Ponedeljak, 07.06.2021.

09:20

U Grčkoj nova pravila - na Evzoniju očekuju gužve VIDEO

Izvor: B92

U Grèkoj nova pravila - na Evzoniju oèekuju gužve VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

108 Komentari

Sortiraj po:

T

pre 2 godine

Ja ove godine bas idem u Grcku jer tamo znam da ce svi biti ili vakcinisani ili testirani. Iskreno, vise bih voleo da pustaju samo vakcinisane. Maltretiranje je sto moram da testiram dete pred put, ali sve ima svoju cenu.

SnežanaR

pre 2 godine

Molim vas za preporuku ko je možda bio u sličnoj situaciji.
Treba da idemo 18.06. u Grčku, ja sam vakcinisana a suprugu će proći 10 dana od revakcine a ne 14 kako traže.
Po svemu sudeći treba pcr test ali da li zaista traže i da li je neko bio u sličnoj situaciji i kako je postupio. Zeleni sertifikat će imati i tamo će biti evidentirana i revkcina ALIII da li gledaju datume :( da neće proći 14 dana.

rebro

pre 2 godine

Od 21. juna Češka otvara granice za sve turiste iz EU plus iz Srbije. Vakcinisani, preležali, sa PCR testom su dobrodošli. To znači da i ostatak EU će pustiti turiste iz Srbije. Zašto je bitna ta Grčka ja ne shvatam, ali za mene koji živim u Pragu i češki sam državljanin je bitno da idem tamo gde me ne maltretiraju svakodnevnim promenama pravila. Ove godine je to Istra.

Yeah

pre 2 godine

Hvala, ali zaobići ću Grčku i ove kao i prošle godine. Previše gnjavaže, a meni je potreban odmor. U Hrvatsku, Crnu Goru i Albaniju ne idem iz principa. Tako da posle Kube, ove godine sledi egzotika na indijskom okeanu.
(Lep provod svakome, 7. jun 2021 13:02) # Link komentara

Pazi samo da ti se fotošop ne pokvari:)))). Ode odmor :)))

samo Grčka burazeru

pre 2 godine

a šta ima u Paraliji, Moudaniji, na Kasandri?
Bio si nekad u Poligirosu, glavnom gradu regije Halkidiki? Nisi nikada jer tamo nema mora, a mora da se vozi što je dodatni trošak.
Pula, Poreč, Rovinj svakako nude više nego sela na Kasandri ili Sitoniji.
(rebro)

Pa ne znam što b' ti rek'o, kako kažu naša braća s one strane Drine. Pominješ neke grčke selendre za turiste plićeg džepa i onda to postavljaš kao sliku celog grčkog turizma. Savetujem ti da kupiš atlas, iznenadićeš se kad budeš otkrio kolika je Grčka. Znaš, to je čitava jedna država sa milion ostrva i užasno dugom obalom, nije zaseok, oblast ili region. Zato je u tom smislu Univerzum za Istru, pa i za celu Hrvatsku. Tvoj rezon je otprilike kao kad bi išao u New York godinama za redom i sve u jednu istu ulicu u nekom zapuštenom predgrađu i nikad ništa nisi video osim te ulice. Naravno da ćeš posle toga da pričaš kako je i Beograd velegrad za New York.

rebro

pre 2 godine

@samo Grčka burazeru, a šta ima u Paraliji, Moudaniji, na Kasandri?
Bio si nekad u Poligirosu, glavnom gradu regije Halkidiki? Nisi nikada jer tamo nema mora, a mora da se vozi što je dodatni trošak.
Pula, Poreč, Rovinj svakako nude više nego sela na Kasandri ili Sitoniji.

PoslednjiSrbijanac

pre 2 godine

Nisam nikada bio u toj 'vašoj' Grčkoj sa visokim cenama i bezobraznim radnicima, dok sam 'moju' za sada obišao 40tak puta i planiram još toliko. Od Rodosa, Krita, Skijatosa i Lefkade do Halkidikija dočekuju me kao prijatelja sa osmehom na licu i Ouzom u rukama. Sve cene su niže za mene nego za ostale turiste. Za moj auto uvek ima mesta na parkingu. Čak i kada na basketu zakuvamo sa lokalcima (jbg dešava se) panduri su na našoj strani. Maske se nose kao i u većem delu civilizovanog sveta a PCR je zlatni standard za putovanja. Sva deca starija od šest se testiraju i to je sasvim pošteno jedino nebeska

Nex

pre 2 godine

Juce usli na Evzoni, nigde nikog. 4 auta ispred. Baja pita, jel imate, zena krene da da lista papire, on samo mahnuo, vozi.
Kasandra poluprazna

tt

pre 2 godine

Prosao sam Evzoni pre nekoliko dana. Bila je veca kolona vozila ali Grci se trude da posao obave sto brze. Meni je policajka pasose i zeleni sertifikat bukvalno pregledala jedan minut a na PLF sa telefona samo ovlas bacila pogled. Carinik je pogledao reg tablicu i mahnuo da prodjemo. Svi su ljubazni. Pefkohori bi, da nije nesto nasih turista bio ,,prazan". Zivo je bilo za vikend, tada su bili Grci iz Soluna. Maske nose u zatvorenom prostoru a osoblje restorana i na otvorenom ( i policajci na otvorenom). Bilo je Grka, verovatno stanovnika Soluna, koji su maske nosili
maske.

Gagana

pre 2 godine

Rebro. Vredi li to sve zbog tirkiznog mora?
Evo sad sam promenila mišljenje i idem u Hrvatsku.
Da li ti liči na Grke da izdvajaju svako 3-4 vozilo. Pa nisu ni blesavi a ni toliko vredni.
Deci niko ne gura štapiće u nos jer se kod nas bris radi iz usta. Koleginica pre dva dana uradila.
Nego poželi srećan put, kao što smo radili nekad dok smo bili kulturniji i ne baš tako besni.
Pozz

Oliver

pre 2 godine

@J

Vacci nije mogao da dobije vakcinu,jer ima samo 53 godine,a u Italiji ima puno staraca koji su prioritet. Svojim ocima sam gledao na TV-u tucu ispred vakcinalnog punkta gde su intervenisali karabinijeri. Drugo,oni nemaju 4 vakcine kao mi,oni ne mogu da biraju. Trece,sta je 25 posto kad smo mi vakcinisali preko 50 posto?? Bezuspešni su svi pokušaji da se omalovazi nestvaran uspeh Srbije po pitanju vakcinacije!

rebro

pre 2 godine

@Gagana, da treba da se radi PCR test za decu stariju od 6 godina, a povrh svega će Grci nasumično testirati ljude na samoj granici. Svi znamo kolike su gužve na Evzoniju tokom sezone, a ti sada zamisli kada na prelazima zaustave svako treće ili četvrto vozilo pa krenu da rade testove za četvoročlanu porodicu. Čekaš na prelazu, pa neko bude pozitivan i onda haos nastaje. Vraćaju te nazad, Makedonci u problemu šta da rade i slične gluposti.
Vredi li to sve zbog tirkiznog mora?
NE, NIKAKO.
Hrvati traže samo antigen test, a garantujem ti da ga na granici neće tražiti uopšte ako imaš rezervisan smeštaj jer je turizam bitniji od korone.

fake news

pre 2 godine

Evo nas u Leptokariji peti dan, vreme je do sada bilo odlično, maske na ulici niko ne nosi, prošli smo pored policajaca bar desetak puta, a par puta i pored policijske stanice bez maske i niko ništa (Miroslav)

Nisi čitao da te kazna sačeka na izlasku iz Grčke? Jedna porodica pukla soma evra, svi se šetali bez maske...

samo Grčka burazeru

pre 2 godine

Sine,ja letujem u Istri koja je pojam za grcku tipa Paralija i ne nosim paradajz,jer je paradajz oznaka za turiste koji idu u grcku,a sigurno ne u Istru,hehehe
(Oliver)

Ma daj bre kakva Istra. Mislim nemam ništa protiv ljudi, Istrani su okej, ali smešno je... Bili jednom u Opatiji, prošli onaj Lungo Mare i ostalo, vozili se brodićem...ma beži bre, Grčka je Univerzum za Istru.

komentator

pre 2 godine

pored toliko drugih lepših i jeftinijih destinacija za letovanje šta ste se svi uhvatili za tu grčku??? otvorite vidike i letujte ko ljudi a ne u grčku

DEX

pre 2 godine

Sigurno ne bih otišao na letovanje tamo gde ne traze test za odrasle ili vakcinacija jer to znači da će se sakupiti zaraženi iz svih delova sveta. To je za mene tempirana bomba. Ali neću ni tamo gde se traži test za decu. Tako da ili ce Grcka ukinuti test za decu ili cu preskočiti letovanje ove godine.

kalimera

pre 2 godine

Na otvoren ne traze maske, samo u prodavnicama svih vrsta, marketima. U bastama taverni, restorana, kafica
(Bratislav)

poremećen tok misli...koju li su ti drogu uvalili braća Grci, nesrećni čoveče?

Grčka u srcu

pre 2 godine

jer ne može ni CG, ni Albanija, ni Hrvatska ni Turska da zameni taj osećaj zadovoljstva onog momenta kada ugledam tirkiznu boju mora.
(Gagana)

oh, yeeeaaahhh! đe me nađe...jedva čekam...ma izljubiću sve grčke carinike i policajce samo kad se dokopam Evzonija.

Oliver

pre 2 godine

@cinik

Ne pričaj gluposti,Istra kao CG? Pa njima se izliva kanalizacija dok je u Istri voda cista kao suza,cak sam gledao bakteriološke nalaze vode sa eserihijom i enterokokama,kojih maltene uopste nema. Dalje,u Istri su borove sume kilometrima duh plaze,sto nema ni u CG ni u Grckoj,a ja bas to trazim posto moja aristokratski bela koza ne podnosi jako sunce tako da ga izbegavam. Moje znanje dermatologije je ogromno tako da znam da samo ludaci mogu da se prze po ceo dan na suncu. Dalje,da li ti je ikad palo na pamet da neko vise voli kamen nego pesak,evo na primer ja? Odakle ti ideja da svi moramo da volimo sto i ti? Koji si ti faktor,nekakav 'arbiter elegantiae' koji nama Srbima treba da odredjuje sta da volimo i gde da idemo? Gledaj svoja posla i ti idi gde hoces,ali se mani savetovanja drugih.

J.

pre 2 godine

"Italijani nemaju vakcine pa dolaze kod nas kao onaj Vaki. I naravno da ne bih isao ni u Italiju pod tim uslovima. "
Oliver
U Italiji je 25% stanovništva iznad 12 godina primilo vakcinu, i ja se pitam zašto je Vacchi išao u Srbiju. Svakag dana se vakciniše 600.000 ljudi, a stariji su preko 80% zaštićeni.

Bratislav

pre 2 godine

Trenutno sam u Grckoj. Na granici traze zeleni sertifikat, da imas popunjen obrazac. Na otvoren ne traze maske, samo u prodavnicama svih vrsta, marketima. U bastama taverni, restorana, kafica

primošen

pre 2 godine

@ C i n i k
Što ti to imaš protiv njemačke radničke klase? Da nisi možda neki akademik? Meni ti pripadnici tzv njemačke radničke klase pune apartmane po cijeni od 60 - 80€, korektni su, uredni i pristojni, za razliku od nekih drugih sa njima nemam nikakvih problema. Što se tiče Hvara i Korčule istraži malo tamošnje cijene pa će ti smjesta postati jasno kakva "klasa" tamo provodi odmor.

Klasa optimist

pre 2 godine

@ milos
Brate jel' ti ides na more ili da suris prasice? Temp.mora ovih dana od Umaga do Cavtata je od 21-23. Za 10-15 dana ce doci do 26°C. A u plicaku ce biti iznad trideset. Ako ti je to hladno ne znam sta reci.

milos

pre 2 godine

ne možete porediti hladnu Istru i toplu Grcku. Nemaju veze jedno s drugom. Idite u Istru a j cu na Peloponez ili na Milos, Amorgos. Gde mi se cefne. Nikad dok je sveta i veka Jadran nece moci da konkuriše svim morima Grcke. Da ne idemo dalje da stanemo na 4 stepena višu temperaturu.

Gagana

pre 2 godine

Čini mi se, iz ličnog iskustva, da mi koji volimo da letujemo u Grčkoj, to radimo po bilo kojim uslovima jer znamo gde idemo. Negativni komentari su očigledno od ljudi koji nisu ni letovali u Grčkoj pa verovatno nemaju ni sad potrebu za tim. Mene samo zanima da li treba da se radi PCR za decu preko 6 god. Ukoliko je i potrebno, sa zadovoljstvom ću da platim, jer ne može ni CG, ni Albanija, ni Hrvatska ni Turska da zameni taj osećaj zadovoljstva onog momenta kada ugledam tirkiznu boju mora.

chupavi

pre 2 godine

Danas sam zvao grcku ambasadu, kazu za ulaz treba potvrda o vakcinaciji, - PCR koji nije stariji od 72 sata ili + PCR koji je star izmedju 2 i 9 meseci. Ne prihvataju + test na antitela jer se tako ne moze utvrditi kada je prelezan virus.

Srbin

pre 2 godine

Halo bre Grci, pa Srbi i ne treba ici kog vas, trazite nam stalno nesto. Recite jednom sve, premda znamo o vama puno dvolicnih stvari.Uvek ste bili sa dva obraza.

Филип Пирот

pre 2 godine

(Klasa optimist, 7. jun 2021 14:24)

Ти си, брате мој, легенда! Да је више људи као ти у Хрватској, не бих уопште имао дилему где ћу на летовање.

I na latinici za gospodina, pozdrav susjed

C i n i k

pre 2 godine

Samo Hvar i Korčula
(3210, 07. jun 2021 13:01)
Hvala vam na glasu.


Pa ok, to su mesta za nemacku radnicku klasu, jeftin odmor uz nikakvu uslugu, hladno more i kamenjar na plazi..

C i n i k

pre 2 godine

@calcokera

Sine,ja letujem u Istri koja je pojam za grcku tipa Paralija i ne nosim paradajz,jer je paradajz oznaka za turiste koji idu u grcku,a sigurno ne u Istru,hehehe
(Oliver, 07. jun 2021 13:02


Istra je smesna u odnosu na GR, u odnosu na Thasos recimo, pa i celu severnu regiju GR, a to sto ims u Istri imas inace i u CG, potpuno isto more i isti kamenjar.
Cuj "Istra pojam"?!
Strahota..

Miroslav

pre 2 godine

Evo nas u Leptokariji peti dan, vreme je do sada bilo odlično, maske na ulici niko ne nosi, prošli smo pored policajaca bar desetak puta, a par puta i pored policijske stanice bez maske i niko ništa. U radnjama su obavezne, u kafićima i restoranima ih niko ne nosi, osim osoblja. Na granici skoro da su samo gledali pasoše, potvrde samo ovlaš pogledaju, skoro da sam mogao sam to isprintati koliko ih zanima. To je istina, ostalo je laž i reklamiranje Crne Gore, Hrvatske i Albanije. Ne zna se ko je od njih bezobrazniji i više krade od turista, a ne nudi ništa.

Blaster

pre 2 godine

Novak zaista nema čemu da se nada na šljaci. Nije smak sveta, neka se koncentriše na preostala 3GS a ovde neka se samo nada da turnir osvoji neko drugi a ne Nadal mada su šanse za tako nešto ravne 0.

Marko Polo

pre 2 godine

A kako bi bilo da malo o´ladite sa tom Grčkom i njenim promenama kriterijuma za ulazak u njihovu zemlju iz sata u sat!? Kao da ne postoji neko drugo mesto za odmor! Ovo mu dođe kao izveštavanje sa linije fronta. Putovanje treba da bude zabava, a ne drhtanje i kampovanje na nečijoj granici!

Oliver

pre 2 godine

@sinisa

Nismo mi imali sreće nego pameti da nabavimo vakcine. A to nije sreća prijatelju moja. Italijani nemaju vakcine pa dolaze kod nas kao onaj Vaki. I naravno da ne bih isao ni u Italiju pod tim uslovima. Maske na otvorenom na 30 stepeni su moja crvena linija. Necu nositi masku na otvorenom ni za sta na svetu.

bravo

pre 2 godine

(Klasa optimist, 7. jun 2021 14:24)

Hajde, konačno da pročitam jedan realan i ugodan nadasve ljudski tekst na ovu tematiku, plus još iz Hrvatske. Nadam se mnogo većem broju ovakvih ljudi i njihovih komentara, a ne klasičnom sr/hr prepucavanju na ovim temama.
Pozdrav iz Srbije

AZ

pre 2 godine

Pa dobro sto vise pravila, vise mesta na plazi, nize cene i manja guzva na granici sa Makedonijom i Grckom....Tako da mozda se ispalte dva PCR testa za dvoje dece.

Lea

pre 2 godine

@knedla, Kaze se na Evzoniju, a ne Evzonima. Zasto dosta nasih misli da ako se zavrsava na I da je mnozina?!
Dakle..u Sartiju, Kasiopiju je pravilno.

Klasa optimist

pre 2 godine

Ljudi svako ljetuje prema svojim mogucnostima. Neko ide svake godine, neko svake druge ili trece a neko nikada. Nije more sve u zivotu. Ako vec idete budite kulturni i ne ostavljajte smece svuda iza sebe. To vrijedi i za one bez puno para ali i za one sa parama. A ovi sto prozivaju " paradajz" turiste trebaju znati da su Cesi,Slovaci,Poljaci i Madjari nekad spadali u tu nazovi kategoriju. A danas ljudi kupuju apartmane i kuce za odmor uzduz Jadrana. I vecina vas grijesi u vezi naziva paradajz turisti. To nisu turisti koji nose paradajz od kuce vec turisti koji od kuce nose sve osim paradajza( i kruha-hleba). Ako izuzmemo nekakav srpski kvazi " jet-set" tipa pjevaci,glumci,sportasi i uspjesniji privatni biznismeni koje vidjam po HR sve ostalo mozemo svesti pod " junk" kategoriju. Puno budzetlija koji nisu ni orali ni kopali,krimosi,starlete( da ih ne nazovem pravim imenom) i likovi tipa C. Jovanovica koji se cilo lito gu.i sa familijom po Jadranu na jahti koja mu je pala sa neba. I takvi se nadju da prigovaraju nekome koji je svojim postenim radom uspio skupiti dovoljno da odvede familiju na more. Neka su kako vi kazete " paradajz turisti" ali vise volim njih vidjeti nego Brenu i Bobu u 1000 primjeraka. Svako je dobrodosao nevezano za financije. Ali kazem treba imati mjeru u ponasanju. To je problem nas Balkanaca. Preglasni smo u komunikaciji i mislimo da ce se ono sto ostavimo iza sebe pocistiti samo od sebe. U svakom slucaju ugodan odmor svima ma gdje ga proveli.

knedla

pre 2 godine

Pozdrav svima.

Upravo mi se sestra javila iz Soluna, prešli pre dva sata na Evzonima, 20 minuta čekanja.

Imali spremne obrasce, potvrde o vakcinaciji i samo prošli.

Nikakvi sati čekanja nisu u pitanju.

zez

pre 2 godine

@oliver nenosiš paradajz u Istru.zato što sve ostalo poneseš pa samo paradajz u Istri kupuješ.
hahaha.
to ti je paradajz turizam.da prvo naučiš kad već komentarišeš.

Sinisa

pre 2 godine

Ja sam upravo u Rimu, Italiji. Maske na otvorenom nosi 99,99% ljudi. SVI! Neverovatno mi je. Od baba i deda, do tinejdzera. Tako da nije da su Grci izmislili neku novu glupost. To sto smo mi imali srece i mimoislo nas je, ne znaci da je tako u celom svetu.

Lovimer

pre 2 godine

Super, avaksi ove godine ne dolaze u Grcku.
Za one koji se predomisle 4+2 nedelje je potrebmo da prime bocu. Dakle ako uradite to sada krajem Jula mozete u Grcku.

Oliver

pre 2 godine

@Petar

Masis poentu,nije bitna nacionalnost turista,nego mere. Imaju i drugi Ruse i Britance pa nemaju maske na otvorenom. To je besmislena mera,jer na otvorenom moze da se drzi distanca. Mi u Srbiji nikada nismo imali maske na otvorenom,cak i u najtežim danima epidemije. I imamo mnogo bolje rezultate nego Grci. Koliko su Grci vakcinisali,da nisu pola naroda kao mi? Mene ovo licno ne pogadja,ali me nervira kad se neko pravi najpametniji,a nije. I druge drzave imaju more i turizam pa nemaju besmislene mere. Grci izigravaju veceg katolika od pape,a to me iritira. Imaju 300 milijardi duga i pametnije bi im bilo da olabave mere da bi nesto zaradili.

Čala Čalesa

pre 2 godine

@Zasto u Grckoj mora maska na otvorenom,a u hrvatskoj ne? Zasto u Grckoj mora plf obrazac na 8 strana s glupostima tipa broj sedišta u autobusu,a u hrvatskoj nista od toga?? Sta su Grci,najpametniji u Evropi? Cuj maska na otvorenom na 35 stepeni? Da li je tamo neko normalan?
(Oliver, 7. jun 2021 11:43) # Link komentara
Nisu nam vise pravoslavna braca Grci????

Oliver

pre 2 godine

@calcokera

Sine,ja letujem u Istri koja je pojam za grcku tipa Paralija i ne nosim paradajz,jer je paradajz oznaka za turiste koji idu u grcku,a sigurno ne u Istru,hehehe

Lionac

pre 2 godine

Vratio sam se pre par dana, nije nikakva drama, plf i potvrda o vakcinaciji, niko nista ne smara. Na moru strance eventualno podsete da stave masku ali me nikada nisu kaznili kada je nisam nosio. Opusteno je, manite se teorija zavere. Gde god da sam seo da jedem dobio sam gomilu stvari na racun kuce samo zato sto sam Srbin, meni je to dovoljno da budem skroz opusten i da uzivam.

XY

pre 2 godine

@NNN

Naravno da se na plazi ne nose maske,ali sta je na ulici?? Evo hocu da se prosetam nekim grckim gradom,po trotoaru i zvanično moram da nosim masku. Mene ne interesuje sta je nezvanično,nego samo zvanično. A zvanično moraju maske na otvorenom sem plaze i baste kafica,pod pretnjom kazne od 300 evra! To je suludo!

Lep provod svakome

pre 2 godine

Hvala, ali zaobići ću Grčku i ove kao i prošle godine. Previše gnjavaže, a meni je potreban odmor. U Hrvatsku, Crnu Goru i Albaniju ne idem iz principa. Tako da posle Kube, ove godine sledi egzotika na indijskom okeanu.

Bgdt

pre 2 godine

Zbog zamenskog putovanja od prosle godine, ipak cemo morati u Grcku ove godine. Da sam mogao da izaberem neku drugu destinaciju sigurno bih promenio. Na šta ovo liči? Pa zamislite jul i avgust na Evzoniju?! Muka. Već mi nije dobro. Možda krenemo preko Bugarske.

Petar

pre 2 godine

Zasto u Grckoj mora maska na otvorenom,a u hrvatskoj ne? Zasto u Grckoj mora plf obrazac na 8 strana s glupostima tipa broj sedišta u autobusu,a u hrvatskoj nista od toga?? Sta su Grci,najpametniji u Evropi? Cuj maska na otvorenom na 35 stepeni? Da li je tamo neko normalan?
(Oliver, 07. jun 2021 11:43

Pripremaju se za dolazak Rusa ili Britanaca. Briga njih za Srbe, minorni turisti sa smesnom vanpansionskom potrosnjom. U Dasiji ja odem jednom na skuter (50€) u toku celog letovanja„ klinac iz Birmingema 2 puta dnevno, ja u restoranu potrosim oko 35€ vecera za dvoje, on mnogo vise. Sitni smo mi, samo to jos nismo ukapirali. Ni ne vole nas toliko jer smo slaboplatezni turisti. Mogu da nam rade sta hoce.

Arnold Šrafciger

pre 2 godine

Ha, ha, haaa! Da mi je videti ove što primiše vakcinu samo da bi otišli u Grčku na odmor!?
(Grofovi, lordovi i ostali serovi, 07. jun 2021 10:40)

Po minusima koje si dobio izgleda da si ove "grkovaksere" potrefio pravo u žicu.

oscar

pre 2 godine

olivere@

vozi u hrvatsku I tursku
briga grke za tvoj parsdajz u gepeku
(kalcokera I Croasano jaguar, 7. jun 2021 12:01)

Ma lako ce Grci za Oliverov paradajz, nego sta ces ti sam sa sobom i bajatim hlebom na 40 stepeni u glinenoj udzerici u Malom mokrom lugu koji nazivas Beogradom?!

Oliver

pre 2 godine

Zasto u Grckoj mora maska na otvorenom,a u hrvatskoj ne? Zasto u Grckoj mora plf obrazac na 8 strana s glupostima tipa broj sedišta u autobusu,a u hrvatskoj nista od toga?? Sta su Grci,najpametniji u Evropi? Cuj maska na otvorenom na 35 stepeni? Da li je tamo neko normalan?

NNN

pre 2 godine

Ne dramite za maske, kad je sve isto kao i prošle godine,
maske se nose samo u prodavnici (kao i ovde), a na plaži normalno da ih niko ne nosi.

Fingolfin

pre 2 godine

U Grckoj smo od subote. Granicu smo presli za 5 minuta, proveravaju PLF i datum revakcinacije. Maske napolju nosi oko 20% ljudi, u zatvorenom svi. Restorani i kafuci su puni, cene iste kao i ranije a smestaj malo jeftiniji. Info za one koji bi da putuju i sve ljude dobre volje.

wer

pre 2 godine

ajmo opet ta epska kuknjava,
sta nam to rade ti grcki zlikovci,
propasce nam i zdravlje i psiha ako ne osolimo pozadine,
videce oni ako srbi odluce da ih kazne i zapale za albaniju
i sve slicno iz repertoara krajnjih ocajnika..

ne razumem kako vas nije blam da toliko kmecite?

GojkoLozica

pre 2 godine

To sta Grcka uvodi kao novinu u zastiti od korone mene, a i veliki broj mojih prijatelja, uopste vise ne interesuje. Ima mnogo destinacija sirom Evrope gde se moze letovati.
(Jovan, 7. jun 2021 09:45)
Kuda bi ti...sirotinjo Bozja? Nitko vas ne zeli i sa tih par dinara nigdje ne mozes!!

lažljivi AV

pre 2 godine

Šta je sad ovde novina. Jel sad za decu preko 6 godina netreba da radimo PCR test u Srbiji ako već testiraju decu na granici?
U tekstu kažete da je obavezno ulazno testiranje za decu preko 6 godina pa zato i pitam dal treba onda da bacamo pare na testove ovde kod nas.

Goran

pre 2 godine

Prekjuče sam stigao sa Halkidikija, bio sam u Kalitei, Polihronu, Haniotiju, Perfhoriju, maske na otvorenom nosi možda 20% posto ljudi.

Maske obavezne samo u radnjama.

Milorad

pre 2 godine

Naši ljudi i dalje ne mogu da shvate da i vakcinisani mogu da se zaraze (znam ih dosta) i, što je još gore, da prenose virus. Svaka čast Grcima na merama. Kamo sreće da su naši testirali u septembru sve koji su prelazili granice. Možda ne bismo imali one treće pikove i 10k zaraženih dnevno.
Gledam sad, niko bre više ne nosi masku kod nas ni u tržnim centrima. Svi se grle, ljube... Strašno koliko smo zatucani!

Marko

pre 2 godine

Evo četvrta nedelja kako smo u Grčkoj, niko ne traži u turističkim mestima da se nosi maska na otvorenom, ni u kafićima i restoranima. Maska je jedino obavezna kao kod nas, u prodavnicama i objektima zatvorenog tipa.

lokal-patriota

pre 2 godine

niko vas ne lupa po usima da letujete u grckoj, imate dosta destinacija gde se mozete odmoriti kao i po srbiji gded su cene hotelskog smestaja priblizne cenama letovanja u grckoj (a zast je to tako, zasto samo sebe gulimo, to pitajte nekoga od nadleznih), pa izvolte ... ja kao i prosle godine idem u grcku bez ikakvih problema! vec imam informacije da ovo sto je zvanicno nije i na granicnom prelazu! prijatelj otisao i presao a nista mu nisu trazili osim pasosa.
i da, nismo mi najbitniji u celoj evropi tako da, gess what ova pravila vaze i za ruse, engleze, nemce kojih ima jako puno juznije u grckoj gde oni letuju!

Zema

pre 2 godine

Maske na otvorenom, PCR za decu, PLF formular, QR kodovi, mambo, džambo... Ovi baš rade na uništenju turizma. Mi smo uplatili još krajem 2019. godine, pa idemo svakako, ali dogodine... Ne znam baš.

panter pudlica

pre 2 godine

Nije dovoljno potvrda o vakcinaciji, pcr test ili potvrda o preležanosti kovida, već i pored svega toga moram na letovanju da nosim masku?!
Pa i da je za džabe, mnogo je...

Jovan

pre 2 godine

To sta Grcka uvodi kao novinu u zastiti od korone mene, a i veliki broj mojih prijatelja, uopste vise ne interesuje. Ima mnogo destinacija sirom Evrope gde se moze letovati.

Klasa optimist

pre 2 godine

Ljudi svako ljetuje prema svojim mogucnostima. Neko ide svake godine, neko svake druge ili trece a neko nikada. Nije more sve u zivotu. Ako vec idete budite kulturni i ne ostavljajte smece svuda iza sebe. To vrijedi i za one bez puno para ali i za one sa parama. A ovi sto prozivaju " paradajz" turiste trebaju znati da su Cesi,Slovaci,Poljaci i Madjari nekad spadali u tu nazovi kategoriju. A danas ljudi kupuju apartmane i kuce za odmor uzduz Jadrana. I vecina vas grijesi u vezi naziva paradajz turisti. To nisu turisti koji nose paradajz od kuce vec turisti koji od kuce nose sve osim paradajza( i kruha-hleba). Ako izuzmemo nekakav srpski kvazi " jet-set" tipa pjevaci,glumci,sportasi i uspjesniji privatni biznismeni koje vidjam po HR sve ostalo mozemo svesti pod " junk" kategoriju. Puno budzetlija koji nisu ni orali ni kopali,krimosi,starlete( da ih ne nazovem pravim imenom) i likovi tipa C. Jovanovica koji se cilo lito gu.i sa familijom po Jadranu na jahti koja mu je pala sa neba. I takvi se nadju da prigovaraju nekome koji je svojim postenim radom uspio skupiti dovoljno da odvede familiju na more. Neka su kako vi kazete " paradajz turisti" ali vise volim njih vidjeti nego Brenu i Bobu u 1000 primjeraka. Svako je dobrodosao nevezano za financije. Ali kazem treba imati mjeru u ponasanju. To je problem nas Balkanaca. Preglasni smo u komunikaciji i mislimo da ce se ono sto ostavimo iza sebe pocistiti samo od sebe. U svakom slucaju ugodan odmor svima ma gdje ga proveli.

panter pudlica

pre 2 godine

Nije dovoljno potvrda o vakcinaciji, pcr test ili potvrda o preležanosti kovida, već i pored svega toga moram na letovanju da nosim masku?!
Pa i da je za džabe, mnogo je...

Goran

pre 2 godine

Prekjuče sam stigao sa Halkidikija, bio sam u Kalitei, Polihronu, Haniotiju, Perfhoriju, maske na otvorenom nosi možda 20% posto ljudi.

Maske obavezne samo u radnjama.

Fingolfin

pre 2 godine

U Grckoj smo od subote. Granicu smo presli za 5 minuta, proveravaju PLF i datum revakcinacije. Maske napolju nosi oko 20% ljudi, u zatvorenom svi. Restorani i kafuci su puni, cene iste kao i ranije a smestaj malo jeftiniji. Info za one koji bi da putuju i sve ljude dobre volje.

Jovan

pre 2 godine

To sta Grcka uvodi kao novinu u zastiti od korone mene, a i veliki broj mojih prijatelja, uopste vise ne interesuje. Ima mnogo destinacija sirom Evrope gde se moze letovati.

Oliver

pre 2 godine

Zasto u Grckoj mora maska na otvorenom,a u hrvatskoj ne? Zasto u Grckoj mora plf obrazac na 8 strana s glupostima tipa broj sedišta u autobusu,a u hrvatskoj nista od toga?? Sta su Grci,najpametniji u Evropi? Cuj maska na otvorenom na 35 stepeni? Da li je tamo neko normalan?

Marko

pre 2 godine

Evo četvrta nedelja kako smo u Grčkoj, niko ne traži u turističkim mestima da se nosi maska na otvorenom, ni u kafićima i restoranima. Maska je jedino obavezna kao kod nas, u prodavnicama i objektima zatvorenog tipa.

Petar

pre 2 godine

Zasto u Grckoj mora maska na otvorenom,a u hrvatskoj ne? Zasto u Grckoj mora plf obrazac na 8 strana s glupostima tipa broj sedišta u autobusu,a u hrvatskoj nista od toga?? Sta su Grci,najpametniji u Evropi? Cuj maska na otvorenom na 35 stepeni? Da li je tamo neko normalan?
(Oliver, 07. jun 2021 11:43

Pripremaju se za dolazak Rusa ili Britanaca. Briga njih za Srbe, minorni turisti sa smesnom vanpansionskom potrosnjom. U Dasiji ja odem jednom na skuter (50€) u toku celog letovanja„ klinac iz Birmingema 2 puta dnevno, ja u restoranu potrosim oko 35€ vecera za dvoje, on mnogo vise. Sitni smo mi, samo to jos nismo ukapirali. Ni ne vole nas toliko jer smo slaboplatezni turisti. Mogu da nam rade sta hoce.

lažljivi AV

pre 2 godine

Šta je sad ovde novina. Jel sad za decu preko 6 godina netreba da radimo PCR test u Srbiji ako već testiraju decu na granici?
U tekstu kažete da je obavezno ulazno testiranje za decu preko 6 godina pa zato i pitam dal treba onda da bacamo pare na testove ovde kod nas.

Zema

pre 2 godine

Maske na otvorenom, PCR za decu, PLF formular, QR kodovi, mambo, džambo... Ovi baš rade na uništenju turizma. Mi smo uplatili još krajem 2019. godine, pa idemo svakako, ali dogodine... Ne znam baš.

NNN

pre 2 godine

Ne dramite za maske, kad je sve isto kao i prošle godine,
maske se nose samo u prodavnici (kao i ovde), a na plaži normalno da ih niko ne nosi.

Lionac

pre 2 godine

Vratio sam se pre par dana, nije nikakva drama, plf i potvrda o vakcinaciji, niko nista ne smara. Na moru strance eventualno podsete da stave masku ali me nikada nisu kaznili kada je nisam nosio. Opusteno je, manite se teorija zavere. Gde god da sam seo da jedem dobio sam gomilu stvari na racun kuce samo zato sto sam Srbin, meni je to dovoljno da budem skroz opusten i da uzivam.

Miroslav

pre 2 godine

Evo nas u Leptokariji peti dan, vreme je do sada bilo odlično, maske na ulici niko ne nosi, prošli smo pored policajaca bar desetak puta, a par puta i pored policijske stanice bez maske i niko ništa. U radnjama su obavezne, u kafićima i restoranima ih niko ne nosi, osim osoblja. Na granici skoro da su samo gledali pasoše, potvrde samo ovlaš pogledaju, skoro da sam mogao sam to isprintati koliko ih zanima. To je istina, ostalo je laž i reklamiranje Crne Gore, Hrvatske i Albanije. Ne zna se ko je od njih bezobrazniji i više krade od turista, a ne nudi ništa.

Milorad

pre 2 godine

Naši ljudi i dalje ne mogu da shvate da i vakcinisani mogu da se zaraze (znam ih dosta) i, što je još gore, da prenose virus. Svaka čast Grcima na merama. Kamo sreće da su naši testirali u septembru sve koji su prelazili granice. Možda ne bismo imali one treće pikove i 10k zaraženih dnevno.
Gledam sad, niko bre više ne nosi masku kod nas ni u tržnim centrima. Svi se grle, ljube... Strašno koliko smo zatucani!

wer

pre 2 godine

ajmo opet ta epska kuknjava,
sta nam to rade ti grcki zlikovci,
propasce nam i zdravlje i psiha ako ne osolimo pozadine,
videce oni ako srbi odluce da ih kazne i zapale za albaniju
i sve slicno iz repertoara krajnjih ocajnika..

ne razumem kako vas nije blam da toliko kmecite?

milos

pre 2 godine

ne možete porediti hladnu Istru i toplu Grcku. Nemaju veze jedno s drugom. Idite u Istru a j cu na Peloponez ili na Milos, Amorgos. Gde mi se cefne. Nikad dok je sveta i veka Jadran nece moci da konkuriše svim morima Grcke. Da ne idemo dalje da stanemo na 4 stepena višu temperaturu.

Sinisa

pre 2 godine

Ja sam upravo u Rimu, Italiji. Maske na otvorenom nosi 99,99% ljudi. SVI! Neverovatno mi je. Od baba i deda, do tinejdzera. Tako da nije da su Grci izmislili neku novu glupost. To sto smo mi imali srece i mimoislo nas je, ne znaci da je tako u celom svetu.

Arnold Šrafciger

pre 2 godine

Ha, ha, haaa! Da mi je videti ove što primiše vakcinu samo da bi otišli u Grčku na odmor!?
(Grofovi, lordovi i ostali serovi, 07. jun 2021 10:40)

Po minusima koje si dobio izgleda da si ove "grkovaksere" potrefio pravo u žicu.

Marko Polo

pre 2 godine

A kako bi bilo da malo o´ladite sa tom Grčkom i njenim promenama kriterijuma za ulazak u njihovu zemlju iz sata u sat!? Kao da ne postoji neko drugo mesto za odmor! Ovo mu dođe kao izveštavanje sa linije fronta. Putovanje treba da bude zabava, a ne drhtanje i kampovanje na nečijoj granici!

C i n i k

pre 2 godine

@calcokera

Sine,ja letujem u Istri koja je pojam za grcku tipa Paralija i ne nosim paradajz,jer je paradajz oznaka za turiste koji idu u grcku,a sigurno ne u Istru,hehehe
(Oliver, 07. jun 2021 13:02


Istra je smesna u odnosu na GR, u odnosu na Thasos recimo, pa i celu severnu regiju GR, a to sto ims u Istri imas inace i u CG, potpuno isto more i isti kamenjar.
Cuj "Istra pojam"?!
Strahota..

lokal-patriota

pre 2 godine

niko vas ne lupa po usima da letujete u grckoj, imate dosta destinacija gde se mozete odmoriti kao i po srbiji gded su cene hotelskog smestaja priblizne cenama letovanja u grckoj (a zast je to tako, zasto samo sebe gulimo, to pitajte nekoga od nadleznih), pa izvolte ... ja kao i prosle godine idem u grcku bez ikakvih problema! vec imam informacije da ovo sto je zvanicno nije i na granicnom prelazu! prijatelj otisao i presao a nista mu nisu trazili osim pasosa.
i da, nismo mi najbitniji u celoj evropi tako da, gess what ova pravila vaze i za ruse, engleze, nemce kojih ima jako puno juznije u grckoj gde oni letuju!

samo Grčka burazeru

pre 2 godine

Sine,ja letujem u Istri koja je pojam za grcku tipa Paralija i ne nosim paradajz,jer je paradajz oznaka za turiste koji idu u grcku,a sigurno ne u Istru,hehehe
(Oliver)

Ma daj bre kakva Istra. Mislim nemam ništa protiv ljudi, Istrani su okej, ali smešno je... Bili jednom u Opatiji, prošli onaj Lungo Mare i ostalo, vozili se brodićem...ma beži bre, Grčka je Univerzum za Istru.

Lep provod svakome

pre 2 godine

Hvala, ali zaobići ću Grčku i ove kao i prošle godine. Previše gnjavaže, a meni je potreban odmor. U Hrvatsku, Crnu Goru i Albaniju ne idem iz principa. Tako da posle Kube, ove godine sledi egzotika na indijskom okeanu.

XY

pre 2 godine

@NNN

Naravno da se na plazi ne nose maske,ali sta je na ulici?? Evo hocu da se prosetam nekim grckim gradom,po trotoaru i zvanično moram da nosim masku. Mene ne interesuje sta je nezvanično,nego samo zvanično. A zvanično moraju maske na otvorenom sem plaze i baste kafica,pod pretnjom kazne od 300 evra! To je suludo!

knedla

pre 2 godine

Pozdrav svima.

Upravo mi se sestra javila iz Soluna, prešli pre dva sata na Evzonima, 20 minuta čekanja.

Imali spremne obrasce, potvrde o vakcinaciji i samo prošli.

Nikakvi sati čekanja nisu u pitanju.

oscar

pre 2 godine

olivere@

vozi u hrvatsku I tursku
briga grke za tvoj parsdajz u gepeku
(kalcokera I Croasano jaguar, 7. jun 2021 12:01)

Ma lako ce Grci za Oliverov paradajz, nego sta ces ti sam sa sobom i bajatim hlebom na 40 stepeni u glinenoj udzerici u Malom mokrom lugu koji nazivas Beogradom?!

Oliver

pre 2 godine

@sinisa

Nismo mi imali sreće nego pameti da nabavimo vakcine. A to nije sreća prijatelju moja. Italijani nemaju vakcine pa dolaze kod nas kao onaj Vaki. I naravno da ne bih isao ni u Italiju pod tim uslovima. Maske na otvorenom na 30 stepeni su moja crvena linija. Necu nositi masku na otvorenom ni za sta na svetu.

Oliver

pre 2 godine

@Petar

Masis poentu,nije bitna nacionalnost turista,nego mere. Imaju i drugi Ruse i Britance pa nemaju maske na otvorenom. To je besmislena mera,jer na otvorenom moze da se drzi distanca. Mi u Srbiji nikada nismo imali maske na otvorenom,cak i u najtežim danima epidemije. I imamo mnogo bolje rezultate nego Grci. Koliko su Grci vakcinisali,da nisu pola naroda kao mi? Mene ovo licno ne pogadja,ali me nervira kad se neko pravi najpametniji,a nije. I druge drzave imaju more i turizam pa nemaju besmislene mere. Grci izigravaju veceg katolika od pape,a to me iritira. Imaju 300 milijardi duga i pametnije bi im bilo da olabave mere da bi nesto zaradili.

bravo

pre 2 godine

(Klasa optimist, 7. jun 2021 14:24)

Hajde, konačno da pročitam jedan realan i ugodan nadasve ljudski tekst na ovu tematiku, plus još iz Hrvatske. Nadam se mnogo većem broju ovakvih ljudi i njihovih komentara, a ne klasičnom sr/hr prepucavanju na ovim temama.
Pozdrav iz Srbije

Gagana

pre 2 godine

Čini mi se, iz ličnog iskustva, da mi koji volimo da letujemo u Grčkoj, to radimo po bilo kojim uslovima jer znamo gde idemo. Negativni komentari su očigledno od ljudi koji nisu ni letovali u Grčkoj pa verovatno nemaju ni sad potrebu za tim. Mene samo zanima da li treba da se radi PCR za decu preko 6 god. Ukoliko je i potrebno, sa zadovoljstvom ću da platim, jer ne može ni CG, ni Albanija, ni Hrvatska ni Turska da zameni taj osećaj zadovoljstva onog momenta kada ugledam tirkiznu boju mora.

Филип Пирот

pre 2 godine

(Klasa optimist, 7. jun 2021 14:24)

Ти си, брате мој, легенда! Да је више људи као ти у Хрватској, не бих уопште имао дилему где ћу на летовање.

I na latinici za gospodina, pozdrav susjed

zez

pre 2 godine

@oliver nenosiš paradajz u Istru.zato što sve ostalo poneseš pa samo paradajz u Istri kupuješ.
hahaha.
to ti je paradajz turizam.da prvo naučiš kad već komentarišeš.

Bgdt

pre 2 godine

Zbog zamenskog putovanja od prosle godine, ipak cemo morati u Grcku ove godine. Da sam mogao da izaberem neku drugu destinaciju sigurno bih promenio. Na šta ovo liči? Pa zamislite jul i avgust na Evzoniju?! Muka. Već mi nije dobro. Možda krenemo preko Bugarske.

rebro

pre 2 godine

@Gagana, da treba da se radi PCR test za decu stariju od 6 godina, a povrh svega će Grci nasumično testirati ljude na samoj granici. Svi znamo kolike su gužve na Evzoniju tokom sezone, a ti sada zamisli kada na prelazima zaustave svako treće ili četvrto vozilo pa krenu da rade testove za četvoročlanu porodicu. Čekaš na prelazu, pa neko bude pozitivan i onda haos nastaje. Vraćaju te nazad, Makedonci u problemu šta da rade i slične gluposti.
Vredi li to sve zbog tirkiznog mora?
NE, NIKAKO.
Hrvati traže samo antigen test, a garantujem ti da ga na granici neće tražiti uopšte ako imaš rezervisan smeštaj jer je turizam bitniji od korone.

C i n i k

pre 2 godine

Samo Hvar i Korčula
(3210, 07. jun 2021 13:01)
Hvala vam na glasu.


Pa ok, to su mesta za nemacku radnicku klasu, jeftin odmor uz nikakvu uslugu, hladno more i kamenjar na plazi..

Čala Čalesa

pre 2 godine

@Zasto u Grckoj mora maska na otvorenom,a u hrvatskoj ne? Zasto u Grckoj mora plf obrazac na 8 strana s glupostima tipa broj sedišta u autobusu,a u hrvatskoj nista od toga?? Sta su Grci,najpametniji u Evropi? Cuj maska na otvorenom na 35 stepeni? Da li je tamo neko normalan?
(Oliver, 7. jun 2021 11:43) # Link komentara
Nisu nam vise pravoslavna braca Grci????

Lea

pre 2 godine

@knedla, Kaze se na Evzoniju, a ne Evzonima. Zasto dosta nasih misli da ako se zavrsava na I da je mnozina?!
Dakle..u Sartiju, Kasiopiju je pravilno.

chupavi

pre 2 godine

Danas sam zvao grcku ambasadu, kazu za ulaz treba potvrda o vakcinaciji, - PCR koji nije stariji od 72 sata ili + PCR koji je star izmedju 2 i 9 meseci. Ne prihvataju + test na antitela jer se tako ne moze utvrditi kada je prelezan virus.

GojkoLozica

pre 2 godine

To sta Grcka uvodi kao novinu u zastiti od korone mene, a i veliki broj mojih prijatelja, uopste vise ne interesuje. Ima mnogo destinacija sirom Evrope gde se moze letovati.
(Jovan, 7. jun 2021 09:45)
Kuda bi ti...sirotinjo Bozja? Nitko vas ne zeli i sa tih par dinara nigdje ne mozes!!

Oliver

pre 2 godine

@calcokera

Sine,ja letujem u Istri koja je pojam za grcku tipa Paralija i ne nosim paradajz,jer je paradajz oznaka za turiste koji idu u grcku,a sigurno ne u Istru,hehehe

Bratislav

pre 2 godine

Trenutno sam u Grckoj. Na granici traze zeleni sertifikat, da imas popunjen obrazac. Na otvoren ne traze maske, samo u prodavnicama svih vrsta, marketima. U bastama taverni, restorana, kafica

Oliver

pre 2 godine

@cinik

Ne pričaj gluposti,Istra kao CG? Pa njima se izliva kanalizacija dok je u Istri voda cista kao suza,cak sam gledao bakteriološke nalaze vode sa eserihijom i enterokokama,kojih maltene uopste nema. Dalje,u Istri su borove sume kilometrima duh plaze,sto nema ni u CG ni u Grckoj,a ja bas to trazim posto moja aristokratski bela koza ne podnosi jako sunce tako da ga izbegavam. Moje znanje dermatologije je ogromno tako da znam da samo ludaci mogu da se prze po ceo dan na suncu. Dalje,da li ti je ikad palo na pamet da neko vise voli kamen nego pesak,evo na primer ja? Odakle ti ideja da svi moramo da volimo sto i ti? Koji si ti faktor,nekakav 'arbiter elegantiae' koji nama Srbima treba da odredjuje sta da volimo i gde da idemo? Gledaj svoja posla i ti idi gde hoces,ali se mani savetovanja drugih.

AZ

pre 2 godine

Pa dobro sto vise pravila, vise mesta na plazi, nize cene i manja guzva na granici sa Makedonijom i Grckom....Tako da mozda se ispalte dva PCR testa za dvoje dece.

Klasa optimist

pre 2 godine

@ milos
Brate jel' ti ides na more ili da suris prasice? Temp.mora ovih dana od Umaga do Cavtata je od 21-23. Za 10-15 dana ce doci do 26°C. A u plicaku ce biti iznad trideset. Ako ti je to hladno ne znam sta reci.

Srbin

pre 2 godine

Halo bre Grci, pa Srbi i ne treba ici kog vas, trazite nam stalno nesto. Recite jednom sve, premda znamo o vama puno dvolicnih stvari.Uvek ste bili sa dva obraza.

fake news

pre 2 godine

Evo nas u Leptokariji peti dan, vreme je do sada bilo odlično, maske na ulici niko ne nosi, prošli smo pored policajaca bar desetak puta, a par puta i pored policijske stanice bez maske i niko ništa (Miroslav)

Nisi čitao da te kazna sačeka na izlasku iz Grčke? Jedna porodica pukla soma evra, svi se šetali bez maske...

Grčka u srcu

pre 2 godine

jer ne može ni CG, ni Albanija, ni Hrvatska ni Turska da zameni taj osećaj zadovoljstva onog momenta kada ugledam tirkiznu boju mora.
(Gagana)

oh, yeeeaaahhh! đe me nađe...jedva čekam...ma izljubiću sve grčke carinike i policajce samo kad se dokopam Evzonija.

primošen

pre 2 godine

@ C i n i k
Što ti to imaš protiv njemačke radničke klase? Da nisi možda neki akademik? Meni ti pripadnici tzv njemačke radničke klase pune apartmane po cijeni od 60 - 80€, korektni su, uredni i pristojni, za razliku od nekih drugih sa njima nemam nikakvih problema. Što se tiče Hvara i Korčule istraži malo tamošnje cijene pa će ti smjesta postati jasno kakva "klasa" tamo provodi odmor.

Lovimer

pre 2 godine

Super, avaksi ove godine ne dolaze u Grcku.
Za one koji se predomisle 4+2 nedelje je potrebmo da prime bocu. Dakle ako uradite to sada krajem Jula mozete u Grcku.

Blaster

pre 2 godine

Novak zaista nema čemu da se nada na šljaci. Nije smak sveta, neka se koncentriše na preostala 3GS a ovde neka se samo nada da turnir osvoji neko drugi a ne Nadal mada su šanse za tako nešto ravne 0.

DEX

pre 2 godine

Sigurno ne bih otišao na letovanje tamo gde ne traze test za odrasle ili vakcinacija jer to znači da će se sakupiti zaraženi iz svih delova sveta. To je za mene tempirana bomba. Ali neću ni tamo gde se traži test za decu. Tako da ili ce Grcka ukinuti test za decu ili cu preskočiti letovanje ove godine.

J.

pre 2 godine

"Italijani nemaju vakcine pa dolaze kod nas kao onaj Vaki. I naravno da ne bih isao ni u Italiju pod tim uslovima. "
Oliver
U Italiji je 25% stanovništva iznad 12 godina primilo vakcinu, i ja se pitam zašto je Vacchi išao u Srbiju. Svakag dana se vakciniše 600.000 ljudi, a stariji su preko 80% zaštićeni.

komentator

pre 2 godine

pored toliko drugih lepših i jeftinijih destinacija za letovanje šta ste se svi uhvatili za tu grčku??? otvorite vidike i letujte ko ljudi a ne u grčku

kalimera

pre 2 godine

Na otvoren ne traze maske, samo u prodavnicama svih vrsta, marketima. U bastama taverni, restorana, kafica
(Bratislav)

poremećen tok misli...koju li su ti drogu uvalili braća Grci, nesrećni čoveče?

samo Grčka burazeru

pre 2 godine

a šta ima u Paraliji, Moudaniji, na Kasandri?
Bio si nekad u Poligirosu, glavnom gradu regije Halkidiki? Nisi nikada jer tamo nema mora, a mora da se vozi što je dodatni trošak.
Pula, Poreč, Rovinj svakako nude više nego sela na Kasandri ili Sitoniji.
(rebro)

Pa ne znam što b' ti rek'o, kako kažu naša braća s one strane Drine. Pominješ neke grčke selendre za turiste plićeg džepa i onda to postavljaš kao sliku celog grčkog turizma. Savetujem ti da kupiš atlas, iznenadićeš se kad budeš otkrio kolika je Grčka. Znaš, to je čitava jedna država sa milion ostrva i užasno dugom obalom, nije zaseok, oblast ili region. Zato je u tom smislu Univerzum za Istru, pa i za celu Hrvatsku. Tvoj rezon je otprilike kao kad bi išao u New York godinama za redom i sve u jednu istu ulicu u nekom zapuštenom predgrađu i nikad ništa nisi video osim te ulice. Naravno da ćeš posle toga da pričaš kako je i Beograd velegrad za New York.

tt

pre 2 godine

Prosao sam Evzoni pre nekoliko dana. Bila je veca kolona vozila ali Grci se trude da posao obave sto brze. Meni je policajka pasose i zeleni sertifikat bukvalno pregledala jedan minut a na PLF sa telefona samo ovlas bacila pogled. Carinik je pogledao reg tablicu i mahnuo da prodjemo. Svi su ljubazni. Pefkohori bi, da nije nesto nasih turista bio ,,prazan". Zivo je bilo za vikend, tada su bili Grci iz Soluna. Maske nose u zatvorenom prostoru a osoblje restorana i na otvorenom ( i policajci na otvorenom). Bilo je Grka, verovatno stanovnika Soluna, koji su maske nosili
maske.

Nex

pre 2 godine

Juce usli na Evzoni, nigde nikog. 4 auta ispred. Baja pita, jel imate, zena krene da da lista papire, on samo mahnuo, vozi.
Kasandra poluprazna

PoslednjiSrbijanac

pre 2 godine

Nisam nikada bio u toj 'vašoj' Grčkoj sa visokim cenama i bezobraznim radnicima, dok sam 'moju' za sada obišao 40tak puta i planiram još toliko. Od Rodosa, Krita, Skijatosa i Lefkade do Halkidikija dočekuju me kao prijatelja sa osmehom na licu i Ouzom u rukama. Sve cene su niže za mene nego za ostale turiste. Za moj auto uvek ima mesta na parkingu. Čak i kada na basketu zakuvamo sa lokalcima (jbg dešava se) panduri su na našoj strani. Maske se nose kao i u većem delu civilizovanog sveta a PCR je zlatni standard za putovanja. Sva deca starija od šest se testiraju i to je sasvim pošteno jedino nebeska

Yeah

pre 2 godine

Hvala, ali zaobići ću Grčku i ove kao i prošle godine. Previše gnjavaže, a meni je potreban odmor. U Hrvatsku, Crnu Goru i Albaniju ne idem iz principa. Tako da posle Kube, ove godine sledi egzotika na indijskom okeanu.
(Lep provod svakome, 7. jun 2021 13:02) # Link komentara

Pazi samo da ti se fotošop ne pokvari:)))). Ode odmor :)))

rebro

pre 2 godine

@samo Grčka burazeru, a šta ima u Paraliji, Moudaniji, na Kasandri?
Bio si nekad u Poligirosu, glavnom gradu regije Halkidiki? Nisi nikada jer tamo nema mora, a mora da se vozi što je dodatni trošak.
Pula, Poreč, Rovinj svakako nude više nego sela na Kasandri ili Sitoniji.

T

pre 2 godine

Ja ove godine bas idem u Grcku jer tamo znam da ce svi biti ili vakcinisani ili testirani. Iskreno, vise bih voleo da pustaju samo vakcinisane. Maltretiranje je sto moram da testiram dete pred put, ali sve ima svoju cenu.

Oliver

pre 2 godine

@J

Vacci nije mogao da dobije vakcinu,jer ima samo 53 godine,a u Italiji ima puno staraca koji su prioritet. Svojim ocima sam gledao na TV-u tucu ispred vakcinalnog punkta gde su intervenisali karabinijeri. Drugo,oni nemaju 4 vakcine kao mi,oni ne mogu da biraju. Trece,sta je 25 posto kad smo mi vakcinisali preko 50 posto?? Bezuspešni su svi pokušaji da se omalovazi nestvaran uspeh Srbije po pitanju vakcinacije!

Gagana

pre 2 godine

Rebro. Vredi li to sve zbog tirkiznog mora?
Evo sad sam promenila mišljenje i idem u Hrvatsku.
Da li ti liči na Grke da izdvajaju svako 3-4 vozilo. Pa nisu ni blesavi a ni toliko vredni.
Deci niko ne gura štapiće u nos jer se kod nas bris radi iz usta. Koleginica pre dva dana uradila.
Nego poželi srećan put, kao što smo radili nekad dok smo bili kulturniji i ne baš tako besni.
Pozz

SnežanaR

pre 2 godine

Molim vas za preporuku ko je možda bio u sličnoj situaciji.
Treba da idemo 18.06. u Grčku, ja sam vakcinisana a suprugu će proći 10 dana od revakcine a ne 14 kako traže.
Po svemu sudeći treba pcr test ali da li zaista traže i da li je neko bio u sličnoj situaciji i kako je postupio. Zeleni sertifikat će imati i tamo će biti evidentirana i revkcina ALIII da li gledaju datume :( da neće proći 14 dana.

rebro

pre 2 godine

Od 21. juna Češka otvara granice za sve turiste iz EU plus iz Srbije. Vakcinisani, preležali, sa PCR testom su dobrodošli. To znači da i ostatak EU će pustiti turiste iz Srbije. Zašto je bitna ta Grčka ja ne shvatam, ali za mene koji živim u Pragu i češki sam državljanin je bitno da idem tamo gde me ne maltretiraju svakodnevnim promenama pravila. Ove godine je to Istra.

Oliver

pre 2 godine

@calcokera

Sine,ja letujem u Istri koja je pojam za grcku tipa Paralija i ne nosim paradajz,jer je paradajz oznaka za turiste koji idu u grcku,a sigurno ne u Istru,hehehe

Milorad

pre 2 godine

Naši ljudi i dalje ne mogu da shvate da i vakcinisani mogu da se zaraze (znam ih dosta) i, što je još gore, da prenose virus. Svaka čast Grcima na merama. Kamo sreće da su naši testirali u septembru sve koji su prelazili granice. Možda ne bismo imali one treće pikove i 10k zaraženih dnevno.
Gledam sad, niko bre više ne nosi masku kod nas ni u tržnim centrima. Svi se grle, ljube... Strašno koliko smo zatucani!

Jovan

pre 2 godine

To sta Grcka uvodi kao novinu u zastiti od korone mene, a i veliki broj mojih prijatelja, uopste vise ne interesuje. Ima mnogo destinacija sirom Evrope gde se moze letovati.

GojkoLozica

pre 2 godine

To sta Grcka uvodi kao novinu u zastiti od korone mene, a i veliki broj mojih prijatelja, uopste vise ne interesuje. Ima mnogo destinacija sirom Evrope gde se moze letovati.
(Jovan, 7. jun 2021 09:45)
Kuda bi ti...sirotinjo Bozja? Nitko vas ne zeli i sa tih par dinara nigdje ne mozes!!

Arnold Šrafciger

pre 2 godine

Ha, ha, haaa! Da mi je videti ove što primiše vakcinu samo da bi otišli u Grčku na odmor!?
(Grofovi, lordovi i ostali serovi, 07. jun 2021 10:40)

Po minusima koje si dobio izgleda da si ove "grkovaksere" potrefio pravo u žicu.

Lep provod svakome

pre 2 godine

Hvala, ali zaobići ću Grčku i ove kao i prošle godine. Previše gnjavaže, a meni je potreban odmor. U Hrvatsku, Crnu Goru i Albaniju ne idem iz principa. Tako da posle Kube, ove godine sledi egzotika na indijskom okeanu.

panter pudlica

pre 2 godine

Nije dovoljno potvrda o vakcinaciji, pcr test ili potvrda o preležanosti kovida, već i pored svega toga moram na letovanju da nosim masku?!
Pa i da je za džabe, mnogo je...

Oliver

pre 2 godine

Zasto u Grckoj mora maska na otvorenom,a u hrvatskoj ne? Zasto u Grckoj mora plf obrazac na 8 strana s glupostima tipa broj sedišta u autobusu,a u hrvatskoj nista od toga?? Sta su Grci,najpametniji u Evropi? Cuj maska na otvorenom na 35 stepeni? Da li je tamo neko normalan?

Gagana

pre 2 godine

Čini mi se, iz ličnog iskustva, da mi koji volimo da letujemo u Grčkoj, to radimo po bilo kojim uslovima jer znamo gde idemo. Negativni komentari su očigledno od ljudi koji nisu ni letovali u Grčkoj pa verovatno nemaju ni sad potrebu za tim. Mene samo zanima da li treba da se radi PCR za decu preko 6 god. Ukoliko je i potrebno, sa zadovoljstvom ću da platim, jer ne može ni CG, ni Albanija, ni Hrvatska ni Turska da zameni taj osećaj zadovoljstva onog momenta kada ugledam tirkiznu boju mora.

Blaster

pre 2 godine

Novak zaista nema čemu da se nada na šljaci. Nije smak sveta, neka se koncentriše na preostala 3GS a ovde neka se samo nada da turnir osvoji neko drugi a ne Nadal mada su šanse za tako nešto ravne 0.

fake news

pre 2 godine

Evo nas u Leptokariji peti dan, vreme je do sada bilo odlično, maske na ulici niko ne nosi, prošli smo pored policajaca bar desetak puta, a par puta i pored policijske stanice bez maske i niko ništa (Miroslav)

Nisi čitao da te kazna sačeka na izlasku iz Grčke? Jedna porodica pukla soma evra, svi se šetali bez maske...

C i n i k

pre 2 godine

@calcokera

Sine,ja letujem u Istri koja je pojam za grcku tipa Paralija i ne nosim paradajz,jer je paradajz oznaka za turiste koji idu u grcku,a sigurno ne u Istru,hehehe
(Oliver, 07. jun 2021 13:02


Istra je smesna u odnosu na GR, u odnosu na Thasos recimo, pa i celu severnu regiju GR, a to sto ims u Istri imas inace i u CG, potpuno isto more i isti kamenjar.
Cuj "Istra pojam"?!
Strahota..

Miroslav

pre 2 godine

Evo nas u Leptokariji peti dan, vreme je do sada bilo odlično, maske na ulici niko ne nosi, prošli smo pored policajaca bar desetak puta, a par puta i pored policijske stanice bez maske i niko ništa. U radnjama su obavezne, u kafićima i restoranima ih niko ne nosi, osim osoblja. Na granici skoro da su samo gledali pasoše, potvrde samo ovlaš pogledaju, skoro da sam mogao sam to isprintati koliko ih zanima. To je istina, ostalo je laž i reklamiranje Crne Gore, Hrvatske i Albanije. Ne zna se ko je od njih bezobrazniji i više krade od turista, a ne nudi ništa.

Klasa optimist

pre 2 godine

@ milos
Brate jel' ti ides na more ili da suris prasice? Temp.mora ovih dana od Umaga do Cavtata je od 21-23. Za 10-15 dana ce doci do 26°C. A u plicaku ce biti iznad trideset. Ako ti je to hladno ne znam sta reci.

Zema

pre 2 godine

Maske na otvorenom, PCR za decu, PLF formular, QR kodovi, mambo, džambo... Ovi baš rade na uništenju turizma. Mi smo uplatili još krajem 2019. godine, pa idemo svakako, ali dogodine... Ne znam baš.

Lovimer

pre 2 godine

Super, avaksi ove godine ne dolaze u Grcku.
Za one koji se predomisle 4+2 nedelje je potrebmo da prime bocu. Dakle ako uradite to sada krajem Jula mozete u Grcku.

Srbin

pre 2 godine

Halo bre Grci, pa Srbi i ne treba ici kog vas, trazite nam stalno nesto. Recite jednom sve, premda znamo o vama puno dvolicnih stvari.Uvek ste bili sa dva obraza.

Lionac

pre 2 godine

Vratio sam se pre par dana, nije nikakva drama, plf i potvrda o vakcinaciji, niko nista ne smara. Na moru strance eventualno podsete da stave masku ali me nikada nisu kaznili kada je nisam nosio. Opusteno je, manite se teorija zavere. Gde god da sam seo da jedem dobio sam gomilu stvari na racun kuce samo zato sto sam Srbin, meni je to dovoljno da budem skroz opusten i da uzivam.

knedla

pre 2 godine

Pozdrav svima.

Upravo mi se sestra javila iz Soluna, prešli pre dva sata na Evzonima, 20 minuta čekanja.

Imali spremne obrasce, potvrde o vakcinaciji i samo prošli.

Nikakvi sati čekanja nisu u pitanju.

C i n i k

pre 2 godine

Samo Hvar i Korčula
(3210, 07. jun 2021 13:01)
Hvala vam na glasu.


Pa ok, to su mesta za nemacku radnicku klasu, jeftin odmor uz nikakvu uslugu, hladno more i kamenjar na plazi..

Oliver

pre 2 godine

@Petar

Masis poentu,nije bitna nacionalnost turista,nego mere. Imaju i drugi Ruse i Britance pa nemaju maske na otvorenom. To je besmislena mera,jer na otvorenom moze da se drzi distanca. Mi u Srbiji nikada nismo imali maske na otvorenom,cak i u najtežim danima epidemije. I imamo mnogo bolje rezultate nego Grci. Koliko su Grci vakcinisali,da nisu pola naroda kao mi? Mene ovo licno ne pogadja,ali me nervira kad se neko pravi najpametniji,a nije. I druge drzave imaju more i turizam pa nemaju besmislene mere. Grci izigravaju veceg katolika od pape,a to me iritira. Imaju 300 milijardi duga i pametnije bi im bilo da olabave mere da bi nesto zaradili.

Oliver

pre 2 godine

@sinisa

Nismo mi imali sreće nego pameti da nabavimo vakcine. A to nije sreća prijatelju moja. Italijani nemaju vakcine pa dolaze kod nas kao onaj Vaki. I naravno da ne bih isao ni u Italiju pod tim uslovima. Maske na otvorenom na 30 stepeni su moja crvena linija. Necu nositi masku na otvorenom ni za sta na svetu.

Oliver

pre 2 godine

@cinik

Ne pričaj gluposti,Istra kao CG? Pa njima se izliva kanalizacija dok je u Istri voda cista kao suza,cak sam gledao bakteriološke nalaze vode sa eserihijom i enterokokama,kojih maltene uopste nema. Dalje,u Istri su borove sume kilometrima duh plaze,sto nema ni u CG ni u Grckoj,a ja bas to trazim posto moja aristokratski bela koza ne podnosi jako sunce tako da ga izbegavam. Moje znanje dermatologije je ogromno tako da znam da samo ludaci mogu da se prze po ceo dan na suncu. Dalje,da li ti je ikad palo na pamet da neko vise voli kamen nego pesak,evo na primer ja? Odakle ti ideja da svi moramo da volimo sto i ti? Koji si ti faktor,nekakav 'arbiter elegantiae' koji nama Srbima treba da odredjuje sta da volimo i gde da idemo? Gledaj svoja posla i ti idi gde hoces,ali se mani savetovanja drugih.

lokal-patriota

pre 2 godine

niko vas ne lupa po usima da letujete u grckoj, imate dosta destinacija gde se mozete odmoriti kao i po srbiji gded su cene hotelskog smestaja priblizne cenama letovanja u grckoj (a zast je to tako, zasto samo sebe gulimo, to pitajte nekoga od nadleznih), pa izvolte ... ja kao i prosle godine idem u grcku bez ikakvih problema! vec imam informacije da ovo sto je zvanicno nije i na granicnom prelazu! prijatelj otisao i presao a nista mu nisu trazili osim pasosa.
i da, nismo mi najbitniji u celoj evropi tako da, gess what ova pravila vaze i za ruse, engleze, nemce kojih ima jako puno juznije u grckoj gde oni letuju!

samo Grčka burazeru

pre 2 godine

Sine,ja letujem u Istri koja je pojam za grcku tipa Paralija i ne nosim paradajz,jer je paradajz oznaka za turiste koji idu u grcku,a sigurno ne u Istru,hehehe
(Oliver)

Ma daj bre kakva Istra. Mislim nemam ništa protiv ljudi, Istrani su okej, ali smešno je... Bili jednom u Opatiji, prošli onaj Lungo Mare i ostalo, vozili se brodićem...ma beži bre, Grčka je Univerzum za Istru.

XY

pre 2 godine

@NNN

Naravno da se na plazi ne nose maske,ali sta je na ulici?? Evo hocu da se prosetam nekim grckim gradom,po trotoaru i zvanično moram da nosim masku. Mene ne interesuje sta je nezvanično,nego samo zvanično. A zvanično moraju maske na otvorenom sem plaze i baste kafica,pod pretnjom kazne od 300 evra! To je suludo!

Goran

pre 2 godine

Prekjuče sam stigao sa Halkidikija, bio sam u Kalitei, Polihronu, Haniotiju, Perfhoriju, maske na otvorenom nosi možda 20% posto ljudi.

Maske obavezne samo u radnjama.

Petar

pre 2 godine

Zasto u Grckoj mora maska na otvorenom,a u hrvatskoj ne? Zasto u Grckoj mora plf obrazac na 8 strana s glupostima tipa broj sedišta u autobusu,a u hrvatskoj nista od toga?? Sta su Grci,najpametniji u Evropi? Cuj maska na otvorenom na 35 stepeni? Da li je tamo neko normalan?
(Oliver, 07. jun 2021 11:43

Pripremaju se za dolazak Rusa ili Britanaca. Briga njih za Srbe, minorni turisti sa smesnom vanpansionskom potrosnjom. U Dasiji ja odem jednom na skuter (50€) u toku celog letovanja„ klinac iz Birmingema 2 puta dnevno, ja u restoranu potrosim oko 35€ vecera za dvoje, on mnogo vise. Sitni smo mi, samo to jos nismo ukapirali. Ni ne vole nas toliko jer smo slaboplatezni turisti. Mogu da nam rade sta hoce.

Čala Čalesa

pre 2 godine

@Zasto u Grckoj mora maska na otvorenom,a u hrvatskoj ne? Zasto u Grckoj mora plf obrazac na 8 strana s glupostima tipa broj sedišta u autobusu,a u hrvatskoj nista od toga?? Sta su Grci,najpametniji u Evropi? Cuj maska na otvorenom na 35 stepeni? Da li je tamo neko normalan?
(Oliver, 7. jun 2021 11:43) # Link komentara
Nisu nam vise pravoslavna braca Grci????

komentator

pre 2 godine

pored toliko drugih lepših i jeftinijih destinacija za letovanje šta ste se svi uhvatili za tu grčku??? otvorite vidike i letujte ko ljudi a ne u grčku

Fingolfin

pre 2 godine

U Grckoj smo od subote. Granicu smo presli za 5 minuta, proveravaju PLF i datum revakcinacije. Maske napolju nosi oko 20% ljudi, u zatvorenom svi. Restorani i kafuci su puni, cene iste kao i ranije a smestaj malo jeftiniji. Info za one koji bi da putuju i sve ljude dobre volje.

AZ

pre 2 godine

Pa dobro sto vise pravila, vise mesta na plazi, nize cene i manja guzva na granici sa Makedonijom i Grckom....Tako da mozda se ispalte dva PCR testa za dvoje dece.

rebro

pre 2 godine

@samo Grčka burazeru, a šta ima u Paraliji, Moudaniji, na Kasandri?
Bio si nekad u Poligirosu, glavnom gradu regije Halkidiki? Nisi nikada jer tamo nema mora, a mora da se vozi što je dodatni trošak.
Pula, Poreč, Rovinj svakako nude više nego sela na Kasandri ili Sitoniji.

milos

pre 2 godine

ne možete porediti hladnu Istru i toplu Grcku. Nemaju veze jedno s drugom. Idite u Istru a j cu na Peloponez ili na Milos, Amorgos. Gde mi se cefne. Nikad dok je sveta i veka Jadran nece moci da konkuriše svim morima Grcke. Da ne idemo dalje da stanemo na 4 stepena višu temperaturu.

DEX

pre 2 godine

Sigurno ne bih otišao na letovanje tamo gde ne traze test za odrasle ili vakcinacija jer to znači da će se sakupiti zaraženi iz svih delova sveta. To je za mene tempirana bomba. Ali neću ni tamo gde se traži test za decu. Tako da ili ce Grcka ukinuti test za decu ili cu preskočiti letovanje ove godine.

rebro

pre 2 godine

@Gagana, da treba da se radi PCR test za decu stariju od 6 godina, a povrh svega će Grci nasumično testirati ljude na samoj granici. Svi znamo kolike su gužve na Evzoniju tokom sezone, a ti sada zamisli kada na prelazima zaustave svako treće ili četvrto vozilo pa krenu da rade testove za četvoročlanu porodicu. Čekaš na prelazu, pa neko bude pozitivan i onda haos nastaje. Vraćaju te nazad, Makedonci u problemu šta da rade i slične gluposti.
Vredi li to sve zbog tirkiznog mora?
NE, NIKAKO.
Hrvati traže samo antigen test, a garantujem ti da ga na granici neće tražiti uopšte ako imaš rezervisan smeštaj jer je turizam bitniji od korone.

Sinisa

pre 2 godine

Ja sam upravo u Rimu, Italiji. Maske na otvorenom nosi 99,99% ljudi. SVI! Neverovatno mi je. Od baba i deda, do tinejdzera. Tako da nije da su Grci izmislili neku novu glupost. To sto smo mi imali srece i mimoislo nas je, ne znaci da je tako u celom svetu.

zez

pre 2 godine

@oliver nenosiš paradajz u Istru.zato što sve ostalo poneseš pa samo paradajz u Istri kupuješ.
hahaha.
to ti je paradajz turizam.da prvo naučiš kad već komentarišeš.

Marko

pre 2 godine

Evo četvrta nedelja kako smo u Grčkoj, niko ne traži u turističkim mestima da se nosi maska na otvorenom, ni u kafićima i restoranima. Maska je jedino obavezna kao kod nas, u prodavnicama i objektima zatvorenog tipa.

wer

pre 2 godine

ajmo opet ta epska kuknjava,
sta nam to rade ti grcki zlikovci,
propasce nam i zdravlje i psiha ako ne osolimo pozadine,
videce oni ako srbi odluce da ih kazne i zapale za albaniju
i sve slicno iz repertoara krajnjih ocajnika..

ne razumem kako vas nije blam da toliko kmecite?

Bgdt

pre 2 godine

Zbog zamenskog putovanja od prosle godine, ipak cemo morati u Grcku ove godine. Da sam mogao da izaberem neku drugu destinaciju sigurno bih promenio. Na šta ovo liči? Pa zamislite jul i avgust na Evzoniju?! Muka. Već mi nije dobro. Možda krenemo preko Bugarske.

oscar

pre 2 godine

olivere@

vozi u hrvatsku I tursku
briga grke za tvoj parsdajz u gepeku
(kalcokera I Croasano jaguar, 7. jun 2021 12:01)

Ma lako ce Grci za Oliverov paradajz, nego sta ces ti sam sa sobom i bajatim hlebom na 40 stepeni u glinenoj udzerici u Malom mokrom lugu koji nazivas Beogradom?!

Marko Polo

pre 2 godine

A kako bi bilo da malo o´ladite sa tom Grčkom i njenim promenama kriterijuma za ulazak u njihovu zemlju iz sata u sat!? Kao da ne postoji neko drugo mesto za odmor! Ovo mu dođe kao izveštavanje sa linije fronta. Putovanje treba da bude zabava, a ne drhtanje i kampovanje na nečijoj granici!

NNN

pre 2 godine

Ne dramite za maske, kad je sve isto kao i prošle godine,
maske se nose samo u prodavnici (kao i ovde), a na plaži normalno da ih niko ne nosi.

Grčka u srcu

pre 2 godine

jer ne može ni CG, ni Albanija, ni Hrvatska ni Turska da zameni taj osećaj zadovoljstva onog momenta kada ugledam tirkiznu boju mora.
(Gagana)

oh, yeeeaaahhh! đe me nađe...jedva čekam...ma izljubiću sve grčke carinike i policajce samo kad se dokopam Evzonija.

primošen

pre 2 godine

@ C i n i k
Što ti to imaš protiv njemačke radničke klase? Da nisi možda neki akademik? Meni ti pripadnici tzv njemačke radničke klase pune apartmane po cijeni od 60 - 80€, korektni su, uredni i pristojni, za razliku od nekih drugih sa njima nemam nikakvih problema. Što se tiče Hvara i Korčule istraži malo tamošnje cijene pa će ti smjesta postati jasno kakva "klasa" tamo provodi odmor.

kalimera

pre 2 godine

Na otvoren ne traze maske, samo u prodavnicama svih vrsta, marketima. U bastama taverni, restorana, kafica
(Bratislav)

poremećen tok misli...koju li su ti drogu uvalili braća Grci, nesrećni čoveče?

PoslednjiSrbijanac

pre 2 godine

Nisam nikada bio u toj 'vašoj' Grčkoj sa visokim cenama i bezobraznim radnicima, dok sam 'moju' za sada obišao 40tak puta i planiram još toliko. Od Rodosa, Krita, Skijatosa i Lefkade do Halkidikija dočekuju me kao prijatelja sa osmehom na licu i Ouzom u rukama. Sve cene su niže za mene nego za ostale turiste. Za moj auto uvek ima mesta na parkingu. Čak i kada na basketu zakuvamo sa lokalcima (jbg dešava se) panduri su na našoj strani. Maske se nose kao i u većem delu civilizovanog sveta a PCR je zlatni standard za putovanja. Sva deca starija od šest se testiraju i to je sasvim pošteno jedino nebeska

lažljivi AV

pre 2 godine

Šta je sad ovde novina. Jel sad za decu preko 6 godina netreba da radimo PCR test u Srbiji ako već testiraju decu na granici?
U tekstu kažete da je obavezno ulazno testiranje za decu preko 6 godina pa zato i pitam dal treba onda da bacamo pare na testove ovde kod nas.

Klasa optimist

pre 2 godine

Ljudi svako ljetuje prema svojim mogucnostima. Neko ide svake godine, neko svake druge ili trece a neko nikada. Nije more sve u zivotu. Ako vec idete budite kulturni i ne ostavljajte smece svuda iza sebe. To vrijedi i za one bez puno para ali i za one sa parama. A ovi sto prozivaju " paradajz" turiste trebaju znati da su Cesi,Slovaci,Poljaci i Madjari nekad spadali u tu nazovi kategoriju. A danas ljudi kupuju apartmane i kuce za odmor uzduz Jadrana. I vecina vas grijesi u vezi naziva paradajz turisti. To nisu turisti koji nose paradajz od kuce vec turisti koji od kuce nose sve osim paradajza( i kruha-hleba). Ako izuzmemo nekakav srpski kvazi " jet-set" tipa pjevaci,glumci,sportasi i uspjesniji privatni biznismeni koje vidjam po HR sve ostalo mozemo svesti pod " junk" kategoriju. Puno budzetlija koji nisu ni orali ni kopali,krimosi,starlete( da ih ne nazovem pravim imenom) i likovi tipa C. Jovanovica koji se cilo lito gu.i sa familijom po Jadranu na jahti koja mu je pala sa neba. I takvi se nadju da prigovaraju nekome koji je svojim postenim radom uspio skupiti dovoljno da odvede familiju na more. Neka su kako vi kazete " paradajz turisti" ali vise volim njih vidjeti nego Brenu i Bobu u 1000 primjeraka. Svako je dobrodosao nevezano za financije. Ali kazem treba imati mjeru u ponasanju. To je problem nas Balkanaca. Preglasni smo u komunikaciji i mislimo da ce se ono sto ostavimo iza sebe pocistiti samo od sebe. U svakom slucaju ugodan odmor svima ma gdje ga proveli.

Bratislav

pre 2 godine

Trenutno sam u Grckoj. Na granici traze zeleni sertifikat, da imas popunjen obrazac. Na otvoren ne traze maske, samo u prodavnicama svih vrsta, marketima. U bastama taverni, restorana, kafica

J.

pre 2 godine

"Italijani nemaju vakcine pa dolaze kod nas kao onaj Vaki. I naravno da ne bih isao ni u Italiju pod tim uslovima. "
Oliver
U Italiji je 25% stanovništva iznad 12 godina primilo vakcinu, i ja se pitam zašto je Vacchi išao u Srbiju. Svakag dana se vakciniše 600.000 ljudi, a stariji su preko 80% zaštićeni.

Lea

pre 2 godine

@knedla, Kaze se na Evzoniju, a ne Evzonima. Zasto dosta nasih misli da ako se zavrsava na I da je mnozina?!
Dakle..u Sartiju, Kasiopiju je pravilno.

T

pre 2 godine

Ja ove godine bas idem u Grcku jer tamo znam da ce svi biti ili vakcinisani ili testirani. Iskreno, vise bih voleo da pustaju samo vakcinisane. Maltretiranje je sto moram da testiram dete pred put, ali sve ima svoju cenu.

chupavi

pre 2 godine

Danas sam zvao grcku ambasadu, kazu za ulaz treba potvrda o vakcinaciji, - PCR koji nije stariji od 72 sata ili + PCR koji je star izmedju 2 i 9 meseci. Ne prihvataju + test na antitela jer se tako ne moze utvrditi kada je prelezan virus.

bravo

pre 2 godine

(Klasa optimist, 7. jun 2021 14:24)

Hajde, konačno da pročitam jedan realan i ugodan nadasve ljudski tekst na ovu tematiku, plus još iz Hrvatske. Nadam se mnogo većem broju ovakvih ljudi i njihovih komentara, a ne klasičnom sr/hr prepucavanju na ovim temama.
Pozdrav iz Srbije

Yeah

pre 2 godine

Hvala, ali zaobići ću Grčku i ove kao i prošle godine. Previše gnjavaže, a meni je potreban odmor. U Hrvatsku, Crnu Goru i Albaniju ne idem iz principa. Tako da posle Kube, ove godine sledi egzotika na indijskom okeanu.
(Lep provod svakome, 7. jun 2021 13:02) # Link komentara

Pazi samo da ti se fotošop ne pokvari:)))). Ode odmor :)))

Филип Пирот

pre 2 godine

(Klasa optimist, 7. jun 2021 14:24)

Ти си, брате мој, легенда! Да је више људи као ти у Хрватској, не бих уопште имао дилему где ћу на летовање.

I na latinici za gospodina, pozdrav susjed

samo Grčka burazeru

pre 2 godine

a šta ima u Paraliji, Moudaniji, na Kasandri?
Bio si nekad u Poligirosu, glavnom gradu regije Halkidiki? Nisi nikada jer tamo nema mora, a mora da se vozi što je dodatni trošak.
Pula, Poreč, Rovinj svakako nude više nego sela na Kasandri ili Sitoniji.
(rebro)

Pa ne znam što b' ti rek'o, kako kažu naša braća s one strane Drine. Pominješ neke grčke selendre za turiste plićeg džepa i onda to postavljaš kao sliku celog grčkog turizma. Savetujem ti da kupiš atlas, iznenadićeš se kad budeš otkrio kolika je Grčka. Znaš, to je čitava jedna država sa milion ostrva i užasno dugom obalom, nije zaseok, oblast ili region. Zato je u tom smislu Univerzum za Istru, pa i za celu Hrvatsku. Tvoj rezon je otprilike kao kad bi išao u New York godinama za redom i sve u jednu istu ulicu u nekom zapuštenom predgrađu i nikad ništa nisi video osim te ulice. Naravno da ćeš posle toga da pričaš kako je i Beograd velegrad za New York.

Oliver

pre 2 godine

@J

Vacci nije mogao da dobije vakcinu,jer ima samo 53 godine,a u Italiji ima puno staraca koji su prioritet. Svojim ocima sam gledao na TV-u tucu ispred vakcinalnog punkta gde su intervenisali karabinijeri. Drugo,oni nemaju 4 vakcine kao mi,oni ne mogu da biraju. Trece,sta je 25 posto kad smo mi vakcinisali preko 50 posto?? Bezuspešni su svi pokušaji da se omalovazi nestvaran uspeh Srbije po pitanju vakcinacije!

tt

pre 2 godine

Prosao sam Evzoni pre nekoliko dana. Bila je veca kolona vozila ali Grci se trude da posao obave sto brze. Meni je policajka pasose i zeleni sertifikat bukvalno pregledala jedan minut a na PLF sa telefona samo ovlas bacila pogled. Carinik je pogledao reg tablicu i mahnuo da prodjemo. Svi su ljubazni. Pefkohori bi, da nije nesto nasih turista bio ,,prazan". Zivo je bilo za vikend, tada su bili Grci iz Soluna. Maske nose u zatvorenom prostoru a osoblje restorana i na otvorenom ( i policajci na otvorenom). Bilo je Grka, verovatno stanovnika Soluna, koji su maske nosili
maske.

Nex

pre 2 godine

Juce usli na Evzoni, nigde nikog. 4 auta ispred. Baja pita, jel imate, zena krene da da lista papire, on samo mahnuo, vozi.
Kasandra poluprazna

Gagana

pre 2 godine

Rebro. Vredi li to sve zbog tirkiznog mora?
Evo sad sam promenila mišljenje i idem u Hrvatsku.
Da li ti liči na Grke da izdvajaju svako 3-4 vozilo. Pa nisu ni blesavi a ni toliko vredni.
Deci niko ne gura štapiće u nos jer se kod nas bris radi iz usta. Koleginica pre dva dana uradila.
Nego poželi srećan put, kao što smo radili nekad dok smo bili kulturniji i ne baš tako besni.
Pozz

rebro

pre 2 godine

Od 21. juna Češka otvara granice za sve turiste iz EU plus iz Srbije. Vakcinisani, preležali, sa PCR testom su dobrodošli. To znači da i ostatak EU će pustiti turiste iz Srbije. Zašto je bitna ta Grčka ja ne shvatam, ali za mene koji živim u Pragu i češki sam državljanin je bitno da idem tamo gde me ne maltretiraju svakodnevnim promenama pravila. Ove godine je to Istra.

SnežanaR

pre 2 godine

Molim vas za preporuku ko je možda bio u sličnoj situaciji.
Treba da idemo 18.06. u Grčku, ja sam vakcinisana a suprugu će proći 10 dana od revakcine a ne 14 kako traže.
Po svemu sudeći treba pcr test ali da li zaista traže i da li je neko bio u sličnoj situaciji i kako je postupio. Zeleni sertifikat će imati i tamo će biti evidentirana i revkcina ALIII da li gledaju datume :( da neće proći 14 dana.