1. (Electron, 24. oktobar 2021 14:29)
  U kom si ti to Parizu bio da mi je znati. Godinama živim ovde i svaki put kada izadjem saznam i otkrijem nešto novo. Nije savršen ima probleme kao svaka metropola, ali mešavina ljudi i kultura je neverovatna. Oko 200 muzeja i 800 galerija, da ne pišem o muzejima. Mada ako ti je Diznilend najinteresantnija stvar kod Pariza možda nemamo ista interesovanja.
  (Hajrudin, 25. oktobar 2021 11:20)

  # Link komentara

 2. Nista narocito. Mozete pogledati spolja ako volite arhitekturu, unutra je sve bezlicno.

  Pariz odavno nije grad svetlosti. On nije vise grad romantike. Dobru hranu mozete naci kao i u svakom svetskom gradu, nista narocito.

  Sve je samo uzimanje para turistima od strane ugostitelja, hotelijera,.... pa sve to dosadnih tamnoputih alziraca, senegalaca,... koji vam pridaju privezke... u obliku Ajfelovog tornja,...

  Samo Diznilend i Versaj su nesto zasluzno dolaska u Pariz, ili obici periferne cetvrti, po neko groblje, po neku pijacu.
  (Electron, 24. oktobar 2021 14:29)

  # Link komentara

 3. prekrasno. nožda i najljepše mjesto u Parizu. vojni muzej je fantastičan, ogromno mjesto a Napoleonov mauzolej nešto najljepše što sam ikad vidio.
  njegov grob je u sredini a okolo su francuski maršali. mene je impresionirao spomenik maršalu Fochu čiji lijes nosi skupina vojnika. nisam znao tko je ali sada znam - heroj prvog svjetskog rata koji je rekao poslije potpisivanja versajskog sporazuma da to nije mir nego primirje na 20 godina. o kako je samo bio u pravu.
  (Dubrovnik, 24. oktobar 2021 14:13)

  # Link komentara