Ponedeljak, 19.10.2020.

12:00

Objavljena lista 25 najlepših plaža na svetu: Grčka zauzela tri mesta

Izvor: B92

Objavljena lista 25 najlepših plaža na svetu: Grèka zauzela tri mesta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

88 Komentari

Sortiraj po:

fer86

pre 3 godine

Ja dosao vidjeti jel c i n i k komentirao nesto u vezi Hrvatske,vidim da nije...Bit ce da ovi sa tripadvisora nikad nisu bili na Nugalu ili Lubenicama, a trebali su...A da ne pricam o onim malim uvalama u okolici Primostena...

Вамонос

pre 3 godine

dva ll = j. tačka.
(dude, 20. oktobar 2020 12:57)

То је на Карибима и централној Америци. У Шпанији је Љ, Парагвају Ђ, Аргентини Ж, итд., свака земља има мало другачији израз и акценат.

Zabjelcanin??

pre 3 godine

Sejseli imaju lijepe plaze, kao i Bali, za Maldive ne znam ali ako lice na Bora Boru i nije za top 15 - 20. Bora Bora je vise izvikana i nijesu nesto plaze, jedino je dobar osjecaj kod onih kucica u plicaku i to vise zbog marketinga. Mada i kucice se skoro raspadaju ali je stvarno fantasticno kad imas staklo u sobi na podu i gledas u more. Blizu Bore imas Moreu koja ima 10 puta bolje plaze.

nenad

pre 3 godine

Nema nijedne crnogorske plaže?! Šokirana sam.
(Marijana, 19. oktobar 2020 15:59)

A i u Hrvatskoj seku vene!
(Milosav, 20. oktobar 2020 01:54)

Ima li koja Srpska? a da vi nemate more. E sad će se javiti mitomani kako je zapravo Dalmacija vaša, kako su Adam i Eva bili iz Kragujevca, kako ste nebeski narod, kako je sve prvorođeno srpskog roda, bla, bla,bla. E ako je i bila onda mi je još draža jer smo je oteli velikim Srpskim ratnicima i kraljevima iz prošlosti, neosvojivim vitezovima koje su sve države uzimale za svoje osobne čuvare. E vala smo mi Hrvati to dobro odradili, zar ne??

PS. onaj tko piše da u Hrvatskoj nema prirodnih pješčanih plaža i da je more hladno (ta mi je izjava najjača) Hrvatsku je vidio samo na internetu.

Zabjelcanin??

pre 3 godine

Očito su plaže na Havajima bile van konkurencije. Ne samo slavna Waikiki beach, nego bar još 5 havajskih plaža ulaze u top 20 na svetu.
(Miki, 19. oktobar 2020 15:53

Waikiki plaza je da ti pravo kazem nista posebno, jako je uska vecinom i nema nista specijalno. Samo sto je oko plaze sve sredjeno pod konac, od bulevara dje su hoteli i trzni centri do samih zgrada je fantasticno ali plaza kao plaza nista specijalno. A ovdje je rijec o plazama.

оће то

pre 3 godine

@Kometje beach.. Capetown, definitivno se mora naci na ovoj listi
(djidji, 19. oktobar 2020 18:02)

Da, sa sve onom odvratnom travuljinom od 3 metra koja truli i smrdi, da, ne pričam o ugođaju kupanja na temperaturi vode od. +10 (atlanski) do +14 (indijski okean) sa sve ajkulama u plićaku
(Greece, 19. oktobar 2020 19:53)

Угођај купања и лепота плаже су две потпуно различите ствари. Био сам на Балосу и Елафонисију, и уопште нисам уживао у купању на те две плаже, колико год биле лепе.

S.U.IV.D.

pre 3 godine

A Neum, gde je ovde Neum na spisku? Ovi neumnici ne samo da nikad nisu bili u Neumu, nego i ne znaju o kakvom raju na zemlji se radi.

S.U.IV.D.

pre 3 godine

fale bar dvije hrvatske plaže
(gen 69, 19. oktobar 2020 19:31)

Ja bih rekao tri. Jedna kamenita, druga sljunkovita i treca betonska. To svet jos nije video.

Ivan

pre 3 godine

Ostrvo Evia, plaža Elinika, ima sve,hlad i puno šume, sitan pesak u početku, bazenčići za uživanje, mirna i topla voda, ostrvce do kojeg se odpliva sa crkvom Sv. Nikole, odlično za ronjenje...

aabb

pre 3 godine

Nema ni jedne Hrvatske plaze a na listi


Hrvatska nema nijednu plazu. Ono sto je i napravljeno je nabacan sljunak (ne pesak).. sto ne znaci da nema lepo more i lepu obalu.

jasamaja

pre 3 godine

Kada i kako je golo parče zemlje uz more sa peskom proglašeno za dobru plažu, ja sam nešto propustila. Za mene je i plaža i lepota prirode kamen, šljunak, stena, drvo, šuma, uvala... Dakle ništa sa ovog spiska..

Bojan

pre 3 godine

Očito su plaže na Havajima bile van konkurencije. Ne samo slavna Waikiki beach, nego bar još 5 havajskih plaža ulaze u top 20 na svetu.
(Miki, 19. oktobar 2020 15:53) # Link komentara

Ti ocigledno nikad nisi bio na Havajima. Ta Vaikiki plaza o kojoj pises je siroka 10 metara i pesak je uvezen iz Kalifornije. Havaji (Oahu) su lepo ostrvo sa lepom prirodom i klimom ali plaze su bezveze jer ostrva su vulkanska i nemaju pesak.

strelac

pre 3 godine

Anse Source D'Argent, ovo je ime najlepše plaže na Svetu, uzela je ovu titulu nebrojano puta, ova lista bez Sejšela zaista nema smisla... dok nisam video svojim očima, mislio sam da onako nešto ne postoji na ovoj našoj divnoj planeti, prosto oduzima dah...

Underground

pre 3 godine

Najineresantniji je naziv plaze Kleftiko sto na Grckom znaci Jagnje..a takodje Kleftiko je jedan od tradicionalnih Grckih specijaliteta jer ga prave na zaista poseban nacin..jagnjetina sa raznim povrcem,zacinima,lukom,limunom,cimetom i krompirom..najbolji sam jeo na Kritu...poslastica prava

20 god. turisticki radnik

pre 3 godine

Turisti moji, sta se cudite i uzrujavate zbog ove liste. Cim sam procitao
da je lista sastavljena od Trip Advisora, (Americke firme), bilo mi je jasno
zasto su neke katastrofalne plaze uvrstvene u tu listu.
Npr. kako mozete staviti 2 plaze iz Velike Britanije ili plazu na Islandu, a
izostaviti mnogo lepsih plaza u Pacifiku, Indijskom okeanu i naravno, neke
na Mediteranu. Prosto sramota i manipulisanje turista.

Underground

pre 3 godine

Ova druga slika je Balos beach i ostrvo Gramvousa...istinski raj na zemlji..boja vode u nekoliko nijansi plave,najfiniji pesak...jos ako se pomucite kao mi i dodjete pesice do nje dozivljaj je jos veci..meni je ta plaza ostavila jaci utisak od Elafonisija..ali lepota je u oku posmatraca zar ne...

PowerRanger

pre 3 godine

Sveti Stefan u srpskim Pastrovicima. Najlepsa plaza na planeti. Novak Djokovic je izabrao ovo mesto za svadbu. Mnogi ne znaju da je na plazi levo od hotela ulaz besplatan.

dude

pre 3 godine

Illetes?? Daj nemojte ljudi pa ko je sastavio ovu listu?! Samo na Maljorci ima bar 10 lepših plaža
(Caw, 19. oktobar 2020 21:20)

a gde ja ta maLJorka? jel pored nevijorka ili mojtekarla?

ivča

pre 3 godine

Nažalost, posetio sam samo Black Sand Beach ili kako je Islanđani zovu Reynisfjara. Ali nikako je ne bih stavio na dvadeset peto mesto. Crni pesak na ovoj plaži joj daje posebnost koju ćete naći retko gde na drugom mestu. Ne bih je čak nazvao ni klasičnom plažom, više je prirodni fenomen, nego plaža za kupanje. A takozvani "šunjajući talasi" (sneaking waves) daju posebnu dozu adrenalina pa je poseta ovoj plaži još egzotičnija i specifični ja. Svakako jedno od mesta koje, ako imate prilike, morate videti.

Mladen

pre 3 godine

Inace, u zavrsnoj sceni Bekstva iz Sosenka, kada su na plazi u Meksiku, u pitanju je Sandy Point na St. Croix koja je ujedno i nacionalni park. Definitivno bi trebala biti na ovoj listi.

Valerij

pre 3 godine

Ovakve liste su prilično neozbiljne.Da bi se dobila ozbiljna lista, trebalo bi da je svaki od tih ocenjivača otišao na bar 100 plaža na svetu i onda ocenjivao svaku.Ovako neko ode prvi put u životu na plažu na Floridi npr. i da joj ne znam kakvu ocenu.Slično važi i za mnoge druge.Svugde širom sveta ima prelepih plaža, naravno tamo gde ima više ostrva, tamo je konkurencija mnogo ozbiljnija (Maldivi, Sejšeli, Grčka, polinezija, Bahami).Imamo tu i Zlatni Rat, Kraljičinu plažu za koje niko ne može da kaže da nisu prelepe.
Sve u svemu, tupava lista, pretpostavljam da na svetu ima preko 1000 plaža koje možemo svrstati u kategoriju fenomenalnih, a bar još par hiljada lepih.Tu svakako ne spadaju Sutomore i Halkidiki.

Bg Vožd

pre 3 godine

Za mene najjača plaža Bečićka plaža 1993 godine. Mi pod sankcijama, puno naših riba, a ja 19-togodišnjak. Skinut iz vojske vraćen kući i otišao na more. U jednoj od bašti uvece grmi Džej "Ugasila si me..." Ne mogu to da vam dočaram.

Mikica

pre 3 godine

Pre nedavnog zemljotresa u Evropi su najlepse plaze bile na Lefkadi - Potro Katsiki i Egremni. Iza njih odmah Mirtos beach na Kefaloniji. Jonsko more je bez konkurencije na Mediteranu. Ta tirkizna boja je nenadmasna

dubrovnik

pre 3 godine

ove liste su glupe jer svake godine druge plaže. inače ova na broju 1 mi je visoko na bucket listi, Fernando de Noronha, mali otočić na sredini Atlantika. izgleda sve kao raj na zemlji.

Greece

pre 3 godine

Kometje beach.. Capetown, definitivno se mora naci na ovoj listi
(djidji, 19. oktobar 2020 18:02)

Da, sa sve onom odvratnom travuljinom od 3 metra koja truli i smrdi, da, ne pričam o ugođaju kupanja na temperaturi vode od. +10 (atlanski) do +14 (indijski okean) sa sve ajkulama u plićaku

Neko

pre 3 godine

jao blago vama sad komšije, vas i grka 15 miliona ko vam šta može , još samo da vas grci pripuste da i vi umočite svoj opanak i eto veselja i srpskom seljaku, al nekako neće
(rista, 19. oktobar 2020 18:17)
Nebitno koji si komsija, za vas smo pojam velicine. A ti svoj nos zabodi u svoje dvoriste i resavaj svoj problem.

rista

pre 3 godine

jao blago vama sad komšije, vas i grka 15 miliona ko vam šta može , još samo da vas grci pripuste da i vi umočite svoj opanak i eto veselja i srpskom seljaku, al nekako neće

Despina

pre 3 godine

Svatko zna da je najlipša plaža Zlatni rat, i da je hrvatsko more najlipše... Ovo je neki Grk pravia...
(Šimun, 19. oktobar 2020 15:54)
To "znaju" Hrvati, ali kako smo hvala Bogu, zahvaljujući njima krenuli u Grčku, znamo šta su zaista najlepše plaže.

Dosadnjaković

pre 3 godine

Od Copacabane nema bolje! Na čitavoj plaži sve i jedna žena 1-99 nosi tange! Ja otišao do prodavca kupaćih kostima da proverim, a tamo kupaćih kostima model "padobran" ni nema. I tako sam stavio naočare za sunce, naručio caipirinhu i uživao u pogledu na prekrasnu plažu.

tiberije

pre 3 godine

Zivim u St Petersburgu Florida i plaža mi je na 15 minuta . Bio i sam i na Siesta Beach u Sarasoti i kažem Da su plaže OK a lo daleko od prvih 20 na svetu. Anna Maria Island Holmes beach je bolja od obe a i South Beach u Majamiju

nikos

pre 3 godine

Da li oni uopste znaju sta je plaza? Kleftiko nije plaza! To je predivno mesto za kupanje i plivanje ali sam za one koji imaju mogucnost da do iste dodju brodom / jahtom / jedrilicom. Jer, suncati se mozete samo na palubi.

DaniloBLuka

pre 3 godine

Pa ko pravi ove liste!? To su oni izbori kad nazovu influenseri lokalne Turisticke organizacije i ako one plate upadnu na listu. Cuj 25 najljepsih plaza a niti jedna sa Pacifika ? Od Havaja, Kiribata, Tahitija, Fidzija, svih ostrva oko Velikog Koralnog grebena nijedna na listi?

Lola

pre 3 godine

Da li su ovi ljudi ikad bili na Sardiniji i Korzici?
Korzika - Santa Giulia (recimo)?
Sardijina - Costa Smeralda (čitava smaragdna obala)...

Miki

pre 3 godine

Očito su plaže na Havajima bile van konkurencije. Ne samo slavna Waikiki beach, nego bar još 5 havajskih plaža ulaze u top 20 na svetu.

Ray Donovan

pre 3 godine

Sto se tiče Kube, moje dve omiljene plaže su playa Esmeralda i cayo Saetia. Saetia je jedno malo ostrvce gde je priroda netaknuta. Sto se tiče Dominikanske Rep., Bavaro je prelepa plaža samo ima dosta talasa, međutim, u samoj blizini se nalazi Saona do koje se ide brodom; e to je raj na zemlji.

DaniloBLuka

pre 3 godine

Pa ko pravi ove liste!? To su oni izbori kad nazovu influenseri lokalne Turisticke organizacije i ako one plate upadnu na listu. Cuj 25 najljepsih plaza a niti jedna sa Pacifika ? Od Havaja, Kiribata, Tahitija, Fidzija, svih ostrva oko Velikog Koralnog grebena nijedna na listi?

Despina

pre 3 godine

Svatko zna da je najlipša plaža Zlatni rat, i da je hrvatsko more najlipše... Ovo je neki Grk pravia...
(Šimun, 19. oktobar 2020 15:54)
To "znaju" Hrvati, ali kako smo hvala Bogu, zahvaljujući njima krenuli u Grčku, znamo šta su zaista najlepše plaže.

Bg Vožd

pre 3 godine

Za mene najjača plaža Bečićka plaža 1993 godine. Mi pod sankcijama, puno naših riba, a ja 19-togodišnjak. Skinut iz vojske vraćen kući i otišao na more. U jednoj od bašti uvece grmi Džej "Ugasila si me..." Ne mogu to da vam dočaram.

Neko

pre 3 godine

jao blago vama sad komšije, vas i grka 15 miliona ko vam šta može , još samo da vas grci pripuste da i vi umočite svoj opanak i eto veselja i srpskom seljaku, al nekako neće
(rista, 19. oktobar 2020 18:17)
Nebitno koji si komsija, za vas smo pojam velicine. A ti svoj nos zabodi u svoje dvoriste i resavaj svoj problem.

Dosadnjaković

pre 3 godine

Od Copacabane nema bolje! Na čitavoj plaži sve i jedna žena 1-99 nosi tange! Ja otišao do prodavca kupaćih kostima da proverim, a tamo kupaćih kostima model "padobran" ni nema. I tako sam stavio naočare za sunce, naručio caipirinhu i uživao u pogledu na prekrasnu plažu.

Mikica

pre 3 godine

Pre nedavnog zemljotresa u Evropi su najlepse plaze bile na Lefkadi - Potro Katsiki i Egremni. Iza njih odmah Mirtos beach na Kefaloniji. Jonsko more je bez konkurencije na Mediteranu. Ta tirkizna boja je nenadmasna

Lola

pre 3 godine

Da li su ovi ljudi ikad bili na Sardiniji i Korzici?
Korzika - Santa Giulia (recimo)?
Sardijina - Costa Smeralda (čitava smaragdna obala)...

Ray Donovan

pre 3 godine

Sto se tiče Kube, moje dve omiljene plaže su playa Esmeralda i cayo Saetia. Saetia je jedno malo ostrvce gde je priroda netaknuta. Sto se tiče Dominikanske Rep., Bavaro je prelepa plaža samo ima dosta talasa, međutim, u samoj blizini se nalazi Saona do koje se ide brodom; e to je raj na zemlji.

Greece

pre 3 godine

Kometje beach.. Capetown, definitivno se mora naci na ovoj listi
(djidji, 19. oktobar 2020 18:02)

Da, sa sve onom odvratnom travuljinom od 3 metra koja truli i smrdi, da, ne pričam o ugođaju kupanja na temperaturi vode od. +10 (atlanski) do +14 (indijski okean) sa sve ajkulama u plićaku

Miki

pre 3 godine

Očito su plaže na Havajima bile van konkurencije. Ne samo slavna Waikiki beach, nego bar još 5 havajskih plaža ulaze u top 20 na svetu.

rista

pre 3 godine

jao blago vama sad komšije, vas i grka 15 miliona ko vam šta može , još samo da vas grci pripuste da i vi umočite svoj opanak i eto veselja i srpskom seljaku, al nekako neće

Valerij

pre 3 godine

Ovakve liste su prilično neozbiljne.Da bi se dobila ozbiljna lista, trebalo bi da je svaki od tih ocenjivača otišao na bar 100 plaža na svetu i onda ocenjivao svaku.Ovako neko ode prvi put u životu na plažu na Floridi npr. i da joj ne znam kakvu ocenu.Slično važi i za mnoge druge.Svugde širom sveta ima prelepih plaža, naravno tamo gde ima više ostrva, tamo je konkurencija mnogo ozbiljnija (Maldivi, Sejšeli, Grčka, polinezija, Bahami).Imamo tu i Zlatni Rat, Kraljičinu plažu za koje niko ne može da kaže da nisu prelepe.
Sve u svemu, tupava lista, pretpostavljam da na svetu ima preko 1000 plaža koje možemo svrstati u kategoriju fenomenalnih, a bar još par hiljada lepih.Tu svakako ne spadaju Sutomore i Halkidiki.

nikos

pre 3 godine

Da li oni uopste znaju sta je plaza? Kleftiko nije plaza! To je predivno mesto za kupanje i plivanje ali sam za one koji imaju mogucnost da do iste dodju brodom / jahtom / jedrilicom. Jer, suncati se mozete samo na palubi.

dude

pre 3 godine

Illetes?? Daj nemojte ljudi pa ko je sastavio ovu listu?! Samo na Maljorci ima bar 10 lepših plaža
(Caw, 19. oktobar 2020 21:20)

a gde ja ta maLJorka? jel pored nevijorka ili mojtekarla?

20 god. turisticki radnik

pre 3 godine

Turisti moji, sta se cudite i uzrujavate zbog ove liste. Cim sam procitao
da je lista sastavljena od Trip Advisora, (Americke firme), bilo mi je jasno
zasto su neke katastrofalne plaze uvrstvene u tu listu.
Npr. kako mozete staviti 2 plaze iz Velike Britanije ili plazu na Islandu, a
izostaviti mnogo lepsih plaza u Pacifiku, Indijskom okeanu i naravno, neke
na Mediteranu. Prosto sramota i manipulisanje turista.

jasamaja

pre 3 godine

Kada i kako je golo parče zemlje uz more sa peskom proglašeno za dobru plažu, ja sam nešto propustila. Za mene je i plaža i lepota prirode kamen, šljunak, stena, drvo, šuma, uvala... Dakle ništa sa ovog spiska..

dubrovnik

pre 3 godine

ove liste su glupe jer svake godine druge plaže. inače ova na broju 1 mi je visoko na bucket listi, Fernando de Noronha, mali otočić na sredini Atlantika. izgleda sve kao raj na zemlji.

Mladen

pre 3 godine

Inace, u zavrsnoj sceni Bekstva iz Sosenka, kada su na plazi u Meksiku, u pitanju je Sandy Point na St. Croix koja je ujedno i nacionalni park. Definitivno bi trebala biti na ovoj listi.

tiberije

pre 3 godine

Zivim u St Petersburgu Florida i plaža mi je na 15 minuta . Bio i sam i na Siesta Beach u Sarasoti i kažem Da su plaže OK a lo daleko od prvih 20 na svetu. Anna Maria Island Holmes beach je bolja od obe a i South Beach u Majamiju

strelac

pre 3 godine

Anse Source D'Argent, ovo je ime najlepše plaže na Svetu, uzela je ovu titulu nebrojano puta, ova lista bez Sejšela zaista nema smisla... dok nisam video svojim očima, mislio sam da onako nešto ne postoji na ovoj našoj divnoj planeti, prosto oduzima dah...

Bojan

pre 3 godine

Očito su plaže na Havajima bile van konkurencije. Ne samo slavna Waikiki beach, nego bar još 5 havajskih plaža ulaze u top 20 na svetu.
(Miki, 19. oktobar 2020 15:53) # Link komentara

Ti ocigledno nikad nisi bio na Havajima. Ta Vaikiki plaza o kojoj pises je siroka 10 metara i pesak je uvezen iz Kalifornije. Havaji (Oahu) su lepo ostrvo sa lepom prirodom i klimom ali plaze su bezveze jer ostrva su vulkanska i nemaju pesak.

ivča

pre 3 godine

Nažalost, posetio sam samo Black Sand Beach ili kako je Islanđani zovu Reynisfjara. Ali nikako je ne bih stavio na dvadeset peto mesto. Crni pesak na ovoj plaži joj daje posebnost koju ćete naći retko gde na drugom mestu. Ne bih je čak nazvao ni klasičnom plažom, više je prirodni fenomen, nego plaža za kupanje. A takozvani "šunjajući talasi" (sneaking waves) daju posebnu dozu adrenalina pa je poseta ovoj plaži još egzotičnija i specifični ja. Svakako jedno od mesta koje, ako imate prilike, morate videti.

aabb

pre 3 godine

Nema ni jedne Hrvatske plaze a na listi


Hrvatska nema nijednu plazu. Ono sto je i napravljeno je nabacan sljunak (ne pesak).. sto ne znaci da nema lepo more i lepu obalu.

S.U.IV.D.

pre 3 godine

fale bar dvije hrvatske plaže
(gen 69, 19. oktobar 2020 19:31)

Ja bih rekao tri. Jedna kamenita, druga sljunkovita i treca betonska. To svet jos nije video.

PowerRanger

pre 3 godine

Sveti Stefan u srpskim Pastrovicima. Najlepsa plaza na planeti. Novak Djokovic je izabrao ovo mesto za svadbu. Mnogi ne znaju da je na plazi levo od hotela ulaz besplatan.

nenad

pre 3 godine

Nema nijedne crnogorske plaže?! Šokirana sam.
(Marijana, 19. oktobar 2020 15:59)

A i u Hrvatskoj seku vene!
(Milosav, 20. oktobar 2020 01:54)

Ima li koja Srpska? a da vi nemate more. E sad će se javiti mitomani kako je zapravo Dalmacija vaša, kako su Adam i Eva bili iz Kragujevca, kako ste nebeski narod, kako je sve prvorođeno srpskog roda, bla, bla,bla. E ako je i bila onda mi je još draža jer smo je oteli velikim Srpskim ratnicima i kraljevima iz prošlosti, neosvojivim vitezovima koje su sve države uzimale za svoje osobne čuvare. E vala smo mi Hrvati to dobro odradili, zar ne??

PS. onaj tko piše da u Hrvatskoj nema prirodnih pješčanih plaža i da je more hladno (ta mi je izjava najjača) Hrvatsku je vidio samo na internetu.

Underground

pre 3 godine

Najineresantniji je naziv plaze Kleftiko sto na Grckom znaci Jagnje..a takodje Kleftiko je jedan od tradicionalnih Grckih specijaliteta jer ga prave na zaista poseban nacin..jagnjetina sa raznim povrcem,zacinima,lukom,limunom,cimetom i krompirom..najbolji sam jeo na Kritu...poslastica prava

Zabjelcanin??

pre 3 godine

Očito su plaže na Havajima bile van konkurencije. Ne samo slavna Waikiki beach, nego bar još 5 havajskih plaža ulaze u top 20 na svetu.
(Miki, 19. oktobar 2020 15:53

Waikiki plaza je da ti pravo kazem nista posebno, jako je uska vecinom i nema nista specijalno. Samo sto je oko plaze sve sredjeno pod konac, od bulevara dje su hoteli i trzni centri do samih zgrada je fantasticno ali plaza kao plaza nista specijalno. A ovdje je rijec o plazama.

Underground

pre 3 godine

Ova druga slika je Balos beach i ostrvo Gramvousa...istinski raj na zemlji..boja vode u nekoliko nijansi plave,najfiniji pesak...jos ako se pomucite kao mi i dodjete pesice do nje dozivljaj je jos veci..meni je ta plaza ostavila jaci utisak od Elafonisija..ali lepota je u oku posmatraca zar ne...

S.U.IV.D.

pre 3 godine

A Neum, gde je ovde Neum na spisku? Ovi neumnici ne samo da nikad nisu bili u Neumu, nego i ne znaju o kakvom raju na zemlji se radi.

Ivan

pre 3 godine

Ostrvo Evia, plaža Elinika, ima sve,hlad i puno šume, sitan pesak u početku, bazenčići za uživanje, mirna i topla voda, ostrvce do kojeg se odpliva sa crkvom Sv. Nikole, odlično za ronjenje...

Вамонос

pre 3 godine

dva ll = j. tačka.
(dude, 20. oktobar 2020 12:57)

То је на Карибима и централној Америци. У Шпанији је Љ, Парагвају Ђ, Аргентини Ж, итд., свака земља има мало другачији израз и акценат.

оће то

pre 3 godine

@Kometje beach.. Capetown, definitivno se mora naci na ovoj listi
(djidji, 19. oktobar 2020 18:02)

Da, sa sve onom odvratnom travuljinom od 3 metra koja truli i smrdi, da, ne pričam o ugođaju kupanja na temperaturi vode od. +10 (atlanski) do +14 (indijski okean) sa sve ajkulama u plićaku
(Greece, 19. oktobar 2020 19:53)

Угођај купања и лепота плаже су две потпуно различите ствари. Био сам на Балосу и Елафонисију, и уопште нисам уживао у купању на те две плаже, колико год биле лепе.

fer86

pre 3 godine

Ja dosao vidjeti jel c i n i k komentirao nesto u vezi Hrvatske,vidim da nije...Bit ce da ovi sa tripadvisora nikad nisu bili na Nugalu ili Lubenicama, a trebali su...A da ne pricam o onim malim uvalama u okolici Primostena...

Zabjelcanin??

pre 3 godine

Sejseli imaju lijepe plaze, kao i Bali, za Maldive ne znam ali ako lice na Bora Boru i nije za top 15 - 20. Bora Bora je vise izvikana i nijesu nesto plaze, jedino je dobar osjecaj kod onih kucica u plicaku i to vise zbog marketinga. Mada i kucice se skoro raspadaju ali je stvarno fantasticno kad imas staklo u sobi na podu i gledas u more. Blizu Bore imas Moreu koja ima 10 puta bolje plaze.

rista

pre 3 godine

jao blago vama sad komšije, vas i grka 15 miliona ko vam šta može , još samo da vas grci pripuste da i vi umočite svoj opanak i eto veselja i srpskom seljaku, al nekako neće

Despina

pre 3 godine

Svatko zna da je najlipša plaža Zlatni rat, i da je hrvatsko more najlipše... Ovo je neki Grk pravia...
(Šimun, 19. oktobar 2020 15:54)
To "znaju" Hrvati, ali kako smo hvala Bogu, zahvaljujući njima krenuli u Grčku, znamo šta su zaista najlepše plaže.

PowerRanger

pre 3 godine

Sveti Stefan u srpskim Pastrovicima. Najlepsa plaza na planeti. Novak Djokovic je izabrao ovo mesto za svadbu. Mnogi ne znaju da je na plazi levo od hotela ulaz besplatan.

Neko

pre 3 godine

jao blago vama sad komšije, vas i grka 15 miliona ko vam šta može , još samo da vas grci pripuste da i vi umočite svoj opanak i eto veselja i srpskom seljaku, al nekako neće
(rista, 19. oktobar 2020 18:17)
Nebitno koji si komsija, za vas smo pojam velicine. A ti svoj nos zabodi u svoje dvoriste i resavaj svoj problem.

Bg Vožd

pre 3 godine

Za mene najjača plaža Bečićka plaža 1993 godine. Mi pod sankcijama, puno naših riba, a ja 19-togodišnjak. Skinut iz vojske vraćen kući i otišao na more. U jednoj od bašti uvece grmi Džej "Ugasila si me..." Ne mogu to da vam dočaram.

Dosadnjaković

pre 3 godine

Od Copacabane nema bolje! Na čitavoj plaži sve i jedna žena 1-99 nosi tange! Ja otišao do prodavca kupaćih kostima da proverim, a tamo kupaćih kostima model "padobran" ni nema. I tako sam stavio naočare za sunce, naručio caipirinhu i uživao u pogledu na prekrasnu plažu.

Miki

pre 3 godine

Očito su plaže na Havajima bile van konkurencije. Ne samo slavna Waikiki beach, nego bar još 5 havajskih plaža ulaze u top 20 na svetu.

dude

pre 3 godine

Illetes?? Daj nemojte ljudi pa ko je sastavio ovu listu?! Samo na Maljorci ima bar 10 lepših plaža
(Caw, 19. oktobar 2020 21:20)

a gde ja ta maLJorka? jel pored nevijorka ili mojtekarla?

aabb

pre 3 godine

Nema ni jedne Hrvatske plaze a na listi


Hrvatska nema nijednu plazu. Ono sto je i napravljeno je nabacan sljunak (ne pesak).. sto ne znaci da nema lepo more i lepu obalu.

nenad

pre 3 godine

Nema nijedne crnogorske plaže?! Šokirana sam.
(Marijana, 19. oktobar 2020 15:59)

A i u Hrvatskoj seku vene!
(Milosav, 20. oktobar 2020 01:54)

Ima li koja Srpska? a da vi nemate more. E sad će se javiti mitomani kako je zapravo Dalmacija vaša, kako su Adam i Eva bili iz Kragujevca, kako ste nebeski narod, kako je sve prvorođeno srpskog roda, bla, bla,bla. E ako je i bila onda mi je još draža jer smo je oteli velikim Srpskim ratnicima i kraljevima iz prošlosti, neosvojivim vitezovima koje su sve države uzimale za svoje osobne čuvare. E vala smo mi Hrvati to dobro odradili, zar ne??

PS. onaj tko piše da u Hrvatskoj nema prirodnih pješčanih plaža i da je more hladno (ta mi je izjava najjača) Hrvatsku je vidio samo na internetu.

Ray Donovan

pre 3 godine

Sto se tiče Kube, moje dve omiljene plaže su playa Esmeralda i cayo Saetia. Saetia je jedno malo ostrvce gde je priroda netaknuta. Sto se tiče Dominikanske Rep., Bavaro je prelepa plaža samo ima dosta talasa, međutim, u samoj blizini se nalazi Saona do koje se ide brodom; e to je raj na zemlji.

Mikica

pre 3 godine

Pre nedavnog zemljotresa u Evropi su najlepse plaze bile na Lefkadi - Potro Katsiki i Egremni. Iza njih odmah Mirtos beach na Kefaloniji. Jonsko more je bez konkurencije na Mediteranu. Ta tirkizna boja je nenadmasna

Valerij

pre 3 godine

Ovakve liste su prilično neozbiljne.Da bi se dobila ozbiljna lista, trebalo bi da je svaki od tih ocenjivača otišao na bar 100 plaža na svetu i onda ocenjivao svaku.Ovako neko ode prvi put u životu na plažu na Floridi npr. i da joj ne znam kakvu ocenu.Slično važi i za mnoge druge.Svugde širom sveta ima prelepih plaža, naravno tamo gde ima više ostrva, tamo je konkurencija mnogo ozbiljnija (Maldivi, Sejšeli, Grčka, polinezija, Bahami).Imamo tu i Zlatni Rat, Kraljičinu plažu za koje niko ne može da kaže da nisu prelepe.
Sve u svemu, tupava lista, pretpostavljam da na svetu ima preko 1000 plaža koje možemo svrstati u kategoriju fenomenalnih, a bar još par hiljada lepih.Tu svakako ne spadaju Sutomore i Halkidiki.

jasamaja

pre 3 godine

Kada i kako je golo parče zemlje uz more sa peskom proglašeno za dobru plažu, ja sam nešto propustila. Za mene je i plaža i lepota prirode kamen, šljunak, stena, drvo, šuma, uvala... Dakle ništa sa ovog spiska..

S.U.IV.D.

pre 3 godine

fale bar dvije hrvatske plaže
(gen 69, 19. oktobar 2020 19:31)

Ja bih rekao tri. Jedna kamenita, druga sljunkovita i treca betonska. To svet jos nije video.

Lola

pre 3 godine

Da li su ovi ljudi ikad bili na Sardiniji i Korzici?
Korzika - Santa Giulia (recimo)?
Sardijina - Costa Smeralda (čitava smaragdna obala)...

оће то

pre 3 godine

@Kometje beach.. Capetown, definitivno se mora naci na ovoj listi
(djidji, 19. oktobar 2020 18:02)

Da, sa sve onom odvratnom travuljinom od 3 metra koja truli i smrdi, da, ne pričam o ugođaju kupanja na temperaturi vode od. +10 (atlanski) do +14 (indijski okean) sa sve ajkulama u plićaku
(Greece, 19. oktobar 2020 19:53)

Угођај купања и лепота плаже су две потпуно различите ствари. Био сам на Балосу и Елафонисију, и уопште нисам уживао у купању на те две плаже, колико год биле лепе.

tiberije

pre 3 godine

Zivim u St Petersburgu Florida i plaža mi je na 15 minuta . Bio i sam i na Siesta Beach u Sarasoti i kažem Da su plaže OK a lo daleko od prvih 20 na svetu. Anna Maria Island Holmes beach je bolja od obe a i South Beach u Majamiju

DaniloBLuka

pre 3 godine

Pa ko pravi ove liste!? To su oni izbori kad nazovu influenseri lokalne Turisticke organizacije i ako one plate upadnu na listu. Cuj 25 najljepsih plaza a niti jedna sa Pacifika ? Od Havaja, Kiribata, Tahitija, Fidzija, svih ostrva oko Velikog Koralnog grebena nijedna na listi?

nikos

pre 3 godine

Da li oni uopste znaju sta je plaza? Kleftiko nije plaza! To je predivno mesto za kupanje i plivanje ali sam za one koji imaju mogucnost da do iste dodju brodom / jahtom / jedrilicom. Jer, suncati se mozete samo na palubi.

Greece

pre 3 godine

Kometje beach.. Capetown, definitivno se mora naci na ovoj listi
(djidji, 19. oktobar 2020 18:02)

Da, sa sve onom odvratnom travuljinom od 3 metra koja truli i smrdi, da, ne pričam o ugođaju kupanja na temperaturi vode od. +10 (atlanski) do +14 (indijski okean) sa sve ajkulama u plićaku

ivča

pre 3 godine

Nažalost, posetio sam samo Black Sand Beach ili kako je Islanđani zovu Reynisfjara. Ali nikako je ne bih stavio na dvadeset peto mesto. Crni pesak na ovoj plaži joj daje posebnost koju ćete naći retko gde na drugom mestu. Ne bih je čak nazvao ni klasičnom plažom, više je prirodni fenomen, nego plaža za kupanje. A takozvani "šunjajući talasi" (sneaking waves) daju posebnu dozu adrenalina pa je poseta ovoj plaži još egzotičnija i specifični ja. Svakako jedno od mesta koje, ako imate prilike, morate videti.

Underground

pre 3 godine

Najineresantniji je naziv plaze Kleftiko sto na Grckom znaci Jagnje..a takodje Kleftiko je jedan od tradicionalnih Grckih specijaliteta jer ga prave na zaista poseban nacin..jagnjetina sa raznim povrcem,zacinima,lukom,limunom,cimetom i krompirom..najbolji sam jeo na Kritu...poslastica prava

dubrovnik

pre 3 godine

ove liste su glupe jer svake godine druge plaže. inače ova na broju 1 mi je visoko na bucket listi, Fernando de Noronha, mali otočić na sredini Atlantika. izgleda sve kao raj na zemlji.

Bojan

pre 3 godine

Očito su plaže na Havajima bile van konkurencije. Ne samo slavna Waikiki beach, nego bar još 5 havajskih plaža ulaze u top 20 na svetu.
(Miki, 19. oktobar 2020 15:53) # Link komentara

Ti ocigledno nikad nisi bio na Havajima. Ta Vaikiki plaza o kojoj pises je siroka 10 metara i pesak je uvezen iz Kalifornije. Havaji (Oahu) su lepo ostrvo sa lepom prirodom i klimom ali plaze su bezveze jer ostrva su vulkanska i nemaju pesak.

S.U.IV.D.

pre 3 godine

A Neum, gde je ovde Neum na spisku? Ovi neumnici ne samo da nikad nisu bili u Neumu, nego i ne znaju o kakvom raju na zemlji se radi.

Zabjelcanin??

pre 3 godine

Sejseli imaju lijepe plaze, kao i Bali, za Maldive ne znam ali ako lice na Bora Boru i nije za top 15 - 20. Bora Bora je vise izvikana i nijesu nesto plaze, jedino je dobar osjecaj kod onih kucica u plicaku i to vise zbog marketinga. Mada i kucice se skoro raspadaju ali je stvarno fantasticno kad imas staklo u sobi na podu i gledas u more. Blizu Bore imas Moreu koja ima 10 puta bolje plaze.

20 god. turisticki radnik

pre 3 godine

Turisti moji, sta se cudite i uzrujavate zbog ove liste. Cim sam procitao
da je lista sastavljena od Trip Advisora, (Americke firme), bilo mi je jasno
zasto su neke katastrofalne plaze uvrstvene u tu listu.
Npr. kako mozete staviti 2 plaze iz Velike Britanije ili plazu na Islandu, a
izostaviti mnogo lepsih plaza u Pacifiku, Indijskom okeanu i naravno, neke
na Mediteranu. Prosto sramota i manipulisanje turista.

Underground

pre 3 godine

Ova druga slika je Balos beach i ostrvo Gramvousa...istinski raj na zemlji..boja vode u nekoliko nijansi plave,najfiniji pesak...jos ako se pomucite kao mi i dodjete pesice do nje dozivljaj je jos veci..meni je ta plaza ostavila jaci utisak od Elafonisija..ali lepota je u oku posmatraca zar ne...

Ivan

pre 3 godine

Ostrvo Evia, plaža Elinika, ima sve,hlad i puno šume, sitan pesak u početku, bazenčići za uživanje, mirna i topla voda, ostrvce do kojeg se odpliva sa crkvom Sv. Nikole, odlično za ronjenje...

Mladen

pre 3 godine

Inace, u zavrsnoj sceni Bekstva iz Sosenka, kada su na plazi u Meksiku, u pitanju je Sandy Point na St. Croix koja je ujedno i nacionalni park. Definitivno bi trebala biti na ovoj listi.

strelac

pre 3 godine

Anse Source D'Argent, ovo je ime najlepše plaže na Svetu, uzela je ovu titulu nebrojano puta, ova lista bez Sejšela zaista nema smisla... dok nisam video svojim očima, mislio sam da onako nešto ne postoji na ovoj našoj divnoj planeti, prosto oduzima dah...

Zabjelcanin??

pre 3 godine

Očito su plaže na Havajima bile van konkurencije. Ne samo slavna Waikiki beach, nego bar još 5 havajskih plaža ulaze u top 20 na svetu.
(Miki, 19. oktobar 2020 15:53

Waikiki plaza je da ti pravo kazem nista posebno, jako je uska vecinom i nema nista specijalno. Samo sto je oko plaze sve sredjeno pod konac, od bulevara dje su hoteli i trzni centri do samih zgrada je fantasticno ali plaza kao plaza nista specijalno. A ovdje je rijec o plazama.

fer86

pre 3 godine

Ja dosao vidjeti jel c i n i k komentirao nesto u vezi Hrvatske,vidim da nije...Bit ce da ovi sa tripadvisora nikad nisu bili na Nugalu ili Lubenicama, a trebali su...A da ne pricam o onim malim uvalama u okolici Primostena...

Вамонос

pre 3 godine

dva ll = j. tačka.
(dude, 20. oktobar 2020 12:57)

То је на Карибима и централној Америци. У Шпанији је Љ, Парагвају Ђ, Аргентини Ж, итд., свака земља има мало другачији израз и акценат.