Amerikanci: Srbiju morate posetiti 2022.

Američki časopis o putovanjima Condé Nast Traveler objavio je listu najboljih destinacija za 2022. godinu, a među njima se u kategoriji "za ljubitelje hrane" našla i Srbija.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. @nebojsa

  Ceo tvoj "emotivni" post je jedna "ogromna floskula i stereotipija", koju o Srbiji raspredaju komentatori iz jedne susedne zemlje, te njihovi ovdasnji "sufleri" iz jednog "tramvajskog kruga". Sve najbolje zelim, Pozz!
  (ketiS, 1. decembar 2021 00:34)

  # Link komentara

 2. @ ketiS
  To naglašavanje "posebnog i drugačijeg" je najobičnija floskula kojom bi se mogla koristiti skoro pa svaka zemlja. Mnogi će primetiti da je Srbija "posebna i drugačija" u prvom redu po količini đubreta u javnom prostoru i ekološkoj zapuštenosti, što je bez obzira na ironiju neosporiva činjenica. Druga floskula odnosi se na "uspeh" turističkog pozicioniranja zemlje u poslednjih 10 - 15 godina obzirom na to da je u tom periodu snažno eskalirao svetski turizam, usled čega su mnoge zemlje udvostručile ili čak utrostručile turistički promet. I konačno, treća floskula odnosi se na glagol "birati". U Srbiju po injerciji u najvećem procentu dolaze posetioci iz susednih zemalja, drugi iz nekih drugih zemalja dolaze u obilazak rodbine i zavičaja, treći kroz nju jednostavno prolaze, dok oni kojima je Srbija poseban izbor stižu u procentu statističke greške.
  (nebojša, 30. novembar 2021 15:48)

  # Link komentara

 3. @nebojsa

  Zanemaricu cinjenicu da nipodastavas dve evropske zemlje, te cu samo ponovo naglasiti, da se ovde ne radi ni o kakvom "sistemu eliminacije", vec o postovanju konkretnih cinjenica i kriterijuma. Srbija je u poslednjih 10-15 godina sasvim solidno pozicionirana kao turisticko odrediste, i to nikakva statistika ne moze da porekne. Jer Srbija se bira upravo zato sto je posebna i drugacija, pa cak i u odnosu na kontinentalne zemlje, posebno one bez kulturno-istorijskog identiteta, a da ne spominjem tipicne, da ne kazem "stereotipne" primorske destinacije, poput Hrvatske.
  (ketiS, 29. novembar 2021 02:17)

  # Link komentara

 4. Porediti Hrvatsku i Srbiju na temu recnih tokova i uopste vodnog bogatstva je najblaze receno smesno. Medjutim, kada ste vi komentatori iz Hrvatske u pitanju, kod vas nema sta nije moguce! Shodno tome i "recice" poput Krke ili Cetine se porede sa 600 km. Dunava kroz Srbiju, da ne spominjem dalje Savu, Drinu, tri Morave.... Kao sto rekoh, smesno!
  (ketiS, 27. novembar 2021 23:29)
  Dakle smiješno je da nisi shvatila poantu,ali samo jedno te naše rječice posjeti više turista već cijelu Srbiju dakler smiješno je što si napisala.
  Isto tako smiješno je da non stop uspoređuješ turistički Srbiju sa Hrvatskom dakle smiješno.
  Uspoređuješ 600 km Dunava sa morem ako je i od tebe smiješno je.
  Inače ove naše rječice su čistije već svih ti 600 km Dunava.
  A što se tiče vodnog bogatstva o kojem si napisala da je smiješno usporediti Hrvatsku i Srbiju,e pa ovako vjerojatno znaš da se pod vodno bogatstvo računa i More?pa tko onda ima veće vodno bogatstvo?pa nije More samo da se netko kupa u njemu vjerojatno znaš da u moru obitavaju ribe,školjke,morski sisavci i druge biljke i životinje i da je to bogatstvo ili ne znaš?da je ispod mora plin i nafta,da se najveći promet robe odvija na moru i onda ti napišeš da je smiješno usporediti Hrvatsku i Srbiju.
  p.s morska voda se može koristiti i za piće,ali je trenutno to skup proces kojeg si mogu priuštiti bogate zemlje tlo se zove odsoljavanje.
  Nadam se da će objaviti komentar da se vidi koliko si u krivu.
  (mario, 28. novembar 2021 19:25)

  # Link komentara

 5. @ ketiS
  Tvoje opserviranje usmerava na zaključak da bi se, iz ovog ili onog razloga, sistemom eliminacije, Srbija turistički smela poređivati jedino sa Belorusijom ili Moldavijom. Baš lepo i stimulativno društvance!
  (nebojša, 28. novembar 2021 11:56)

  # Link komentara

 6. @ ketiS
  Imate mnoge reke, ali neviđeno zagađene. Sve redom. U tom smislu "tri Morave" bolje ne pominjati! Užas!
  (Slovenac, 28. novembar 2021 08:45)

  # Link komentara

 7. @mario

  Porediti Hrvatsku i Srbiju na temu recnih tokova i uopste vodnog bogatstva je najblaze receno smesno. Medjutim, kada ste vi komentatori iz Hrvatske u pitanju, kod vas nema sta nije moguce! Shodno tome i "recice" poput Krke ili Cetine se porede sa 600 km. Dunava kroz Srbiju, da ne spominjem dalje Savu, Drinu, tri Morave.... Kao sto rekoh, smesno!
  (ketiS, 27. novembar 2021 23:29)

  # Link komentara

 8. Evo da ja tebe fakat obavestim, da moja malenkost uopste nije ljubitelj mora! Stavise, dala bih deset "tvojih" Jadrana, za jedan jedini "moj" Dunav!
  (ketiS, 26. novembar 2021 00:04)
  Pa ok uživaj ti u Adi Cingaliji tko ti brani i u Dunavu.
  I kroz Hrvatsku ide Dunav ide i Sava i Drava i Kupa i Korana,Cetina,Neretva,Krka itd itd i skoro sve su očuvane.
  Plitvička jezera više od milijun posjetitelja.
  (mario, 27. novembar 2021 10:25)

  # Link komentara

 9. @1 : 20

  O.K. konacno da neko razumno odgovori, jer treba se porediti sa slicnim turistickim destinacijama, mada mislim da je broj americkih turista u Grckoj u odnosu na Hrvatsku, ipak znacajno veci. S druge strane glavni, mada ne i jedini razlog sto americki turisti cesce posecuju Cesku, Slovacku ili Madjarsku je cinjenica da su te zemlje u EU-i, te se veliki deo turisticke promocije tih zemalja odvija preko ETC-a. Osim toga ne treba smetnuti sa uma da jedan Prag ili Budimpesta predstavljaju glavne turisticke atrakcije u tim zemljama. Uzimajuci u obzir te cinjenice broj americkih turista u Srbiji je prilicno solidan, govorim o vremenu pre pandemije, ali itekako moze da bude veci, sto ce se u perspektivi uz odgovarajucu promociju, vrlo moguce i dogoditi, Sve u svemu, sustina nije u "prepucavanju" vec u razumnom dijalogu uz postovanje nekih osnovnih kriterijuma i cinjenica, a to je pre svega pravilo da se uporedjuju slicnosti, a ne razlike.
  (ketiS, 27. novembar 2021 01:23)

  # Link komentara

 10. @ ketiS
  Poredi Srbiju sa njoj sličnim kontinentalnim zemljama da se uveriš u šokantnost razmere!
  (bumerang, 26. novembar 2021 10:08)

  # Link komentara

 11. @ketiS
  Hrvatska u odnosu na slične turističke zemlje, kao što su Cipar, Malta, Portugal, pa i Grčka, što se tiče broja američkih turista stoji odlično. S druge strane, zemlje s kojima bi se Srbija trebala uspoređivati kao što su Češka, Slovačka, Mađarska...imaju mnogostruko veći broj američkih turista u odnosu na Srbiju, pri čemu razlika između navedenih (nesličnih) zemalja i Hrvatske NIJE, dok razlika između Srbije i Hrvatske JESTE šokantna...drugim riječima, ne "šljivi" vas ni dijaspora!
  (1 : 20, 26. novembar 2021 09:18)

  # Link komentara

 12. @Mantis

  Evo da ja tebe fakat obavestim, da moja malenkost uopste nije ljubitelj mora! Stavise, dala bih deset "tvojih" Jadrana, za jedan jedini "moj" Dunav!
  (ketiS, 26. novembar 2021 00:04)

  # Link komentara

 13. @(ketiS, 24. novembar 2021 01:28)
  Dakle već ti je netko napisao
  Srbija - 14.500
  Hrvatska - 274.000 turista iz USA.
  Ali evo ti još jedan podatak 400.000 turista iz Francuske ove godine je došlo u Hrvatsku,a koji je podatak za Srbiju.?vjerojatno možda 1000.
  (mario, 25. novembar 2021 13:10)

  # Link komentara

 14. Spanci imaju svoje post-islamsko kulturno nasledje,
  Grci imaju svoju Anticku i Vizantijsku Grcku, Turci
  imaju svoje islamsko, otomansko nasledje, a sta imaju Hrvati?
  Konacno, itekako ima onih koje to zanima, i to mnogo vise no sto ti mislis!
  (ketiS, 23. novembar 2021 01:22)
  ~~~…~~
  Tebe Katice fakat žulja hrvatski Jadran. Toliko si bijesna na njega,
  samo zato što je u rukama Hrvata. A evo i odgovora, što imaju
  Hrvati ~ nemamo ništa, puka smo sirotinja i jedino što je
  u našim rukama je slana voda. Netko to zove morem.
  Vi ste Srbi, nasuprot Hrvata, jako bogati, ali nemate tu čarobnu slanu
  vodu.
  (Mantis, 25. novembar 2021 11:22)

  # Link komentara

 15. Turisti koji traže "drugo i drugačije" u Srbiji će sigurno doći na svoje. S tim da im to "drugo i drugačije" u svim svojim (neočekivanim) oblicima najčešće prisedne.
  (između ostalog, 25. novembar 2021 09:48)

  # Link komentara

 16. @sokantna razmera

  Ne nije sokantna razmera, vec je sokantno tvoje neshvatanje da se razlicitosti ne porede! Hrvatska i Srbija su dve potpuno razlicite turisticke destinacije. Shodno tome, poredi Hrvatsku sa njom slicnim, primorskim zemljama, pa onda uzmi u obzir sokantnost razmere.
  (ketiS, 25. novembar 2021 01:20)

  # Link komentara

 17. Američki turisti:
  Srbija - 14.500
  Hrvatska - 274.000
  (šokantna razmera, 24. novembar 2021 09:19)

  # Link komentara

 18. @danko

  To sto si naveo nije sporno, ali ako vec uzimas Hrvatsku za primer, onda se ona prevashodno posecuje zbog mora, a ne zbog kulturnog nasledja koga u daleko upecatljivijoj varijanti, ima upravo u "maticnim zemljama" tog nasledja, Italiji, Austriji i Madjarskoj. S druge strane, zemlje poput Srbije se posecuju izmedju ostalog i zbog izvornog, u etnokulturnom smislu jasno pripadajuceg nasledja, jer postoji znacajan broj turista koji trazi nesto drugo i drugacije, a to upravo zemlje poput Srbije nude.
  (ketiS, 24. novembar 2021 01:28)

  # Link komentara

 19. @ ketiS
  Posećuju se destinacije kao takve, a ne zato što su deo nacionalnog kulturnog nasleđa. Posećuje se Rodos zbog Rodosa kao i Dubrovnik zbog Dubrovnika, pri čemu je pripadnost određenoj kulturnoj matrici nebitna. Smešna si ako misliš da neko neće hteti da poseti Split ili Trogir samo zato što nisu matičnog porekla.
  (danko, 23. novembar 2021 23:49)

  # Link komentara

 20. @danko

  Spanci imaju svoje post-islamsko kulturno nasledje, Grci imaju svoju Anticku i Vizantijsku Grcku, Turci imaju svoje islamsko, otomansko nasledje, a sta imaju Hrvati? Konacno, itekako ima onih koje to zanima, i to mnogo vise no sto ti mislis!
  (ketiS, 23. novembar 2021 01:22)

  # Link komentara

 21. Bravo komšije,turizam nije nešto što se razvija preko noći, treba vam još puno znanja i rada ali da se u Srbiji ima šta vidjeti,definitivno ima. Ako zanemarimo ovih 10 posto ostrašćenih sa obje strane, nadružiti ćemo se mi još
  (razum, 22. novembar 2021 12:20)

  # Link komentara

 22. @ ketiS
  A kakve veze imaju Španci sa Kordobom, Grci sa Rodosom (gradom) ili Turci sa Efezom....i koga to uopšte interesuje?
  (danko, 22. novembar 2021 10:08)

  # Link komentara

 23. Da im nije stalo i prpa od nas, ne bi se toliki Hrvaćani ovde oglašavali.
  (Rahan, 20. novembar 2021 12:39)
  Prpa od čega?da će od sada turisti umjesto u Hrvatsku ići u Srbiju?e od toga nas je baš prpa.
  (mario, 21. novembar 2021 10:35)

  # Link komentara

 24. @mario split

  Split metropola (sic) a Beograd "turska kasaba"!? Neverovatno si duhovit. Inace mnoge "casbe" ili "po naski" kasabe se nalaze na listi Uneska, npr. u Maroku, Alziru, Tunisu....A sto se Splita tice, ima ga "koliko ti srce iste" duz celog Sredozemno-Jadranskog Basena. Drugim recima, Split je vrlo "originalna metropola". Konacno, nije sporno da se anticko-rimski i mletacki lokaliteti po Splitu nalaze na listi Uneska, ali kakve veze vi Hrvati imate sa tim tudjim nasledjem? Odgovor...naravno nikakve!
  (ketiS, 21. novembar 2021 02:10)

  # Link komentara

 25. Bg Pasaluk i turizam ? Vrhunski humor
  (Hvarski Ribar, 20. novembar 2021 16:01)

  # Link komentara

 26. Mediteranski 1700 godina stari biser UNESCOa Split je metropola i pojam za 500 godisnju tursku kasabu BG. Al po svemu. To je i vama jasno.
  (Mario Split, 20. novembar 2021 15:57)

  # Link komentara

 27. E Boga mi,Srbija me nece vidjeti,odoh ja u Grcku...
  (CG-HR, 20. novembar 2021 14:20)

  # Link komentara

 28. Ne mogu Hrvatijanci bez nas Srbijanaca pa to ti je! Sta ih tera da vise na nasim portalima i komentarisu vesti koje nemaju veze sa lijepom njihovom, sam ce ga Bog znati. U svakom slucaju, jos jedna lepa lepa vest za Srbiju!
  (Pozdrav iz Cacka, 20. novembar 2021 14:15)

  # Link komentara

 29. Da im nije stalo i prpa od nas, ne bi se toliki Hrvaćani ovde oglašavali.
  (Rahan, 20. novembar 2021 12:39)

  # Link komentara

 30. @Slovenac

  Jao ljudi nemojte da se palite. Taj nije video ni "S" od Slovenca. Desetine hiljada mladih Slovenaca dolazilo je pre epidemije korone na docek Nove godine i Exit, odusevljeni su hranom, gostoprimstvom i trubacima. Protiv Srbije se vodi hibridni rat, komentari su lazni, cilj de da se poniste sve dobre vesti - bile one o ekonomiji, turizmu, standardu gradjana, novim putevima ili prugama - da se uniste samopouzdanje, ponos i rodoljublje, a da nas posvadjaju sa komsijama. Ne dajte se! Ja volim Sloveniju i Hrvatsku, a obozavam Srbiju! :))
  (Milica, 20. novembar 2021 12:37)

  # Link komentara

 31. Bio sam u Sloveniji i ja cesto devedesetih. Jedna doduse disciplinovana i civilizacijski napredna, ali kulturno zaostala austrijska provincija u kojoj ljudi umiru od dosade. "Nekaj se zgodilo!" uzbudjeno se telefonom dozivaju domacice kada u selo dodje automobil sa stranim tablicama. Odvojeni od slovenskog mainstreama (Hrvati za sebe kazu da su poreklom iz Irana), okruzeni Germanima i Latinima, osudjeni su na gubljenje nacionalnog identiteta i jezika. Obozavaju da dodju u Beograd na pljeskavice, trubace, doceke Nove godine, a u poverenju su mi vise puta rekli da bi bilo sjajno kada bi ispod Hrvatske mogao da se izgradi tunel do Srbije, pa da mogu da dodju do nas a da ne vide Hrvate.
  (Kragujevcanin, 20. novembar 2021 12:30)

  # Link komentara

 32. Тако је. И још доживљавати малтретитања да вам се траже аусвајси у виду некаквих пропусница које су потпуно неоправдане.
  (Американац, 19. novembar 2021 17:58)

  Amerikanac koji pise cirilicom: bravo, jos jedan dokaz kako je snazna srpska kultura koja se poput feniksa izdize iz pepela tamo gde je najmanje ocekujete :)))
  (Made in Serbia, 20. novembar 2021 12:21)

  # Link komentara

 33. @Vienna: bas na obali je daleko najmanji broj tih bas dobrih restorana, pojma nemate o SLO, ocito.
  (Slovenac, 19. novembar 2021 17:39)

  Mislila sam da je na obali jedino moguce nesto ukusno pojesti. Daleko da je to bila najbolja riba, koju sam u zivotu pojela. Necu valjda u Bohinju jesti ribu. U koji god restoran da sam usla na Bledu, Bohinju, Kranju i okolini, nisam se nesto sokirala kvalitetom i ukusom. Gulas od divljaci, koji je kao neki specijalitet, je bio bas bezveze. Jedino je bila odlicna pizza sa rukolom i pršutom u hotelu Kopernik u Kranjskoj gori. Tu su bile i odlicne strukle. Volim i blejsku kremsnitu. Dobar sladoled sam jela u Ljubljani, Portorozu i na Bledu. Volim Sloveniju i svake godine idem bar po jednom tamo, ali ne ocekujem da cu se najesti. Bitno da ne budem gladna, dok uzivam u prirodnim lepotama.
  (Vienna, 20. novembar 2021 11:25)

  # Link komentara

 34. BRAVO ZA SRBIJU! Conde Nest Traveler je broj jedan casopis za putovanja u US. Ne objavljuju placene tekstove, Tekstovi su neutralni i autorski. Reklame se mogu platiti ali se objavljuju kao reklame. Toliko za ove dusebriznike koji pljuju po svemu sto je iz Srbije.
  (Milica, 19. novembar 2021 17:07)

  Ma vidi sad to je kao objektivno i neutralno,ali kad je o drugima onda je to plaćena reklama itd itd i slične gluposti.
  Nije to baš broj jedan,ali da je među boljma je.
  Dakle 14.000 turista iz USA je ništa pola njih je vjerojatno porijeklom iz Srbije.
  Nema tu pljuvanja pošto je objektivno da je Srbija u turizmu na dnu Europe,a turistički promet čine većinom domaći turisti i turisti iz ExYu većinom iz BiH.
  Zašto vam je to tako razmislite malo vjerojatno nije zbog drugih.
  (mario, 20. novembar 2021 10:54)

  # Link komentara

 35. @Pametnom dovoljno: u kojem veku vi zivite? Kranjska klobasa jeste posebna, ali nije nikakvo umece kulinaricno bas preveliko. A sto se tice ajvara, ajde vi polako krenite da malo registrujete svoje autohtone proizvode polako. Kasnite 30 godina, a niste ni poceli. Jeste ili lenji ili glupi, da to ne radite, pa se neko nadje, ko veze s tim nema, i registruje. I uzima pare, sto ne bi?
  (Slovenac, 20. novembar 2021 01:52)

  # Link komentara

 36. Procitala sam tekst o Srbiji "u originalu" i mogu reci da je utisak izuzetno pozitivan. Ne spominju se nikakvi "splavovi ni jeftinoca", vec se govori o onome sto se uobicajeno naziva "cafe-culture" odnosno "wine-culture". Spominju se "fancy" barovi i kafici, odnosno restorani, zatim izvorna vinska tradicija Negotinske Krajine i navodi cinjenica da se "Rajacke Pimnice" nalaze na kandidatskoj listi Uneska. Takodje se spominje i Fruska Gora i njena vinogradarska tradicija. Beograd se opisuje kao grad koji spaja savremenost i starinu. Jedino sto je negativno je spominjanje Nato-bombardovanja, ali Boze moj, nista nije idealno. Jos samo da dodam da je gastronomija uz kulturno-povesne lokalitete i prirpdne lepote u "Top three" razloga za turisticke posete Srbiji. Sve u svemu, "oladite hejteri"!
  (ketiS, 20. novembar 2021 01:50)

  # Link komentara

 37. @frulica-Јер су навикли на гмо па не знају како изгледа нормална храна..
  (Народ, 20. novembar 2021 00:25)

  # Link komentara

 38. @Morate vidit limene romske trubače, splavove, turbofolk, raspucane fasade, otpad po ulicama
  (Mario Split, 19. novembar 2021 13:50)

  Тако је. И још доживљавати малтретитања да вам се траже аусвајси у виду некаквих пропусница које су потпуно неоправдане.
  (Американац, 19. novembar 2021 17:58)-Ви из Хр. сте толико напредни да вам супер иде у Ирској. А овом из УСА у чију земљу не можеш ни да уђеш без да си пелцован желим леп провод у Србији..
  (Народ, 20. novembar 2021 00:18)

  # Link komentara

 39. @Американац-Срећом па је Америка безбедна од полиције, банди и лудака са што легалним што илегалним оружјем.. А о храни тек да не причамо! Толико аутентичне америчке хране прсте да полижеш... Погледај ти прво своје двориште па онда коментариши туђе..
  (Народ, 20. novembar 2021 00:14)

  # Link komentara

 40. Sumnjam da ste Slovenac, pre ce biti da je neki lokalni hejter koji pljuje po svemu iz Srbije. Takvih imamo puno. Istina je da je Michelin u Srbiju dosao tek u novembru 2020. godine. To su najavili kao veliku vest i krenuli od Beograda. Za ovih godinu dana uprkos koroni su vec istakli dvadesetak restorana u nasem glavnom gradu. Njihovi selektori i komentatori ce u narednim mesecima i godinama se razmileti po Srbiji u potrazi za novim mestima kojih ce siguran sam biti, za objavljivanje u njihovom vodicu. Srbija ima sjajnu hranu, to je medjunarodno poznato i priznato.
  (Johan, 19. novembar 2021 17:01)
  Koliko restorana u Srbiji ima Michelinovu zvjezdicu?
  Evo još jednom da pitam koliko turista iz USA posjeti turistički Srbiju?
  Inače kada se netko od vaših susjeda pojavi na takvim listama odmah krene priča kako je to plaćeno,kako su te liste bez veze itd itd.
  (mario, 19. novembar 2021 19:42)

  # Link komentara

 41. Bilo bi lepo da se ne baca djubre na sve strane, a i fasade ce doci na red kada se regulise suvlasnicki odnos nad zgradim vlasnika stanova. Ostalo sto pominjes spada u sarm Beograda, zajedno s najboljim hranom na svetu, a po pristupacnim cenama za strance. Iako Srbija nije turisticka destinacija ne bih sigurno posecivao tvoje malo misto umesto Beograda
  (Splavar, 19. novembar 2021 17:01)

  Србија је увек била посећена туристима у последњих 1300 година само што је у питању премали број туриста увек био у односу шта све у Србији може лепо да се види и доживи због ауторитативних власти, ужасне полиције која се иживљава као и уличних насилника. Сећам се Бола на Брачу где је била потпуна слобода за туристе у СФР Југославији ма какве болести владале и отприлике тако нешто туристи желе.
  (Американац, 19. novembar 2021 18:28)

  # Link komentara

 42. Hrana u SRB je realno totalno ispod proseka. Lose prepravljeni turski recepti, plus jednolicno sve. Da ne pricam o restoranima. Jedna mala SLO ima preko 50 Michelin poreporucenih restorana, sto znaci da ima u osnovu bar 500 njih odlicnih, da je moglo doci do selekcije od 50. Srbija za sad nema skoro nista, vise manje sivi prosek. Osim sto u BG ima jedno 10 njih, koji istupaju. A samo 2, koje bi stvarno mogao preporuciti za najvece ljubitelje najboljeg.
  (Slovenac, 19. novembar 2021 14:08)

  Gomila besmislica koje dolaze od stanovnika države, kojoj je vrhunac kulinarskog umeća, kranjska kobasica. A što se tiče prepravljanja tuđih recepata, dovoljno je videti taj apsurd da ste patentirali ajvar u EU kao svoj autohtoni proizvod. Inače, nikad još nisam čuo da neko pominje kulinarstvo kao razlog zbog kojeg treba posetiti Sloveniju.
  (Pametnom dovoljno, 19. novembar 2021 18:22)

  # Link komentara

 43. Tisucu mu apstraktnih koncepata, moj apstraktni koncept ima veci XXXXX (ubaci po volji) od tvog apstraktnog koncepta!!!!
  (Sale sa Magistrale, 19. novembar 2021 17:58)

  # Link komentara

 44. Morate vidit limene romske trubače, splavove, turbofolk, raspucane fasade, otpad po ulicama
  (Mario Split, 19. novembar 2021 13:50)

  Тако је. И још доживљавати малтретитања да вам се траже аусвајси у виду некаквих пропусница које су потпуно неоправдане.
  (Американац, 19. novembar 2021 17:58)

  # Link komentara

 45. Ameri trce da vide novogodisnju rasvetu I fontane u bgd
  (puni avioni, 19. novembar 2021 17:53)

  # Link komentara

 46. koliko zlobe iz ovih komsijskih milijunasa izvire samo... inace turizam u Srbiji jeste u usponu, turisti misle da smo mi kao ljudi fenomenalni. Meni je to ?.
  (sojka, 19. novembar 2021 13:23)

  Теби је то упитно или ти је "врх", али си неписмена?

  У сваком случају, лепо је што нас спомињу по добром.
  (Јабучило, 19. novembar 2021 17:52)

  # Link komentara

 47. Који то Американци? Ни у сну овакву ауторитативну Србију као Американац не би посетио. СФР Југославију можда би посетио уколико није ауторитативна.
  (Американац, 19. novembar 2021 17:52)

  # Link komentara

 48. U 9 meseci Srbiju je posetilo 14.509 američkih turista. Može li manje?
  (dex, 19. novembar 2021 17:47)

  # Link komentara

 49. @Mario Split
  Vidim da si fan svega sto je srpsko, cak i vesti.
  Da vas hrvata nije imali bi prazne splavove. Hvala vam sto postojite.
  (soka, 19. novembar 2021 17:41)

  # Link komentara

 50. Johan, sumnjajte i dalje. Ako mogu da pomognem, posla imate sa pavim Slovencem, koji je od 1982-91 radio u BG. I koji jos uvek veoma rado poseti svoje prijatelje u SRB. I koji svoje penzos dane veoma rado provodi po restoranima sirom EU. A sto se tice Michelina, godinama je u SRB dolazio, ali nije bilo razloga, da je stavi na mapu do pred nekoliko godina, to je istina. Prate oni sve, bez brige. @Vienna: bas na obali je daleko najmanji broj tih bas dobrih restorana, pojma nemate o SLO, ocito.
  (Slovenac, 19. novembar 2021 17:39)

  # Link komentara

 51. Super za binge drinking!!!
  (bali, 19. novembar 2021 17:15)

  # Link komentara

 52. A komentari na ovu vest mahom stizu od "objektivnih komsija" i "osvedocenih prijatelja" iz Hrvatske.
  (Relevantno, nema sta, 19. novembar 2021 17:08)

  # Link komentara

 53. BRAVO ZA SRBIJU! Conde Nest Traveler je broj jedan casopis za putovanja u US. Ne objavljuju placene tekstove, Tekstovi su neutralni i autorski. Reklame se mogu platiti ali se objavljuju kao reklame. Toliko za ove dusebriznike koji pljuju po svemu sto je iz Srbije.
  (Milica, 19. novembar 2021 17:07)

  # Link komentara

 54. koliko zlobe iz ovih komsijskih milijunasa izvire samo... inace turizam u Srbiji jeste u usponu, turisti misle da smo mi kao ljudi fenomenalni. Meni je to ?.
  (sojka, 19. novembar 2021 13:23)

  Sojka, nisu to komsije. To su nasi pljuvaci, prave se da su stranci, misle da ce tako bolje da prodju njihove gluposti.
  (Miroslav, 19. novembar 2021 17:03)

  # Link komentara

 55. Bombaj..Beograd..dva najzagadnenija grada na svetu.Sta ima tu da se vidi.Beton.smog...i prenatrpane ulice automobilima..
  (donatelo, 19. novembar 2021 17:03)

  # Link komentara

 56. Morate vidit limene romske trubače, splavove, turbofolk, raspucane fasade, otpad po ulicama
  (Mario Split, 19. novembar 2021 13:50)

  Bilo bi lepo da se ne baca djubre na sve strane, a i fasade ce doci na red kada se regulise suvlasnicki odnos nad zgradim vlasnika stanova. Ostalo sto pominjes spada u sarm Beograda, zajedno s najboljim hranom na svetu, a po pristupacnim cenama za strance. Iako Srbija nije turisticka destinacija ne bih sigurno posecivao tvoje malo misto umesto Beograda
  (Splavar, 19. novembar 2021 17:01)

  # Link komentara

 57. (Slovenac, 19. novembar 2021 14:08)

  Sumnjam da ste Slovenac, pre ce biti da je neki lokalni hejter koji pljuje po svemu iz Srbije. Takvih imamo puno. Istina je da je Michelin u Srbiju dosao tek u novembru 2020. godine. To su najavili kao veliku vest i krenuli od Beograda. Za ovih godinu dana uprkos koroni su vec istakli dvadesetak restorana u nasem glavnom gradu. Njihovi selektori i komentatori ce u narednim mesecima i godinama se razmileti po Srbiji u potrazi za novim mestima kojih ce siguran sam biti, za objavljivanje u njihovom vodicu. Srbija ima sjajnu hranu, to je medjunarodno poznato i priznato.
  (Johan, 19. novembar 2021 17:01)

  # Link komentara

 58. Hrana je nista posebno kod nas, jedno te isto. Jedina dobra stvar je sto je jeftino.
  (Mile, 19. novembar 2021 16:51)

  # Link komentara

 59. @slovenac

  ???

  Svaki Slovenac ima svoj restoran sa Mišelinovom zvezdicom

  hahahahha
  (pukovnik Bjelajac, 19. novembar 2021 16:45)

  # Link komentara

 60. Jel će da nam dolaze u milosrdni turizam?
  Oh anđeli s'neba...
  (F, 19. novembar 2021 16:15)

  # Link komentara

 61. Ubrzano graditi nove hotele! Računam na oko 26 milijuna ljubitelja dobre hrane...na mesec!
  (ZikinoKolo, 19. novembar 2021 12:53)

  Polako komso. More je bilo nase pa sad malo vase pa... Polako.
  (adv, 19. novembar 2021 16:09)

  # Link komentara

 62. Srbija ima veliki turisticki potencijal. Ovi sto pljuju, nisu mrdnuli iz svog dvorista. Sto se hrane tice, samo Srbija, Grcka, Francuska i Italija. Svuda moze da se nesto pojede i da ne ostanes gladan, ali nije to to. U toj Sloveniji ne moze nigde da se jede kvalitetno i ukusno, sem riba na moru. Ali, imaju lepu prirodu.
  (Vienna, 19. novembar 2021 16:02)

  # Link komentara

 63. Mario, aj vrati se u svoju selendru zvanu Split pa tamo komentarisi. Imam milion zamerki u Beogradu ali to je nasa stvar i to vazda moze da se dovede u red, ali on je baja grad za citav region. Kad se upakuje to sto ne valja on ce biti svetlosnim godinama ispred selendri u regionu, a i sad je jer velicinu ima pa ima, a vi vasa sela ne mozete nabildovati nikad. Tek od Budimpeste krecu gradovi koji mogu da konkurisu Beogradu. A drugo, tuzno je kad stanovniku EU smeta rom koji svira trubu. Zalosna je EU sa vama takvima.
  (alex, 19. novembar 2021 16:01)

  # Link komentara

 64. @Slovenac
  Da je u pitanju hrana i smeštaj za konje a ne ljude tu bi Slovenija sa svojom dugom tradicijom od oko 1000 godina sigurno bila na prvom mestu ovako komentarisati hranu za ljude i čuti komentar nekog Slovenca da je Srbija "suvi prosek" je zaista smešno.
  (Deda mi nije timario tudje konje 1000 godina, 19. novembar 2021 15:59)

  # Link komentara

 65. Srbija ima sta da ponudi i super sto budemo u takvim casopisima. A ovi sto mrace i sve im je lose nema idu iz Srbije. Restorani su razniliki i zq svakoga ima po nesto u ponudi pa ko sta voli. Vidim ima ovih sto mrace i pricaju lose a kontam da ni ne idu u restoran.
  (Petar, 19. novembar 2021 15:54)

  # Link komentara

 66. @Slovenac Miselinova zvezda kosta i to poprilicno, nijedan restoran u Srbiji nije ni zainteresovan za tako nesto. sto se kulinarstva u Sloveniji tice da je cemu ne bi svojatali ajvar.
  (informisan, 19. novembar 2021 15:44)

  # Link komentara

 67. Srbija je takva,kakva je,ima šta da ponudi i što se tiče hrane,prirodnih ljepota,ljudi...Podrazumijeva se da uvijek može,a i mora bolje,i svako normalno društvo treba da teži napretku,samim tim i turističkoj ponudi,ali svi treba da zasuču rukave,zaborave na podijele kojekakve.Čitav Balkan ima šta da ponudi,ali nam nedostaje organizacije,društvenog jedinstva,da gledamo na tuđe dvorište pozitivno,a ne po onoj da komšiji crkne krava.
  (War Inside My Head, 19. novembar 2021 15:43)

  # Link komentara

 68. Komsije moje drage bas vas u poslednje vreme ima puno na nasim portalima.Ne znam sta je razlog,zaista.Ja nikada,ali nikada nisam usao na bilo koji portal ili vest iz Hr.Eventualno ako je sport u pitanju.Ne kazem da ne treba,ali ja zaista nemam potrebu.Kod vas je suprotno,kao da smo vam stariji brat pa samo u nas gledate.Imam puno dobrih prijatelja u Hr i ponekad gostujem kod njih,sjajni su i sjajno se druzimo.Mozda i zbog proteklih desavanja pazimo da sve bude idealno,ali sjajno vreme provedeno zajedno.
  (Avatar, 19. novembar 2021 15:38)

  # Link komentara

 69. Amarikanci vam se smiju! To što vi nudite ja premasno i bez ikakve kvalitete.
  (frulica, 19. novembar 2021 15:32)

  # Link komentara

 70. Srbija i turizam ni u istoj rečenici.
  (Lucky, 19. novembar 2021 15:27)

  # Link komentara

 71. Мерило је јефтина храна и жене
  (ИБАРСКА ЛАСИЦА, 19. novembar 2021 14:49)

  # Link komentara

 72. Hrana u SRB je realno totalno ispod proseka. Lose prepravljeni turski recepti, plus jednolicno sve. Da ne pricam o restoranima. Jedna mala SLO ima preko 50 Michelin poreporucenih restorana, sto znaci da ima u osnovu bar 500 njih odlicnih, da je moglo doci do selekcije od 50. Srbija za sad nema skoro nista, vise manje sivi prosek. Osim sto u BG ima jedno 10 njih, koji istupaju. A samo 2, koje bi stvarno mogao preporuciti za najvece ljubitelje najboljeg.
  (Slovenac, 19. novembar 2021 14:08)

  Sva sreća pa ćeš moći da paseš onu papriku što vam raste u kamenjaru i od koje zvanično pravite ajvar. Drž se ti timarenja konja, štrudli i jodlovanja.
  (Japanski car, 19. novembar 2021 14:46)

  # Link komentara

 73. Morate vidit limene romske trubače, splavove, turbofolk, raspucane fasade, otpad po ulicama
  (Mario Split, 19. novembar 2021 13:50)

  Slično kao u onom postu o Splitu jednog afričkog sportiste. Na slici pogled na Split iz neke ex-Yu zgrade uz komentar: "Like in Africa. But with electricity".
  (caki, 19. novembar 2021 14:46)

  # Link komentara

 74. Hrana u SRB je realno totalno ispod proseka. Lose prepravljeni turski recepti, plus jednolicno sve. Da ne pricam o restoranima. Jedna mala SLO ima preko 50 Michelin poreporucenih restorana, sto znaci da ima u osnovu bar 500 njih odlicnih, da je moglo doci do selekcije od 50. Srbija za sad nema skoro nista, vise manje sivi prosek. Osim sto u BG ima jedno 10 njih, koji istupaju. A samo 2, koje bi stvarno mogao preporuciti za najvece ljubitelje najboljeg.
  (Slovenac, 19. novembar 2021 14:08)

  Svaka čas, matori. Hjde sad polako u taj Mišelinov restoran na ručak da ohladiš tastaturu malo. U vestima se Slovenija nigde ne spominje.
  (keki, 19. novembar 2021 14:43)

  # Link komentara

 75. Hrana u SRB je realno totalno ispod proseka. Lose prepravljeni turski recepti, plus jednolicno sve. Da ne pricam o restoranima. Jedna mala SLO ima preko 50 Michelin poreporucenih restorana, sto znaci da ima u osnovu bar 500 njih odlicnih, da je moglo doci do selekcije od 50. Srbija za sad nema skoro nista, vise manje sivi prosek. Osim sto u BG ima jedno 10 njih, koji istupaju. A samo 2, koje bi stvarno mogao preporuciti za najvece ljubitelje najboljeg.
  (Slovenac, 19. novembar 2021 14:08)

  Janez, a od kojih poljoprivrednih proizvoda pripremate tu hranu u vašim restoranima. Jel proizvodite nešto? Vidim kudite našu hranu a od vas i Hrvata vikendom ne možeš doći na red da pojedeš nešto u Beogradu. Davite se od iste a ovde prosipate mudrorije!
  (statuskan, 19. novembar 2021 14:37)

  # Link komentara

 76. Autoshovinisti, i ostali namcori,
  sta se ceka?
  Ajmo,
  3,2,1
  ...
  (Pedja, 19. novembar 2021 14:28)

  # Link komentara

 77. Ubrzano graditi nove hotele! Računam na oko 26 milijuna ljubitelja dobre hrane...na mesec!
  (ZikinoKolo, 19. novembar 2021 12:53)
  Ujo drži se tvoje zemlje. Kod nas se ne kaže milijun.
  (Mitrogol, 19. novembar 2021 14:20)

  # Link komentara

 78. Kakav Birmingham big shithole da se posjeti? Volio bih da znam ko to preporučuje? Bolje otići Karači posjetiti bar je sve autentičnije...
  (alex, 19. novembar 2021 14:18)

  # Link komentara

 79. Hrana u SRB je realno totalno ispod proseka. Lose prepravljeni turski recepti, plus jednolicno sve. Da ne pricam o restoranima. Jedna mala SLO ima preko 50 Michelin poreporucenih restorana, sto znaci da ima u osnovu bar 500 njih odlicnih, da je moglo doci do selekcije od 50. Srbija za sad nema skoro nista, vise manje sivi prosek. Osim sto u BG ima jedno 10 njih, koji istupaju. A samo 2, koje bi stvarno mogao preporuciti za najvece ljubitelje najboljeg.
  (Slovenac, 19. novembar 2021 14:08)

  # Link komentara

 80. Gluposti
  (Milorad, 19. novembar 2021 13:57)

  # Link komentara

 81. Hoćemo, al tu da nas čekate
  (Amerikanac, 19. novembar 2021 13:51)

  # Link komentara

 82. Morate vidit limene romske trubače, splavove, turbofolk, raspucane fasade, otpad po ulicama
  (Mario Split, 19. novembar 2021 13:50)

  # Link komentara

 83. Dobro krkanje a jeftino, rakija i baljezganje po ulici, i sponzoruse. To je to, Tajland al bez palmi I mora.
  (buster svakih 60 dana, 19. novembar 2021 13:36)

  # Link komentara

 84. Uh srbija je za ameriku amerika, jos kad vide zastavu na kuli a ono svetli a njima kao u las vegasu, bice ciuci i vristanje po beogradskim ulicama.
  (lol, 19. novembar 2021 13:35)

  # Link komentara

 85. Ubrzano graditi nove hotele! Računam na oko 26 milijuna ljubitelja dobre hrane...na mesec!
  (ZikinoKolo, 19. novembar 2021 12:53)

  koliko zlobe iz ovih komsijskih milijunasa izvire samo... inace turizam u Srbiji jeste u usponu, turisti misle da smo mi kao ljudi fenomenalni. Meni je to ?.
  (sojka, 19. novembar 2021 13:23)

  # Link komentara

 86. Ma plaćena reklama ili su klikali srbi.
  Kako su odlučili?koliko turista iz USA posjeti Srbiju?
  (mario, 19. novembar 2021 13:17)

  # Link komentara

 87. Ubrzano graditi nove hotele! Računam na oko 26 milijuna ljubitelja dobre hrane...na mesec!
  (ZikinoKolo, 19. novembar 2021 12:53)

  # Link komentara