1. Neznalice kazu da bi trebalo da se ove glave sahrane a ove glave sluze kao podsetnik na strasna stradanja kroz koje je Srpski narod prolazio kroz istoriju. Ovo je jedina gradjevina na svetu izgradjena od ljudskih lobanja. Nije stvar zaraditi na Cele Kuli i naplacivati ulaznice vec prezentovati celom svetu strahote koje je ovaj narod prolazio zato sto su svakojaki osvajaci i sile zeleli ovu zemlju da pokore i uzmu za sebe a narod da potlace. (Ivan, 11. mart 2021 12:25)

  1) Nije jedina gradjevina izgradjena od ljudskih lobanja, daleko od toga. iz raznih razloga su podizane, ima ih jos cak i u Evropi (istrazi malo!), a o Svetu da i ne govorimo. 2) OK sto te podseca na "strasna stradanja...", ali, kako te tacno te glave podsecaju na "svakolike osvajace i sile..."? Pa, neznalice, ko je te glave pogubio, ako ne onaj slavni junak sto "rujno vino pije za slobodu"!? Mnoge turske... a jos vise srpske. Psihopata - besmisleni kamikaza, kom pesme pevate da "rujno vino pije za slobodu". U svom besu - samo da ih pobije sto vise, iako nista time, u vojnom smislu, nije mogao promeniti. Pa makar pobio i svoje, svoju "druzinu", koje nije pitao bi l' i oni mreli (pardon - pili rujno vino) "za slobodu". Il' bi se, mozda, neko ipak uspeo spasiti, pa za godinu-dve za tu slobodu - opet borio. P.S. Da, jeste - psihopatska je i ideja (turska, naravno) da od tih lubanja potom grade kulu, to je posebna prica.
  (trojanski konjusar, 12. mart 2021 02:29)

  # Link komentara

 2. Zivim u Kanadi vec 28 godina. Pre nekoliko godina smo svratili u Nis moje 4-oro dece i supruga, da vidimo Cele Kulu i decu upoznamo sa delom nase istorije. Bilo je posle podne, lep letnji i radni dan. Na nase zaprepascenje muzej je bio zatvoren! Nigde nikoga da pitas nesto.
  (Branko, 11. mart 2021 14:48)

  # Link komentara

 3. neiformisan- nick ti odgovara u potpunosti.
  (Aleksa78, 11. mart 2021 14:45)

  # Link komentara

 4. То је цена слободе. Вечна слава српским јунацима.
  (Бинср, 11. mart 2021 14:13)

  # Link komentara

 5. A jel piše na lobanjama da su srpske?
  (Dodo, 11. mart 2021 14:13)

  # Link komentara

 6. cele kula je pokrivena skromnom kapelom sa krstom odmah po povlacenju Otomana iz Nisa 1978, a onda 1902 ovom kapelom koja stoji i danas. To i jeste grobno mesto
  (sima strahota, 11. mart 2021 13:14)

  # Link komentara

 7. Bila sam pre 3- 4 godine jedan produženi vikend u Nišu i obišla Ćele kulu i logor Crveni krst. Na oba mesta je radila samo po jedna osoba, koja bi posetiocima ispričala istoriju o tom mestu. Ćele kula nije bila problem, jer smo taman došli kada su prethodni završili, ali za logor Crveni krst jedna osoba je zaista malo. Žena je morala da balansira između nas desetak, koji smo sukcesivno dolazili, od toga su dvoje bili neki stranci, pa je stalno išla od jednih do drugih i pokušavala sve da nas "namiri". Bilo mi je žao žene.
  (Vrdalama, 11. mart 2021 12:29)

  # Link komentara

 8. @neinformisan, 11. mart 2021 11:40

  Možeš samo da odeš tamo, da se pokloniš i odaš poštovanje tim ljudima. Možeš i da probaš da osetiš bar trunku ponosa što si potomak takvih ljudi.
  (Neplivač, 11. mart 2021 12:28)

  # Link komentara

 9. Neznalice kazu da bi trebalo da se ove glave sahrane a ove glave sluze kao podsetnik na strasna stradanja kroz koje je Srpski narod prolazio kroz istoriju. Ovo je jedina gradjevina na svetu izgradjena od ljudskih lobanja. Nije stvar zaraditi na Cele Kuli i naplacivati ulaznice vec prezentovati celom svetu strahote koje je ovaj narod prolazio zato sto su svakojaki osvajaci i sile zeleli ovu zemlju da pokore i uzmu za sebe a narod da potlace. Cele Kulu treba da poseti svaki Srbin i Srpkinja za zivota kao sto treba posetiti i Hilandar, Ostrog itd.
  (Ivan, 11. mart 2021 12:25)

  # Link komentara

 10. Da su srbi normalan narod, ove lobanje bi sve bile izvadjene i sahranjene u zemlji. Ali posto nismo normalni, mi zaradjujemo pare turama obilazaka turskih zlocina.
  (neinformisan, 11. mart 2021 11:40)

  # Link komentara