1. Moje mišljenje je da su Grci ispali nepromišljeni tokom ove letnje sezone usled brzopletih i nelogičnih odluka vezanih za zabranu ulaska našim državljanima u njihovu državu, pucajući u nogu svim ljudima koji rade u turizmu i ugostiteljstvu na severu zemlje, ali dobro, sami su tako hteli...
  Mogli su postupiti proračunato kao Hrvati, koji su otvorili granice svima sa dokazom da imaš urađen PCR i da si negativan na isti a pri tom nikakve konkretne mere predostrožnosti u letovalištima za domaće i strane turiste nisu doneli već su se svi ponašali kao da virus uopšte ne postoji, malo frizirali statistiku po pitanju dnevnih brojeva obolelih i umrlih tih letnjih meseci, čisto da spasu ono što se spasiti može od sezone... Kasnije kada su se stranci počeli vraćati u svoje zemlje sa virusom koga su besplatno ''dobili'' u Hrvatskoj i raširili ga po svojoj otadžbini, zapadni mediji su, navodno, tek tada ''provalili'' čime su se Hrvati bavili celo vreme, započeli kampanju i medijsku hajku protiv Hrvatske uz molbu svojim ljudima da ne idu tamo na letovanje, iako je sezona već bila pri kraju, naši susedi se malo strpili dok su im držali pridike ali znali su da će im se isplatiti i evo, o tome više niko ne piše.
  Mada, moguće je da su Grci tako postupili jer svesno žele zahladiti odnose sa Srbijom, kako bi nas pripremili za skorašnje priznavanje tzv. Kosova iz sebi znanih razloga, ko zna kakve pritiske i ucene trpe sa svih strana jer to još uvek nisu uradili... Vreme će sve pokazati!
  (David, 25. novembar 2020 21:00)

  # Link komentara

 2. Niko u EU ne Saje ništa sve su to pozajmice ja se više plašim šta će biti kad prodje korona i pocnu dugovi da se vraćaju
  (Dejan, 25. novembar 2020 15:49)

  Iz EU proračuna se ne šalju pozajmice ... zato se i zove ZAJEDNIČKI proračun ...
  (Poguberovic, 25. novembar 2020 17:47)

  # Link komentara

 3. @ Dejan
  Ti ne trebaš brinuti jer ti EU nije niša dala niti će. Meni je dala (za pokretanje prizvodnje) i dati će još....
  (slavonac, 25. novembar 2020 16:35)

  # Link komentara

 4. Što bi se Grci brinuli? EU im dala 30 milijardi eura, a ukupan prihod od turizma je 20 milijardi.
  Da potraje ova Korona.
  A kad dođe vreme za naplatu, videćemo. Danas se živi, ko cvrčak....
  (ja pa ja, 25. novembar 2020 14:50)

  Misim da GR dobija 45 milijardi, IT oko 90..
  (C i n i k, 25. novembar 2020 15:13) # Link komentara

  1. Šta to znači" misim", valjda " mislim"?
  2. Nemaš s čim.
  3. Nemaš pojma ni o čemu ali bas te briga. I dalje lupetaš.
  4. Da nađeš neki posao a ne da tu baljezgaš 24/7.
  (nepismena neznalica, 25. novembar 2020 16:04)

  # Link komentara

 5. Znate onaj gif sa Majklom Dzeksonom koje jede kokice? E tako sam se ja pripremio da citam pljuvacke komentare uposlenika turistickih organizacija komsijskih zemalja koji vec sest meseci dolaze na portale da bi se borili za srpske turiste. Kul je osecaj znati da "prestizne" destinacije toliko cene srpske turiste.
  (ivan, 25. novembar 2020 15:51)

  # Link komentara

 6. Niko u EU ne Saje ništa sve su to pozajmice ja se više plašim šta će biti kad prodje korona i pocnu dugovi da se vraćaju
  (Dejan, 25. novembar 2020 15:49)

  # Link komentara

 7. Mada sam obožavatelj Grčke, moram da primetim da se grčka vlast protekle sezone ponela prilično ljigavo i jadno! Zarad te pomoći od EU, oni su stavili turiste iz Srbije na žrtveni ražanj. Nama, kao tradicionalnim i vernim gostima, su zabranili ulazak u njihovu državu, pa čak i kao pacijentima njihovih bolnica i korisnicima njihovih medicinskih usluga.
  Da ne spominjem hiljade vlasnika nekretnina iz naše zemlje, koji su, sve do skora, dovođeni do ivice očaja! Potom, neljudsko proterivanje turista iz Srbije sa ostrva Evia se graniči sa kršenjem osnovnih ljudskih prava, itd, itd...
  Nažalost, Grčke vlasti nisu imale sluha za višedecenijsko prijateljstvo i empatiju koja je trajala između grčkog i srpskog naroda!
  Povinovali su se direktivama EU da nama, turistima iz Srbije, totalno zabrane ulazak u njihovu državu kao da smo mi Srbi neprijatelji iste!
  U isto vreme, za Srbe nije bio problem da legalno, i uz određene preduslove, uđu u bilo koju drugu državu EU!
  O čemu se zapravo radi?
  Zašto nam grčke vlasti to čine? Pouzdano znam da grčkom narodu, pogotovo sa severnog dela njihove države, nedostaju turisti iz Srbije, koji tradicionalno, decenijama unazad, provode svoje godišnje odmore u tim krajevima.
  Ukratko, nešto nije u redu u tim odnosima, ali smatram da će turisti iz Srbije pronaći alternativne lokacije za svoje godišnje odmore, a to su Hrvatska, BiH, Albanija, Bugarska i Crna Gora...
  Nažalost, Grčka kao destinacija za Srbe polako gubi svoju primarnu poziciju.
  (Jasna, 25. novembar 2020 15:28)

  # Link komentara

 8. Svakako se nisu pitali ni hotelijeri niti vlasnici apartmana.

  Imaju i Grci neki svoj "krizni štab" koji se nije rukovodio interesima hotelijera, nego namerom da se umanji procenat zaraženih.
  (Peđa, 25. novembar 2020 15:23)

  # Link komentara

 9. Što bi se Grci brinuli? EU im dala 30 milijardi eura, a ukupan prihod od turizma je 20 milijardi.
  Da potraje ova Korona.
  A kad dođe vreme za naplatu, videćemo. Danas se živi, ko cvrčak....
  (ja pa ja, 25. novembar 2020 14:50)

  Misim da GR dobija 45 milijardi, IT oko 90..
  (C i n i k, 25. novembar 2020 15:13)

  # Link komentara

 10. Sve te zemlje kojima je turizam jedina ili pretezna grana privrede ocekuju od Nove Godine onaj vec cuveni poklon u milijardama iz EU ( ako ukinu veto HUN i POL), tako da sam skoro siguran da je to jedan od gl motiva za zakljucavanje tokom leta ali opet nsm ni razumeo odluku Gr da SRB zatvori granicu bez obzira na test, u isto vreme granica sa ALB je bila stalno otvorena( sto Gr pravdaju da su imali potrebe za sezonskim radnicima) ..
  Ali ok, tako je kako je, ja se ndm da ce vakcina da bude operativna, da ce se stvari vratiti u nku normalu za leto 2021, mzda nsm realan ali to je nka moja zelja.
  (C i n i k, 25. novembar 2020 15:12)

  # Link komentara

 11. Što bi se Grci brinuli? EU im dala 30 milijardi eura, a ukupan prihod od turizma je 20 milijardi.
  Da potraje ova Korona.
  A kad dođe vreme za naplatu, videćemo. Danas se živi, ko cvrčak....
   (ja pa ja, 25. novembar 2020 14:50)

  # Link komentara

 12. Ne pada mi na pamet da idem u Grčku 2021 ako je uslov obavezna vakcina ,biće Turska pa kad im propadne i sledeća godina biće tamo haos kad se dignu grci .
   (max, 25. novembar 2020 14:49)

  # Link komentara

 13. treba da je na nuli....ali ljudi poludeli kao da ce da umru ako jedno leto ne odu negde....
   (^_^, 25. novembar 2020 14:35)

  # Link komentara

 14. Samo sto januar-august nije bas releventno, videce se na osnovu januar-januar. Bice 75% manje za godinu. Bozic i Nova godina ce biti katastrofalni. Zna se da se proslih godina za Bozic i Novu godinu jedva nalazio krevet.
   (max, 25. novembar 2020 14:28)

  # Link komentara

 15. Pa svaka EU država je dobila dosta milijardi evrića za to, to su svesno uradili.
  Mi treba da vidimo problem kod nas koji će nas zadesiti u skorije vreme!!
  (ReMa, 25. novembar 2020 13:55)

  # Link komentara