Utorak, 29.06.2021.

10:50

Koje cene su dočekale turiste u Grčkoj?

Izvor: B92

Koje cene su doèekale turiste u Grèkoj? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

Sveznalicaalizamalo

pre 2 godine

@ Dušan - Jako, jako lose i, izvini sto ti ovo kazem, si sirotinjski shvatio i pao na foru kapitalizma. Zena i ja imamo oko 4000 evra mesecno zajedno. Letujemo ISKLJUCIVO loukostom i ISKLJUCIVO tamo gde moze da se nadje smestaj (apartman) za ne preko 25 evra dnevno. Evo ti moja racunica – 25 evra dnevno smestaj, 20 evra dnevno kuvanje i neko pecivo/vodu za usput (jer se puno krecemo po raznim plazama i ponesemo hranu i vodu za jedan obrok u prenosnom frizideru). Lezaljke NE PLACAMO jer idemo van lezaljki na malo dalje plaze. Pica na plazama u toku dana NE PLACAMO jer ponesemo i svoju kafu i led i pravimo sebi kako ko hoce. Uvece setnja – nema sanse jer smo previse umorni da mrdnemo jer smo iovako ceo dan na nogama ili u moru, stalno smo u pokretu.Sve, ali SVE, sto si naveo su turisticke zamke. Uvek mozes da nadjes svuda ispecenu ribu koja te izadje oko 30% cene u restoranu. Da ti znas samo koliko zapadnjaka ultrabogatih ovako letuje, ti bi se SOKIRAO! Zapamti – sto bogatiji covek, to je veci gilipter i veci paradajz turista. Izuzetak su, naravno, superbogati, kojima 1000 evra za rucak ne znaci nista. Od zeninih 600 evra mesecno, priznajem, ako nemas prihoda, ne mozes da odes na neko jako more, ali mozes na recimo Lefkadu – ja ti licno nadjem ponudu za septembar preko makedonske agencije za 10 dana 200 evra za vas dvoje sa sve autobuskim prevozom. Znaci, moze, samo mora dosta akrobacija da se odradi.

Наки

pre 2 godine

Не знам где сте ви ове цене видели, све је за минимум 1-2 евра скупље. Кафа 4-6 евра на плажи, мусаке 8-10 евра, јагњетина 13+... А био сам у Пефкохорију почетком Јуна

Natasa

pre 2 godine

Svaki imalo normalan i pametan gradjanin srbije ide na letovanje u normalne zemlje,albanija turska c gora,,,kakva grcka kakva sranje,,,najgora najprljavija i najskuplja zemlja u regionu

Vesna

pre 2 godine

Sve zavisi sta ko ocekuje. Koliko para toliko muzike. Naravno da je navedeno u tekstu preterano. Trenutno sam u Kala Neri, kuća na samoj obali, pri kraju naselja. Studio za dvoje na spratu kuce sa pogledom na more (sa male terase) 35€ dnevno(jedino je on bio slobodan). Ostali u prizemlju (veci sa velikim terasama) 50-55€. Svaki studio pored francuskog kreveta ima jos jedan lezaj. Apartman dupleks u prizemlju (5 lezaja) 80€. Lezaljke i suncobran se ne placaju, koriste ih gosti kuće. Giros 2,7€, u restoranima od 6-8€ spagete, pica, musaka do 35€ za neke riblje specijalitete. Sve u svemu nista preterano. Lep odmor u mirnom mestu. Mislim da je bitnije otici na more i odmoriti se nego filozofirati.

Dušan

pre 2 godine

Koliko sam shvatio, to izgleda otprilike ovako po osobi ZA 10 dana u evrima: 300 smeštaj + 300 hrana (3×10€) + 300 piće (oko 5 pića dnevno) + 50 evra ležaljka i suncobran + 200 evra večernja pitrošnja uz šetnju i večernji sadržaj bez ljudske večere, samo piće + 100 evra neplanirane sitne kupovine suvenira + 100 evra turistički obilasci okoline + 50 evra upotreba klime + 50 evra upotreba interneta + 100 evra za jednog za benzin (2000 km + putarine možda?) + 150 evra kazne za saobraćajne prekršaje itd = 1700 evra! Hajde malo da popustim, pa da se nađem na 1500 evra. To znači da bi sa suprugom trebalo da izdvojim za desetodnevno letovanje odoka oko 3000 evra. Odlično. Nije skupo. S obzirom da sam ja nezaposlen, i bez ikakvih promanja, a supruga ima platu oko 600 evra (što nije malo za naše Srpske plate), mi možemo mesečno da uštedimo uz napore 100-150 evra. Dakle, za pomenutih npr 3000 evra, mi moramo da štedimo oko 30 meseci tj. dve ipo godine, za 10 dana letovanja! Uz to, za to vreme nema obnavljanja garderobe, nikako neki remont kuće, ili kupovina bilo kakvih tehničkih uređaja, uz sreću da ne dođe do kvara na pistojećim, ili nekog kvara na automobilu. Hmmm. NIJE TO ZA NAS, A BILO BI LEPO!!!

Tvrtko Kotromanić

pre 2 godine

Pored visokih Cena doceka vas Grcka tragedija....jad i beda jednog naroda bez identiteta .....
(Slobodan Petrovic, 29. jun 2021 13:11)

Kolko vidim često objavljujete njegove izjave koje su sasvim uvredne grčkom i hrvatskom narodu. Ti Petroviću, ako se tako zoveš,.imaš velike komplekse inferiornosti pa zato ti smetaju Hrvati i Grci. A šta si ti po porijeklu glej unazad ko je živio u Hercegovini i na kom jeziku govorio.

svasta

pre 2 godine

(CND, 29. jun 2021 21:32)

Jeftinije ces proci ako posetis Albaniju ili Bugarsku, a vrlo slican dozivljaj.

Ili ovako: tamo lakoverni turista ode samo jednom u zivotu. Ili mozda znas nekog ko se vracao Kubi ili preporucivao?

ima

pre 2 godine

Najcesce sam na Tasosu. Jesu digli cene smestaja u poslednjih 10 godina.
Ali nista drasticno.

Lezaljke, girosi… sve to ne bi trebalo da je smetnja, izgovor ili tema uospte. Cak i najsiromasnijima od nas. Strasno je biti siromasan duhom: idete na more zbog mora, putovanja, leta i opustanja ili dušeka, jagnjetine i kojecega?!

Smestaj (apartmanski) u Grckoj je svuda isti, ko isti stolar da je radio. Eventualne razlike se osete u kupatilu ili kuhinju. Al sve to je zanemarljivo. Najmanje vremena provedem u sobi.

Hrana. Nigde, ni u lux hotelima, ne jedem tako ukusnu hranu kao kod kuce. Ni toga nisam zeljan, ali mogu da razumem one kojima je to bitno i koji stede citavu godinu da bi (i) jeli.

Lezaljke. Da li o tome treba da se prica? To je utisak leta i letovanja?

Sve o svemu, Grcka nema alternativu. Ni u Spaniji, ni u Eiptu… da ne pominjem susedne zemlje u koje ne bih ni kroz tranzit… Na stranu, sto rece neko, njihov identitet, lenjost i ostalo.

Uzivajmo. Dok jos mozemo. Ukidaju nam se polako i te slobode (na odmor, prelaske granica, itd)

svasta

pre 2 godine

(korisnik lezaljki, 29. jun 2021 11:44)

Ko i uvek: cena lezaljki je toliko i toliko. Sa ili bez pica.
Dakle, domacini naplacuju to mesto, tu lezaljku i suncobran, ali kazu da imas besplatno pice. Ili ga nemas. Sve jedno.

Hm

pre 2 godine

@Hm, hotel od 4 zvezdice mora da ima parking za sve goste, mora da ima bazen, teretanu, saunu, salu za ručavanje sa 5-6 jela za ručak, švedski sto za doručak i večeru sa obiljem salata, peciva i sličnog. Pogledaj kako izgleda hotel Maritim u Bonu. On ima 4 zvezdice. To što Vam prodaju Grci ne da nema 4 zvezdice već jedva da se može nazvati hotelom. Pogloedaj i kako izgleda hotel Kameha Grand. Isto 4 zvezdice.
(rebro, 29. jun 2021 14:43)

Od pobrojanih sadržaja, nije imao saunu, pošto je bilo leto, to im nismo mnogo zamerili.
Mogu i da se složim delimično sa iznetim, uz konstataciju da je to malo skretanje sa teme.

ima

pre 2 godine

(mukat, 29. jun 2021 11:53)

Istina.
Na letovanje se ne ide, nego bezi (odavde). Od ljudi, sugradjana i zemljaka.

Nikada nisam osecao potrebu za takvim vrstom odmora, sve dok se u moj zivot nije ukljucilo toliko ljudi, odnosa i veza. Od kojih je potrebna rehabilitacija.

Lea

pre 2 godine

Aparan za cetvoroclanu porodicu bez 600E u sezoni nem, a i po toj crni nema blizu plaze. prosek je 700 do 800E. Mnogi pisu cene po osobi i unose zabunu.

Aurora

pre 2 godine

Olimpijska regija..sve kao i prethodnih godina. Plaza ima divnih ( iskljucujem sva mesta tipa Paralia, Leptokarija, Nei Pori...). Spustite se od Soluna obalom i do Larise cete naći divna grcka sela sa malih pescanim, šljunkovitim, kamenotim plazama..kakve ko voli... sa cenama koje su ispod svih mesta koje nude agencije. Plaka, Litochoro, Pantelemonas, Nea Masangala, Kastri Lutro..Stomio...kao sto Budva nije Crna Gora tako ni Paralia nije Olimpijska regija. Srecno u istrazivanju.

nothanks

pre 2 godine

Gle ove ispod Olimpa što idu, sve je to ala Paralija ako si već u Grčkoj idi dalje mislim ne može gora mesta...To i nije Grčka ves su to ostrva, to more Egejsko nije nešto, ima traviljine i meduza...

aksel

pre 2 godine

@duke

pa nije bas tacno.npr kefalonija je jeftinija od halkidikija u svemu.od smestaja do restorana. no do tamo je trajekt 150eur plus dodatno gorivo/putarine plus nocenje u putu negde.ovo pricam za jul.avg je verovatno skuplji zbog gb/it gostiju. cak i na santoriniju je smestaj u julu jeftiniji nego na halkidikiju.no do soluna sto somuna...

Milanche

pre 2 godine

Preteraše ga brate hoteli sa cenama. Paradajz turizam mi nije više interesantan. Obično biram all inclusive hotele 4 ili 5* i ove godine su toliko digli cene i Grci i Turci da je maltene bezobrazno. Za 14 dana npr u Turskoj oblast SIde vam za 3 odrasla (tinejdzer od 14 godina nažalost nije više dete) i jedno dete od 3.5 godina treba u julu 5.000 EUR i to je sada realnost. Dosta kolega vidim ide u Alabaniju u slične uslove za lepšim plažama, za bukvalno 3 puta manje pare. Eto dokle je došlo.

Neđo Valderama

pre 2 godine

Cene Paralija/Leptokarija/Skotina: 1) ležaljke sa 2 frapea i vodom (negde flašrana negde ne) 6/5/6eu. 2) Giros 2.0- 2-2./2.5-2.8/2.5eu. Giros porcija na plaži (za dvoje) 8eu. Pecivo u pekarama klasika preskupo, tako da krofne i slana peciva uzimam u Lidlu. Smeštaj uz plažu - 4 krevetni studio u Leptokariji 32eu dan. I to stvarno prostran. Prijatelji u Skotina beach duplex apartman (2 sobe, 8 kreveta i kuhinja) 37eu dan. Gorivo natankam u Makedoniji pred granicu sa Grčkom - 1eu litar dizela. I imam za 1200km. Navozim se samo tako po Grčkoj. Obišao Meteore i Solun. Plus svaki dan kolima do Skotina plaže (iz Leptokarije). Jednom do Paralije i Platamona.
(ja, 29. jun 2021 13:09)

Klasičan paradajiz turista. Sutomore su Maldivi za ove plaže koje navodiš. Da mi dzabe daju izbegao bi

lepo leto

pre 2 godine

To je jeftino. U Hrvatskoj je sve mnogo skuplje. U bilo kojem restoranu nemaš ništa za pojesti ispod 10€ po licu. Plus piće koje je veoma skupo. O morskim specijalitetima i kvalitetnijem vinu da se ne priča, to su nenormalne cene. Na žalost ima i skupe a loše ponude, ali ima i veoma kvalitetne pa i vrhunske hrane, pića i usluge po prihvatljivim cenama. Ponekad su cene slične a hrana i usluga drastično različite, jedna izvrsna a druga na nivou lošeg restorana u kojem se jede u pauzi za posao u kontinentu. Ako vam ima ko da preporuči to je najbolje.

J.

pre 2 godine

"Za jedan kvalitetan obrok u Grčkoj potrebno je izdvojiti oko 6 evra (npr. za grčku musaku, punjenu papriku, piletinu) i 8 - 9 evra za specijalitete od svinjetine..."
E, ako je to kvaliteta obrok...
"Smestaj na Tasosu za 300 eur za dana? Apsolutno netacno, bez 400 - 500 evra nema nista"
Po osobi?! 1.000 za dvoje?! Neobicno.

KN95

pre 2 godine

Ako uopšte nekoga interesuje koja je plaža na prvoj slici..... To je Saliara, odnosno mermerna plaža kako je većina zove. Nije pesak, već veoma sitni, obli kamenčići mermera. Voda ide u duboko posle 5-6 metara i tamo je čist pesak.
Nalazi se na severoistoku Tasosa i do nje je malo teže doći kolima, najbolje terenac, nikako niži automobil (ostaćete bez ulja u motoru).
Plaža je baš ovakva kakva je na slici, odnosno slika nije dorađivana. Voda je malo hladnija nego na ostalim plažama Tasosa.

prc

pre 2 godine

Pored visokih Cena doceka vas Grcka tragedija....jad i beda jednog naroda bez identiteta .....
(Slobodan Petrovic, 29. jun 2021 13:11)
E ali zato smo mi sa identitetom.
Ajde ne laprdaj leba ti.

VJ

pre 2 godine

@kate hrono
Zašto birate i pristajete na krš?
Idite po preporuci ili bukirajte negde gde na osnovu komentara možete da vidite da su ljudi zadovoljni, pa ubuduće direktno sa vlasnikom.

rebro

pre 2 godine

@Hm, hotel od 4 zvezdice mora da ima parking za sve goste, mora da ima bazen, teretanu, saunu, salu za ručavanje sa 5-6 jela za ručak, švedski sto za doručak i večeru sa obiljem salata, peciva i sličnog. Pogledaj kako izgleda hotel Maritim u Bonu. On ima 4 zvezdice. To što Vam prodaju Grci ne da nema 4 zvezdice već jedva da se može nazvati hotelom. Pogloedaj i kako izgleda hotel Kameha Grand. Isto 4 zvezdice.

koronarius

pre 2 godine

Vratio se iz olimpske regije. Konkretno Nei Pori. Cene identicne kao pre dve godine. Jedino su one dzizda midze za decu sa jednog evra otisle na evro ipo. Voce je jeftinije nego u Srbiji. Kafa i voda na plazi 2.5e, veliko pivo 3.5-4 i za to dobijes lezaljku ceo dan, i pre i posle podne. Niko te ne dira. Smestaj 40e noc, prvi red pogled na more, sve komplet renovirano, usli smo u novo. Naravno direktno od Grka, nikakve agencije, bukinzi itd. Kolima od Nisa se stize za 5h. Mnogo manje Srba ali zato ima jako puno Grka, posebno vikendom. U Subotu bukvalno nisi mogao da prodjes pesaka kroz Platamon. Voda jako topla i veoma cista na Skotini i Melos beach gde smo se mi kupali. Sve u svemu, jako lep i prijatan odmor.

Sremac

pre 2 godine

Mi smo u Neosu, stigli sad u subotu.

Cene iste kao i 2019., veličina porcija ista, smeštaj isti, manje gužve (dobra stvar za turiste, loša za domaćine, jer od toga žive). Ljubaznost domaćina ista...u našem slučaju izuzetna jer su oni nosioci dobrog dela pri odlučivanju o mestu boravka.

Stvarno ne znam ko očekuje da bude džabe, kao i sve ostalo ovo je stvar izbora, mogućnosti...protegneš se koliko možeš.

Osim ako si nerealan...kao što i jesmo, većina u poslednje vreme.

Ibna

pre 2 godine

Preko Bookinga 100 evra za 10 nocenja po osobi bilo gde. Trenutno sam u Paraliji gde placam 7 evra za noc. Paralija jer me mrzi da vozim jos 100 km i jos jedan sat a more i plaze su svuda relativno iste. Ne trosite pare preko agencija a i za informaciju 2/3 smestaja je prazno i ima slobodno na licu mesta koliko i gde god hocete.
(milan, 29. jun 2021 12:24)

More i plaže su u Olimpskoj regiji svuda iste, to jest loše. Prava je gre'ota potrošiti odmor u olimpskoj regiji, pored tako raznovrsne i zaista prelepe Grčke!

Milojko

pre 2 godine

@milan
Smestaj od 7e u Paraliji grmi koliko je dobar. Poneses daljinski za klimu od kuce, i zenu da ide po pivo, sta ti vise treba u zivotu.

BBR

pre 2 godine

Smestaj na Tasosu za 300 eur za dana? Apsolutno netacno, bez 400 - 500 evra nema nista. Mozda eventualno neki podrum 2km od plaze.
(DD, 29. jun 2021 12:00)

Po osobi druže, znači 600e prosek. Čitaj prvo, pa onda komentariši...

ja

pre 2 godine

Cene Paralija/Leptokarija/Skotina: 1) ležaljke sa 2 frapea i vodom (negde flašrana negde ne) 6/5/6eu. 2) Giros 2.0- 2-2./2.5-2.8/2.5eu. Giros porcija na plaži (za dvoje) 8eu. Pecivo u pekarama klasika preskupo, tako da krofne i slana peciva uzimam u Lidlu. Smeštaj uz plažu - 4 krevetni studio u Leptokariji 32eu dan. I to stvarno prostran. Prijatelji u Skotina beach duplex apartman (2 sobe, 8 kreveta i kuhinja) 37eu dan. Gorivo natankam u Makedoniji pred granicu sa Grčkom - 1eu litar dizela. I imam za 1200km. Navozim se samo tako po Grčkoj. Obišao Meteore i Solun. Plus svaki dan kolima do Skotina plaže (iz Leptokarije). Jednom do Paralije i Platamona.

ja

pre 2 godine

Ako neko ima siću u džepu cg, ako je bitno slikati se pored baldahina od 100 eur opet cg, ako je primarno predivno more i plaže uz maksimum pristojan smeštaj onda gr, ako hoćete sve full za pristojne novce onda tr ili Egipat.

Duke

pre 2 godine

Sad vidim kako ljudi koji letuju na Halkidikiju i u Paraliji izadju sa 300 evra troska tokom letovanja. Ove cene se mogu primeniti samo na kopnenom delu Grcke, jer su ostrva DALEKO skuplja.

ivan

pre 2 godine

@(Hm, 29. jun 2021 12:25) Brate, a je l’ tvoja plata ista kao 2012? Ti bi da tvoja plata raste, a sve isto da kosta, sto znaci da drugima plata ne raste, samo tebi.

Grci digli cene

pre 2 godine

Grci su digli cene, upravo su mi
naplatili wifi net 1 eur, na plaži Ksenia. Cena obrok salate nije 5, vec 10 evra, cena musake nije ispod 7,8 evra, sladoled 2,5 evra i više, cedjena narandža 5,5 evra minimum, smeštaj preskup, a vile bukvalno prazne.. Ležaljki i suncobrana nema ispod 10 evra, a ako idu uz konzumaciju, onda je minimum 10, 15 evra, i to po osobi.. Inače, sve je poluprazno, osim za vikend kada Grci nagrnu na plaže. Korona ih je unazadila, ali su i dalje prema nama predobri, dobri stari Grci..

Hm

pre 2 godine

Najmanji je problem cena girosa, ona je uvek tu negde, i nebitna je stavka.
Ono što mene šokira je cena hotela na bazi PP (ili HB, ko više voli), i koja je otišla naviše od 30-50% za npr isti period, Halkidiki, 3-4 zvezdice, porodica sa dvoje dece u odnosu na npr. 2014. godinu.
Evo dva primera, hotel 4* na Atosu, špic sezone, 2015. 720€, sada isto to bez renoviranja dosta preko hiljadu.
Drugi, Nikiti 3* 880€ 2017. a sad 1400 takođe bez ikakvih vidljivih ulaganja.
Mogu tako do sutra a naveo sam samo one u kojima smo bili i koji su mi bili isplativiji od apartmana, zbog hrane tipa švedski sto, velikih bazena, svakodnevnog održavanja sobe i opremljenosti iste…
Da ne kažem da je moglo da se ranije prođe i povoljnije uz nešto lošiji pogled iz sobe i uplatu za kraj juna/ avgusta i odabir malo skromnijih hotela, posebno tamo 2012-2013… Beše nekad.

ИнВиво

pre 2 godine

Ма какви, на Скијстосу мин 8е за лежаљке, на иоле лепшем месту су 10! Капућино да се тражи за 3е, иначе је 3,5-4е.

milan

pre 2 godine

Preko Bookinga 100 evra za 10 nocenja po osobi bilo gde. Trenutno sam u Paraliji gde placam 7 evra za noc. Paralija jer me mrzi da vozim jos 100 km i jos jedan sat a more i plaze su svuda relativno iste. Ne trosite pare preko agencija a i za informaciju 2/3 smestaja je prazno i ima slobodno na licu mesta koliko i gde god hocete.

strucnost ispred politike

pre 2 godine

ne znam za ovu godinu ali do prethodne na tasosu smestaj nije bio ni malo jeftin, u sezoni ono 100e dnevno pristojan apartman, cedjeni sokovi od 5 do 10e, rucak ili vecera za porodicu oko 50e. oduvek me je zanimalo gde nalazite te nazovi sitne cene. ja ih i nakon 10 godina u grckoj nisam pronasao.

kate hrono

pre 2 godine

podigli su cene, porcije manje.. uopste se ne stide kad vam donesu przene incune jednu saku i krompir i naplate 11 evra. giros je sve manji i sve vise ima pomfrita. smestaj je isti krs kao sto je i bio i naravno i tu su otisle cene. svi bi da vozimo nov audi ali ne moze

korisnik lezaljki

pre 2 godine

Na većini grčkih plaža je obavezna konzumacija pića ukoliko želite da koristite ležaljku. Uglavnom je obavezna konzumacija pića ukoliko želite ležaljku.

Zaboravili ste da kazete koliko je cena za lezaljke i da li mora konzumacija pica

mukat

pre 2 godine

Kreneš u Grčku odeš na pumpu sipaš najskuplji benzin, voziš se najskupljim autoputom,uradiš najskuplji PCR test dobiješ najmanju platu u Evropi i budeš srećan što bar 10 dana neceš biti u ovom paklu.

mukat

pre 2 godine

Kreneš u Grčku odeš na pumpu sipaš najskuplji benzin, voziš se najskupljim autoputom,uradiš najskuplji PCR test dobiješ najmanju platu u Evropi i budeš srećan što bar 10 dana neceš biti u ovom paklu.

kate hrono

pre 2 godine

podigli su cene, porcije manje.. uopste se ne stide kad vam donesu przene incune jednu saku i krompir i naplate 11 evra. giros je sve manji i sve vise ima pomfrita. smestaj je isti krs kao sto je i bio i naravno i tu su otisle cene. svi bi da vozimo nov audi ali ne moze

Hm

pre 2 godine

Najmanji je problem cena girosa, ona je uvek tu negde, i nebitna je stavka.
Ono što mene šokira je cena hotela na bazi PP (ili HB, ko više voli), i koja je otišla naviše od 30-50% za npr isti period, Halkidiki, 3-4 zvezdice, porodica sa dvoje dece u odnosu na npr. 2014. godinu.
Evo dva primera, hotel 4* na Atosu, špic sezone, 2015. 720€, sada isto to bez renoviranja dosta preko hiljadu.
Drugi, Nikiti 3* 880€ 2017. a sad 1400 takođe bez ikakvih vidljivih ulaganja.
Mogu tako do sutra a naveo sam samo one u kojima smo bili i koji su mi bili isplativiji od apartmana, zbog hrane tipa švedski sto, velikih bazena, svakodnevnog održavanja sobe i opremljenosti iste…
Da ne kažem da je moglo da se ranije prođe i povoljnije uz nešto lošiji pogled iz sobe i uplatu za kraj juna/ avgusta i odabir malo skromnijih hotela, posebno tamo 2012-2013… Beše nekad.

Grci digli cene

pre 2 godine

Grci su digli cene, upravo su mi
naplatili wifi net 1 eur, na plaži Ksenia. Cena obrok salate nije 5, vec 10 evra, cena musake nije ispod 7,8 evra, sladoled 2,5 evra i više, cedjena narandža 5,5 evra minimum, smeštaj preskup, a vile bukvalno prazne.. Ležaljki i suncobrana nema ispod 10 evra, a ako idu uz konzumaciju, onda je minimum 10, 15 evra, i to po osobi.. Inače, sve je poluprazno, osim za vikend kada Grci nagrnu na plaže. Korona ih je unazadila, ali su i dalje prema nama predobri, dobri stari Grci..

Duke

pre 2 godine

Sad vidim kako ljudi koji letuju na Halkidikiju i u Paraliji izadju sa 300 evra troska tokom letovanja. Ove cene se mogu primeniti samo na kopnenom delu Grcke, jer su ostrva DALEKO skuplja.

prc

pre 2 godine

Pored visokih Cena doceka vas Grcka tragedija....jad i beda jednog naroda bez identiteta .....
(Slobodan Petrovic, 29. jun 2021 13:11)
E ali zato smo mi sa identitetom.
Ajde ne laprdaj leba ti.

Ibna

pre 2 godine

Preko Bookinga 100 evra za 10 nocenja po osobi bilo gde. Trenutno sam u Paraliji gde placam 7 evra za noc. Paralija jer me mrzi da vozim jos 100 km i jos jedan sat a more i plaze su svuda relativno iste. Ne trosite pare preko agencija a i za informaciju 2/3 smestaja je prazno i ima slobodno na licu mesta koliko i gde god hocete.
(milan, 29. jun 2021 12:24)

More i plaže su u Olimpskoj regiji svuda iste, to jest loše. Prava je gre'ota potrošiti odmor u olimpskoj regiji, pored tako raznovrsne i zaista prelepe Grčke!

Milojko

pre 2 godine

@milan
Smestaj od 7e u Paraliji grmi koliko je dobar. Poneses daljinski za klimu od kuce, i zenu da ide po pivo, sta ti vise treba u zivotu.

strucnost ispred politike

pre 2 godine

ne znam za ovu godinu ali do prethodne na tasosu smestaj nije bio ni malo jeftin, u sezoni ono 100e dnevno pristojan apartman, cedjeni sokovi od 5 do 10e, rucak ili vecera za porodicu oko 50e. oduvek me je zanimalo gde nalazite te nazovi sitne cene. ja ih i nakon 10 godina u grckoj nisam pronasao.

korisnik lezaljki

pre 2 godine

Na većini grčkih plaža je obavezna konzumacija pića ukoliko želite da koristite ležaljku. Uglavnom je obavezna konzumacija pića ukoliko želite ležaljku.

Zaboravili ste da kazete koliko je cena za lezaljke i da li mora konzumacija pica

Neđo Valderama

pre 2 godine

Cene Paralija/Leptokarija/Skotina: 1) ležaljke sa 2 frapea i vodom (negde flašrana negde ne) 6/5/6eu. 2) Giros 2.0- 2-2./2.5-2.8/2.5eu. Giros porcija na plaži (za dvoje) 8eu. Pecivo u pekarama klasika preskupo, tako da krofne i slana peciva uzimam u Lidlu. Smeštaj uz plažu - 4 krevetni studio u Leptokariji 32eu dan. I to stvarno prostran. Prijatelji u Skotina beach duplex apartman (2 sobe, 8 kreveta i kuhinja) 37eu dan. Gorivo natankam u Makedoniji pred granicu sa Grčkom - 1eu litar dizela. I imam za 1200km. Navozim se samo tako po Grčkoj. Obišao Meteore i Solun. Plus svaki dan kolima do Skotina plaže (iz Leptokarije). Jednom do Paralije i Platamona.
(ja, 29. jun 2021 13:09)

Klasičan paradajiz turista. Sutomore su Maldivi za ove plaže koje navodiš. Da mi dzabe daju izbegao bi

Sremac

pre 2 godine

Mi smo u Neosu, stigli sad u subotu.

Cene iste kao i 2019., veličina porcija ista, smeštaj isti, manje gužve (dobra stvar za turiste, loša za domaćine, jer od toga žive). Ljubaznost domaćina ista...u našem slučaju izuzetna jer su oni nosioci dobrog dela pri odlučivanju o mestu boravka.

Stvarno ne znam ko očekuje da bude džabe, kao i sve ostalo ovo je stvar izbora, mogućnosti...protegneš se koliko možeš.

Osim ako si nerealan...kao što i jesmo, većina u poslednje vreme.

ja

pre 2 godine

Ako neko ima siću u džepu cg, ako je bitno slikati se pored baldahina od 100 eur opet cg, ako je primarno predivno more i plaže uz maksimum pristojan smeštaj onda gr, ako hoćete sve full za pristojne novce onda tr ili Egipat.

BBR

pre 2 godine

Smestaj na Tasosu za 300 eur za dana? Apsolutno netacno, bez 400 - 500 evra nema nista. Mozda eventualno neki podrum 2km od plaze.
(DD, 29. jun 2021 12:00)

Po osobi druže, znači 600e prosek. Čitaj prvo, pa onda komentariši...

milan

pre 2 godine

Preko Bookinga 100 evra za 10 nocenja po osobi bilo gde. Trenutno sam u Paraliji gde placam 7 evra za noc. Paralija jer me mrzi da vozim jos 100 km i jos jedan sat a more i plaze su svuda relativno iste. Ne trosite pare preko agencija a i za informaciju 2/3 smestaja je prazno i ima slobodno na licu mesta koliko i gde god hocete.

KN95

pre 2 godine

Ako uopšte nekoga interesuje koja je plaža na prvoj slici..... To je Saliara, odnosno mermerna plaža kako je većina zove. Nije pesak, već veoma sitni, obli kamenčići mermera. Voda ide u duboko posle 5-6 metara i tamo je čist pesak.
Nalazi se na severoistoku Tasosa i do nje je malo teže doći kolima, najbolje terenac, nikako niži automobil (ostaćete bez ulja u motoru).
Plaža je baš ovakva kakva je na slici, odnosno slika nije dorađivana. Voda je malo hladnija nego na ostalim plažama Tasosa.

koronarius

pre 2 godine

Vratio se iz olimpske regije. Konkretno Nei Pori. Cene identicne kao pre dve godine. Jedino su one dzizda midze za decu sa jednog evra otisle na evro ipo. Voce je jeftinije nego u Srbiji. Kafa i voda na plazi 2.5e, veliko pivo 3.5-4 i za to dobijes lezaljku ceo dan, i pre i posle podne. Niko te ne dira. Smestaj 40e noc, prvi red pogled na more, sve komplet renovirano, usli smo u novo. Naravno direktno od Grka, nikakve agencije, bukinzi itd. Kolima od Nisa se stize za 5h. Mnogo manje Srba ali zato ima jako puno Grka, posebno vikendom. U Subotu bukvalno nisi mogao da prodjes pesaka kroz Platamon. Voda jako topla i veoma cista na Skotini i Melos beach gde smo se mi kupali. Sve u svemu, jako lep i prijatan odmor.

lepo leto

pre 2 godine

To je jeftino. U Hrvatskoj je sve mnogo skuplje. U bilo kojem restoranu nemaš ništa za pojesti ispod 10€ po licu. Plus piće koje je veoma skupo. O morskim specijalitetima i kvalitetnijem vinu da se ne priča, to su nenormalne cene. Na žalost ima i skupe a loše ponude, ali ima i veoma kvalitetne pa i vrhunske hrane, pića i usluge po prihvatljivim cenama. Ponekad su cene slične a hrana i usluga drastično različite, jedna izvrsna a druga na nivou lošeg restorana u kojem se jede u pauzi za posao u kontinentu. Ako vam ima ko da preporuči to je najbolje.

Milanche

pre 2 godine

Preteraše ga brate hoteli sa cenama. Paradajz turizam mi nije više interesantan. Obično biram all inclusive hotele 4 ili 5* i ove godine su toliko digli cene i Grci i Turci da je maltene bezobrazno. Za 14 dana npr u Turskoj oblast SIde vam za 3 odrasla (tinejdzer od 14 godina nažalost nije više dete) i jedno dete od 3.5 godina treba u julu 5.000 EUR i to je sada realnost. Dosta kolega vidim ide u Alabaniju u slične uslove za lepšim plažama, za bukvalno 3 puta manje pare. Eto dokle je došlo.

aksel

pre 2 godine

@duke

pa nije bas tacno.npr kefalonija je jeftinija od halkidikija u svemu.od smestaja do restorana. no do tamo je trajekt 150eur plus dodatno gorivo/putarine plus nocenje u putu negde.ovo pricam za jul.avg je verovatno skuplji zbog gb/it gostiju. cak i na santoriniju je smestaj u julu jeftiniji nego na halkidikiju.no do soluna sto somuna...

Aurora

pre 2 godine

Olimpijska regija..sve kao i prethodnih godina. Plaza ima divnih ( iskljucujem sva mesta tipa Paralia, Leptokarija, Nei Pori...). Spustite se od Soluna obalom i do Larise cete naći divna grcka sela sa malih pescanim, šljunkovitim, kamenotim plazama..kakve ko voli... sa cenama koje su ispod svih mesta koje nude agencije. Plaka, Litochoro, Pantelemonas, Nea Masangala, Kastri Lutro..Stomio...kao sto Budva nije Crna Gora tako ni Paralia nije Olimpijska regija. Srecno u istrazivanju.

ИнВиво

pre 2 godine

Ма какви, на Скијстосу мин 8е за лежаљке, на иоле лепшем месту су 10! Капућино да се тражи за 3е, иначе је 3,5-4е.

J.

pre 2 godine

"Za jedan kvalitetan obrok u Grčkoj potrebno je izdvojiti oko 6 evra (npr. za grčku musaku, punjenu papriku, piletinu) i 8 - 9 evra za specijalitete od svinjetine..."
E, ako je to kvaliteta obrok...
"Smestaj na Tasosu za 300 eur za dana? Apsolutno netacno, bez 400 - 500 evra nema nista"
Po osobi?! 1.000 za dvoje?! Neobicno.

VJ

pre 2 godine

@kate hrono
Zašto birate i pristajete na krš?
Idite po preporuci ili bukirajte negde gde na osnovu komentara možete da vidite da su ljudi zadovoljni, pa ubuduće direktno sa vlasnikom.

ja

pre 2 godine

Cene Paralija/Leptokarija/Skotina: 1) ležaljke sa 2 frapea i vodom (negde flašrana negde ne) 6/5/6eu. 2) Giros 2.0- 2-2./2.5-2.8/2.5eu. Giros porcija na plaži (za dvoje) 8eu. Pecivo u pekarama klasika preskupo, tako da krofne i slana peciva uzimam u Lidlu. Smeštaj uz plažu - 4 krevetni studio u Leptokariji 32eu dan. I to stvarno prostran. Prijatelji u Skotina beach duplex apartman (2 sobe, 8 kreveta i kuhinja) 37eu dan. Gorivo natankam u Makedoniji pred granicu sa Grčkom - 1eu litar dizela. I imam za 1200km. Navozim se samo tako po Grčkoj. Obišao Meteore i Solun. Plus svaki dan kolima do Skotina plaže (iz Leptokarije). Jednom do Paralije i Platamona.

rebro

pre 2 godine

@Hm, hotel od 4 zvezdice mora da ima parking za sve goste, mora da ima bazen, teretanu, saunu, salu za ručavanje sa 5-6 jela za ručak, švedski sto za doručak i večeru sa obiljem salata, peciva i sličnog. Pogledaj kako izgleda hotel Maritim u Bonu. On ima 4 zvezdice. To što Vam prodaju Grci ne da nema 4 zvezdice već jedva da se može nazvati hotelom. Pogloedaj i kako izgleda hotel Kameha Grand. Isto 4 zvezdice.

Vesna

pre 2 godine

Sve zavisi sta ko ocekuje. Koliko para toliko muzike. Naravno da je navedeno u tekstu preterano. Trenutno sam u Kala Neri, kuća na samoj obali, pri kraju naselja. Studio za dvoje na spratu kuce sa pogledom na more (sa male terase) 35€ dnevno(jedino je on bio slobodan). Ostali u prizemlju (veci sa velikim terasama) 50-55€. Svaki studio pored francuskog kreveta ima jos jedan lezaj. Apartman dupleks u prizemlju (5 lezaja) 80€. Lezaljke i suncobran se ne placaju, koriste ih gosti kuće. Giros 2,7€, u restoranima od 6-8€ spagete, pica, musaka do 35€ za neke riblje specijalitete. Sve u svemu nista preterano. Lep odmor u mirnom mestu. Mislim da je bitnije otici na more i odmoriti se nego filozofirati.

ima

pre 2 godine

Najcesce sam na Tasosu. Jesu digli cene smestaja u poslednjih 10 godina.
Ali nista drasticno.

Lezaljke, girosi… sve to ne bi trebalo da je smetnja, izgovor ili tema uospte. Cak i najsiromasnijima od nas. Strasno je biti siromasan duhom: idete na more zbog mora, putovanja, leta i opustanja ili dušeka, jagnjetine i kojecega?!

Smestaj (apartmanski) u Grckoj je svuda isti, ko isti stolar da je radio. Eventualne razlike se osete u kupatilu ili kuhinju. Al sve to je zanemarljivo. Najmanje vremena provedem u sobi.

Hrana. Nigde, ni u lux hotelima, ne jedem tako ukusnu hranu kao kod kuce. Ni toga nisam zeljan, ali mogu da razumem one kojima je to bitno i koji stede citavu godinu da bi (i) jeli.

Lezaljke. Da li o tome treba da se prica? To je utisak leta i letovanja?

Sve o svemu, Grcka nema alternativu. Ni u Spaniji, ni u Eiptu… da ne pominjem susedne zemlje u koje ne bih ni kroz tranzit… Na stranu, sto rece neko, njihov identitet, lenjost i ostalo.

Uzivajmo. Dok jos mozemo. Ukidaju nam se polako i te slobode (na odmor, prelaske granica, itd)

Tvrtko Kotromanić

pre 2 godine

Pored visokih Cena doceka vas Grcka tragedija....jad i beda jednog naroda bez identiteta .....
(Slobodan Petrovic, 29. jun 2021 13:11)

Kolko vidim često objavljujete njegove izjave koje su sasvim uvredne grčkom i hrvatskom narodu. Ti Petroviću, ako se tako zoveš,.imaš velike komplekse inferiornosti pa zato ti smetaju Hrvati i Grci. A šta si ti po porijeklu glej unazad ko je živio u Hercegovini i na kom jeziku govorio.

ivan

pre 2 godine

@(Hm, 29. jun 2021 12:25) Brate, a je l’ tvoja plata ista kao 2012? Ti bi da tvoja plata raste, a sve isto da kosta, sto znaci da drugima plata ne raste, samo tebi.

ima

pre 2 godine

(mukat, 29. jun 2021 11:53)

Istina.
Na letovanje se ne ide, nego bezi (odavde). Od ljudi, sugradjana i zemljaka.

Nikada nisam osecao potrebu za takvim vrstom odmora, sve dok se u moj zivot nije ukljucilo toliko ljudi, odnosa i veza. Od kojih je potrebna rehabilitacija.

Lea

pre 2 godine

Aparan za cetvoroclanu porodicu bez 600E u sezoni nem, a i po toj crni nema blizu plaze. prosek je 700 do 800E. Mnogi pisu cene po osobi i unose zabunu.

nothanks

pre 2 godine

Gle ove ispod Olimpa što idu, sve je to ala Paralija ako si već u Grčkoj idi dalje mislim ne može gora mesta...To i nije Grčka ves su to ostrva, to more Egejsko nije nešto, ima traviljine i meduza...

Natasa

pre 2 godine

Svaki imalo normalan i pametan gradjanin srbije ide na letovanje u normalne zemlje,albanija turska c gora,,,kakva grcka kakva sranje,,,najgora najprljavija i najskuplja zemlja u regionu

Dušan

pre 2 godine

Koliko sam shvatio, to izgleda otprilike ovako po osobi ZA 10 dana u evrima: 300 smeštaj + 300 hrana (3×10€) + 300 piće (oko 5 pića dnevno) + 50 evra ležaljka i suncobran + 200 evra večernja pitrošnja uz šetnju i večernji sadržaj bez ljudske večere, samo piće + 100 evra neplanirane sitne kupovine suvenira + 100 evra turistički obilasci okoline + 50 evra upotreba klime + 50 evra upotreba interneta + 100 evra za jednog za benzin (2000 km + putarine možda?) + 150 evra kazne za saobraćajne prekršaje itd = 1700 evra! Hajde malo da popustim, pa da se nađem na 1500 evra. To znači da bi sa suprugom trebalo da izdvojim za desetodnevno letovanje odoka oko 3000 evra. Odlično. Nije skupo. S obzirom da sam ja nezaposlen, i bez ikakvih promanja, a supruga ima platu oko 600 evra (što nije malo za naše Srpske plate), mi možemo mesečno da uštedimo uz napore 100-150 evra. Dakle, za pomenutih npr 3000 evra, mi moramo da štedimo oko 30 meseci tj. dve ipo godine, za 10 dana letovanja! Uz to, za to vreme nema obnavljanja garderobe, nikako neki remont kuće, ili kupovina bilo kakvih tehničkih uređaja, uz sreću da ne dođe do kvara na pistojećim, ili nekog kvara na automobilu. Hmmm. NIJE TO ZA NAS, A BILO BI LEPO!!!

svasta

pre 2 godine

(CND, 29. jun 2021 21:32)

Jeftinije ces proci ako posetis Albaniju ili Bugarsku, a vrlo slican dozivljaj.

Ili ovako: tamo lakoverni turista ode samo jednom u zivotu. Ili mozda znas nekog ko se vracao Kubi ili preporucivao?

Sveznalicaalizamalo

pre 2 godine

@ Dušan - Jako, jako lose i, izvini sto ti ovo kazem, si sirotinjski shvatio i pao na foru kapitalizma. Zena i ja imamo oko 4000 evra mesecno zajedno. Letujemo ISKLJUCIVO loukostom i ISKLJUCIVO tamo gde moze da se nadje smestaj (apartman) za ne preko 25 evra dnevno. Evo ti moja racunica – 25 evra dnevno smestaj, 20 evra dnevno kuvanje i neko pecivo/vodu za usput (jer se puno krecemo po raznim plazama i ponesemo hranu i vodu za jedan obrok u prenosnom frizideru). Lezaljke NE PLACAMO jer idemo van lezaljki na malo dalje plaze. Pica na plazama u toku dana NE PLACAMO jer ponesemo i svoju kafu i led i pravimo sebi kako ko hoce. Uvece setnja – nema sanse jer smo previse umorni da mrdnemo jer smo iovako ceo dan na nogama ili u moru, stalno smo u pokretu.Sve, ali SVE, sto si naveo su turisticke zamke. Uvek mozes da nadjes svuda ispecenu ribu koja te izadje oko 30% cene u restoranu. Da ti znas samo koliko zapadnjaka ultrabogatih ovako letuje, ti bi se SOKIRAO! Zapamti – sto bogatiji covek, to je veci gilipter i veci paradajz turista. Izuzetak su, naravno, superbogati, kojima 1000 evra za rucak ne znaci nista. Od zeninih 600 evra mesecno, priznajem, ako nemas prihoda, ne mozes da odes na neko jako more, ali mozes na recimo Lefkadu – ja ti licno nadjem ponudu za septembar preko makedonske agencije za 10 dana 200 evra za vas dvoje sa sve autobuskim prevozom. Znaci, moze, samo mora dosta akrobacija da se odradi.

Hm

pre 2 godine

@Hm, hotel od 4 zvezdice mora da ima parking za sve goste, mora da ima bazen, teretanu, saunu, salu za ručavanje sa 5-6 jela za ručak, švedski sto za doručak i večeru sa obiljem salata, peciva i sličnog. Pogledaj kako izgleda hotel Maritim u Bonu. On ima 4 zvezdice. To što Vam prodaju Grci ne da nema 4 zvezdice već jedva da se može nazvati hotelom. Pogloedaj i kako izgleda hotel Kameha Grand. Isto 4 zvezdice.
(rebro, 29. jun 2021 14:43)

Od pobrojanih sadržaja, nije imao saunu, pošto je bilo leto, to im nismo mnogo zamerili.
Mogu i da se složim delimično sa iznetim, uz konstataciju da je to malo skretanje sa teme.

svasta

pre 2 godine

(korisnik lezaljki, 29. jun 2021 11:44)

Ko i uvek: cena lezaljki je toliko i toliko. Sa ili bez pica.
Dakle, domacini naplacuju to mesto, tu lezaljku i suncobran, ali kazu da imas besplatno pice. Ili ga nemas. Sve jedno.

Наки

pre 2 godine

Не знам где сте ви ове цене видели, све је за минимум 1-2 евра скупље. Кафа 4-6 евра на плажи, мусаке 8-10 евра, јагњетина 13+... А био сам у Пефкохорију почетком Јуна

milan

pre 2 godine

Preko Bookinga 100 evra za 10 nocenja po osobi bilo gde. Trenutno sam u Paraliji gde placam 7 evra za noc. Paralija jer me mrzi da vozim jos 100 km i jos jedan sat a more i plaze su svuda relativno iste. Ne trosite pare preko agencija a i za informaciju 2/3 smestaja je prazno i ima slobodno na licu mesta koliko i gde god hocete.

Neđo Valderama

pre 2 godine

Cene Paralija/Leptokarija/Skotina: 1) ležaljke sa 2 frapea i vodom (negde flašrana negde ne) 6/5/6eu. 2) Giros 2.0- 2-2./2.5-2.8/2.5eu. Giros porcija na plaži (za dvoje) 8eu. Pecivo u pekarama klasika preskupo, tako da krofne i slana peciva uzimam u Lidlu. Smeštaj uz plažu - 4 krevetni studio u Leptokariji 32eu dan. I to stvarno prostran. Prijatelji u Skotina beach duplex apartman (2 sobe, 8 kreveta i kuhinja) 37eu dan. Gorivo natankam u Makedoniji pred granicu sa Grčkom - 1eu litar dizela. I imam za 1200km. Navozim se samo tako po Grčkoj. Obišao Meteore i Solun. Plus svaki dan kolima do Skotina plaže (iz Leptokarije). Jednom do Paralije i Platamona.
(ja, 29. jun 2021 13:09)

Klasičan paradajiz turista. Sutomore su Maldivi za ove plaže koje navodiš. Da mi dzabe daju izbegao bi

nothanks

pre 2 godine

Gle ove ispod Olimpa što idu, sve je to ala Paralija ako si već u Grčkoj idi dalje mislim ne može gora mesta...To i nije Grčka ves su to ostrva, to more Egejsko nije nešto, ima traviljine i meduza...

kate hrono

pre 2 godine

podigli su cene, porcije manje.. uopste se ne stide kad vam donesu przene incune jednu saku i krompir i naplate 11 evra. giros je sve manji i sve vise ima pomfrita. smestaj je isti krs kao sto je i bio i naravno i tu su otisle cene. svi bi da vozimo nov audi ali ne moze

Grci digli cene

pre 2 godine

Grci su digli cene, upravo su mi
naplatili wifi net 1 eur, na plaži Ksenia. Cena obrok salate nije 5, vec 10 evra, cena musake nije ispod 7,8 evra, sladoled 2,5 evra i više, cedjena narandža 5,5 evra minimum, smeštaj preskup, a vile bukvalno prazne.. Ležaljki i suncobrana nema ispod 10 evra, a ako idu uz konzumaciju, onda je minimum 10, 15 evra, i to po osobi.. Inače, sve je poluprazno, osim za vikend kada Grci nagrnu na plaže. Korona ih je unazadila, ali su i dalje prema nama predobri, dobri stari Grci..

Natasa

pre 2 godine

Svaki imalo normalan i pametan gradjanin srbije ide na letovanje u normalne zemlje,albanija turska c gora,,,kakva grcka kakva sranje,,,najgora najprljavija i najskuplja zemlja u regionu

Dušan

pre 2 godine

Koliko sam shvatio, to izgleda otprilike ovako po osobi ZA 10 dana u evrima: 300 smeštaj + 300 hrana (3×10€) + 300 piće (oko 5 pića dnevno) + 50 evra ležaljka i suncobran + 200 evra večernja pitrošnja uz šetnju i večernji sadržaj bez ljudske večere, samo piće + 100 evra neplanirane sitne kupovine suvenira + 100 evra turistički obilasci okoline + 50 evra upotreba klime + 50 evra upotreba interneta + 100 evra za jednog za benzin (2000 km + putarine možda?) + 150 evra kazne za saobraćajne prekršaje itd = 1700 evra! Hajde malo da popustim, pa da se nađem na 1500 evra. To znači da bi sa suprugom trebalo da izdvojim za desetodnevno letovanje odoka oko 3000 evra. Odlično. Nije skupo. S obzirom da sam ja nezaposlen, i bez ikakvih promanja, a supruga ima platu oko 600 evra (što nije malo za naše Srpske plate), mi možemo mesečno da uštedimo uz napore 100-150 evra. Dakle, za pomenutih npr 3000 evra, mi moramo da štedimo oko 30 meseci tj. dve ipo godine, za 10 dana letovanja! Uz to, za to vreme nema obnavljanja garderobe, nikako neki remont kuće, ili kupovina bilo kakvih tehničkih uređaja, uz sreću da ne dođe do kvara na pistojećim, ili nekog kvara na automobilu. Hmmm. NIJE TO ZA NAS, A BILO BI LEPO!!!

mukat

pre 2 godine

Kreneš u Grčku odeš na pumpu sipaš najskuplji benzin, voziš se najskupljim autoputom,uradiš najskuplji PCR test dobiješ najmanju platu u Evropi i budeš srećan što bar 10 dana neceš biti u ovom paklu.

korisnik lezaljki

pre 2 godine

Na većini grčkih plaža je obavezna konzumacija pića ukoliko želite da koristite ležaljku. Uglavnom je obavezna konzumacija pića ukoliko želite ležaljku.

Zaboravili ste da kazete koliko je cena za lezaljke i da li mora konzumacija pica

Duke

pre 2 godine

Sad vidim kako ljudi koji letuju na Halkidikiju i u Paraliji izadju sa 300 evra troska tokom letovanja. Ove cene se mogu primeniti samo na kopnenom delu Grcke, jer su ostrva DALEKO skuplja.

ja

pre 2 godine

Ako neko ima siću u džepu cg, ako je bitno slikati se pored baldahina od 100 eur opet cg, ako je primarno predivno more i plaže uz maksimum pristojan smeštaj onda gr, ako hoćete sve full za pristojne novce onda tr ili Egipat.

Milanche

pre 2 godine

Preteraše ga brate hoteli sa cenama. Paradajz turizam mi nije više interesantan. Obično biram all inclusive hotele 4 ili 5* i ove godine su toliko digli cene i Grci i Turci da je maltene bezobrazno. Za 14 dana npr u Turskoj oblast SIde vam za 3 odrasla (tinejdzer od 14 godina nažalost nije više dete) i jedno dete od 3.5 godina treba u julu 5.000 EUR i to je sada realnost. Dosta kolega vidim ide u Alabaniju u slične uslove za lepšim plažama, za bukvalno 3 puta manje pare. Eto dokle je došlo.

rebro

pre 2 godine

@Hm, hotel od 4 zvezdice mora da ima parking za sve goste, mora da ima bazen, teretanu, saunu, salu za ručavanje sa 5-6 jela za ručak, švedski sto za doručak i večeru sa obiljem salata, peciva i sličnog. Pogledaj kako izgleda hotel Maritim u Bonu. On ima 4 zvezdice. To što Vam prodaju Grci ne da nema 4 zvezdice već jedva da se može nazvati hotelom. Pogloedaj i kako izgleda hotel Kameha Grand. Isto 4 zvezdice.

ivan

pre 2 godine

@(Hm, 29. jun 2021 12:25) Brate, a je l’ tvoja plata ista kao 2012? Ti bi da tvoja plata raste, a sve isto da kosta, sto znaci da drugima plata ne raste, samo tebi.

Ibna

pre 2 godine

Preko Bookinga 100 evra za 10 nocenja po osobi bilo gde. Trenutno sam u Paraliji gde placam 7 evra za noc. Paralija jer me mrzi da vozim jos 100 km i jos jedan sat a more i plaze su svuda relativno iste. Ne trosite pare preko agencija a i za informaciju 2/3 smestaja je prazno i ima slobodno na licu mesta koliko i gde god hocete.
(milan, 29. jun 2021 12:24)

More i plaže su u Olimpskoj regiji svuda iste, to jest loše. Prava je gre'ota potrošiti odmor u olimpskoj regiji, pored tako raznovrsne i zaista prelepe Grčke!

ja

pre 2 godine

Cene Paralija/Leptokarija/Skotina: 1) ležaljke sa 2 frapea i vodom (negde flašrana negde ne) 6/5/6eu. 2) Giros 2.0- 2-2./2.5-2.8/2.5eu. Giros porcija na plaži (za dvoje) 8eu. Pecivo u pekarama klasika preskupo, tako da krofne i slana peciva uzimam u Lidlu. Smeštaj uz plažu - 4 krevetni studio u Leptokariji 32eu dan. I to stvarno prostran. Prijatelji u Skotina beach duplex apartman (2 sobe, 8 kreveta i kuhinja) 37eu dan. Gorivo natankam u Makedoniji pred granicu sa Grčkom - 1eu litar dizela. I imam za 1200km. Navozim se samo tako po Grčkoj. Obišao Meteore i Solun. Plus svaki dan kolima do Skotina plaže (iz Leptokarije). Jednom do Paralije i Platamona.

Milojko

pre 2 godine

@milan
Smestaj od 7e u Paraliji grmi koliko je dobar. Poneses daljinski za klimu od kuce, i zenu da ide po pivo, sta ti vise treba u zivotu.

svasta

pre 2 godine

(CND, 29. jun 2021 21:32)

Jeftinije ces proci ako posetis Albaniju ili Bugarsku, a vrlo slican dozivljaj.

Ili ovako: tamo lakoverni turista ode samo jednom u zivotu. Ili mozda znas nekog ko se vracao Kubi ili preporucivao?

strucnost ispred politike

pre 2 godine

ne znam za ovu godinu ali do prethodne na tasosu smestaj nije bio ni malo jeftin, u sezoni ono 100e dnevno pristojan apartman, cedjeni sokovi od 5 do 10e, rucak ili vecera za porodicu oko 50e. oduvek me je zanimalo gde nalazite te nazovi sitne cene. ja ih i nakon 10 godina u grckoj nisam pronasao.

Hm

pre 2 godine

Najmanji je problem cena girosa, ona je uvek tu negde, i nebitna je stavka.
Ono što mene šokira je cena hotela na bazi PP (ili HB, ko više voli), i koja je otišla naviše od 30-50% za npr isti period, Halkidiki, 3-4 zvezdice, porodica sa dvoje dece u odnosu na npr. 2014. godinu.
Evo dva primera, hotel 4* na Atosu, špic sezone, 2015. 720€, sada isto to bez renoviranja dosta preko hiljadu.
Drugi, Nikiti 3* 880€ 2017. a sad 1400 takođe bez ikakvih vidljivih ulaganja.
Mogu tako do sutra a naveo sam samo one u kojima smo bili i koji su mi bili isplativiji od apartmana, zbog hrane tipa švedski sto, velikih bazena, svakodnevnog održavanja sobe i opremljenosti iste…
Da ne kažem da je moglo da se ranije prođe i povoljnije uz nešto lošiji pogled iz sobe i uplatu za kraj juna/ avgusta i odabir malo skromnijih hotela, posebno tamo 2012-2013… Beše nekad.

Sremac

pre 2 godine

Mi smo u Neosu, stigli sad u subotu.

Cene iste kao i 2019., veličina porcija ista, smeštaj isti, manje gužve (dobra stvar za turiste, loša za domaćine, jer od toga žive). Ljubaznost domaćina ista...u našem slučaju izuzetna jer su oni nosioci dobrog dela pri odlučivanju o mestu boravka.

Stvarno ne znam ko očekuje da bude džabe, kao i sve ostalo ovo je stvar izbora, mogućnosti...protegneš se koliko možeš.

Osim ako si nerealan...kao što i jesmo, većina u poslednje vreme.

prc

pre 2 godine

Pored visokih Cena doceka vas Grcka tragedija....jad i beda jednog naroda bez identiteta .....
(Slobodan Petrovic, 29. jun 2021 13:11)
E ali zato smo mi sa identitetom.
Ajde ne laprdaj leba ti.

ima

pre 2 godine

Najcesce sam na Tasosu. Jesu digli cene smestaja u poslednjih 10 godina.
Ali nista drasticno.

Lezaljke, girosi… sve to ne bi trebalo da je smetnja, izgovor ili tema uospte. Cak i najsiromasnijima od nas. Strasno je biti siromasan duhom: idete na more zbog mora, putovanja, leta i opustanja ili dušeka, jagnjetine i kojecega?!

Smestaj (apartmanski) u Grckoj je svuda isti, ko isti stolar da je radio. Eventualne razlike se osete u kupatilu ili kuhinju. Al sve to je zanemarljivo. Najmanje vremena provedem u sobi.

Hrana. Nigde, ni u lux hotelima, ne jedem tako ukusnu hranu kao kod kuce. Ni toga nisam zeljan, ali mogu da razumem one kojima je to bitno i koji stede citavu godinu da bi (i) jeli.

Lezaljke. Da li o tome treba da se prica? To je utisak leta i letovanja?

Sve o svemu, Grcka nema alternativu. Ni u Spaniji, ni u Eiptu… da ne pominjem susedne zemlje u koje ne bih ni kroz tranzit… Na stranu, sto rece neko, njihov identitet, lenjost i ostalo.

Uzivajmo. Dok jos mozemo. Ukidaju nam se polako i te slobode (na odmor, prelaske granica, itd)

Aurora

pre 2 godine

Olimpijska regija..sve kao i prethodnih godina. Plaza ima divnih ( iskljucujem sva mesta tipa Paralia, Leptokarija, Nei Pori...). Spustite se od Soluna obalom i do Larise cete naći divna grcka sela sa malih pescanim, šljunkovitim, kamenotim plazama..kakve ko voli... sa cenama koje su ispod svih mesta koje nude agencije. Plaka, Litochoro, Pantelemonas, Nea Masangala, Kastri Lutro..Stomio...kao sto Budva nije Crna Gora tako ni Paralia nije Olimpijska regija. Srecno u istrazivanju.

Lea

pre 2 godine

Aparan za cetvoroclanu porodicu bez 600E u sezoni nem, a i po toj crni nema blizu plaze. prosek je 700 do 800E. Mnogi pisu cene po osobi i unose zabunu.

Hm

pre 2 godine

@Hm, hotel od 4 zvezdice mora da ima parking za sve goste, mora da ima bazen, teretanu, saunu, salu za ručavanje sa 5-6 jela za ručak, švedski sto za doručak i večeru sa obiljem salata, peciva i sličnog. Pogledaj kako izgleda hotel Maritim u Bonu. On ima 4 zvezdice. To što Vam prodaju Grci ne da nema 4 zvezdice već jedva da se može nazvati hotelom. Pogloedaj i kako izgleda hotel Kameha Grand. Isto 4 zvezdice.
(rebro, 29. jun 2021 14:43)

Od pobrojanih sadržaja, nije imao saunu, pošto je bilo leto, to im nismo mnogo zamerili.
Mogu i da se složim delimično sa iznetim, uz konstataciju da je to malo skretanje sa teme.

Sveznalicaalizamalo

pre 2 godine

@ Dušan - Jako, jako lose i, izvini sto ti ovo kazem, si sirotinjski shvatio i pao na foru kapitalizma. Zena i ja imamo oko 4000 evra mesecno zajedno. Letujemo ISKLJUCIVO loukostom i ISKLJUCIVO tamo gde moze da se nadje smestaj (apartman) za ne preko 25 evra dnevno. Evo ti moja racunica – 25 evra dnevno smestaj, 20 evra dnevno kuvanje i neko pecivo/vodu za usput (jer se puno krecemo po raznim plazama i ponesemo hranu i vodu za jedan obrok u prenosnom frizideru). Lezaljke NE PLACAMO jer idemo van lezaljki na malo dalje plaze. Pica na plazama u toku dana NE PLACAMO jer ponesemo i svoju kafu i led i pravimo sebi kako ko hoce. Uvece setnja – nema sanse jer smo previse umorni da mrdnemo jer smo iovako ceo dan na nogama ili u moru, stalno smo u pokretu.Sve, ali SVE, sto si naveo su turisticke zamke. Uvek mozes da nadjes svuda ispecenu ribu koja te izadje oko 30% cene u restoranu. Da ti znas samo koliko zapadnjaka ultrabogatih ovako letuje, ti bi se SOKIRAO! Zapamti – sto bogatiji covek, to je veci gilipter i veci paradajz turista. Izuzetak su, naravno, superbogati, kojima 1000 evra za rucak ne znaci nista. Od zeninih 600 evra mesecno, priznajem, ako nemas prihoda, ne mozes da odes na neko jako more, ali mozes na recimo Lefkadu – ja ti licno nadjem ponudu za septembar preko makedonske agencije za 10 dana 200 evra za vas dvoje sa sve autobuskim prevozom. Znaci, moze, samo mora dosta akrobacija da se odradi.

ИнВиво

pre 2 godine

Ма какви, на Скијстосу мин 8е за лежаљке, на иоле лепшем месту су 10! Капућино да се тражи за 3е, иначе је 3,5-4е.

J.

pre 2 godine

"Za jedan kvalitetan obrok u Grčkoj potrebno je izdvojiti oko 6 evra (npr. za grčku musaku, punjenu papriku, piletinu) i 8 - 9 evra za specijalitete od svinjetine..."
E, ako je to kvaliteta obrok...
"Smestaj na Tasosu za 300 eur za dana? Apsolutno netacno, bez 400 - 500 evra nema nista"
Po osobi?! 1.000 za dvoje?! Neobicno.

VJ

pre 2 godine

@kate hrono
Zašto birate i pristajete na krš?
Idite po preporuci ili bukirajte negde gde na osnovu komentara možete da vidite da su ljudi zadovoljni, pa ubuduće direktno sa vlasnikom.

BBR

pre 2 godine

Smestaj na Tasosu za 300 eur za dana? Apsolutno netacno, bez 400 - 500 evra nema nista. Mozda eventualno neki podrum 2km od plaze.
(DD, 29. jun 2021 12:00)

Po osobi druže, znači 600e prosek. Čitaj prvo, pa onda komentariši...

koronarius

pre 2 godine

Vratio se iz olimpske regije. Konkretno Nei Pori. Cene identicne kao pre dve godine. Jedino su one dzizda midze za decu sa jednog evra otisle na evro ipo. Voce je jeftinije nego u Srbiji. Kafa i voda na plazi 2.5e, veliko pivo 3.5-4 i za to dobijes lezaljku ceo dan, i pre i posle podne. Niko te ne dira. Smestaj 40e noc, prvi red pogled na more, sve komplet renovirano, usli smo u novo. Naravno direktno od Grka, nikakve agencije, bukinzi itd. Kolima od Nisa se stize za 5h. Mnogo manje Srba ali zato ima jako puno Grka, posebno vikendom. U Subotu bukvalno nisi mogao da prodjes pesaka kroz Platamon. Voda jako topla i veoma cista na Skotini i Melos beach gde smo se mi kupali. Sve u svemu, jako lep i prijatan odmor.

lepo leto

pre 2 godine

To je jeftino. U Hrvatskoj je sve mnogo skuplje. U bilo kojem restoranu nemaš ništa za pojesti ispod 10€ po licu. Plus piće koje je veoma skupo. O morskim specijalitetima i kvalitetnijem vinu da se ne priča, to su nenormalne cene. Na žalost ima i skupe a loše ponude, ali ima i veoma kvalitetne pa i vrhunske hrane, pića i usluge po prihvatljivim cenama. Ponekad su cene slične a hrana i usluga drastično različite, jedna izvrsna a druga na nivou lošeg restorana u kojem se jede u pauzi za posao u kontinentu. Ako vam ima ko da preporuči to je najbolje.

KN95

pre 2 godine

Ako uopšte nekoga interesuje koja je plaža na prvoj slici..... To je Saliara, odnosno mermerna plaža kako je većina zove. Nije pesak, već veoma sitni, obli kamenčići mermera. Voda ide u duboko posle 5-6 metara i tamo je čist pesak.
Nalazi se na severoistoku Tasosa i do nje je malo teže doći kolima, najbolje terenac, nikako niži automobil (ostaćete bez ulja u motoru).
Plaža je baš ovakva kakva je na slici, odnosno slika nije dorađivana. Voda je malo hladnija nego na ostalim plažama Tasosa.

Tvrtko Kotromanić

pre 2 godine

Pored visokih Cena doceka vas Grcka tragedija....jad i beda jednog naroda bez identiteta .....
(Slobodan Petrovic, 29. jun 2021 13:11)

Kolko vidim često objavljujete njegove izjave koje su sasvim uvredne grčkom i hrvatskom narodu. Ti Petroviću, ako se tako zoveš,.imaš velike komplekse inferiornosti pa zato ti smetaju Hrvati i Grci. A šta si ti po porijeklu glej unazad ko je živio u Hercegovini i na kom jeziku govorio.

aksel

pre 2 godine

@duke

pa nije bas tacno.npr kefalonija je jeftinija od halkidikija u svemu.od smestaja do restorana. no do tamo je trajekt 150eur plus dodatno gorivo/putarine plus nocenje u putu negde.ovo pricam za jul.avg je verovatno skuplji zbog gb/it gostiju. cak i na santoriniju je smestaj u julu jeftiniji nego na halkidikiju.no do soluna sto somuna...

Наки

pre 2 godine

Не знам где сте ви ове цене видели, све је за минимум 1-2 евра скупље. Кафа 4-6 евра на плажи, мусаке 8-10 евра, јагњетина 13+... А био сам у Пефкохорију почетком Јуна

ima

pre 2 godine

(mukat, 29. jun 2021 11:53)

Istina.
Na letovanje se ne ide, nego bezi (odavde). Od ljudi, sugradjana i zemljaka.

Nikada nisam osecao potrebu za takvim vrstom odmora, sve dok se u moj zivot nije ukljucilo toliko ljudi, odnosa i veza. Od kojih je potrebna rehabilitacija.

Vesna

pre 2 godine

Sve zavisi sta ko ocekuje. Koliko para toliko muzike. Naravno da je navedeno u tekstu preterano. Trenutno sam u Kala Neri, kuća na samoj obali, pri kraju naselja. Studio za dvoje na spratu kuce sa pogledom na more (sa male terase) 35€ dnevno(jedino je on bio slobodan). Ostali u prizemlju (veci sa velikim terasama) 50-55€. Svaki studio pored francuskog kreveta ima jos jedan lezaj. Apartman dupleks u prizemlju (5 lezaja) 80€. Lezaljke i suncobran se ne placaju, koriste ih gosti kuće. Giros 2,7€, u restoranima od 6-8€ spagete, pica, musaka do 35€ za neke riblje specijalitete. Sve u svemu nista preterano. Lep odmor u mirnom mestu. Mislim da je bitnije otici na more i odmoriti se nego filozofirati.

svasta

pre 2 godine

(korisnik lezaljki, 29. jun 2021 11:44)

Ko i uvek: cena lezaljki je toliko i toliko. Sa ili bez pica.
Dakle, domacini naplacuju to mesto, tu lezaljku i suncobran, ali kazu da imas besplatno pice. Ili ga nemas. Sve jedno.