Sarek, priroda na švedski način

Sarek je jedan od najnepristupačnijih nacionalnih parkova u Švedskoj, posebno za avanturiste koji nisu vešti sa skijama ili nemaju baš dobru fizičku kondiciju.

Izvor: TU Magazin
Pošaljite komentar
 1. Švedska je čudo od zemlje. Bila sam više puta i svaki put se iznova iznenađujem koliko toga je rešeno bolje nego igde drugde. Volela bih da sutra mogu da pozovem medjunarodne selidbe pro move i odselim se tamo. Šveđani su, takođe, čudo! Pored oštre klime koju imaju, oni su stalno napolju, stalno u dodiru s prirodom. Siromaštva nema, sve je rešeno, ne radi se svaki dan, a ima tako predivnih malih gradova koji su kao iz bajke.
  (Marija, 23. novembar 2021 16:26)

  # Link komentara

 2. Da mi čuvamo naše bilo bi 100 puta lepše.
  (milosms, 23. novembar 2021 10:34)

  # Link komentara

 3. Bio sam u Stokholmu. Već je više od 50% vozila na struju. Sve čisto čak ni vazduh ne smrdi. Nikada ne bi mogao da živim u takvom gradu. Takoreći žive u prirodi i sa prirodom. Pa ja sam se u Beograd preselio zbog tog mirisa metropole PM čestica i bekstva od prirode. Džabe im što žive 10 ak godina duže i što su do zadnjeg dana fizički aktivni umesto da se leče od bolesti koje donosi zagađenje u velegradu kad su prisiljeni da dišu vazduh kao da su na selu ili u planini. Ma još čistiji jer imaju nepregledne šume. Džabe im sve pa i visok standard kad jedu čia semenke i koriste kurkumu.
  (Aca tajkun, 23. novembar 2021 09:56)

  # Link komentara

 4. Laponija je u Finskoj, a Sarek nacionalni park je u Svedskoj, Norboten Land!
  (Drako, 23. novembar 2021 09:44)

  # Link komentara

 5. Bio sam u Stokholmu. Već je više od 50% vozila na struju. Sve čisto čak ni vazduh ne smrdi. Nikada ne bi mogao da živim u takvom gradu. Takoreći žive u prirodi i sa prirodom. Pa ja sam se u Beograd preselio zbog tog mirisa metropole PM čestica i bekstva od prirode. Džabe im što žive 10 ak godina duže i što su do zadnjeg dana fizički aktivni umesto da se leče od bolesti koje donosi zagađenje u velegradu kad su prisiljeni da dišu vazduh kao da su na selu ili u planini. Ma još čistiji jer imaju nepregledne šume. Džabe im sve pa i visok standard kad jedu čia semenke i koriste kurkumu.
  (Aca tajkun, 23. novembar 2021 09:08)

  # Link komentara