Zabranjene posete Svetoj gori

Administracija Svete gore donela je odluku da do kraja meseca zatvori tu monašku manastirsku zajednicu u Grčkoj za sve hodočasnike u nastojanju da zaštiti monahe od koronavirusa.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. А њихов начин живота имаш право да коментаришеш колико и ја, нимало.
  (сссс, 13. novembar 2020 12:35)

  Zasto? Nekriticki pristup stvarima je stvorio oko 1000 godina srednjeg veka bez ikakvog napretka. Bila je to prava socijalna kolotecina sa potisnutim ljudskim potencijalima jer ljudima nije bilo dozvoljeno da bilo sta komentarisu.
  (Krizni stab za krizu kritike, 17. novembar 2020 02:52)

  # Link komentara

 2. Bio sam u hilandaru proslog decembra i nije tacno da nije obnovljen. Naprotiv! Sve je obnovljeno sem trpezarije koju sada renoviraju. I tek kad covek zakoraci tamo shvati kolike su zapravo bile razmere tog pozara. No, dace.bog, doci ce dani kad ce i novi konaci imati patinu vekova!
  (Naseg kralja ubili su fasisti, komunci ih tad podrzavali, 13. novembar 2020 23:06)

  # Link komentara

 3. Sramota!!!
  (Milan, 13. novembar 2020 17:47)

  # Link komentara

 4. Zašto, kad njima virus ne može ništa? Haha
   (mile toyo, 13. novembar 2020 13:00)

  # Link komentara

 5. Zašto,
   (mile toyo, 13. novembar 2020 12:59)

  # Link komentara

 6. Oprezno kada se piše o svetinji. Na Hilandaru je urađeno dosta toga obzirom na stetu koja je nastala od požara. Hilandar je inace medju par najcenjenijih manastira na Svetoj Gori, sa najvećim posedom. Ima visok rejting i poštovanje, veće nego medju nekim Srbima... Vatoped je divan, da li znate da je Sveti Sava bio monah u Vatopedu pre nego što je sa svojim ocem obnovio Hilandar? Sve u svemu, ko god može neka ide na Svetu Goru, shvatićete šta je pravoslavlje!
   (igor, 13. novembar 2020 12:38)

  # Link komentara

 7. (pitanje vere, 13. novembar 2020 11:34)

  Bio sam 2016. ne znam na kakvu zapustenost se zalite, sve je bilo u najboljem redu a obnove sto se tice, pa nece betonirati i stavljati osb i gipsane ploce, obnavlja se (jos uvek) pribliznim tehnikama i materijalima kako je i gradjen. Doduse u poslednje vreme sam cuo neke, ne bas pozitivne price monastva tamo sto se tice (uglavnom su "unijati" ostali. Na mene je najjaci (pozitivan naravno) utisak ostavio Esfigmen (zastava koja se vijori na njemu) i monasi u njemu, bukvalno srednji vek
   (nm, 13. novembar 2020 12:35)

  # Link komentara

 8. bio sam na svetoj gori I hilandaru posle devet godina od požara vodio nas niški jeromonah obišli vise manastira vatoped ostavio utisak pravog monaškog života a dolaskom na hilandar svi smo tada tada duboko bili razocarani cak I jeromonah ulaskom u krug hilandara se prekrstio I rekao da nema goreg naroda od nas ništa obnovili nisu sem što je pšocišcen šut devet godina samo su kukali pare trebaju nam pare a silni milioni eura su dati za hilandar a da ništa pipnuli nisu narod je bio razocaran srbija mora što pre da nešto uradi po pitanju monaštva u hilandaru jer ce verni vernici I narod biti sablasnuti sa njihovim nacinom prema svetinji I nacinu života rasipnickog svi radnici srbije su dali dnevnicu a epsove dnevnice nisu male pa osiguranje lojda privatni donator I srbija odvaja svake godine novac za obnovu a oni samo nalaze neke razloge I kukaju kako nemaju para greota I sramota dobijamo utisak da I kada se bogu mole da lažu
  (pitanje vere, 13. novembar 2020 11:34)

  Верни верници? Има и неверних, јел? Манастирски комплекс је обновљен комплет, остало је још да се заврши трпезарија. Хвала Богу, сам манастир није био ни захваћен ватром. А њихов начин живота имаш право да коментаришеш колико и ја, нимало.
  (сссс, 13. novembar 2020 12:35)

  # Link komentara

 9. @pitanje vere - Slabo ti ovaj elaborat trpi interpunkciju. Od mene imas NE, spremi se sledeci put.
  (SVK, 13. novembar 2020 12:08)

  # Link komentara

 10. @pitanje vere
  Druze, da ides redovno na Svetu Goru i da bar malo imas vere, ne bi dovodio u pitanje “pitanje vere”. Hilandar se mnogo obnovio i izgradio od kada si poslednji put boravio.
  (Aleksandar, 13. novembar 2020 11:55)

  # Link komentara

 11. bio sam na svetoj gori I hilandaru posle devet godina od požara vodio nas niški jeromonah obišli vise manastira vatoped ostavio utisak pravog monaškog života a dolaskom na hilandar svi smo tada tada duboko bili razocarani cak I jeromonah ulaskom u krug hilandara se prekrstio I rekao da nema goreg naroda od nas ništa obnovili nisu sem što je pšocišcen šut devet godina samo su kukali pare trebaju nam pare a silni milioni eura su dati za hilandar a da ništa pipnuli nisu narod je bio razocaran srbija mora što pre da nešto uradi po pitanju monaštva u hilandaru jer ce verni vernici I narod biti sablasnuti sa njihovim nacinom prema svetinji I nacinu života rasipnickog svi radnici srbije su dali dnevnicu a epsove dnevnice nisu male pa osiguranje lojda privatni donator I srbija odvaja svake godine novac za obnovu a oni samo nalaze neke razloge I kukaju kako nemaju para greota I sramota dobijamo utisak da I kada se bogu mole da lažu
  (pitanje vere, 13. novembar 2020 11:34)

  # Link komentara