Strani turisti se polako vraćaju u Beograd, grad ima više atrakcija

Beograd je 2019. ugostio više od milion stranih turista. Ove godine bićemo srećni ako ih bude upola manje. Ono što uliva optimizam jeste činjenica da nam se stranci polako vraćaju. Za ulazak u Srbiju potrebno je da su vakcinisani ili da im je pi-si-ar test negativan. U protivnom, sledi karantin od 10 dana.

Izvor: RTS
Pošaljite komentar
 1. Sredite podzemne prolaze na Terazijama, Prizrensku, i Sremsku, pa onda da pričamo!!
  (Smuleco, 24. jul 2021 13:35)

  # Link komentara

 2. Има град још једну атракцију које није свестан. Буквално би могао од ње да направи туристичку атракцију за странце и да се намлати пара. 200 метара узводно од тржног центра "Галерија" (између Београда на води и Београдског сајма) налази се стари железнички мост који је тренутно ван функције. Преко њега је ишла једноколисечна железничка пруга из 1884. године (прва у Србији) која је престала да се користи пре неколико година. Још увек није одређено каква ће му бити судбина. Да ли ће га претворити у чисто пешачки или можда и у трамвајски, да би преузео трамвајски саобраћај када буду демонтирали онај мост код старог сајмишта преко кога тренутно иду трамваји (немачки из 1942). Елем, тај стари мост из 1884. је тачка на којој је вођена прва битка у Првом светском рату. Не само код нас, него и у целој Европи. Исте ноћи након објаве рата телеграфом, Аустро-угари су покушали на препад да заузму град, десантом са земунске стране, а наши су тај покушај осјетили рушењем моста и потапањем барже пуне мађарске пешадије која се испод моста прикрадала нашој обали. Замислите какву би атракцију од тога направили Италијани, Французи, Американци или неки други. А ми је не користимо. Треба ту на обали, у близини моста, направити павиљон посвећен страдању Београда у Првом светском рату (са мултимедијалним изложбама на тему одбране, окупације и на крају Ослобођења и обнове) који би био под управом Музеја града Београда. А испред њега усидрити аустроугарски ратни брод, речни монитор "Бодрог" који је учествовао у бомбардовању града. Тај брод је као ратни плен касније припао нама. Пре три године рестауриран у Апатину и ено га стоји усидрен на ушћу Саве у Дунав, у Комманди Речне Флотиле. Ту није доступан посетиоцима, јер се налази унутар активног војног објекта. Идеално би било да град и Министарство одбране постигну споразум, тако да то буде заједнички пројекат. Па град да управља павиљоном на обали и самим мостом на коме могу бити различити садржаји, а Војни музеј да управља самим бродом који би био усидрен ту поред њих (као крстарица "Аурора" у Санкт Петерсбургу на Неви или крстарица "Белфаст" у Лондону на Темзи), али тако да они чине једну тематску целину. И у њу да се доводе туристи са речних крузера, као и многи други.
  (Pantagruel, 24. jul 2021 11:58)

  # Link komentara

 3. Bio sam nedavno prosetao novom pasarelom od Kalemegdana do Beton Hale. Nisam mogao da verujem da ispod pasarele postoji divlja deponija. Smece na sve strane i to ispod Kalemegdana, glavne turisticke atrakcije u Beogradu. Na stranu to sto lift na pasareli ne radi i to sto je sama pasarela vec prljava i isarana.
  (Spearman, 24. jul 2021 10:31)

  # Link komentara