Ženevi, Beču, Budimpešti, Bratislavi....pa nigde u centru grada dnevna karta nije više od 30 eura....
Po meni apsolutno neprimereno...

Ja iz RI

pre 1 godinu

Хрватска је беда. И по култури, и по понуди.
(Dragan, 31. jul 2022 17:45)

Zato smo se i borili da mi ne budemo beda. "Već razvijeni kao i Srbja".
A ti i takvi možete da nas mrzite do mile volje, ali ..........?
Hrvatski čovjek je ispunio sve strateške želje svojih predaka. Ima svoju državu, članicu EU i NATO-a. O tome milijuni ljudi još uvijek samo mašta.
Još prije 30-ak godina ti i takvi ste srbovali po Hrvatskoj. Konačno živimo kao i većina europljana. A ti i takvi bi htjeli da se vas pita. Nažalost nebitni ste.

Istina

pre 1 godinu

U Hrvatskoj klopa skupa, a odvratna. Sve sto sam probao u restoranima bilo je nejestivo.
(Herbalajzer, 31. jul 2022 19:47)

Priznaj da vidio nisi Hrvatske

l

pre 1 godinu

Jadni su ovi Hrvati koji čitaju srpske portale i na njima ostavljaju komentare...
(Milos Jovic, 31. jul 2022 18:47)

Meni su i jadni i smešni istovremeno, posebno oni koji dođu samo da poruče kako oni imaju svoju državu, kako njima sada niko tamo ne srbuje, kako su ispunili san svojih predaka ... Očito misle da im je ovo pravo mesto za istresanje svojih "domoljubnih" bedastoća. Kakav propuh u glavi, Gospode.

Blaster

pre 1 godinu

Trenutno sam u Šibeniku i cene su manje više, kao u Beogradu. Ako hoćete u eksluzivan restoran, platićete više, ako idete u Lidl, mnogo manje. Vrlo su ljubazni, čini mi se i dodatno kad čuju da smo iz Srbije. Sigurno, kao i svuda ima budala, ali mi ih nismo sreli.
(Vrcavi, 31. jul 2022 13:21)

Šta ti znači ima budala kao i svuda? Ima budala kao i u CG i Albaniji gde će te neko napasti samo zato što si Srbin. Još bolje je ako si Srbin iz Beograda pošto im je to posebno zadovoljstvo. Mene u Španiji, Grčkoj, Italiji itd niko neće napasti zato što sam Srbin iz Beograda, a to da li ću sa nekom pijanom budalom da se sporečkam nije problem. U Hr će te budala napasti na nacionalnoj osnovi a da ulećem u problematične situacije mi na odmoru, a i inače, ne treba!

Joe

pre 1 godinu

Letujem već 20 godina na Lošinju. Znam tačno koji je restoran u pitanju. To je najluksuzniji i najbolji u Malom Lošinju i zove se Boka Vera. Za ne upućene drži ga hrvat i svi radnici su hrvati.
Kilogram škampa na buzaru košta oko 100€ i to je pristojna cena. Kilo na pijaci je 30-40€ tako da u restoranu, logično ne možete pojedti kilogram jeftinije.
Ovaj restoran ima okolo akvarijume sa rakovima i u principu su sveži ali iz uzgajališta.
Ne vidim nikakav ptoblem ovde niti visoku cenu. Ovo je neka prosečna cena.
Kakav im je ukus sad pak zavidi od kuvara, ali meni su fo sada obroci u tom restoranu bili odlični.
Inače cene ove godine su skočile.
Cola sa 18 na 22kn, pivo sa 20 na 25-30kn, pržene lignje sa 75 na 95-120kn i td.
A hospodinu koji uziva u Šibeniku želim sve najbolje, u Dalmaciju moja noga neće kročiti noti je dobrodošla. Sve drugo je laž. Samo Istra i Kvarner.

Dejan

pre 1 godinu

Evo gledao, kod Sarana u Zemunu kila jadranskih skampi je 14.200 dinara, znaci preko 120 evra kila. Ako je porcija 330 grama, onda su dve porcije oko 80 evra. Clanak kaze da su za dve porcije platili 690 kuna, sto je 90 evra, znaci svega 10 evra skuplje, a Zemun nije isto kao Mali Losinj. Uzgred, kod Caffe Caffe Fish u Beogradu, kila jadranske ribe 19.000 dinara, ili 160 evra. Pa sednite, nazderite se kile ribe pa se onda cudite I lepite racune po netu. Ajde i 500 clanaka u srpskim i hrvatskim medijima kako je kila ribe u Beogradu 160 evra
(Marko, 31. jul 2022 21:09)
===========================
Za porciju škampa ti treba vise od 300g, jer imaju ljušturu, sigurno najmanje 400g, mozda blizu 500g, pa onda i škampi ispadaju skuplji u Beogradu nego na Malom Lošinj, pored toga što je riba skuplja u Beogradu nego u Parizu.

???

pre 1 godinu

Hrvatska dere sa cenama i tako već godinama. A turisti pohlepni, nikako da se opamete, nego i ponovo nadiru u sve većim količinama. Ko je ovde lud?

Max

pre 1 godinu

@Yew USA
Nemoj majke ti da dolazis. Nismo mi jos sazreli da vas primamo kako zasluzujete.Sta ces? Stari poumirali i nema ko mlade da nauci kako da se postupa sa vama i da ste vi oduvek bili fina gospoda koju su ustaske i nacisticke sile htele da uniste bez razloga. A vi po West Banku,Siriji,Jordanu i Egiptu berete cvetje medju Arapima. Dokle vise te vase dvolicnosti?Jel' cete i za 1000 godina pricati o holokaustu a vi ga provodite svaki dan od kako ste stvorili drzavu. Za pare koje spominjes i u HR mozes iznajmiti kucu sa bazenom ali mi nazalost nismo dovoljno koser za vas. I bolje da nismo. Sta ce nam x sporeta i frizidera u vili ili apartmanu?Jedni ste (uz Indijce i Kineze )od najgorih gostiju na kugli zemaljskoj. Ko je vas ugoscavao zna o cemu pricam. Tako da je bolje da ostanes tamo gdje si . Sta ces u HR? Ustaski potomci pobise sve zivo. Ostalo im samo 20 miliona arijevaca koji godisnje doputuju prakticno iz svih zemalja svijeta. Nije sigurno. Ne dolazite svi vi koji se bojite. Bit ce vise mjesta za normalne ljude a vi svoje strahove lijecite u USA ili Izraelu. Tamo vas niko nece napasti. Ipak ste vi olicenje civilizacije.

Anoreksijom do slobode od dužničkog robstva

pre 1 godinu

To je stari jevrejski recpet za zdravlje posle hedonističkog krkanja - visok račun je najbolji za probavu i skidane kalorija...

ppz

pre 1 godinu

Muja i fata na moru. Seli u redtoran na skampe. Jede fata i prsnu joj skapi po haljini. Kaze fata muji:
- ju, izgledam ko svinja
A muja joj kaze:
- a jos si se i isflekala...

Ja iz RI

pre 1 godinu

Hrvatski čovjek je ispunio sve strateške želje svojih predaka. Ima svoju državu, članicu EU i NATO-a. O tome milijuni ljudi još uvijek samo mašta.
Još prije 30-ak godina ti i takvi ste srbovali po Hrvatskoj. Konačno živimo kao i većina europljana. A ti i takvi bi htjeli da se vas pita. Nažalost nebitni ste.
(Ja iz RI, 31. jul 2022 19:40)


Zato vas je 10% manje, tačka na i. Nebitni ste, shvataš.
(Nenad, 31. jul 2022 21:55)

Kvazi gospodine, potpuno ste nebitni. Ponovit ću još jednom. Nas je manje kao što je manje svih naroda u zapadnoeuropskim zemljama. To je današnja realnost jer u velikoj većini zemalja zapadne civilizacije manje ljudi rađa nego ranije. Isto je i u Srbiji, ali .......Kak bi vi u Srbiji imali EU pasoše svi bi otišli na zapad, ne u Rusiju, Kubu ili Kinu, vama prijateljske zemlje. Lijepa naša je mala, ima nas malo,, ali zato je volimo neopisivo. Nemožeš ti to razumjeti.

borivoje surdilovic

pre 1 godinu

paradajz u rovinju 100 din
paradajz u bg 250 din
juce dosao sa mora....sokiran...tamo sve jeftinije, al dobro i plate su im mnogo vece ..

Dejan

pre 1 godinu

100 dekagrama = 1kg = 70 kuna = manje od 10 evra

Za badava! Koj restoran u Beogradu nudi kilo jadranskih skampa za manje od 10 evra - odmah idem tamo

Jew USA

pre 1 godinu

(Miki, 31. jul 2022 14:06)

Gledala sam cene i nimalo niste jeftini narocito kuce koje se izdaju. Htela sam deci da pokazem Hrvatsku i odustala sam kad sam videla cene i kvalitet kuca koje su na raspolaganju. U ostalom Hrvatska je nebitna u njihovim zivotima. O kvalitetu necu da govorim kvalitet koji imaju Spanci ili na Karibima za vas je misaona imenica. Obicno uzimam kucu sa bazenom i na plazi kosta me od 4000-4500 dolara za nedelju dana. Ali to su ogromne kuce tako da povedem celu svoju porodicu i iz Srbije i ovde iz Amerike. Super se druzimo. Nisam sigurna da li bi se osecala sigurno u Hrvatskoj obzirom koliko ste Jevreja pobili.

Gas

pre 1 godinu

Meni se cini da u Hrvatsku sem pojedinih oduvek skupih destinacija , dolaze Evropljani srednje i nize klase. Na ovaj nacin ce se osloboditi turista nize klase ali ne verujem da ce privuci mnogo onih vise klase. Naravno uopste ne sumjam ko je vlasnik tog objekta - Hrvat nije.

blicko

pre 1 godinu

Puknes tolike pare za morske plodove iz lidla. Ne postoji gluplji soj ljudi od turista. Braci rvatima predlazem da deru, sve je bolje od rada. Iskreno ovo kazem i mislim. Poz

Trovach

pre 1 godinu

Pre oko 17-18 godina smo bili u Dubrovniku i posto mi je bio rodjendan resimo da nadjemo neki restoran gde su przene lignje najpovoljnije. Na kraju je to bila jedna konoba u ulicici na oko 20m od Straduna, a dobili smo gratis i pola litre odlicnog crnog vina. Lignje su bile bas ukusne, a vino poprilicno jako. Supruga je posle prvog gutljaja rekla da ju je zdrmalo, pa sam pomislio da preteruje. Mene je zdrmalo posle drugog gutljaja. Ona je popila tu casu, a ja ostatak od te pola litre. Cudan je bio osecaj; u glavi si skroz bistar, a imas osecaj da su ti ruke i noge teske. Sutradan nije bilo nikakvog mamurluka. Sledece godine smo otisli u istu konobu, ista kombinacija, ali vino, iako je bilo dobro, nije imalo takav efekat. Hteo sam reci da sam ovo ispricao drugu, a on je rekao da to nije povoljna cena jer je tolika i u jednom popularnom lokalu u centru Subotice. Neverovatno; pricam mu o konobi blizu Straduna, a on o odmrznutim lignjama u izvikanom lokalu.

Nikola

pre 1 godinu

Jadni su ovi Hrvati koji čitaju srpske portale i na njima ostavljaju komentare...
(Milos Jovic, 31. jul 2022 18:47)

Citaju i ostavljaju komentare na vesti o svojoj drzavi. Nije bas da je pomama njihovih komentara na pitanje kosova.

Dong

pre 1 godinu

Trebate vec jednom za svagda shvatiti da Hrvatska ne zeli paradajz turiste. Ni domace a kamoli strane.
Oni su se opredelili za "luks" turizam bar za balkanske pojmove i ide im dobro.
To jednostavno nije za balkanski novcanik, imamo Grcku, Crnu Goru, Albaniju itd za manje para.
Znam masu ljudi iz Hrvatske koji letuju u inostranstvu, ne mogu da priuste. Idu u Neum, Budvu.

milovan

pre 1 godinu

@ Jew USA
Šta bi ti deci pokazivala Hrvatsku, koja im je nebitna? Pokaži im Srbiju, a hrvatske kuće prepusti Nemcima i Austrijancima, kojima su i namenjene, da u njima uživaju.

budibogsnama

pre 1 godinu

Drugi puta ce malo bolje citati jelovnik. Za te pare su mogli kupiti pola creskog janjeta,ispeci ga u apartmanu i najesti se ko ljudi.
(Klasa optimist, 31. jul 2022 15:39) A ja sve hocu da pitam ima li tamo jagnjetine, ne jedem vam ja tu morsku zivinu...

@Uff

pre 1 godinu

Nemoj da lupaš..vole nas i u Rumuniji..Madjarskoj..Bosni, Bugarskoj, Turskoj..jedino Crna Gora i Hrvatska ostaju upitne u mnogim delovima teritorije..čak je ok u Albaniji..jug Albanije nas prima sa većim osmehom i oduševljenjem nego veći deo Crne Gore..

Filip

pre 1 godinu

Vecera za dvoje u CG na moru je oko 50-60 evra (pice, salata, orada/brancin), dakle nista spektakularno da se naruci. Mogu i cevapi da se jedu, onda je 40 za dve osobe. Ako bi da se najedes od gambora, ni u CG ne bi bilo nista jeftinije, ne razumem sok?

sloba glavonja

pre 1 godinu

У хрватској се не гледа исто на Србина из Книна и Србина из Београда. Србин из Београда је много више добродошао него овај из Книна.
(Кутловић, 31. jul 2022 16:14)

Da,narocito je njegov auto sa BG tablicama dobrodosao...

neko iz mase

pre 1 godinu

Može biti cena za 10 dekagrama ( 100 g) jer je 100 dekagrama 1 kg. Dve osobe, škampi i u proseku 2 ture pića 690 kn što je oko 90 a ne 100 eu, ako uzmemo u obzir da je špic sezone to je ta cena. Nego pošto je kafa na Kopaoniku ?

Goran

pre 1 godinu

Tamo gde ja jedem morske plodove, kod Maria u Umagu, sve je mnogo jeftinije. Naravno, ima mesta kojima cenu dizu bogati Austrijanci, Nemci i Italijani.
Tamo jednostavno ne ides i to je to.

Lovac

pre 1 godinu

Prevelike su gužve, posebice u Dubrovniku. Ideja je da se visokim cijenama i vrhunskom uslugom smanji gužva u gradu i poveća prihod privlačenjem bogatijih gostiju. Rizično? Da. Potrebno? Apsolutno!

Nisam odavde

pre 1 godinu

U CRO cene su više nego u SR ali niže nego na Zapadu. More nije za svakog, ima i vaučer odmori u banjama, planinama i sl. Dosta vise sa tim morem.

Paja

pre 1 godinu

Hrvatski čovjek je ispunio sve strateške želje svojih predaka. Ima svoju državu, članicu EU i NATO-a. O tome milijuni ljudi još uvijek samo mašta.
Još prije 30-ak godina ti i takvi ste srbovali po Hrvatskoj. Konačno živimo kao i većina europljana. A ti i takvi bi htjeli da se vas pita. Nažalost nebitni ste.

Zaboravio si da kazes samo da vi idete kod tih europljana da radite najgore poslove. I da vam je prosecna plata trecina europske. I da europljani mogu kod vas na more a vi ni na svoje ne mozete. Kako onda zivite kao svi europljani?

Men Behaving Badly

pre 1 godinu

To kao ona gospoja što je na Kopaoniku u sred Novogodišnje sezone u nekom fensi kaficu narucila sveže cedjenu pomorandzu, pa se mukica frapirala koliko su joj naplatili.
Oceš škampe u nekom elitnom restoranu,pa ima tamo cenovnik.
Ne mora ni da ima vidi se to iz aviona da li je za tebe ili ne.
I u Beogradu ima mesta koja su skupllja i od Monte Karla.Svaka ptica svome jatu.

Malo istine

pre 1 godinu

Evo da sve ne bi bilo rekla kazala uguglajte ''Antin gušt'' Šibenik - jelovnik, pa ćete viditi da se itekako može jeftino proći u HR. Kartu čitaj seljaka pitaj i ne možeš faliti. BTW ovi što pričaju o napadanju turista iz Srbije i slične gluposti nisu baš u škvari. Pa da ti netko samo ružnu rič nabaci odmah je taj isti danas na naslovnici, a sutra u policijskoj stanici. Ostavite se gluposti, nema više toga.

Realan

pre 1 godinu

Ne znam zašto se neko buni a letuje u Hrvatskoj. Pa pre nego što se ide valjda treba pogledati i cene, koje jesu veće ove godine nego ranije zbog inflacije.
Garantujem da Beograd nije ništa povoljniji po cenana nego na hrvatskom moru. Npr. kugla sladoleda na Makarskoj rivijeri je 6 kuna (94 dinara) a u Beogradu 160-170 dinara (centar, BW, Ušće...).

prika iz susjedstva

pre 1 godinu

Zamisli ovu “Jew USA” pita “zar vi nemate svoje nedije”?! Vijest je o Hrvatskoj, još jedna u nizu, slično intonirana, tko bi trebao komentirati nego Hrvati? Zašto ti komentiraš kad ne dolaziš u Hrvatsku? I u kojoj to Americi živiš, tako nazadnih shvaćanja? U nekoj pećini, jel da?

Udah

pre 1 godinu

Bio prosle godine na Pagu s porodicom. Za dve nedelje ponovo kod istih ljudi. Bilo sjajno.
Nekad restoran, nekad supermarket, kombinovano...
Za nas troje prosle godine, 10 dana smestaja u super apartmanu + gorivo + putarine + sve ostalo = 1.200 e.
Nismo se ni od cega suzdrzavali niti oskudevali.
Ocekujem ove godine nesto vise.

Alexxx

pre 1 godinu

454 grama kuvanog shrimps u Targetu kosta 9,49 dolara to je 31-40 komada a u restoranu solidnom ( malo boljem)od 25-28 dolara. Da nisu malo preterali Hrvati?
(Jew USA, 31. jul 2022 16:13) # Link komentara

Da niste vi malo pomiješali Škampe i kozice ( gambere)

Pljuvac svih stilova

pre 1 godinu

Pljuvac svi stihova- paradajz turista?
(Aleksa78, 31. jul 2022 18:25)
Nisam paradajz turista, a i da jesam, ne vidim nista lose u tome. Nisam budala da potrosim 1000e kako bih jeo svaki dan u restoranu 10 dana. Ti verovatno nisi ni video mora, ali eto, da i ti nesto napises. Ako ides na divlje plaze , kao sto devojka i ja idemo, odes rano ujutro, posle dorucka i ostanes tamo skoro do mraka. Draz divljih plaza je u lepoti, miru i privatnosti. Nisam dosao na more da bih samo trckao u apartman kako bih jeo, ili se sredjivao za restoran. To nije odmor, to je cimanje.

mrk

pre 1 godinu

Nisam paradajz turista, a i da jesam, ne vidim nista lose u tome. Nisam budala da potrosim 1000e kako bih jeo svaki dan u restoranu 10 dana. Ti verovatno nisi ni video mora, ali eto, da i ti nesto napises. Ako ides na divlje plaze , kao sto devojka i ja idemo, odes rano ujutro, posle dorucka i ostanes tamo skoro do mraka. Draz divljih plaza je u lepoti, miru i privatnosti. Nisam dosao na more da bih samo trckao u apartman kako bih jeo, ili se sredjivao za restoran. To nije odmor, to je cimanje.
(Pljuvac svih stilova, 31. jul 2022 22:06)

kad budes napunio 27 godina, imao ok platu, videcemo kako ces da razgovaras. sad u 22oj tesis sebe sa nekim breskvama i ljubakanjem na plazi da je to opusteno

borivoje surdilovic

pre 1 godinu

Nikad tamo, ni da mi plate.
(Ljubisa Livac, 31. jul 2022 13:56)
Ne bi ti ni platili niti te itko zove tako da smanji doživljaj.
(mario, 31. jul 2022 17:03)

sah mat

I eat tacos and burritos

pre 1 godinu

Pa ko to ode u restoran s idejom da ce skampe jesti po 10 EUR?! To nije bilo ni pred 10 godina. Pa kilo svjezih skampa na ribarnici ide od 30-40 EUR. Da ga deru, deru ga, to stoji al ovo je glup primjer.
(Brkati som, 31. jul 2022 13:00)

Evo ja prvi ne bih znao šta da očekujem po pitanju cene i možda bih naseo na ovo. Škampe jedem možda jednom u 1000 godina i nemam pojma koliko sam ih platio taj poslednji put pre Hrista. Verujem da su mnogi turisti naseli na taj način.

mauro - pula

pre 1 godinu

Škampi moraju biti svježi, najbolje je kad ih kupiš još žive. Drugo, škampi iz oceana (kao i jastozi) nemaju kvalitetan okus kao oni jadranski. Isto važi i za lignje. Na tržnici Boqueria u Barceloni polakomio sam se za pripremljenim plodovima mora (škampi, gamberi, kozice...) Izgledalo je primamljivo i prekrasno, ukus užasan! Paralele sa cijenama i kvalitetom svježeg lokalnog i smrzutog oceanskog "materijala" su besmislene. U USA su međutim i svježe ribe, rakovi i školjke bez ukusa.

koeficijent

pre 1 godinu

Letovao sam u zadnjih 10 godina 4 puta u hrvatskoj. I ove godine sam tu. Hrvatske cene su prenaduvane u odnosu na Evropu (mislim na restorane). Ovu nedelju smo u Italiji i hranimo se po restoranima. Cene su više nego pristupačne i u rangu sa cenama po evropskim gradovima. Kada letujemo u hrvatskoj to je uvek smeštaj sa punim pansionom, da ne bi morali da idemo po restoranima, jer su upravo cene naduvane kao i besmislene provizije na razmenjivanje eura. Tako da nam se vanpansionska potrošnja svodi pa skoro na nulu u hrvatskoj dok je na drugim destinacijama značajna. Isti pristup imaju i naši prijatelji i poznanici iz Nemačke koji letuju u hrvatskoj. Svi su mišljenja da kvalitet usluge ne odgovara ceni i uglavnom to su all inclusive smeštaji ili kamperi koji obično nose dosta hrane sa sobom.

Nucky Thompson

pre 1 godinu

Skuplji u Cro nego u Kanu na Azurnoj. Ali dok ima ovaca samo sisajte. Niste vi krivi sto nabijate cijene nego ovi sto uporno idu dole kod vas.

Marko

pre 1 godinu

Evo gledao, kod Sarana u Zemunu kila jadranskih skampi je 14.200 dinara, znaci preko 120 evra kila. Ako je porcija 330 grama, onda su dve porcije oko 80 evra. Clanak kaze da su za dve porcije platili 690 kuna, sto je 90 evra, znaci svega 10 evra skuplje, a Zemun nije isto kao Mali Losinj. Uzgred, kod Caffe Caffe Fish u Beogradu, kila jadranske ribe 19.000 dinara, ili 160 evra. Pa sednite, nazderite se kile ribe pa se onda cudite I lepite racune po netu. Ajde i 500 clanaka u srpskim i hrvatskim medijima kako je kila ribe u Beogradu 160 evra, skuplje nego na Azurnoj obali

Uff

pre 1 godinu

Trenutno sam u Šibeniku i cene su manje više, kao u Beogradu. Ako hoćete u eksluzivan restoran, platićete više, ako idete u Lidl, mnogo manje. Vrlo su ljubazni, čini mi se i dodatno kad čuju da smo iz Srbije. Sigurno, kao i svuda ima budala, ali mi ih nismo sreli.
(Vrcavi, 31. jul 2022 13:21)

Šta ti znači ima budala kao i svuda? Ima budala kao i u CG i Albaniji gde će te neko napasti samo zato što si Srbin. Još bolje je ako si Srbin iz Beograda pošto im je to posebno zadovoljstvo. Mene u Španiji, Grčkoj, Italiji itd niko neće napasti zato što sam Srbin iz Beograda, a to da li ću sa nekom pijanom budalom da se sporečkam nije problem. U Hr će te budala napasti na nacionalnoj osnovi a da ulećem u problematične situacije mi na odmoru, a i inače, ne treba!
(Blaster, 31. jul 2022 14:03)

Realno, napasti će te jer si srbin svuda u europi,jedino u Grčkoj ne

Jew USA

pre 1 godinu

(Profesor, 31. jul 2022 14:09)

Fali i te kako ako je 454 grama kuvanog shrimpa u prodavnici ovde kod nas kosta 9.49 dolara kilogram bi bio oko 20 dolara. Ok posto je restoran neka bude duplo vise to je onda oko 40 dolara. 100 eura je malo preterano to je vise od od 5 puta od cene u prodavnici. Jedem i ovde u elitnim restoranima pa ne platim samo shrimpe toliko. Isla sam i u elitne restorane usred Madrida pa nisam toliko placala. Zao mi je ali mene Hrvatska nece videti. U ostalom sigurnije se osecam u Srbiji.

Dobronameran

pre 1 godinu

Koja b.... ide u Hrvatsku kada za iste pare može da ide u Aya Napu? Ne razumem ove likove? Da li su to neki jugonostalgičari, ljubitelji game of thrones ili već ko? Bio decenijama u Hrvatskoj uglavnom po Istri koja je najlepša ali i po ostrvima ali za bolje nisam znao. Za one koji zaista vole more i plaže, Hrvatska je uglavnom za izbegavanje.

Aleksa78

pre 1 godinu

Jew USA - Portugal nije sigurna destinacija, mislim na gradske plaže. lopova strašno, kao cela mahala da se sjatila na plažu. Ovo ostalo iz vašeg komentara nebih komentarisao, moguće da ste u pravu.

mario

pre 1 godinu

Хрватска је беда. И по култури, и по понуди.
(Dragan, 31. jul 2022 17:45)
E kad nam takvi o kulturi nešto kaže, a onda vidim tekst o Frajlama i sve jasno koji nivo kulture i odgoja.

Pusim Sobranie po svadbama

pre 1 godinu

Ja ne razumem ovo, pa gde god da sednes, pogledas cene, ako ti je skupo burazeru, odes gde je jeftinije, simple as that...

PRSKAJ POLIVAJ !!!

pre 1 godinu

Bavim se turizmom na Jadranu. Iskreno je pokvareno ne napisati cijenu u kg. Iako u Italiji će te uglavnom naići na takve prikaze. Ali fama o hrvatskim cijenama je pretjerana. Po poreznim zakonima u Hrvatskoj minimalni faktor prodajne cijene za priznanje troskova u odnosu na sirovinu je 3. Dakle na Jadranu gdje je sva infrastruktura skuplja i gdje se plaća kvaliteta koeficijent 5 je realan. Recite koliko je na placi u Beogradu kg škampi i pomozite s 5. Cijena 100 EUR je ok. U većini su cijene preniske. Npr Meliores na Krku je jedan od najboljih restorana. Pizza je 75 kn. U njoj nema nikakvih surogata. Prava rajčica, mozzarella, šunka .. nikakav surogat sve originalno. A kad se izračuna ulaz cijena od 75 kn je preniska. Realno osim Turske smo u odnosu kvalitete i cijene najjeftinija europska mediteranska destinacija. A da nije za sve pristupačno, nije. Nije vise vrijeme kolektivnih sindikalnih odmora. Ko zaradi taj ima za odmor, ko ne zaradi nema. Nek se drugi put potrudi.
(Miki, 31. jul 2022 14:06)

Potrudi se ti da ne ke.as vise po sajtu ovde. Idi na vas neki NDH sajt pa tamo trabunjaj.

Goran

pre 1 godinu

Skampe su medju jeftinijom vrstom mesa u samoposlugama u Engleskoj. Odredjene vrste lososa, recimo divlji losos, je neopredivo skuplji a cak je i dobra govedina ili jagnjetina dosta skuplja od skampa.

Medo

pre 1 godinu

Kao i svugdje, cijena ovisi od lokacije. Tako i HR.
Moje iskustvo jer smo često u HR, iz Bosne smo :

Parking sat 5 - 50 (Dubrovnik)
Kafa 10 - 28 (Hvar)
Pizza 55 - 120
Pivo točno 0.5 16-35
Sladoled 9-15

Zanimljivo da benzin 95 sad košta 12 kuna, slično kao u BiH. Prije je bila ogromna razlika.

Јабучило

pre 1 godinu

Nije naznačeno da je 70 kuna zapravo cena za 100 dekagrama škampa",

100 декаграма је кило.
10 декаграма је 100 грама.
Кад смо то разјаснили, да пређемо на тему: ако није назначено, цена је за оно што су му донели. Требало је да зове полицију.

dragaN

pre 1 godinu

@koeficijent
Posto si u ZADNJIH 10 godina letovao 4 puta u Hrvatskoj, koliko puta si u Hrvatskoj letovao u PREDNJIH 10 godina?
(hm, 31. jul 2022 18:01)

Posto pretpostavljam da si toliko pametan pa ti smeta sto je rekao ZADNJIH, a ne POSLEDNJIH, po tvojoj analogiji evo da te pitam, koliko puta si ti letovao u PRVIH deset godina?

marko dalmatinac 46

pre 1 godinu

hahahah taj je jako pametan cim je pomislija da mu je porcija skampa 10 eura hahahah za to mozes dobit 3/4 jednog skampa di ja radin

WillyWonka

pre 1 godinu

Iako ovom gospodinu ne idu jedinice mjere, jer je rekao da je 1 Kg škampa 70 kn, apsolutno Hrvati deru na svakom koraku. Deru toliko da više tamo neću ni ići. Nije da sam siromah, a nisam ni bogat, ali ne dam pare za ono što oni nude. S obzirom da sam bio u Turskoj, ići ću opet, tamo se cijeni i turista i njegov novac. A Hrvati će seza par godina pitati šta se desilo. Olako se odriču turista srednje platežne moći, zarad nekog "elitnog" turizma, kojeg na Hr obali ima jako malo. Kažem opet, plakaće oni za svakim turistom.

Кутловић

pre 1 godinu

Trenutno sam u Šibeniku i cene su manje više, kao u Beogradu. Ako hoćete u eksluzivan restoran, platićete više, ako idete u Lidl, mnogo manje. Vrlo su ljubazni, čini mi se i dodatno kad čuju da smo iz Srbije. Sigurno, kao i svuda ima budala, ali mi ih nismo sreli.
(Vrcavi, 31. jul 2022 13:21)

Šta ti znači ima budala kao i svuda? Ima budala kao i u CG i Albaniji gde će te neko napasti samo zato što si Srbin. Još bolje je ako si Srbin iz Beograda pošto im je to posebno zadovoljstvo. Mene u Španiji, Grčkoj, Italiji itd niko neće napasti zato što sam Srbin iz Beograda, a to da li ću sa nekom pijanom budalom da se sporečkam nije problem. U Hr će te budala napasti na nacionalnoj osnovi a da ulećem u problematične situacije mi na odmoru, a i inače, ne treba!
(Blaster, 31. jul 2022 14:03)

У хрватској се не гледа исто на Србина из Книна и Србина из Београда. Србин из Београда је много више добродошао него овај из Книна.

Netijak

pre 1 godinu

Svako lito ista pisma. Neka se ovi dežurni dušebrižnici lipo natuku za 70 kuna u nekoj poznatoj turističkoj destinaciji u restoranu.

Kajzer Sose and Kobayashi

pre 1 godinu

U Grckoj porcija skampa obicno ih sluze u paradajz sosu i to od 6 do 8 komada koshta negde oko 15 evra, ali skoro sam gledao Hrt jednu emisiju i cene riba i morskih proizvoda su vece od Grckih pa i plate zaposlenika i zato je normalno da cene u restoranima budu vece.
Inace zivim na 1 sat voznje od Soluna i kupujem shkampe u pakovanju od 6 kg oko 80 evra, Tsipura ili Orada iz uzgoja je oko 50 evra obicno u zavisnosti od velicine ima od 12 do 16 riba u paketu.Tako da ovi shto kukaju na cenu bih savetovao da kupe u ribarnici i sami ih pripreme ima puno recepta na You tube, a ne da kukaju za cene u restoranu na jednome ostrvu u evropskoj destinaciji koja je hit vec dosta godina po redu.

Lukavi Latin

pre 1 godinu

u Dalmaciju moja noga neće kročiti noti je dobrodošla. (Joe, 31. jul 2022 15:47)

Srbi su narod s najpametnijim nogama. Svaka gotovo nepogresivo zna je li dobrodosla u Hrvatsku, ili ne. Eh, kad bi i turisti iz drugih zemalja imali tako pametne noge, pa da se sami proberu...

Ustaše

pre 1 godinu

100 dekagrama je otprilike 1 kg. Zar se je ponadao pojesti 10kg škampa za 70 kuna.

"
"Bio sam šokiran jer je na meniju pisalo da škampi koštaju 70 kuna, ali nije bilo objašnjenja. Nije naznačeno da je 70 kuna zapravo cena za 100 dekagrama škampa", rekao nam je.

Pažljivi čitalac

pre 1 godinu

"...70 kuna zapravo cena za 100 dekagrama škampa", rekao nam je...."
Pa, ako niste znali, 100 dekagrama = 1 kilogram!
Šta se buniš?!

Nova sreća

pre 1 godinu

Generalno Hrvatska je precenjena, ništa posebno u ponudi, a kao da se letuje na ekskluzivnoj destinaciji, ali razumem ljude, hoće da rade tri meseca, a da žive cele godine.

Dr. Realan

pre 1 godinu

(Miki, 31. jul 2022 14:06)

Daj ne preterujte. Ispade da je bar duplo jeftinije na Španskom primoriju, koje je neuporedivo bolje od bilo kog Jadranskog.

Problem je pohlepa i želja da se za 2 meseca zaradi za celu godinu i da se ostalih 10 meseci leži.

pp

pre 1 godinu

Ocigledno je problem u tekstu u vezi ,,dekagrama". Svejedno, u vecini marketa i kod nas , vec duze vreme, cene suhomesnatih proizvoda su izrazene na 100 grama ( prijemcivije je za kupce nego da su izrazene na kg).

dejanmi

pre 1 godinu

@@ 100 dekagrama je otprilike 1 kg. Zar se je ponadao pojesti 10kg škampa za 70 kuna.

Ime necu da ti prepisujem de samo reci molim te kako je to 100 x 10 otprilike 1000?

darkwood

pre 1 godinu

pišu u dekagramima ili 100g jer onda zvuči manje pa se ljudi zalete, kao i ovi likovi. isto rade i po supermarketima sa suhomesnatim proizvodima, a kao lakše za kupce, how yes no, čisti trgovački trik da se mase zalete, kao što se ovi upecali :D inače jadranske cene žešće prenaduvane, ali dok ima ovaca biće i vune. iako i po kontinentu(velikim gradovima) nije bolje, samo deru ko da će kraj sveta.

Slobodan

pre 1 godinu

Slobodan@Dosta nelogicnosti,evro po 6 kuna???Godinama varira izmedju 7,5 i 7,6 kuna za 1e...u centru Dubrovnika je 50 kuna parking za 1 h...
(zagor@čiko@duh sa sekirom, 31. jul 2022 21:26)

Nažalost tako je donji kurs eura 6 kuna ...na moj komentar da je tolika razlika u kursu neprimerena....komentar je bio...da se u starom gradu mogu naći menjačnice sa "normalnim kursom"
Što se tiče parkinga...sigurno je da u gradu postoje jeftiniji parkinzi...ali mi smo parkirali na parkingu iznad navedene plaže....i cena dnevnog parkinga je upravo 134 eura.....
Naravno da sam trebalo da pogledam i da platim npr.8 sati i da prođem jeftinije...ali poenta je da kada čovek dođe u zemlju koja je deo EU, očekuje da sretne upravo takve standarde...a ne da razmišlja da li će biti prevaren....

nikola

pre 1 godinu

@ Miloš Jović
Pa ne čitaju Hrvati razne srpske portale nego jedino ovaj za koji je poznato da je najbolji u regionu. I zbog toga su za tebe jadni? Pre bi reko da su pametni....jadan je u svakom slučaju tvoj komentar.

Jew USA

pre 1 godinu

454 grama kuvanog shrimps u Targetu kosta 9,49 dolara to je 31-40 komada a u restoranu solidnom ( malo boljem)od 25-28 dolara. Da nisu malo preterali Hrvati?

paja

pre 1 godinu

Ala deru neka mozda jos ovu godinu sledecu je pitanje sa obzirom kako se menja sve u svetu..Kod njih nikad jer em skupo em rizik da ti nece razbiti auto..

Splavar

pre 1 godinu

Ma ajde bre, jedi sta znas sto je. Evo ja zivim na miru, pecaros sam, al uglavnom jedem krmetinu. Ja pojma nemam ko ni ovaj sto se zali, a kladio bih se da ni pola komentatore ne zna sta su to skampi, al svako ima misljenje o tome. Covek kaze puni vode, znaci nesto spremljeno smrznuto u mikrotalasnoj, cemu zalba. Dobijes sto platis, zdravo

Ljubo

pre 1 godinu

Bavim se turizmom na Jadranu. Iskreno je pokvareno ne napisati cijenu u kg. Iako u Italiji će te uglavnom naići na takve prikaze. Ali fama o hrvatskim cijenama je pretjerana. Po poreznim zakonima u Hrvatskoj minimalni faktor prodajne cijene za priznanje troskova u odnosu na sirovinu je 3. Dakle na Jadranu gdje je sva infrastruktura skuplja i gdje se plaća kvaliteta koeficijent 5 je realan. Recite koliko je na placi u Beogradu kg škampi i pomozite s 5. Cijena 100 EUR je ok. U većini su cijene preniske. Npr Meliores na Krku je jedan od najboljih restorana. Pizza je 75 kn. U njoj nema nikakvih surogata. Prava rajčica, mozzarella, šunka .. nikakav surogat sve originalno. A kad se izračuna ulaz cijena od 75 kn je preniska. Realno osim Turske smo u odnosu kvalitete i cijene najjeftinija europska mediteranska destinacija. A da nije za sve pristupačno, nije. Nije vise vrijeme kolektivnih sindikalnih odmora. Ko zaradi taj ima za odmor, ko ne zaradi nema. Nek se drugi put potrudi.
(Miki, 31. jul 2022 14:06)

Pa Miki da je seljak pametan kao što nije ne bi proizvodio poljoprivredne proizvode i potom vama prodao bukvalno za Soči da bi vi od tih proizvoda zarađivali 20 puta više.Kada seljak proizvede vi mu hoštapleri određuje te cenu njegovih proizvoda a kada vi prodajete vaše proizvode onda opet vi određuje te cenu.Ako je ovo kapitalizam onda bi bio za sve kapitalizam a ne za neke kapitalizam a ovi drugi kao da živimo u socijalizmu.

Јабучило

pre 1 godinu

E kad nam takvi o kulturi nešto kaže, a onda vidim tekst o Frajlama i sve jasno koji nivo kulture i odgoja.
(mario, 31. jul 2022 18:46)

Фрајле су непријатан и срамотан изузетак. Висиш на српским порталима, претпостављам да си упознат и са коментарима.

Zvone

pre 1 godinu

E pa ja sam isto tako saznao da nije po porciji nego po 100 g u jednim ribljem restoranu u Beogradu i to prije 15 god. Čovjek se najbolje nauči na vlastitom iskustvu.. za utjehu riba je bila odlična i usluga isto odlična.

Marko

pre 1 godinu

Evo gledao, kod Sarana u Zemunu kila jadranskih skampi je 14.200 dinara, znaci preko 120 evra kila. Ako je porcija 330 grama, onda su dve porcije oko 80 evra. Clanak kaze da su za dve porcije platili 690 kuna, sto je 90 evra, znaci svega 10 evra skuplje, a Zemun nije isto kao Mali Losinj. Uzgred, kod Caffe Caffe Fish u Beogradu, kila jadranske ribe 19.000 dinara, ili 160 evra. Pa sednite, nazderite se kile ribe pa se onda cudite I lepite racune po netu. Ajde i 500 clanaka u srpskim i hrvatskim medijima kako je kila ribe u Beogradu 160 evra

Nenad

pre 1 godinu

Hrvatski čovjek je ispunio sve strateške želje svojih predaka. Ima svoju državu, članicu EU i NATO-a. O tome milijuni ljudi još uvijek samo mašta.
Još prije 30-ak godina ti i takvi ste srbovali po Hrvatskoj. Konačno živimo kao i većina europljana. A ti i takvi bi htjeli da se vas pita. Nažalost nebitni ste.
(Ja iz RI, 31. jul 2022 19:40)


Zato vas je 10% manje, tačka na i. Nebitni ste, shvataš.

zagor@čiko@duh sa sekirom

pre 1 godinu

Slobodan@Dosta nelogicnosti,evro po 6 kuna???Godinama varira izmedju 7,5 i 7,6 kuna za 1e...u centru Dubrovnika je 50 kuna parking za 1 h...

jug more

pre 1 godinu

Zao mi je Slobodana koji je platio cjelodnevnu kartu 134 eura..previse jest..ovdje na moru je.sve skupo..uvjek je bilo..kako to promjenit..nemoguce je..peecjenjemo..Spanjolska i Portugal imaju jeftine hotele..ovdje su hoteli po zlatu

Jew USA

pre 1 godinu

(Aleksa78, 31. jul 2022 18:28)

Moguce je da je na gradskim plazama nesigurno nisam bila na njima imala sam svoju “privatnu” plazu tj vise kuca okolo je imalo zajednicku plazu. Vise volim Spaniju nego Portugaliju jer je Spanija modrrnizovanija. Portugalija je mnogo jeftinija ali ja bih radije dala novac i dobila uslove koje zelim. Ne volim male skucene prostore i ne zelim da letujem na takvim mestima ali naravno svako bira sebi sto mu odgovara mozda nekom ne bi odgovaralo sto ja volim i obrnuto. Ja jako puno radim i kad se odmaram odmaram se u uslovima koji meni odgovaraju tj sve ono isto sto imam i kod kuce. Ne zelim da idem negde samo da bih rekla da sam putovala nego da sam se dobro odmorila i napunila baterije. Mi cesto odlazimo negde i za vikend ili par dana ovde u Americi ali cak i kad idem u planine idem u kuce sa svim uslovima.

Јабучило

pre 1 godinu

Ja ne razumem ovo, pa gde god da sednes, pogledas cene, ako ti je skupo burazeru, odes gde je jeftinije, simple as that...
(Pusim Sobranie po svadbama, 31. jul 2022 19:00)

Држ' се Собрања... Лепо пише у тексту да су истакли лажну цену.

Milan

pre 1 godinu

Boravim godinama unazad u Hrvatskoj i uvek se ista glupa politika dize u vreme turisticke sezone.
Cene su vrlo slicne restoranima u Beogradu osim u koliko ne pricamo o nekim posebnim restoranima koji imaju Michelin star ili preporuku Michelina ali generalno ko se krece po restoranima u Srbiji nece osetiti znatnu razliku pri cekiranju menia. Tako da moj savet vam je da zanemarite ove budalastine i ako ste oslucili da posetiri lepote Hr primorja ne odustajte u tome.

kole

pre 1 godinu

Sestra i zet su na Sitoniji u Toroniju. Juce mi zet sa kojim razmenjujem recepte salje sliku svezih skampi koje je kupio u obliznjem ribarskom seocetu Porto Koufo. Kasnije dolazi slika spremljenih skampi. Kilo sveze ribe oko 12 evra, skampi oko 15. On je za te skorojevice koji kace racune polivene suzama iz kafane paradajz turista jer kuva sam, ali on bar ne place kao oni kad im dodje racun. Ja sam se uvek raspitao kakva je neka kafana, kako spremaju hranu i dali deru. Ovo je vreme velike pljacke turista kojih ima previse. Ugostitelji krenu sa normalnim cenama, ali polako dizu i dizu i kad vide da to prolazi, a pazari sve veci, nema povratka na normalne cene. Zato uvek nosim svoju serpu i tiganj i jedem ko covek.

crnac iz medjedje

pre 1 godinu

@Nisam paradajz turista, a i da jesam, ne vidim nista lose u tome. Nisam budala da potrosim 1000e kako bih jeo svaki dan u restoranu 10 dana. Ti verovatno nisi ni video mora, ali eto, da i ti nesto napises. Ako ides na divlje plaze , kao sto devojka i ja idemo, odes rano ujutro, posle dorucka i ostanes tamo skoro do mraka. Draz divljih plaza je u lepoti, miru i privatnosti. Nisam dosao na more da bih samo trckao u apartman kako bih jeo, ili se sredjivao za restoran. To nije odmor, to je cimanje.
(Pljuvac svih stilova, 31. jul 2022 22:06)

kad budes napunio 27 godina, imao ok platu, videcemo kako ces da razgovaras. sad u 22oj tesis sebe sa nekim breskvama i ljubakanjem na plazi da je to opusteno
(mrk, 31. jul 2022 23:03)

evo ja imam 48, ekstra platu, pa opet period od posle dorucka, pa negde do 18.00 uvece, zena i ja provodimo iskljucivo na plazi! I kad je divlja, i kada nije, leskaris, par kafica, malo voca i pivo, dva, veruj mi, dosta je. A u ovim godinama, nema bas nesto ljubakanja... Ali ima drugih nacina da se opustis, na primer knjiga neka... Mogao bi da probas neku, nekada!

Komsha

pre 1 godinu

Jadni su ovi Hrvati koji čitaju srpske portale i na njima ostavljaju komentare...
(Milos Jovic, 31. jul 2022 18:47)

Meni su i jadni i smešni istovremeno, posebno oni koji dođu samo da poruče kako oni imaju svoju državu, kako njima sada niko tamo ne srbuje, kako su ispunili san svojih predaka ... Očito misle da im je ovo pravo mesto za istresanje svojih "domoljubnih" bedastoća. Kakav propuh u glavi, Gospode.
(l, 31. jul 2022 23:46) # Link komentar




Sta fali? Zabavite se vi, zabave se oni. Ne pucate jedni na druge vise. Nije nidje zapelo.
Samo naprijed!

Tomo

pre 1 godinu

Ako ti je skupo ocito si na krivom mjestu. skupis prnje i trazis dalje malo skromnije, po svojoj mjeri.
moze li biti logicnije i jasnije. Dok ima ko moze i oce platiti ovu cijenu zasto bi spustali? Samo sa vama bude lakse, ma iidi begaj

Veliki brat

pre 1 godinu

Deru svi... giros 4e
(Pljuvac svih stilova, 31. jul 2022 17:36)

Koliki giros? Ovde u Srbiji veći giros je tipa 360-400 dinara, jedan od boljih koje sam probao u zadnjih 2 sedmice je na kiosku preko puta autobuske u BG, iza onog montažnog parkinga na sprat, mislim da je 350 ili 380din.


otkucao naivno na aparatu celodnevnu kartu...i prijatno se iznenadio sa računom od 1000 kuna ( 134 eura.. )
(Slobodan, 31. jul 2022 20:26)

U BG preko puta autobuske kod hotela Garni, onaj montažni parking na sprat, lik valjda prenoćio tu u hotelu, i kuka na onom automatu za naplatu kako za 12-13 sati mora da plati 1300 dinara, izgleda da nije bio u Dubrovniku :)))

Veliki brat

pre 1 godinu

Daj ne preterujte. Ispade da je bar duplo jeftinije na Španskom primoriju, koje je neuporedivo bolje od bilo kog Jadranskog.

Problem je pohlepa i želja da se za 2 meseca zaradi za celu godinu i da se ostalih 10 meseci leži.
(Dr. Realan, 31. jul 2022 15:04)

Pa moraju, ko će tamo da dođe od oktobra do marta?
Kad je kod nas 2012. u februaru bio onaj "iznenadni" sneg i minusi od -15C danju do -27C noću, u Valensiji danju bilo 15-16C, to ti je švedskim i norveškim penzionerima banja :)


Trebali su bolje da čitaju, al brate, ideja da stavljaš cenu u dekagramima je, blago rečeno, prevarantska.
(Limeni, 31. jul 2022 15:50)

isto rade i po supermarketima sa suhomesnatim proizvodima...
(darkwood, 31. jul 2022 16:16)

Htedoh i ja da navedem to za naše supermarkete, al' baš će neko da pomisli da je kilogram njeguške "samo 500 dinara" :)))


Evo gledao, kod Sarana u Zemunu...
(Marko, 31. jul 2022 21:09)

Sveža morska riba bi trebala da bude jeftinija u primorskim restoranima, ali je nekako češće obrnuto, jer npr. ovo kod nas je pitanje šta je, tj. da li je zaista riba iz mora, a uz to je uglavnom neka druga ili treća klasa, plus bila zaleđena. Neka druga je priča što ima restorana koji deru cenama, pa ko se upeca.
Međutim, ono što je suludo, sećam se jednom u Kotoru prodaje starija žena na uličnog tezgici sušene smokve u nekim paketićima po 200 ili 250g, sećam se da je bilo duplo skuplje nego kod nas u Srbiji one u foliji spakovane u krug maltene kao đevrek.

Jew USA

pre 1 godinu

(Miki, 31. jul 2022 14:06)

Gledala sam cene i nimalo niste jeftini narocito kuce koje se izdaju. Htela sam deci da pokazem Hrvatsku i odustala sam kad sam videla cene i kvalitet kuca koje su na raspolaganju. U ostalom Hrvatska je nebitna u njihovim zivotima. O kvalitetu necu da govorim kvalitet koji imaju Spanci ili na Karibima za vas je misaona imenica. Obicno uzimam kucu sa bazenom i na plazi kosta me od 4000-4500 dolara za nedelju dana. Ali to su ogromne kuce tako da povedem celu svoju porodicu i iz Srbije i ovde iz Amerike. Super se druzimo. Nisam sigurna da li bi se osecala sigurno u Hrvatskoj obzirom koliko ste Jevreja pobili.

Jew USA

pre 1 godinu

(Max, 31. jul 2022 16:38)

Ja sam pola Srpkinja pola Jevrejka ne praktikujem kosher a upravo zbog takvih kao sto si ti nikada necu doci u Hrvatsku jer se ni kao Srpkinja ni kao Jevrejka ne bih osecala sigurno. Volim ciste kuce koje vi nemate i ostavim ih ciste kako sam iz zatekla. Novac ne zalim ali definitivno osecanje sigurnosti je navaznije i nema cenu. Zato i idem u Spaniju ili Porugaliju u Evropi i obavezno obidjem Srbiju gde se osecam sigurno. Ne razumem sta trazite na srpskim medijima zar vi nemate svoje?

PRSKAJ POLIVAJ !!!

pre 1 godinu

Bavim se turizmom na Jadranu. Iskreno je pokvareno ne napisati cijenu u kg. Iako u Italiji će te uglavnom naići na takve prikaze. Ali fama o hrvatskim cijenama je pretjerana. Po poreznim zakonima u Hrvatskoj minimalni faktor prodajne cijene za priznanje troskova u odnosu na sirovinu je 3. Dakle na Jadranu gdje je sva infrastruktura skuplja i gdje se plaća kvaliteta koeficijent 5 je realan. Recite koliko je na placi u Beogradu kg škampi i pomozite s 5. Cijena 100 EUR je ok. U većini su cijene preniske. Npr Meliores na Krku je jedan od najboljih restorana. Pizza je 75 kn. U njoj nema nikakvih surogata. Prava rajčica, mozzarella, šunka .. nikakav surogat sve originalno. A kad se izračuna ulaz cijena od 75 kn je preniska. Realno osim Turske smo u odnosu kvalitete i cijene najjeftinija europska mediteranska destinacija. A da nije za sve pristupačno, nije. Nije vise vrijeme kolektivnih sindikalnih odmora. Ko zaradi taj ima za odmor, ko ne zaradi nema. Nek se drugi put potrudi.
(Miki, 31. jul 2022 14:06)

Potrudi se ti da ne ke.as vise po sajtu ovde. Idi na vas neki NDH sajt pa tamo trabunjaj.

Vrcavi

pre 1 godinu

Trenutno sam u Šibeniku i cene su manje više, kao u Beogradu. Ako hoćete u eksluzivan restoran, platićete više, ako idete u Lidl, mnogo manje. Vrlo su ljubazni, čini mi se i dodatno kad čuju da smo iz Srbije. Sigurno, kao i svuda ima budala, ali mi ih nismo sreli.

Dobronameran

pre 1 godinu

Koja b.... ide u Hrvatsku kada za iste pare može da ide u Aya Napu? Ne razumem ove likove? Da li su to neki jugonostalgičari, ljubitelji game of thrones ili već ko? Bio decenijama u Hrvatskoj uglavnom po Istri koja je najlepša ali i po ostrvima ali za bolje nisam znao. Za one koji zaista vole more i plaže, Hrvatska je uglavnom za izbegavanje.

Gas

pre 1 godinu

Meni se cini da u Hrvatsku sem pojedinih oduvek skupih destinacija , dolaze Evropljani srednje i nize klase. Na ovaj nacin ce se osloboditi turista nize klase ali ne verujem da ce privuci mnogo onih vise klase. Naravno uopste ne sumjam ko je vlasnik tog objekta - Hrvat nije.

Blaster

pre 1 godinu

Trenutno sam u Šibeniku i cene su manje više, kao u Beogradu. Ako hoćete u eksluzivan restoran, platićete više, ako idete u Lidl, mnogo manje. Vrlo su ljubazni, čini mi se i dodatno kad čuju da smo iz Srbije. Sigurno, kao i svuda ima budala, ali mi ih nismo sreli.
(Vrcavi, 31. jul 2022 13:21)

Šta ti znači ima budala kao i svuda? Ima budala kao i u CG i Albaniji gde će te neko napasti samo zato što si Srbin. Još bolje je ako si Srbin iz Beograda pošto im je to posebno zadovoljstvo. Mene u Španiji, Grčkoj, Italiji itd niko neće napasti zato što sam Srbin iz Beograda, a to da li ću sa nekom pijanom budalom da se sporečkam nije problem. U Hr će te budala napasti na nacionalnoj osnovi a da ulećem u problematične situacije mi na odmoru, a i inače, ne treba!

mrk

pre 1 godinu

Nisam paradajz turista, a i da jesam, ne vidim nista lose u tome. Nisam budala da potrosim 1000e kako bih jeo svaki dan u restoranu 10 dana. Ti verovatno nisi ni video mora, ali eto, da i ti nesto napises. Ako ides na divlje plaze , kao sto devojka i ja idemo, odes rano ujutro, posle dorucka i ostanes tamo skoro do mraka. Draz divljih plaza je u lepoti, miru i privatnosti. Nisam dosao na more da bih samo trckao u apartman kako bih jeo, ili se sredjivao za restoran. To nije odmor, to je cimanje.
(Pljuvac svih stilova, 31. jul 2022 22:06)

kad budes napunio 27 godina, imao ok platu, videcemo kako ces da razgovaras. sad u 22oj tesis sebe sa nekim breskvama i ljubakanjem na plazi da je to opusteno

Ja iz RI

pre 1 godinu

Hrvatski čovjek je ispunio sve strateške želje svojih predaka. Ima svoju državu, članicu EU i NATO-a. O tome milijuni ljudi još uvijek samo mašta.
Još prije 30-ak godina ti i takvi ste srbovali po Hrvatskoj. Konačno živimo kao i većina europljana. A ti i takvi bi htjeli da se vas pita. Nažalost nebitni ste.
(Ja iz RI, 31. jul 2022 19:40)


Zato vas je 10% manje, tačka na i. Nebitni ste, shvataš.
(Nenad, 31. jul 2022 21:55)

Kvazi gospodine, potpuno ste nebitni. Ponovit ću još jednom. Nas je manje kao što je manje svih naroda u zapadnoeuropskim zemljama. To je današnja realnost jer u velikoj većini zemalja zapadne civilizacije manje ljudi rađa nego ranije. Isto je i u Srbiji, ali .......Kak bi vi u Srbiji imali EU pasoše svi bi otišli na zapad, ne u Rusiju, Kubu ili Kinu, vama prijateljske zemlje. Lijepa naša je mala, ima nas malo,, ali zato je volimo neopisivo. Nemožeš ti to razumjeti.

Jew USA

pre 1 godinu

(Profesor, 31. jul 2022 14:09)

Fali i te kako ako je 454 grama kuvanog shrimpa u prodavnici ovde kod nas kosta 9.49 dolara kilogram bi bio oko 20 dolara. Ok posto je restoran neka bude duplo vise to je onda oko 40 dolara. 100 eura je malo preterano to je vise od od 5 puta od cene u prodavnici. Jedem i ovde u elitnim restoranima pa ne platim samo shrimpe toliko. Isla sam i u elitne restorane usred Madrida pa nisam toliko placala. Zao mi je ali mene Hrvatska nece videti. U ostalom sigurnije se osecam u Srbiji.

Uff

pre 1 godinu

Trenutno sam u Šibeniku i cene su manje više, kao u Beogradu. Ako hoćete u eksluzivan restoran, platićete više, ako idete u Lidl, mnogo manje. Vrlo su ljubazni, čini mi se i dodatno kad čuju da smo iz Srbije. Sigurno, kao i svuda ima budala, ali mi ih nismo sreli.
(Vrcavi, 31. jul 2022 13:21)

Šta ti znači ima budala kao i svuda? Ima budala kao i u CG i Albaniji gde će te neko napasti samo zato što si Srbin. Još bolje je ako si Srbin iz Beograda pošto im je to posebno zadovoljstvo. Mene u Španiji, Grčkoj, Italiji itd niko neće napasti zato što sam Srbin iz Beograda, a to da li ću sa nekom pijanom budalom da se sporečkam nije problem. U Hr će te budala napasti na nacionalnoj osnovi a da ulećem u problematične situacije mi na odmoru, a i inače, ne treba!
(Blaster, 31. jul 2022 14:03)

Realno, napasti će te jer si srbin svuda u europi,jedino u Grčkoj ne

Nenad

pre 1 godinu

Hrvatski čovjek je ispunio sve strateške želje svojih predaka. Ima svoju državu, članicu EU i NATO-a. O tome milijuni ljudi još uvijek samo mašta.
Još prije 30-ak godina ti i takvi ste srbovali po Hrvatskoj. Konačno živimo kao i većina europljana. A ti i takvi bi htjeli da se vas pita. Nažalost nebitni ste.
(Ja iz RI, 31. jul 2022 19:40)


Zato vas je 10% manje, tačka na i. Nebitni ste, shvataš.

Paja

pre 1 godinu

Hrvatski čovjek je ispunio sve strateške želje svojih predaka. Ima svoju državu, članicu EU i NATO-a. O tome milijuni ljudi još uvijek samo mašta.
Još prije 30-ak godina ti i takvi ste srbovali po Hrvatskoj. Konačno živimo kao i većina europljana. A ti i takvi bi htjeli da se vas pita. Nažalost nebitni ste.

Zaboravio si da kazes samo da vi idete kod tih europljana da radite najgore poslove. I da vam je prosecna plata trecina europske. I da europljani mogu kod vas na more a vi ni na svoje ne mozete. Kako onda zivite kao svi europljani?

l

pre 1 godinu

Jadni su ovi Hrvati koji čitaju srpske portale i na njima ostavljaju komentare...
(Milos Jovic, 31. jul 2022 18:47)

Meni su i jadni i smešni istovremeno, posebno oni koji dođu samo da poruče kako oni imaju svoju državu, kako njima sada niko tamo ne srbuje, kako su ispunili san svojih predaka ... Očito misle da im je ovo pravo mesto za istresanje svojih "domoljubnih" bedastoća. Kakav propuh u glavi, Gospode.

paja

pre 1 godinu

Ala deru neka mozda jos ovu godinu sledecu je pitanje sa obzirom kako se menja sve u svetu..Kod njih nikad jer em skupo em rizik da ti nece razbiti auto..

Max

pre 1 godinu

@Yew USA
Nemoj majke ti da dolazis. Nismo mi jos sazreli da vas primamo kako zasluzujete.Sta ces? Stari poumirali i nema ko mlade da nauci kako da se postupa sa vama i da ste vi oduvek bili fina gospoda koju su ustaske i nacisticke sile htele da uniste bez razloga. A vi po West Banku,Siriji,Jordanu i Egiptu berete cvetje medju Arapima. Dokle vise te vase dvolicnosti?Jel' cete i za 1000 godina pricati o holokaustu a vi ga provodite svaki dan od kako ste stvorili drzavu. Za pare koje spominjes i u HR mozes iznajmiti kucu sa bazenom ali mi nazalost nismo dovoljno koser za vas. I bolje da nismo. Sta ce nam x sporeta i frizidera u vili ili apartmanu?Jedni ste (uz Indijce i Kineze )od najgorih gostiju na kugli zemaljskoj. Ko je vas ugoscavao zna o cemu pricam. Tako da je bolje da ostanes tamo gdje si . Sta ces u HR? Ustaski potomci pobise sve zivo. Ostalo im samo 20 miliona arijevaca koji godisnje doputuju prakticno iz svih zemalja svijeta. Nije sigurno. Ne dolazite svi vi koji se bojite. Bit ce vise mjesta za normalne ljude a vi svoje strahove lijecite u USA ili Izraelu. Tamo vas niko nece napasti. Ipak ste vi olicenje civilizacije.

Ja iz RI

pre 1 godinu

Хрватска је беда. И по култури, и по понуди.
(Dragan, 31. jul 2022 17:45)

Zato smo se i borili da mi ne budemo beda. "Već razvijeni kao i Srbja".
A ti i takvi možete da nas mrzite do mile volje, ali ..........?
Hrvatski čovjek je ispunio sve strateške želje svojih predaka. Ima svoju državu, članicu EU i NATO-a. O tome milijuni ljudi još uvijek samo mašta.
Još prije 30-ak godina ti i takvi ste srbovali po Hrvatskoj. Konačno živimo kao i većina europljana. A ti i takvi bi htjeli da se vas pita. Nažalost nebitni ste.

Miki

pre 1 godinu

Bavim se turizmom na Jadranu. Iskreno je pokvareno ne napisati cijenu u kg. Iako u Italiji će te uglavnom naići na takve prikaze. Ali fama o hrvatskim cijenama je pretjerana. Po poreznim zakonima u Hrvatskoj minimalni faktor prodajne cijene za priznanje troskova u odnosu na sirovinu je 3. Dakle na Jadranu gdje je sva infrastruktura skuplja i gdje se plaća kvaliteta koeficijent 5 je realan. Recite koliko je na placi u Beogradu kg škampi i pomozite s 5. Cijena 100 EUR je ok. U većini su cijene preniske. Npr Meliores na Krku je jedan od najboljih restorana. Pizza je 75 kn. U njoj nema nikakvih surogata. Prava rajčica, mozzarella, šunka .. nikakav surogat sve originalno. A kad se izračuna ulaz cijena od 75 kn je preniska. Realno osim Turske smo u odnosu kvalitete i cijene najjeftinija europska mediteranska destinacija. A da nije za sve pristupačno, nije. Nije vise vrijeme kolektivnih sindikalnih odmora. Ko zaradi taj ima za odmor, ko ne zaradi nema. Nek se drugi put potrudi.

koeficijent

pre 1 godinu

Letovao sam u zadnjih 10 godina 4 puta u hrvatskoj. I ove godine sam tu. Hrvatske cene su prenaduvane u odnosu na Evropu (mislim na restorane). Ovu nedelju smo u Italiji i hranimo se po restoranima. Cene su više nego pristupačne i u rangu sa cenama po evropskim gradovima. Kada letujemo u hrvatskoj to je uvek smeštaj sa punim pansionom, da ne bi morali da idemo po restoranima, jer su upravo cene naduvane kao i besmislene provizije na razmenjivanje eura. Tako da nam se vanpansionska potrošnja svodi pa skoro na nulu u hrvatskoj dok je na drugim destinacijama značajna. Isti pristup imaju i naši prijatelji i poznanici iz Nemačke koji letuju u hrvatskoj. Svi su mišljenja da kvalitet usluge ne odgovara ceni i uglavnom to su all inclusive smeštaji ili kamperi koji obično nose dosta hrane sa sobom.

Joe

pre 1 godinu

Letujem već 20 godina na Lošinju. Znam tačno koji je restoran u pitanju. To je najluksuzniji i najbolji u Malom Lošinju i zove se Boka Vera. Za ne upućene drži ga hrvat i svi radnici su hrvati.
Kilogram škampa na buzaru košta oko 100€ i to je pristojna cena. Kilo na pijaci je 30-40€ tako da u restoranu, logično ne možete pojedti kilogram jeftinije.
Ovaj restoran ima okolo akvarijume sa rakovima i u principu su sveži ali iz uzgajališta.
Ne vidim nikakav ptoblem ovde niti visoku cenu. Ovo je neka prosečna cena.
Kakav im je ukus sad pak zavidi od kuvara, ali meni su fo sada obroci u tom restoranu bili odlični.
Inače cene ove godine su skočile.
Cola sa 18 na 22kn, pivo sa 20 na 25-30kn, pržene lignje sa 75 na 95-120kn i td.
A hospodinu koji uziva u Šibeniku želim sve najbolje, u Dalmaciju moja noga neće kročiti noti je dobrodošla. Sve drugo je laž. Samo Istra i Kvarner.

Jew USA

pre 1 godinu

454 grama kuvanog shrimps u Targetu kosta 9,49 dolara to je 31-40 komada a u restoranu solidnom ( malo boljem)od 25-28 dolara. Da nisu malo preterali Hrvati?

WillyWonka

pre 1 godinu

Iako ovom gospodinu ne idu jedinice mjere, jer je rekao da je 1 Kg škampa 70 kn, apsolutno Hrvati deru na svakom koraku. Deru toliko da više tamo neću ni ići. Nije da sam siromah, a nisam ni bogat, ali ne dam pare za ono što oni nude. S obzirom da sam bio u Turskoj, ići ću opet, tamo se cijeni i turista i njegov novac. A Hrvati će seza par godina pitati šta se desilo. Olako se odriču turista srednje platežne moći, zarad nekog "elitnog" turizma, kojeg na Hr obali ima jako malo. Kažem opet, plakaće oni za svakim turistom.

@Uff

pre 1 godinu

Nemoj da lupaš..vole nas i u Rumuniji..Madjarskoj..Bosni, Bugarskoj, Turskoj..jedino Crna Gora i Hrvatska ostaju upitne u mnogim delovima teritorije..čak je ok u Albaniji..jug Albanije nas prima sa većim osmehom i oduševljenjem nego veći deo Crne Gore..

Istina

pre 1 godinu

U Hrvatskoj klopa skupa, a odvratna. Sve sto sam probao u restoranima bilo je nejestivo.
(Herbalajzer, 31. jul 2022 19:47)

Priznaj da vidio nisi Hrvatske

Dr. Realan

pre 1 godinu

(Miki, 31. jul 2022 14:06)

Daj ne preterujte. Ispade da je bar duplo jeftinije na Španskom primoriju, koje je neuporedivo bolje od bilo kog Jadranskog.

Problem je pohlepa i želja da se za 2 meseca zaradi za celu godinu i da se ostalih 10 meseci leži.

Jew USA

pre 1 godinu

(Aleksa78, 31. jul 2022 18:28)

Moguce je da je na gradskim plazama nesigurno nisam bila na njima imala sam svoju “privatnu” plazu tj vise kuca okolo je imalo zajednicku plazu. Vise volim Spaniju nego Portugaliju jer je Spanija modrrnizovanija. Portugalija je mnogo jeftinija ali ja bih radije dala novac i dobila uslove koje zelim. Ne volim male skucene prostore i ne zelim da letujem na takvim mestima ali naravno svako bira sebi sto mu odgovara mozda nekom ne bi odgovaralo sto ja volim i obrnuto. Ja jako puno radim i kad se odmaram odmaram se u uslovima koji meni odgovaraju tj sve ono isto sto imam i kod kuce. Ne zelim da idem negde samo da bih rekla da sam putovala nego da sam se dobro odmorila i napunila baterije. Mi cesto odlazimo negde i za vikend ili par dana ovde u Americi ali cak i kad idem u planine idem u kuce sa svim uslovima.

Milan

pre 1 godinu

Au brate, kao da je 1000 evra platio. Sto evra za ručak za dve osobe na dobroj lokaciji u špicu sezone. Pa toliko bi ga izašlo i u dobrom restoranu u Beogradu. Samo čekam kada neki srpski seljo slučajno uđe u restoran sa dve mišelinove zvezdice pa kada plati par stotina evra od toga naprave udarnu vest.

Nova sreća

pre 1 godinu

Generalno Hrvatska je precenjena, ništa posebno u ponudi, a kao da se letuje na ekskluzivnoj destinaciji, ali razumem ljude, hoće da rade tri meseca, a da žive cele godine.

Ivan ZG

pre 1 godinu

Bijela riba se nudi ili po porcijama za ribe obično iz uzgajališta od 300-350g ili po kg za ostale veličine riba.
Tako da ako nešto nije jasno, pitate konobara.
Poslije je kasno za kajanje.
I siguran sam da će ovi turisti preživjeti večeru od 100 eura. Jeftinije nije ni u Italiji, Francuskoj, Austriji, Njemačkoj, Danskoj, Švedskoj, Norveškoj, a vjerojatno je u Španjolskoj, Turskoj i kako gdje u Grčkoj.
Tako da to što je skupo ovisi od kuda dolazite.

Goran

pre 1 godinu

Skampe su medju jeftinijom vrstom mesa u samoposlugama u Engleskoj. Odredjene vrste lososa, recimo divlji losos, je neopredivo skuplji a cak je i dobra govedina ili jagnjetina dosta skuplja od skampa.

sloba glavonja

pre 1 godinu

У хрватској се не гледа исто на Србина из Книна и Србина из Београда. Србин из Београда је много више добродошао него овај из Книна.
(Кутловић, 31. jul 2022 16:14)

Da,narocito je njegov auto sa BG tablicama dobrodosao...

Nucky Thompson

pre 1 godinu

Skuplji u Cro nego u Kanu na Azurnoj. Ali dok ima ovaca samo sisajte. Niste vi krivi sto nabijate cijene nego ovi sto uporno idu dole kod vas.

Pljuvac svih stilova

pre 1 godinu

Deru svi,a ne samo hrvati. Trenutno smo devojka i ja uGR, deru, samo sto ne otimaju iz dzepa. Mars cokoladica, primera radi, kosta 1.90e, giros 4e, picu smo platili 30e. Posto volimo otici na divlje plaze i osamiti se, nosimo dosta hrane sa sobom na plazu. Svratili smo da kupimo 2 banane, 4 breskve i dinju od 2.3kg sve nas je to kostalo oko 12e. Sve je poskupelo najmanje 50%, a usluga im se nije poboljsala. Grici da nemaju predivno more, ostrva, plaze, ne bi imali leba da jedu koliko su aljkavi, lenji, spori i apsolutno nevoljni da se modernizuju.

???

pre 1 godinu

Hrvatska dere sa cenama i tako već godinama. A turisti pohlepni, nikako da se opamete, nego i ponovo nadiru u sve većim količinama. Ko je ovde lud?

prika iz susjedstva

pre 1 godinu

Zamisli ovu “Jew USA” pita “zar vi nemate svoje nedije”?! Vijest je o Hrvatskoj, još jedna u nizu, slično intonirana, tko bi trebao komentirati nego Hrvati? Zašto ti komentiraš kad ne dolaziš u Hrvatsku? I u kojoj to Americi živiš, tako nazadnih shvaćanja? U nekoj pećini, jel da?

Nisam odavde

pre 1 godinu

U CRO cene su više nego u SR ali niže nego na Zapadu. More nije za svakog, ima i vaučer odmori u banjama, planinama i sl. Dosta vise sa tim morem.

Dong

pre 1 godinu

Trebate vec jednom za svagda shvatiti da Hrvatska ne zeli paradajz turiste. Ni domace a kamoli strane.
Oni su se opredelili za "luks" turizam bar za balkanske pojmove i ide im dobro.
To jednostavno nije za balkanski novcanik, imamo Grcku, Crnu Goru, Albaniju itd za manje para.
Znam masu ljudi iz Hrvatske koji letuju u inostranstvu, ne mogu da priuste. Idu u Neum, Budvu.

Brkati som

pre 1 godinu

Pa ko to ode u restoran s idejom da ce skampe jesti po 10 EUR?! To nije bilo ni pred 10 godina. Pa kilo svjezih skampa na ribarnici ide od 30-40 EUR. Da ga deru, deru ga, to stoji al ovo je glup primjer.

Zgubidan

pre 1 godinu

Sta su ti gosti slijepi ili ne znaju čitati jelovnik sa cijenama?
Stara poslovica kaže ,ne ulazi u kolo ako ne znaš ili ne možeš igrati.

Кутловић

pre 1 godinu

Trenutno sam u Šibeniku i cene su manje više, kao u Beogradu. Ako hoćete u eksluzivan restoran, platićete više, ako idete u Lidl, mnogo manje. Vrlo su ljubazni, čini mi se i dodatno kad čuju da smo iz Srbije. Sigurno, kao i svuda ima budala, ali mi ih nismo sreli.
(Vrcavi, 31. jul 2022 13:21)

Šta ti znači ima budala kao i svuda? Ima budala kao i u CG i Albaniji gde će te neko napasti samo zato što si Srbin. Još bolje je ako si Srbin iz Beograda pošto im je to posebno zadovoljstvo. Mene u Španiji, Grčkoj, Italiji itd niko neće napasti zato što sam Srbin iz Beograda, a to da li ću sa nekom pijanom budalom da se sporečkam nije problem. U Hr će te budala napasti na nacionalnoj osnovi a da ulećem u problematične situacije mi na odmoru, a i inače, ne treba!
(Blaster, 31. jul 2022 14:03)

У хрватској се не гледа исто на Србина из Книна и Србина из Београда. Србин из Београда је много више добродошао него овај из Книна.

milovan

pre 1 godinu

@ Jew USA
Šta bi ti deci pokazivala Hrvatsku, koja im je nebitna? Pokaži im Srbiju, a hrvatske kuće prepusti Nemcima i Austrijancima, kojima su i namenjene, da u njima uživaju.

Јабучило

pre 1 godinu

Ja ne razumem ovo, pa gde god da sednes, pogledas cene, ako ti je skupo burazeru, odes gde je jeftinije, simple as that...
(Pusim Sobranie po svadbama, 31. jul 2022 19:00)

Држ' се Собрања... Лепо пише у тексту да су истакли лажну цену.

Nikola

pre 1 godinu

Jadni su ovi Hrvati koji čitaju srpske portale i na njima ostavljaju komentare...
(Milos Jovic, 31. jul 2022 18:47)

Citaju i ostavljaju komentare na vesti o svojoj drzavi. Nije bas da je pomama njihovih komentara na pitanje kosova.

((_________

pre 1 godinu

Da su nam konkurenti pa i da razumijem ali nas turizam je level ziro a mi
njih kritikujemo umjesto da ih ignorisemo kao i oni nas. Samo kontraefekat stvarate ovakvim clancima. Na kraju ispliva "bratska" ljubav koja je odavno poznata i prema jednim i drugim.

I eat tacos and burritos

pre 1 godinu

Pa ko to ode u restoran s idejom da ce skampe jesti po 10 EUR?! To nije bilo ni pred 10 godina. Pa kilo svjezih skampa na ribarnici ide od 30-40 EUR. Da ga deru, deru ga, to stoji al ovo je glup primjer.
(Brkati som, 31. jul 2022 13:00)

Evo ja prvi ne bih znao šta da očekujem po pitanju cene i možda bih naseo na ovo. Škampe jedem možda jednom u 1000 godina i nemam pojma koliko sam ih platio taj poslednji put pre Hrista. Verujem da su mnogi turisti naseli na taj način.

mario

pre 1 godinu

Хрватска је беда. И по култури, и по понуди.
(Dragan, 31. jul 2022 17:45)
E kad nam takvi o kulturi nešto kaže, a onda vidim tekst o Frajlama i sve jasno koji nivo kulture i odgoja.

Slobodan

pre 1 godinu

Slobodan@Dosta nelogicnosti,evro po 6 kuna???Godinama varira izmedju 7,5 i 7,6 kuna za 1e...u centru Dubrovnika je 50 kuna parking za 1 h...
(zagor@čiko@duh sa sekirom, 31. jul 2022 21:26)

Nažalost tako je donji kurs eura 6 kuna ...na moj komentar da je tolika razlika u kursu neprimerena....komentar je bio...da se u starom gradu mogu naći menjačnice sa "normalnim kursom"
Što se tiče parkinga...sigurno je da u gradu postoje jeftiniji parkinzi...ali mi smo parkirali na parkingu iznad navedene plaže....i cena dnevnog parkinga je upravo 134 eura.....
Naravno da sam trebalo da pogledam i da platim npr.8 sati i da prođem jeftinije...ali poenta je da kada čovek dođe u zemlju koja je deo EU, očekuje da sretne upravo takve standarde...a ne da razmišlja da li će biti prevaren....

Udah

pre 1 godinu

Bio prosle godine na Pagu s porodicom. Za dve nedelje ponovo kod istih ljudi. Bilo sjajno.
Nekad restoran, nekad supermarket, kombinovano...
Za nas troje prosle godine, 10 dana smestaja u super apartmanu + gorivo + putarine + sve ostalo = 1.200 e.
Nismo se ni od cega suzdrzavali niti oskudevali.
Ocekujem ove godine nesto vise.

Lukavi Latin

pre 1 godinu

u Dalmaciju moja noga neće kročiti noti je dobrodošla. (Joe, 31. jul 2022 15:47)

Srbi su narod s najpametnijim nogama. Svaka gotovo nepogresivo zna je li dobrodosla u Hrvatsku, ili ne. Eh, kad bi i turisti iz drugih zemalja imali tako pametne noge, pa da se sami proberu...

jug more

pre 1 godinu

Zao mi je Slobodana koji je platio cjelodnevnu kartu 134 eura..previse jest..ovdje na moru je.sve skupo..uvjek je bilo..kako to promjenit..nemoguce je..peecjenjemo..Spanjolska i Portugal imaju jeftine hotele..ovdje su hoteli po zlatu

Јабучило

pre 1 godinu

E kad nam takvi o kulturi nešto kaže, a onda vidim tekst o Frajlama i sve jasno koji nivo kulture i odgoja.
(mario, 31. jul 2022 18:46)

Фрајле су непријатан и срамотан изузетак. Висиш на српским порталима, претпостављам да си упознат и са коментарима.

Ustaše

pre 1 godinu

100 dekagrama je otprilike 1 kg. Zar se je ponadao pojesti 10kg škampa za 70 kuna.

"
"Bio sam šokiran jer je na meniju pisalo da škampi koštaju 70 kuna, ali nije bilo objašnjenja. Nije naznačeno da je 70 kuna zapravo cena za 100 dekagrama škampa", rekao nam je.

Ljubo

pre 1 godinu

Bavim se turizmom na Jadranu. Iskreno je pokvareno ne napisati cijenu u kg. Iako u Italiji će te uglavnom naići na takve prikaze. Ali fama o hrvatskim cijenama je pretjerana. Po poreznim zakonima u Hrvatskoj minimalni faktor prodajne cijene za priznanje troskova u odnosu na sirovinu je 3. Dakle na Jadranu gdje je sva infrastruktura skuplja i gdje se plaća kvaliteta koeficijent 5 je realan. Recite koliko je na placi u Beogradu kg škampi i pomozite s 5. Cijena 100 EUR je ok. U većini su cijene preniske. Npr Meliores na Krku je jedan od najboljih restorana. Pizza je 75 kn. U njoj nema nikakvih surogata. Prava rajčica, mozzarella, šunka .. nikakav surogat sve originalno. A kad se izračuna ulaz cijena od 75 kn je preniska. Realno osim Turske smo u odnosu kvalitete i cijene najjeftinija europska mediteranska destinacija. A da nije za sve pristupačno, nije. Nije vise vrijeme kolektivnih sindikalnih odmora. Ko zaradi taj ima za odmor, ko ne zaradi nema. Nek se drugi put potrudi.
(Miki, 31. jul 2022 14:06)

Pa Miki da je seljak pametan kao što nije ne bi proizvodio poljoprivredne proizvode i potom vama prodao bukvalno za Soči da bi vi od tih proizvoda zarađivali 20 puta više.Kada seljak proizvede vi mu hoštapleri određuje te cenu njegovih proizvoda a kada vi prodajete vaše proizvode onda opet vi određuje te cenu.Ako je ovo kapitalizam onda bi bio za sve kapitalizam a ne za neke kapitalizam a ovi drugi kao da živimo u socijalizmu.

blicko

pre 1 godinu

Puknes tolike pare za morske plodove iz lidla. Ne postoji gluplji soj ljudi od turista. Braci rvatima predlazem da deru, sve je bolje od rada. Iskreno ovo kazem i mislim. Poz

nikola

pre 1 godinu

@ Miloš Jović
Pa ne čitaju Hrvati razne srpske portale nego jedino ovaj za koji je poznato da je najbolji u regionu. I zbog toga su za tebe jadni? Pre bi reko da su pametni....jadan je u svakom slučaju tvoj komentar.

Trovach

pre 1 godinu

Pre oko 17-18 godina smo bili u Dubrovniku i posto mi je bio rodjendan resimo da nadjemo neki restoran gde su przene lignje najpovoljnije. Na kraju je to bila jedna konoba u ulicici na oko 20m od Straduna, a dobili smo gratis i pola litre odlicnog crnog vina. Lignje su bile bas ukusne, a vino poprilicno jako. Supruga je posle prvog gutljaja rekla da ju je zdrmalo, pa sam pomislio da preteruje. Mene je zdrmalo posle drugog gutljaja. Ona je popila tu casu, a ja ostatak od te pola litre. Cudan je bio osecaj; u glavi si skroz bistar, a imas osecaj da su ti ruke i noge teske. Sutradan nije bilo nikakvog mamurluka. Sledece godine smo otisli u istu konobu, ista kombinacija, ali vino, iako je bilo dobro, nije imalo takav efekat. Hteo sam reci da sam ovo ispricao drugu, a on je rekao da to nije povoljna cena jer je tolika i u jednom popularnom lokalu u centru Subotice. Neverovatno; pricam mu o konobi blizu Straduna, a on o odmrznutim lignjama u izvikanom lokalu.

Lovac

pre 1 godinu

Prevelike su gužve, posebice u Dubrovniku. Ideja je da se visokim cijenama i vrhunskom uslugom smanji gužva u gradu i poveća prihod privlačenjem bogatijih gostiju. Rizično? Da. Potrebno? Apsolutno!

Slobodan

pre 1 godinu

Moje skromno zapažanje : mi smo ove godine krajem juna proveli par dana u Herceg Novom i imali jednodnevni izlet do Dubrovnika....
Cene u restoranima u Herceg Novom su otprilike Beogradske ...u Dubrovniku bar 50% skuplje...i to je Ok...kvalitet ponude i sadržajnost nije za poređenje.
Ljubaznost takođe na visokom nivou....bez obzira na ekavicu i izraziti šumadijski akcenat....
Ono što nije Ok...i što ne bi po meni smelo da se dešava su dve stvari:
- razlika u kursu u menjačnicama je 25% ...menjaju euro za 6 kuna....prodajni je 7,6...( ovo sam viđao samo u Turskoj pre 15 god... )
- bezobrano viskoke cene parkinga....vozio sam i parkirao po celoj Evropi...i cena parkinga nikada nije bila nešto na šta sam obraćao pažnju....
Hteli smo da provedemo dan na plaži Sveti Jakov....parkirali regularno na obeleženom parkingu pored crkve...otkucao naivno na aparatu celodnevnu kartu...i prijatno se iznenadio sa računom od 1000 kuna ( 134 eura.. )
Moja greška je što nisam proveravao cenu...ali nisam to radio ni u Rimu, Milanu, Torinu, Napulju, Cirihu, Ženevi, Beču, Budimpešti, Bratislavi....pa nigde u centru grada dnevna karta nije više od 30 eura....
Po meni apsolutno neprimereno...

VV

pre 1 godinu

Šta, nije džabe? Pa ja sam iznenađen. Od kad nam vođu nisu mimo svih protokola pustili u Jasenovac, sve nam neke negativne vesti stižu od Hrvata. Evo sad, počeli i hranu da nam naplaćuju.

Komsija

pre 1 godinu

Idite u bilo koji bolji restoran u centru Bg pa pogledajte cene za dvoje. Veca je cena nego na turiarickim mestima. Da li ste svesni da je na primorju znatno skuplje iznajmljivanje lokala, veci su potezi, ali I vece plate radnika. Beograd je kada se sve to uzme u obzir skuplji od dobrog dela turistickog dela Hrvatske. Dajte malo realnosti.

Klasa optimist

pre 1 godinu

Najvise volim procitati komentare gomile polupismenih komentatora. 1 dkg= 10g, 10dkg=100g,100dkg=1kg. A ovaj tekst bi ja stavio u rubriku "nije se dogodilo". Kod nas u HR se cijena svjeze ribe i ostalih morskih delicija u ribljim restoranima izrazava u kilogramima. Kaze se konobaru sta se zeli jesti( i na koji nacin pripremljeno). Gost sam bira kolicinu i vrstu. Riba( skampi,jastozi,lignje,skoljke) se izvagaju i idu na pripremu. Na porcije ( od 250-300g) se moze naruciti orada , lubin iz uzgajalista ,tuna steak ili przene lignje. Sve ostalo ide na vagu. A vaga kaze da je prekjucer( u petak) kg skampi na splitskoj peskariji bio 250 kn(1kn=15,5 RSD),ligne takodje. Kg stekova od tune 200kuna. Sampjer( kovac) i zubatac po 280 za kg. Jastoga nije bilo ali da jeste ne bi bili ispod 550-600 kuna. Poanta svega napisanog je da te dvije kreature nisu u vinklu ako misle da za 70(×2) kuna mogu u bilo kojem restoranu pojesti kilo skampi. Drugi puta ce malo bolje citati jelovnik. Za te pare su mogli kupiti pola creskog janjeta,ispeci ga u apartmanu i najesti se ko ljudi.

borivoje surdilovic

pre 1 godinu

Nikad tamo, ni da mi plate.
(Ljubisa Livac, 31. jul 2022 13:56)
Ne bi ti ni platili niti te itko zove tako da smanji doživljaj.
(mario, 31. jul 2022 17:03)

sah mat

Dejan

pre 1 godinu

Evo gledao, kod Sarana u Zemunu kila jadranskih skampi je 14.200 dinara, znaci preko 120 evra kila. Ako je porcija 330 grama, onda su dve porcije oko 80 evra. Clanak kaze da su za dve porcije platili 690 kuna, sto je 90 evra, znaci svega 10 evra skuplje, a Zemun nije isto kao Mali Losinj. Uzgred, kod Caffe Caffe Fish u Beogradu, kila jadranske ribe 19.000 dinara, ili 160 evra. Pa sednite, nazderite se kile ribe pa se onda cudite I lepite racune po netu. Ajde i 500 clanaka u srpskim i hrvatskim medijima kako je kila ribe u Beogradu 160 evra
(Marko, 31. jul 2022 21:09)
===========================
Za porciju škampa ti treba vise od 300g, jer imaju ljušturu, sigurno najmanje 400g, mozda blizu 500g, pa onda i škampi ispadaju skuplji u Beogradu nego na Malom Lošinj, pored toga što je riba skuplja u Beogradu nego u Parizu.

123

pre 1 godinu

Nelogično.Ako nema gramaže navedene u cenovniku a ja naručim škampe na šta da pazim?
Znam koja je cena i to ću dobiti, osim ako me konobar ne pita koliko grama želim, a to onda povlači i drugo pitanje koliko je grama ovo navedeno u cenovniku. Znači prećutana bitna informacija ovde u tekstu.Realno mogli su da plate i 200 i 300 evra skampe.Koliko grama ste naručili, to bi trebalo da znate.

srdjan

pre 1 godinu

Dokle bre vise ovo kukumavkanje? More i letovanje je skupo. Zimovanje je skupo. Ako nemas para nemoj da ides. Ako ides pa odes u restoran pogledaj jelovnik i cene pre nego narucis (skoro uvek sve to mozes da vidis i na googlu bez da igde odes). Ako ti cena iz menija odgovara, uracunaj jos 10% baksisa i uzivaj, ako je skupo idi negde gde je jeftinije.

mauro - pula

pre 1 godinu

Škampi moraju biti svježi, najbolje je kad ih kupiš još žive. Drugo, škampi iz oceana (kao i jastozi) nemaju kvalitetan okus kao oni jadranski. Isto važi i za lignje. Na tržnici Boqueria u Barceloni polakomio sam se za pripremljenim plodovima mora (škampi, gamberi, kozice...) Izgledalo je primamljivo i prekrasno, ukus užasan! Paralele sa cijenama i kvalitetom svježeg lokalnog i smrzutog oceanskog "materijala" su besmislene. U USA su međutim i svježe ribe, rakovi i školjke bez ukusa.

Dejan

pre 1 godinu

100 dekagrama = 1kg = 70 kuna = manje od 10 evra

Za badava! Koj restoran u Beogradu nudi kilo jadranskih skampa za manje od 10 evra - odmah idem tamo

Pljuvac svih stilova

pre 1 godinu

Pljuvac svi stihova- paradajz turista?
(Aleksa78, 31. jul 2022 18:25)
Nisam paradajz turista, a i da jesam, ne vidim nista lose u tome. Nisam budala da potrosim 1000e kako bih jeo svaki dan u restoranu 10 dana. Ti verovatno nisi ni video mora, ali eto, da i ti nesto napises. Ako ides na divlje plaze , kao sto devojka i ja idemo, odes rano ujutro, posle dorucka i ostanes tamo skoro do mraka. Draz divljih plaza je u lepoti, miru i privatnosti. Nisam dosao na more da bih samo trckao u apartman kako bih jeo, ili se sredjivao za restoran. To nije odmor, to je cimanje.

fokus

pre 1 godinu

Hrvati i Crnogorci sve pišu grame u dekagramima oni to zovu skraćeno 10 deka (100gr) , 20 deka.... U svakom slučaju naivno je ako su mislili da porcija škampa košta tamo 70 kuna.Trebalo je pripitati konobara.

Јабучило

pre 1 godinu

Nije naznačeno da je 70 kuna zapravo cena za 100 dekagrama škampa",

100 декаграма је кило.
10 декаграма је 100 грама.
Кад смо то разјаснили, да пређемо на тему: ако није назначено, цена је за оно што су му донели. Требало је да зове полицију.

Aleksa78

pre 1 godinu

Jew USA - Portugal nije sigurna destinacija, mislim na gradske plaže. lopova strašno, kao cela mahala da se sjatila na plažu. Ovo ostalo iz vašeg komentara nebih komentarisao, moguće da ste u pravu.

Malo istine

pre 1 godinu

Evo da sve ne bi bilo rekla kazala uguglajte ''Antin gušt'' Šibenik - jelovnik, pa ćete viditi da se itekako može jeftino proći u HR. Kartu čitaj seljaka pitaj i ne možeš faliti. BTW ovi što pričaju o napadanju turista iz Srbije i slične gluposti nisu baš u škvari. Pa da ti netko samo ružnu rič nabaci odmah je taj isti danas na naslovnici, a sutra u policijskoj stanici. Ostavite se gluposti, nema više toga.

Men Behaving Badly

pre 1 godinu

To kao ona gospoja što je na Kopaoniku u sred Novogodišnje sezone u nekom fensi kaficu narucila sveže cedjenu pomorandzu, pa se mukica frapirala koliko su joj naplatili.
Oceš škampe u nekom elitnom restoranu,pa ima tamo cenovnik.
Ne mora ni da ima vidi se to iz aviona da li je za tebe ili ne.
I u Beogradu ima mesta koja su skupllja i od Monte Karla.Svaka ptica svome jatu.

budibogsnama

pre 1 godinu

Drugi puta ce malo bolje citati jelovnik. Za te pare su mogli kupiti pola creskog janjeta,ispeci ga u apartmanu i najesti se ko ljudi.
(Klasa optimist, 31. jul 2022 15:39) A ja sve hocu da pitam ima li tamo jagnjetine, ne jedem vam ja tu morsku zivinu...

Dubrovnik

pre 1 godinu

Od škampa se nikad nećeš najesti u restoranu. Ali doma, na buzaru, pa moča, ali kilo je 30 eura na pjaci.
Svako formira cijene u svom restoranu i ne znam što ovi kukaju? Gazda osim škampi mora platit prostor, radnike, račune, poreze i 100 drugih stvari. A ovaj bi kilo škampi za 10 eura?

ppz

pre 1 godinu

Muja i fata na moru. Seli u redtoran na skampe. Jede fata i prsnu joj skapi po haljini. Kaze fata muji:
- ju, izgledam ko svinja
A muja joj kaze:
- a jos si se i isflekala...

Filip

pre 1 godinu

Vecera za dvoje u CG na moru je oko 50-60 evra (pice, salata, orada/brancin), dakle nista spektakularno da se naruci. Mogu i cevapi da se jedu, onda je 40 za dve osobe. Ako bi da se najedes od gambora, ni u CG ne bi bilo nista jeftinije, ne razumem sok?

marko dalmatinac 46

pre 1 godinu

hahahah taj je jako pametan cim je pomislija da mu je porcija skampa 10 eura hahahah za to mozes dobit 3/4 jednog skampa di ja radin

dragaN

pre 1 godinu

@koeficijent
Posto si u ZADNJIH 10 godina letovao 4 puta u Hrvatskoj, koliko puta si u Hrvatskoj letovao u PREDNJIH 10 godina?
(hm, 31. jul 2022 18:01)

Posto pretpostavljam da si toliko pametan pa ti smeta sto je rekao ZADNJIH, a ne POSLEDNJIH, po tvojoj analogiji evo da te pitam, koliko puta si ti letovao u PRVIH deset godina?

Realan

pre 1 godinu

Ne znam zašto se neko buni a letuje u Hrvatskoj. Pa pre nego što se ide valjda treba pogledati i cene, koje jesu veće ove godine nego ranije zbog inflacije.
Garantujem da Beograd nije ništa povoljniji po cenana nego na hrvatskom moru. Npr. kugla sladoleda na Makarskoj rivijeri je 6 kuna (94 dinara) a u Beogradu 160-170 dinara (centar, BW, Ušće...).

borivoje surdilovic

pre 1 godinu

paradajz u rovinju 100 din
paradajz u bg 250 din
juce dosao sa mora....sokiran...tamo sve jeftinije, al dobro i plate su im mnogo vece ..

Netijak

pre 1 godinu

Svako lito ista pisma. Neka se ovi dežurni dušebrižnici lipo natuku za 70 kuna u nekoj poznatoj turističkoj destinaciji u restoranu.

Kajzer Sose and Kobayashi

pre 1 godinu

U Grckoj porcija skampa obicno ih sluze u paradajz sosu i to od 6 do 8 komada koshta negde oko 15 evra, ali skoro sam gledao Hrt jednu emisiju i cene riba i morskih proizvoda su vece od Grckih pa i plate zaposlenika i zato je normalno da cene u restoranima budu vece.
Inace zivim na 1 sat voznje od Soluna i kupujem shkampe u pakovanju od 6 kg oko 80 evra, Tsipura ili Orada iz uzgoja je oko 50 evra obicno u zavisnosti od velicine ima od 12 do 16 riba u paketu.Tako da ovi shto kukaju na cenu bih savetovao da kupe u ribarnici i sami ih pripreme ima puno recepta na You tube, a ne da kukaju za cene u restoranu na jednome ostrvu u evropskoj destinaciji koja je hit vec dosta godina po redu.

Alexxx

pre 1 godinu

454 grama kuvanog shrimps u Targetu kosta 9,49 dolara to je 31-40 komada a u restoranu solidnom ( malo boljem)od 25-28 dolara. Da nisu malo preterali Hrvati?
(Jew USA, 31. jul 2022 16:13) # Link komentara

Da niste vi malo pomiješali Škampe i kozice ( gambere)

Splavar

pre 1 godinu

Ma ajde bre, jedi sta znas sto je. Evo ja zivim na miru, pecaros sam, al uglavnom jedem krmetinu. Ja pojma nemam ko ni ovaj sto se zali, a kladio bih se da ni pola komentatore ne zna sta su to skampi, al svako ima misljenje o tome. Covek kaze puni vode, znaci nesto spremljeno smrznuto u mikrotalasnoj, cemu zalba. Dobijes sto platis, zdravo

neko iz mase

pre 1 godinu

Može biti cena za 10 dekagrama ( 100 g) jer je 100 dekagrama 1 kg. Dve osobe, škampi i u proseku 2 ture pića 690 kn što je oko 90 a ne 100 eu, ako uzmemo u obzir da je špic sezone to je ta cena. Nego pošto je kafa na Kopaoniku ?

Anoreksijom do slobode od dužničkog robstva

pre 1 godinu

To je stari jevrejski recpet za zdravlje posle hedonističkog krkanja - visok račun je najbolji za probavu i skidane kalorija...

darkwood

pre 1 godinu

pišu u dekagramima ili 100g jer onda zvuči manje pa se ljudi zalete, kao i ovi likovi. isto rade i po supermarketima sa suhomesnatim proizvodima, a kao lakše za kupce, how yes no, čisti trgovački trik da se mase zalete, kao što se ovi upecali :D inače jadranske cene žešće prenaduvane, ali dok ima ovaca biće i vune. iako i po kontinentu(velikim gradovima) nije bolje, samo deru ko da će kraj sveta.

Pažljivi čitalac

pre 1 godinu

"...70 kuna zapravo cena za 100 dekagrama škampa", rekao nam je...."
Pa, ako niste znali, 100 dekagrama = 1 kilogram!
Šta se buniš?!

Goran

pre 1 godinu

Tamo gde ja jedem morske plodove, kod Maria u Umagu, sve je mnogo jeftinije. Naravno, ima mesta kojima cenu dizu bogati Austrijanci, Nemci i Italijani.
Tamo jednostavno ne ides i to je to.

Boris

pre 1 godinu

Pa smara ta prica oko cena na moru, ja u Beogradu na Visnjici (blatu ne moru) platim mali esspreso i coca colu 450din. To je skuplje nego bilo gde u Dalmaciji, Istri, Crnoj Gori tj moru. Prvenstveno skupa je Srbija i o tome treba da se govori jer i da je na moru duplo skuplje tamo sam samo 10 dana a ovde ostalih 355 dana

pp

pre 1 godinu

Ocigledno je problem u tekstu u vezi ,,dekagrama". Svejedno, u vecini marketa i kod nas , vec duze vreme, cene suhomesnatih proizvoda su izrazene na 100 grama ( prijemcivije je za kupce nego da su izrazene na kg).

Pusim Sobranie po svadbama

pre 1 godinu

Ja ne razumem ovo, pa gde god da sednes, pogledas cene, ako ti je skupo burazeru, odes gde je jeftinije, simple as that...

Marko

pre 1 godinu

Evo gledao, kod Sarana u Zemunu kila jadranskih skampi je 14.200 dinara, znaci preko 120 evra kila. Ako je porcija 330 grama, onda su dve porcije oko 80 evra. Clanak kaze da su za dve porcije platili 690 kuna, sto je 90 evra, znaci svega 10 evra skuplje, a Zemun nije isto kao Mali Losinj. Uzgred, kod Caffe Caffe Fish u Beogradu, kila jadranske ribe 19.000 dinara, ili 160 evra. Pa sednite, nazderite se kile ribe pa se onda cudite I lepite racune po netu. Ajde i 500 clanaka u srpskim i hrvatskim medijima kako je kila ribe u Beogradu 160 evra, skuplje nego na Azurnoj obali

Medo

pre 1 godinu

Kao i svugdje, cijena ovisi od lokacije. Tako i HR.
Moje iskustvo jer smo često u HR, iz Bosne smo :

Parking sat 5 - 50 (Dubrovnik)
Kafa 10 - 28 (Hvar)
Pizza 55 - 120
Pivo točno 0.5 16-35
Sladoled 9-15

Zanimljivo da benzin 95 sad košta 12 kuna, slično kao u BiH. Prije je bila ogromna razlika.

crnac iz medjedje

pre 1 godinu

@Nisam paradajz turista, a i da jesam, ne vidim nista lose u tome. Nisam budala da potrosim 1000e kako bih jeo svaki dan u restoranu 10 dana. Ti verovatno nisi ni video mora, ali eto, da i ti nesto napises. Ako ides na divlje plaze , kao sto devojka i ja idemo, odes rano ujutro, posle dorucka i ostanes tamo skoro do mraka. Draz divljih plaza je u lepoti, miru i privatnosti. Nisam dosao na more da bih samo trckao u apartman kako bih jeo, ili se sredjivao za restoran. To nije odmor, to je cimanje.
(Pljuvac svih stilova, 31. jul 2022 22:06)

kad budes napunio 27 godina, imao ok platu, videcemo kako ces da razgovaras. sad u 22oj tesis sebe sa nekim breskvama i ljubakanjem na plazi da je to opusteno
(mrk, 31. jul 2022 23:03)

evo ja imam 48, ekstra platu, pa opet period od posle dorucka, pa negde do 18.00 uvece, zena i ja provodimo iskljucivo na plazi! I kad je divlja, i kada nije, leskaris, par kafica, malo voca i pivo, dva, veruj mi, dosta je. A u ovim godinama, nema bas nesto ljubakanja... Ali ima drugih nacina da se opustis, na primer knjiga neka... Mogao bi da probas neku, nekada!

Tomo

pre 1 godinu

Ako ti je skupo ocito si na krivom mjestu. skupis prnje i trazis dalje malo skromnije, po svojoj mjeri.
moze li biti logicnije i jasnije. Dok ima ko moze i oce platiti ovu cijenu zasto bi spustali? Samo sa vama bude lakse, ma iidi begaj

dejanmi

pre 1 godinu

@@ 100 dekagrama je otprilike 1 kg. Zar se je ponadao pojesti 10kg škampa za 70 kuna.

Ime necu da ti prepisujem de samo reci molim te kako je to 100 x 10 otprilike 1000?

Marko

pre 1 godinu

Evo gledao, kod Sarana u Zemunu kila jadranskih skampi je 14.200 dinara, znaci preko 120 evra kila. Ako je porcija 330 grama, onda su dve porcije oko 80 evra. Clanak kaze da su za dve porcije platili 690 kuna, sto je 90 evra, znaci svega 10 evra skuplje, a Zemun nije isto kao Mali Losinj. Uzgred, kod Caffe Caffe Fish u Beogradu, kila jadranske ribe 19.000 dinara, ili 160 evra. Pa sednite, nazderite se kile ribe pa se onda cudite I lepite racune po netu. Ajde i 500 clanaka u srpskim i hrvatskim medijima kako je kila ribe u Beogradu 160 evra

zagor@čiko@duh sa sekirom

pre 1 godinu

Slobodan@Dosta nelogicnosti,evro po 6 kuna???Godinama varira izmedju 7,5 i 7,6 kuna za 1e...u centru Dubrovnika je 50 kuna parking za 1 h...

Zvone

pre 1 godinu

E pa ja sam isto tako saznao da nije po porciji nego po 100 g u jednim ribljem restoranu u Beogradu i to prije 15 god. Čovjek se najbolje nauči na vlastitom iskustvu.. za utjehu riba je bila odlična i usluga isto odlična.

Milan

pre 1 godinu

Boravim godinama unazad u Hrvatskoj i uvek se ista glupa politika dize u vreme turisticke sezone.
Cene su vrlo slicne restoranima u Beogradu osim u koliko ne pricamo o nekim posebnim restoranima koji imaju Michelin star ili preporuku Michelina ali generalno ko se krece po restoranima u Srbiji nece osetiti znatnu razliku pri cekiranju menia. Tako da moj savet vam je da zanemarite ove budalastine i ako ste oslucili da posetiri lepote Hr primorja ne odustajte u tome.

kole

pre 1 godinu

Sestra i zet su na Sitoniji u Toroniju. Juce mi zet sa kojim razmenjujem recepte salje sliku svezih skampi koje je kupio u obliznjem ribarskom seocetu Porto Koufo. Kasnije dolazi slika spremljenih skampi. Kilo sveze ribe oko 12 evra, skampi oko 15. On je za te skorojevice koji kace racune polivene suzama iz kafane paradajz turista jer kuva sam, ali on bar ne place kao oni kad im dodje racun. Ja sam se uvek raspitao kakva je neka kafana, kako spremaju hranu i dali deru. Ovo je vreme velike pljacke turista kojih ima previse. Ugostitelji krenu sa normalnim cenama, ali polako dizu i dizu i kad vide da to prolazi, a pazari sve veci, nema povratka na normalne cene. Zato uvek nosim svoju serpu i tiganj i jedem ko covek.

Veliki brat

pre 1 godinu

Daj ne preterujte. Ispade da je bar duplo jeftinije na Španskom primoriju, koje je neuporedivo bolje od bilo kog Jadranskog.

Problem je pohlepa i želja da se za 2 meseca zaradi za celu godinu i da se ostalih 10 meseci leži.
(Dr. Realan, 31. jul 2022 15:04)

Pa moraju, ko će tamo da dođe od oktobra do marta?
Kad je kod nas 2012. u februaru bio onaj "iznenadni" sneg i minusi od -15C danju do -27C noću, u Valensiji danju bilo 15-16C, to ti je švedskim i norveškim penzionerima banja :)


Trebali su bolje da čitaju, al brate, ideja da stavljaš cenu u dekagramima je, blago rečeno, prevarantska.
(Limeni, 31. jul 2022 15:50)

isto rade i po supermarketima sa suhomesnatim proizvodima...
(darkwood, 31. jul 2022 16:16)

Htedoh i ja da navedem to za naše supermarkete, al' baš će neko da pomisli da je kilogram njeguške "samo 500 dinara" :)))


Evo gledao, kod Sarana u Zemunu...
(Marko, 31. jul 2022 21:09)

Sveža morska riba bi trebala da bude jeftinija u primorskim restoranima, ali je nekako češće obrnuto, jer npr. ovo kod nas je pitanje šta je, tj. da li je zaista riba iz mora, a uz to je uglavnom neka druga ili treća klasa, plus bila zaleđena. Neka druga je priča što ima restorana koji deru cenama, pa ko se upeca.
Međutim, ono što je suludo, sećam se jednom u Kotoru prodaje starija žena na uličnog tezgici sušene smokve u nekim paketićima po 200 ili 250g, sećam se da je bilo duplo skuplje nego kod nas u Srbiji one u foliji spakovane u krug maltene kao đevrek.

Komsha

pre 1 godinu

Jadni su ovi Hrvati koji čitaju srpske portale i na njima ostavljaju komentare...
(Milos Jovic, 31. jul 2022 18:47)

Meni su i jadni i smešni istovremeno, posebno oni koji dođu samo da poruče kako oni imaju svoju državu, kako njima sada niko tamo ne srbuje, kako su ispunili san svojih predaka ... Očito misle da im je ovo pravo mesto za istresanje svojih "domoljubnih" bedastoća. Kakav propuh u glavi, Gospode.
(l, 31. jul 2022 23:46) # Link komentar




Sta fali? Zabavite se vi, zabave se oni. Ne pucate jedni na druge vise. Nije nidje zapelo.
Samo naprijed!

Veliki brat

pre 1 godinu

Deru svi... giros 4e
(Pljuvac svih stilova, 31. jul 2022 17:36)

Koliki giros? Ovde u Srbiji veći giros je tipa 360-400 dinara, jedan od boljih koje sam probao u zadnjih 2 sedmice je na kiosku preko puta autobuske u BG, iza onog montažnog parkinga na sprat, mislim da je 350 ili 380din.


otkucao naivno na aparatu celodnevnu kartu...i prijatno se iznenadio sa računom od 1000 kuna ( 134 eura.. )
(Slobodan, 31. jul 2022 20:26)

U BG preko puta autobuske kod hotela Garni, onaj montažni parking na sprat, lik valjda prenoćio tu u hotelu, i kuka na onom automatu za naplatu kako za 12-13 sati mora da plati 1300 dinara, izgleda da nije bio u Dubrovniku :)))