Četvrtak, 01.10.2020.

11:07

Produžena zabrana: Grčka odredila i datum do kada su granice te zemlje zatvorene

Izvor: Tanjug

Produžena zabrana: Grèka odredila i datum do kada su granice te zemlje zatvorene IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

J.

pre 3 godine

"@J.
Nezahvalnost je veliki greh...
(Grk Makedonac iz vreme Alexandra" velikog, 02
Samo sam bila precizna, a ništa ne prebacujem ni vašoj vladi, ni narodu. i proteklog agusta sam letovala u Grckoj, na jugu Peloponeza, a moj sin na Santoriniju i Mikononosu; bilo mi je, kao i uvek predivno i znam da će tako biti i svaki sledeći put.

J.

pre 3 godine

Grk Makedonac iz vreme Alexandra velikog, 02. 
Grešiš, odluke o vojnoj intervenciji se u NATO donose konsenzusom i sve članice imaju pravo veta.

Grk Makedonac iz vreme Alexandra velikog

pre 3 godine

@Miloš Netacno da treba SVI da se saglasi da bi NATO mogao da radi neku operaciju..

U tom slučaju 99te Grčka rekla svima u NATO hrabro NE! Da ne podržava tu akciju a jos neće da pomogne u tomu. tako ne samo vojno ali i logisticistko bojkotovala tu operaciju!

Ne neboravlaj da smo ne samo bojkotovali tu operaciju ali smo i aktivno pomagali Jugoslaviji na terenu. sa hranom,naftom, gostili smo vašu decu u Grckoj, cak i fudbalski club AEK došo u Beogradu a igrala utakmicu u vreme bombardovanje sa parolom protiv bombardovanje. A o ljudima u Grckoj ne govorim koji demonstrirali protiv te operacije sve to vreme..

*Mora da se objavi komentar.

svetozar

pre 3 godine

@ C i n i k
Izraz "braća" često se lansira sa ovog mesta upravo od naših komentatora, dok ga komšije sa pravom ironiziraju. Šta se tiče komšijske ljubomore, malo je verovatno da bi iko mogao biti ljubomoran na srpske sirotinjske turističke masovke sa Paralije, dok ih mnogi od onih dubljeg džepa i tako rado obilaze.

Miloš

pre 3 godine

U 99te Grcka bila jedina drzava koja rekla jasno i glasno NE a da neucastuje u operaciji protiv Yugoskavie!
(Grk Makedonac iz vreme Alexandra velikog, 1. oktobar 2020 20:55)

Koliko ja znam, a znam, odluke ovog tipa u NATO se donose konsenzusom - dakle, svi moraju da budu za. Sve članice NATO su morale da glasaju "za" bombardovanje. Od Amerike, Britanije, Francuske, preko Španije i Italije, do Turske i... ko bi rekao, Grčke.

Prema tome, da je neka država "jasno i glasno rekla NE", ne bi nas bombardovao NATO. Možda neko drugi bi, ali NATO prosto to ne bi mogao.

Možda Grčka "nije učestvovala u operaciji", šta god to značilo, ali je glasala za to da do "operacije" dođe. Bilo bi mnogo efikasnije i nama draže da ste zaista rekli "ne".

Da ne bude da je Grčka jedina - isto tako su 1992. godine u Savetu bezbednosti UN, naši veliki prijatelji Rusi glasali ZA uvođenje sankcija SRJ, a prijatelji Kinezi su bili uzdržani. Da je bilo ko bio protiv, sankcije ne bi mogle biti uvedene.

David

pre 3 godine

Meni su najjači oni teoretičari zavere koji, da bi našli opravdanje za višemesečne spuštene rampe grčkih granica, sada spominju i Erdogana i sve bliže i tesnije veze između Srbije i Turske... Odnosi i saradnja ove dve države nemaju nikakve veze sa Grčkom niti sa trenutnim (zategnutim) odnosima Grčke i Turske, niti se Srbija meša u njihova međusobna prepucavanja i nesuglasice niti otvoreno podržava jednu od strana da bi nam jedna od njih nešto zamerila.
Međutim, zaboravlja se prisustvo nekog grčkog oficira (ili šta je već) prošle godine na proslavi godišnjice ''Oluje'' u Kninu, tu informaciju retko ko od naših medija je preneo zato što je u fokusu javnosti bio dolazak onog Milogorca na istu, pa se samo o tome pisalo... Zamislite da npr. Turci organizuju ceremoniju povodom godišnjice osvajanja Konstantinopolja i promene naziva grada u Istanbul, kao i proslavu godišnjice etničkog čišćenja maloazijskih i pontijskih Grka i na istoj bude prisutan i neko iz vojnog ili državnog vrha Srbije... Pa to bi Atinu tako razbesnelo da bi naši odnosi zahladili kao nikada u istoriji, bio bi to diplomatski skandal a verovatno bi doveli u pitanje i eventualno priznanje tzv. Kosova (iako ni njima samima to ne ide u prilog jer bi dali alibi drugima da priznaju i tzv. Tursku republiku Severni Kipar). Svaka zemlja gleda isključivo sopstvene interese što je skroz razumno a kada Srbija to radi, nekima to smeta jer, tobože, uvek će se naći neko uvređen a to što nas može svako da sprda, to nema veze!

C i n i k

pre 3 godine

Madjari su to uradili posteno, zatvorili za sve, a GR je zatvorila granicu samo za nas i zemlje koje nisu u Eu, pa sad nije jasno, el to zatvaranje granica za nas zbog pandemije ili iz nkih politickih razloga imajuci u vidu da SRB belezi mesec dana najnizi br zarazenih u Evropi?
Pouzdano znm i da Albanci iz ALB ulaze sa testom u GR, tako da je potrebno da nko pita GR o cemu se zapravo radi?

C i n i k

pre 3 godine

a ću prvi ići u grčku sledeće godine zato što je blizu, povoljna, ima prelepu prirodu i veličanstvenu istoriju, ali od '95 znam da nam grci nisu nikakva braća, a '99 je to samo potvrdila.
(Gile, 01. oktobar 2020 16:51


To sa "bracom" GR su ovde poceli namerno da pisu komsije koji dolaze cesto na B92 da "komenatrisu" ljubomorni na to sto Srbi u ogromnim brojevima ( prosle godine 1.2 miliona) odlaze na g odmor u GR..
Naravno da cemo ici u GR jer su mora i plaze u GR extra, cene super a narod ljubazan, tako da je u GR pravi g odmor, a to sa "bracom" ostavite za kafane jer nijedan Srbin u GR ne ide za DZ tamo ngo svoj odmor posteno i plati.

Grk Makedonac iz vreme Alexandra velikog

pre 3 godine

@Gile, mesas..

U 99te Grcka bila jedina drzava koja rekla jasno i glasno NE a da neucastuje u operaciji protiv Yugoskavie!
tako i avioni NATO morali da krenu napade iz Italije a ne iz Grcke koja je mnogo blizije..razmisli o tome.

PS: Grčka kad vas drugi bombardovali (a Rusi ćutali) mi smo vam ugostili vaša deca u Grckoj a posalili tone i tone humanitarne pomoći.

komentar mora sa se objavi.

DzoBole Montana

pre 3 godine

Taman mi je Jorgos iz Leptokarije obezbedio smeštaj u rashodovanom tanku za CNG na svojoj benz. pumpi kad ne lezi vraže...
Elem,djelem...vidimo se tamo sledeće godine,ja,pola kile slanine,kilo paradajza i 1000 kila golfa starog.

eto

pre 3 godine

Jel morala ova slika plaže?
(Lazar, 01. oktobar 2020 12:39)

Egremni, Lefkada.

I zamisli koji bedak,medju poslednjima usli u Grcku,bili na Lefkadi.Obisli sve te plaze kao sa razglednice i svuda toliki talasi da mozes samo da sedis,gledas i po neku sliku uslikas...

samo da kazem

pre 3 godine

ova vest je vazna ljudima koji prolećuju u grčkoj prvom polovinom oktobra
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jamie Vardy, 1. oktobar 2020 13:18)
Zasto?Mozes i u sred Januara da ides na kupanje,Evia,Edipsos,termalna voda se uliva u more,milina...

Gile

pre 3 godine

"99 godina,bombardovanje,a brat Grk okrenuo brod i vratio se u bazu,zbog tog coveka,imaju od mene postovanje do neba..."

Onda je došao neki drugi 'brat' grk i odvezao brod gde mu je rečeno. Tužno je što Srbi ne shvataju da je ovo IZUZETAK koji potvrđuje pravilo. Grčka je članica NATO i kao takva UČESTVOVALA JE U AGRESIJI NA SRJ. Za vreme EP u košarci u atini, grci(ne huligani, obični 'navijači') su bukvalno jurili sve sa obeležjima Jugoslavije/Srbije da ih tuku po atini; moj prijatelj se DVA SATA KRIO U KANALU jer je bio u dresu SRJ. Tako nešto se Srbima NIKADA nije desilo u bilo kojoj drugoj zemlji.

Ja ću prvi ići u grčku sledeće godine zato što je blizu, povoljna, ima prelepu prirodu i veličanstvenu istoriju, ali od '95 znam da nam grci nisu nikakva braća, a '99 je to samo potvrdila.

u bre

pre 3 godine

Ala nas nešto vole ova braća, sa gadjenjem nam spuštaju rampu, i spuštaju i spuštaju....naredne godine eto iz principa neću u Grčku, ispadoše Turci mnogo bolji.

Munem ti blavora

pre 3 godine

99 godina,bombardovanje,a brat Grk okrenuo brod i vratio se u bazu,zbog tog coveka,imaju od mene postovanje do neba i uvek cu rado otici na letovanje u Grcku,a mozda i kupim stan!

svetozar

pre 3 godine

@ objektivan
Nije tačno! Lepo ti piše da se odluka ne odnosi na članice EU i Šengensgog prostora (kojem pripada i Švacjcarska). Inače, hrvatske putničke agencije ovih dana oglašavaju turistička putovanja u Grčku.

Dragos

pre 3 godine

Nije tacno da je spisak isti, do skora se tu nalazio i Izrael a tamo je maltene uveden karantin .............. toliko o doslednosti nase juzne brace ................... fuj ...................

mikin

pre 3 godine

"U EU bez ograničenja mogu putovati samo državljani: Australije, Kanade, Gruzije, Japana, Novog Zelanda, Ruande, Južne Koreje, Tajlanda, Tunisa, Urugvaja, kao i Kine pod uslovom da ona odobri slobodno putovanje državljana zemalja EU na svoju teritoriju."
Procitajte malo bolje ovaj spisak. Nisu ga menjali u poslednjih 2 meseca. Uporedite podatke pa cete videti koliko su ove drzave na slobodnom rezimu putovanja u EU zaista bolje od Srbije. Sve ce vam biti jasno.

ja

pre 3 godine

ova vest je vazna ljudima koji prolećuju u grčkoj prvom polovinom oktobra
(Jamie Vardy, 01. oktobar 2020 13:18)

Ova vest je vazna za ljude koji imaju firme, poslovne partnere stanove, rodjake ili čak potrebe za lečenjem u Grckoj, nisu svi "paradajz turisti" kako kažu oni koji svake pete godine skupe za 5 dana u garaži u sutomoru.

objektivan

pre 3 godine

Nisu mi jasni ovi svakodnevni naslovi u vezi Grčke i zatvaranja ili otvaranja granica. Razumem takve vesti do polovine septembra, ali sada je to potpuno nevažno sve do maja 2021. godine. Inače Grčka je zemlja Šengena, i te zemlje sve imaju zatvorene granice, tako da ovo ne važi samo za nas, nego za sve zemlje izvan Šengen zone.

Pera O'Kojot

pre 3 godine

Svaki dan maltene glavna vest jel Grcka orvorila granice, a šta sa Austrijom,, Nemackom, Češkom, Slovačkom itd, odande ljudi donose pare ovde.

Goran

pre 3 godine

Kakva antigrcka kampanja i to bez prekida. Oni su deo EU, a EU kao celina nije otvorila granice prema nama i mnogim drugima. Svaka zemlja za sebe moze da otvori prema nekim ne-EU zemljama, ali zasto bi? To bi bilo logicno da je dobra generalna i situacija u ovbe zemlje, a nit je dobra generalno nit u Grckoj, a kod nas iako je sada dobra to moze da se promeni u par dana. Jel nekom sad stalo da ode turisticki u Grcku? Ovo jedino sada pogadja ljude koji imaju tamo nekretninu i tu treba da se napravi neki izuzetak. A pojedinci bi ivde neprekidno ponavljali Evo nisu nam braca, evo nisu nam braca... pa ima li trunke logike u vama?

Tuta

pre 3 godine

Nesto mi se mota po glavi da Srbi nisu radi gosti i da im nas evro nije ni blizu sladak kao neciji drugi. Videcemo vec sledece godine da li je tako ili nije.

Jovan

pre 3 godine

To su pravi prijatelji! Pošto je kod nas veoma mali broj zaraženih, a kod njih veliki, onda štite naše građane od toga da se ne zaraze kod njih. Bravo za Grke! Bravo za našeg "prijatelja" Viktora! Tako se čuvaju oni koje volite i gajite prema njima prijateljska osećanja!

Pera O'Kojot

pre 3 godine

Svaki dan maltene glavna vest jel Grcka orvorila granice, a šta sa Austrijom,, Nemackom, Češkom, Slovačkom itd, odande ljudi donose pare ovde.

Jovan

pre 3 godine

To su pravi prijatelji! Pošto je kod nas veoma mali broj zaraženih, a kod njih veliki, onda štite naše građane od toga da se ne zaraze kod njih. Bravo za Grke! Bravo za našeg "prijatelja" Viktora! Tako se čuvaju oni koje volite i gajite prema njima prijateljska osećanja!

ja

pre 3 godine

ova vest je vazna ljudima koji prolećuju u grčkoj prvom polovinom oktobra
(Jamie Vardy, 01. oktobar 2020 13:18)

Ova vest je vazna za ljude koji imaju firme, poslovne partnere stanove, rodjake ili čak potrebe za lečenjem u Grckoj, nisu svi "paradajz turisti" kako kažu oni koji svake pete godine skupe za 5 dana u garaži u sutomoru.

Tuta

pre 3 godine

Nesto mi se mota po glavi da Srbi nisu radi gosti i da im nas evro nije ni blizu sladak kao neciji drugi. Videcemo vec sledece godine da li je tako ili nije.

objektivan

pre 3 godine

Nisu mi jasni ovi svakodnevni naslovi u vezi Grčke i zatvaranja ili otvaranja granica. Razumem takve vesti do polovine septembra, ali sada je to potpuno nevažno sve do maja 2021. godine. Inače Grčka je zemlja Šengena, i te zemlje sve imaju zatvorene granice, tako da ovo ne važi samo za nas, nego za sve zemlje izvan Šengen zone.

Goran

pre 3 godine

Kakva antigrcka kampanja i to bez prekida. Oni su deo EU, a EU kao celina nije otvorila granice prema nama i mnogim drugima. Svaka zemlja za sebe moze da otvori prema nekim ne-EU zemljama, ali zasto bi? To bi bilo logicno da je dobra generalna i situacija u ovbe zemlje, a nit je dobra generalno nit u Grckoj, a kod nas iako je sada dobra to moze da se promeni u par dana. Jel nekom sad stalo da ode turisticki u Grcku? Ovo jedino sada pogadja ljude koji imaju tamo nekretninu i tu treba da se napravi neki izuzetak. A pojedinci bi ivde neprekidno ponavljali Evo nisu nam braca, evo nisu nam braca... pa ima li trunke logike u vama?

Munem ti blavora

pre 3 godine

99 godina,bombardovanje,a brat Grk okrenuo brod i vratio se u bazu,zbog tog coveka,imaju od mene postovanje do neba i uvek cu rado otici na letovanje u Grcku,a mozda i kupim stan!

Gile

pre 3 godine

"99 godina,bombardovanje,a brat Grk okrenuo brod i vratio se u bazu,zbog tog coveka,imaju od mene postovanje do neba..."

Onda je došao neki drugi 'brat' grk i odvezao brod gde mu je rečeno. Tužno je što Srbi ne shvataju da je ovo IZUZETAK koji potvrđuje pravilo. Grčka je članica NATO i kao takva UČESTVOVALA JE U AGRESIJI NA SRJ. Za vreme EP u košarci u atini, grci(ne huligani, obični 'navijači') su bukvalno jurili sve sa obeležjima Jugoslavije/Srbije da ih tuku po atini; moj prijatelj se DVA SATA KRIO U KANALU jer je bio u dresu SRJ. Tako nešto se Srbima NIKADA nije desilo u bilo kojoj drugoj zemlji.

Ja ću prvi ići u grčku sledeće godine zato što je blizu, povoljna, ima prelepu prirodu i veličanstvenu istoriju, ali od '95 znam da nam grci nisu nikakva braća, a '99 je to samo potvrdila.

Grk Makedonac iz vreme Alexandra velikog

pre 3 godine

@Gile, mesas..

U 99te Grcka bila jedina drzava koja rekla jasno i glasno NE a da neucastuje u operaciji protiv Yugoskavie!
tako i avioni NATO morali da krenu napade iz Italije a ne iz Grcke koja je mnogo blizije..razmisli o tome.

PS: Grčka kad vas drugi bombardovali (a Rusi ćutali) mi smo vam ugostili vaša deca u Grckoj a posalili tone i tone humanitarne pomoći.

komentar mora sa se objavi.

svetozar

pre 3 godine

@ objektivan
Nije tačno! Lepo ti piše da se odluka ne odnosi na članice EU i Šengensgog prostora (kojem pripada i Švacjcarska). Inače, hrvatske putničke agencije ovih dana oglašavaju turistička putovanja u Grčku.

mikin

pre 3 godine

"U EU bez ograničenja mogu putovati samo državljani: Australije, Kanade, Gruzije, Japana, Novog Zelanda, Ruande, Južne Koreje, Tajlanda, Tunisa, Urugvaja, kao i Kine pod uslovom da ona odobri slobodno putovanje državljana zemalja EU na svoju teritoriju."
Procitajte malo bolje ovaj spisak. Nisu ga menjali u poslednjih 2 meseca. Uporedite podatke pa cete videti koliko su ove drzave na slobodnom rezimu putovanja u EU zaista bolje od Srbije. Sve ce vam biti jasno.

eto

pre 3 godine

Jel morala ova slika plaže?
(Lazar, 01. oktobar 2020 12:39)

Egremni, Lefkada.

I zamisli koji bedak,medju poslednjima usli u Grcku,bili na Lefkadi.Obisli sve te plaze kao sa razglednice i svuda toliki talasi da mozes samo da sedis,gledas i po neku sliku uslikas...

David

pre 3 godine

Meni su najjači oni teoretičari zavere koji, da bi našli opravdanje za višemesečne spuštene rampe grčkih granica, sada spominju i Erdogana i sve bliže i tesnije veze između Srbije i Turske... Odnosi i saradnja ove dve države nemaju nikakve veze sa Grčkom niti sa trenutnim (zategnutim) odnosima Grčke i Turske, niti se Srbija meša u njihova međusobna prepucavanja i nesuglasice niti otvoreno podržava jednu od strana da bi nam jedna od njih nešto zamerila.
Međutim, zaboravlja se prisustvo nekog grčkog oficira (ili šta je već) prošle godine na proslavi godišnjice ''Oluje'' u Kninu, tu informaciju retko ko od naših medija je preneo zato što je u fokusu javnosti bio dolazak onog Milogorca na istu, pa se samo o tome pisalo... Zamislite da npr. Turci organizuju ceremoniju povodom godišnjice osvajanja Konstantinopolja i promene naziva grada u Istanbul, kao i proslavu godišnjice etničkog čišćenja maloazijskih i pontijskih Grka i na istoj bude prisutan i neko iz vojnog ili državnog vrha Srbije... Pa to bi Atinu tako razbesnelo da bi naši odnosi zahladili kao nikada u istoriji, bio bi to diplomatski skandal a verovatno bi doveli u pitanje i eventualno priznanje tzv. Kosova (iako ni njima samima to ne ide u prilog jer bi dali alibi drugima da priznaju i tzv. Tursku republiku Severni Kipar). Svaka zemlja gleda isključivo sopstvene interese što je skroz razumno a kada Srbija to radi, nekima to smeta jer, tobože, uvek će se naći neko uvređen a to što nas može svako da sprda, to nema veze!

u bre

pre 3 godine

Ala nas nešto vole ova braća, sa gadjenjem nam spuštaju rampu, i spuštaju i spuštaju....naredne godine eto iz principa neću u Grčku, ispadoše Turci mnogo bolji.

samo da kazem

pre 3 godine

ova vest je vazna ljudima koji prolećuju u grčkoj prvom polovinom oktobra
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jamie Vardy, 1. oktobar 2020 13:18)
Zasto?Mozes i u sred Januara da ides na kupanje,Evia,Edipsos,termalna voda se uliva u more,milina...

C i n i k

pre 3 godine

a ću prvi ići u grčku sledeće godine zato što je blizu, povoljna, ima prelepu prirodu i veličanstvenu istoriju, ali od '95 znam da nam grci nisu nikakva braća, a '99 je to samo potvrdila.
(Gile, 01. oktobar 2020 16:51


To sa "bracom" GR su ovde poceli namerno da pisu komsije koji dolaze cesto na B92 da "komenatrisu" ljubomorni na to sto Srbi u ogromnim brojevima ( prosle godine 1.2 miliona) odlaze na g odmor u GR..
Naravno da cemo ici u GR jer su mora i plaze u GR extra, cene super a narod ljubazan, tako da je u GR pravi g odmor, a to sa "bracom" ostavite za kafane jer nijedan Srbin u GR ne ide za DZ tamo ngo svoj odmor posteno i plati.

Dragos

pre 3 godine

Nije tacno da je spisak isti, do skora se tu nalazio i Izrael a tamo je maltene uveden karantin .............. toliko o doslednosti nase juzne brace ................... fuj ...................

C i n i k

pre 3 godine

Madjari su to uradili posteno, zatvorili za sve, a GR je zatvorila granicu samo za nas i zemlje koje nisu u Eu, pa sad nije jasno, el to zatvaranje granica za nas zbog pandemije ili iz nkih politickih razloga imajuci u vidu da SRB belezi mesec dana najnizi br zarazenih u Evropi?
Pouzdano znm i da Albanci iz ALB ulaze sa testom u GR, tako da je potrebno da nko pita GR o cemu se zapravo radi?

Grk Makedonac iz vreme Alexandra velikog

pre 3 godine

@Miloš Netacno da treba SVI da se saglasi da bi NATO mogao da radi neku operaciju..

U tom slučaju 99te Grčka rekla svima u NATO hrabro NE! Da ne podržava tu akciju a jos neće da pomogne u tomu. tako ne samo vojno ali i logisticistko bojkotovala tu operaciju!

Ne neboravlaj da smo ne samo bojkotovali tu operaciju ali smo i aktivno pomagali Jugoslaviji na terenu. sa hranom,naftom, gostili smo vašu decu u Grckoj, cak i fudbalski club AEK došo u Beogradu a igrala utakmicu u vreme bombardovanje sa parolom protiv bombardovanje. A o ljudima u Grckoj ne govorim koji demonstrirali protiv te operacije sve to vreme..

*Mora da se objavi komentar.

svetozar

pre 3 godine

@ C i n i k
Izraz "braća" često se lansira sa ovog mesta upravo od naših komentatora, dok ga komšije sa pravom ironiziraju. Šta se tiče komšijske ljubomore, malo je verovatno da bi iko mogao biti ljubomoran na srpske sirotinjske turističke masovke sa Paralije, dok ih mnogi od onih dubljeg džepa i tako rado obilaze.

DzoBole Montana

pre 3 godine

Taman mi je Jorgos iz Leptokarije obezbedio smeštaj u rashodovanom tanku za CNG na svojoj benz. pumpi kad ne lezi vraže...
Elem,djelem...vidimo se tamo sledeće godine,ja,pola kile slanine,kilo paradajza i 1000 kila golfa starog.

Miloš

pre 3 godine

U 99te Grcka bila jedina drzava koja rekla jasno i glasno NE a da neucastuje u operaciji protiv Yugoskavie!
(Grk Makedonac iz vreme Alexandra velikog, 1. oktobar 2020 20:55)

Koliko ja znam, a znam, odluke ovog tipa u NATO se donose konsenzusom - dakle, svi moraju da budu za. Sve članice NATO su morale da glasaju "za" bombardovanje. Od Amerike, Britanije, Francuske, preko Španije i Italije, do Turske i... ko bi rekao, Grčke.

Prema tome, da je neka država "jasno i glasno rekla NE", ne bi nas bombardovao NATO. Možda neko drugi bi, ali NATO prosto to ne bi mogao.

Možda Grčka "nije učestvovala u operaciji", šta god to značilo, ali je glasala za to da do "operacije" dođe. Bilo bi mnogo efikasnije i nama draže da ste zaista rekli "ne".

Da ne bude da je Grčka jedina - isto tako su 1992. godine u Savetu bezbednosti UN, naši veliki prijatelji Rusi glasali ZA uvođenje sankcija SRJ, a prijatelji Kinezi su bili uzdržani. Da je bilo ko bio protiv, sankcije ne bi mogle biti uvedene.

J.

pre 3 godine

Grk Makedonac iz vreme Alexandra velikog, 02. 
Grešiš, odluke o vojnoj intervenciji se u NATO donose konsenzusom i sve članice imaju pravo veta.

J.

pre 3 godine

"@J.
Nezahvalnost je veliki greh...
(Grk Makedonac iz vreme Alexandra" velikog, 02
Samo sam bila precizna, a ništa ne prebacujem ni vašoj vladi, ni narodu. i proteklog agusta sam letovala u Grckoj, na jugu Peloponeza, a moj sin na Santoriniju i Mikononosu; bilo mi je, kao i uvek predivno i znam da će tako biti i svaki sledeći put.

Goran

pre 3 godine

Kakva antigrcka kampanja i to bez prekida. Oni su deo EU, a EU kao celina nije otvorila granice prema nama i mnogim drugima. Svaka zemlja za sebe moze da otvori prema nekim ne-EU zemljama, ali zasto bi? To bi bilo logicno da je dobra generalna i situacija u ovbe zemlje, a nit je dobra generalno nit u Grckoj, a kod nas iako je sada dobra to moze da se promeni u par dana. Jel nekom sad stalo da ode turisticki u Grcku? Ovo jedino sada pogadja ljude koji imaju tamo nekretninu i tu treba da se napravi neki izuzetak. A pojedinci bi ivde neprekidno ponavljali Evo nisu nam braca, evo nisu nam braca... pa ima li trunke logike u vama?

Tuta

pre 3 godine

Nesto mi se mota po glavi da Srbi nisu radi gosti i da im nas evro nije ni blizu sladak kao neciji drugi. Videcemo vec sledece godine da li je tako ili nije.

u bre

pre 3 godine

Ala nas nešto vole ova braća, sa gadjenjem nam spuštaju rampu, i spuštaju i spuštaju....naredne godine eto iz principa neću u Grčku, ispadoše Turci mnogo bolji.

Munem ti blavora

pre 3 godine

99 godina,bombardovanje,a brat Grk okrenuo brod i vratio se u bazu,zbog tog coveka,imaju od mene postovanje do neba i uvek cu rado otici na letovanje u Grcku,a mozda i kupim stan!

objektivan

pre 3 godine

Nisu mi jasni ovi svakodnevni naslovi u vezi Grčke i zatvaranja ili otvaranja granica. Razumem takve vesti do polovine septembra, ali sada je to potpuno nevažno sve do maja 2021. godine. Inače Grčka je zemlja Šengena, i te zemlje sve imaju zatvorene granice, tako da ovo ne važi samo za nas, nego za sve zemlje izvan Šengen zone.

Jovan

pre 3 godine

To su pravi prijatelji! Pošto je kod nas veoma mali broj zaraženih, a kod njih veliki, onda štite naše građane od toga da se ne zaraze kod njih. Bravo za Grke! Bravo za našeg "prijatelja" Viktora! Tako se čuvaju oni koje volite i gajite prema njima prijateljska osećanja!

DzoBole Montana

pre 3 godine

Taman mi je Jorgos iz Leptokarije obezbedio smeštaj u rashodovanom tanku za CNG na svojoj benz. pumpi kad ne lezi vraže...
Elem,djelem...vidimo se tamo sledeće godine,ja,pola kile slanine,kilo paradajza i 1000 kila golfa starog.

ja

pre 3 godine

ova vest je vazna ljudima koji prolećuju u grčkoj prvom polovinom oktobra
(Jamie Vardy, 01. oktobar 2020 13:18)

Ova vest je vazna za ljude koji imaju firme, poslovne partnere stanove, rodjake ili čak potrebe za lečenjem u Grckoj, nisu svi "paradajz turisti" kako kažu oni koji svake pete godine skupe za 5 dana u garaži u sutomoru.

C i n i k

pre 3 godine

a ću prvi ići u grčku sledeće godine zato što je blizu, povoljna, ima prelepu prirodu i veličanstvenu istoriju, ali od '95 znam da nam grci nisu nikakva braća, a '99 je to samo potvrdila.
(Gile, 01. oktobar 2020 16:51


To sa "bracom" GR su ovde poceli namerno da pisu komsije koji dolaze cesto na B92 da "komenatrisu" ljubomorni na to sto Srbi u ogromnim brojevima ( prosle godine 1.2 miliona) odlaze na g odmor u GR..
Naravno da cemo ici u GR jer su mora i plaze u GR extra, cene super a narod ljubazan, tako da je u GR pravi g odmor, a to sa "bracom" ostavite za kafane jer nijedan Srbin u GR ne ide za DZ tamo ngo svoj odmor posteno i plati.

Miloš

pre 3 godine

U 99te Grcka bila jedina drzava koja rekla jasno i glasno NE a da neucastuje u operaciji protiv Yugoskavie!
(Grk Makedonac iz vreme Alexandra velikog, 1. oktobar 2020 20:55)

Koliko ja znam, a znam, odluke ovog tipa u NATO se donose konsenzusom - dakle, svi moraju da budu za. Sve članice NATO su morale da glasaju "za" bombardovanje. Od Amerike, Britanije, Francuske, preko Španije i Italije, do Turske i... ko bi rekao, Grčke.

Prema tome, da je neka država "jasno i glasno rekla NE", ne bi nas bombardovao NATO. Možda neko drugi bi, ali NATO prosto to ne bi mogao.

Možda Grčka "nije učestvovala u operaciji", šta god to značilo, ali je glasala za to da do "operacije" dođe. Bilo bi mnogo efikasnije i nama draže da ste zaista rekli "ne".

Da ne bude da je Grčka jedina - isto tako su 1992. godine u Savetu bezbednosti UN, naši veliki prijatelji Rusi glasali ZA uvođenje sankcija SRJ, a prijatelji Kinezi su bili uzdržani. Da je bilo ko bio protiv, sankcije ne bi mogle biti uvedene.

Gile

pre 3 godine

"99 godina,bombardovanje,a brat Grk okrenuo brod i vratio se u bazu,zbog tog coveka,imaju od mene postovanje do neba..."

Onda je došao neki drugi 'brat' grk i odvezao brod gde mu je rečeno. Tužno je što Srbi ne shvataju da je ovo IZUZETAK koji potvrđuje pravilo. Grčka je članica NATO i kao takva UČESTVOVALA JE U AGRESIJI NA SRJ. Za vreme EP u košarci u atini, grci(ne huligani, obični 'navijači') su bukvalno jurili sve sa obeležjima Jugoslavije/Srbije da ih tuku po atini; moj prijatelj se DVA SATA KRIO U KANALU jer je bio u dresu SRJ. Tako nešto se Srbima NIKADA nije desilo u bilo kojoj drugoj zemlji.

Ja ću prvi ići u grčku sledeće godine zato što je blizu, povoljna, ima prelepu prirodu i veličanstvenu istoriju, ali od '95 znam da nam grci nisu nikakva braća, a '99 je to samo potvrdila.

Dragos

pre 3 godine

Nije tacno da je spisak isti, do skora se tu nalazio i Izrael a tamo je maltene uveden karantin .............. toliko o doslednosti nase juzne brace ................... fuj ...................

Pera O'Kojot

pre 3 godine

Svaki dan maltene glavna vest jel Grcka orvorila granice, a šta sa Austrijom,, Nemackom, Češkom, Slovačkom itd, odande ljudi donose pare ovde.

mikin

pre 3 godine

"U EU bez ograničenja mogu putovati samo državljani: Australije, Kanade, Gruzije, Japana, Novog Zelanda, Ruande, Južne Koreje, Tajlanda, Tunisa, Urugvaja, kao i Kine pod uslovom da ona odobri slobodno putovanje državljana zemalja EU na svoju teritoriju."
Procitajte malo bolje ovaj spisak. Nisu ga menjali u poslednjih 2 meseca. Uporedite podatke pa cete videti koliko su ove drzave na slobodnom rezimu putovanja u EU zaista bolje od Srbije. Sve ce vam biti jasno.

samo da kazem

pre 3 godine

ova vest je vazna ljudima koji prolećuju u grčkoj prvom polovinom oktobra
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Jamie Vardy, 1. oktobar 2020 13:18)
Zasto?Mozes i u sred Januara da ides na kupanje,Evia,Edipsos,termalna voda se uliva u more,milina...

Grk Makedonac iz vreme Alexandra velikog

pre 3 godine

@Gile, mesas..

U 99te Grcka bila jedina drzava koja rekla jasno i glasno NE a da neucastuje u operaciji protiv Yugoskavie!
tako i avioni NATO morali da krenu napade iz Italije a ne iz Grcke koja je mnogo blizije..razmisli o tome.

PS: Grčka kad vas drugi bombardovali (a Rusi ćutali) mi smo vam ugostili vaša deca u Grckoj a posalili tone i tone humanitarne pomoći.

komentar mora sa se objavi.

svetozar

pre 3 godine

@ objektivan
Nije tačno! Lepo ti piše da se odluka ne odnosi na članice EU i Šengensgog prostora (kojem pripada i Švacjcarska). Inače, hrvatske putničke agencije ovih dana oglašavaju turistička putovanja u Grčku.

C i n i k

pre 3 godine

Madjari su to uradili posteno, zatvorili za sve, a GR je zatvorila granicu samo za nas i zemlje koje nisu u Eu, pa sad nije jasno, el to zatvaranje granica za nas zbog pandemije ili iz nkih politickih razloga imajuci u vidu da SRB belezi mesec dana najnizi br zarazenih u Evropi?
Pouzdano znm i da Albanci iz ALB ulaze sa testom u GR, tako da je potrebno da nko pita GR o cemu se zapravo radi?

Grk Makedonac iz vreme Alexandra velikog

pre 3 godine

@Miloš Netacno da treba SVI da se saglasi da bi NATO mogao da radi neku operaciju..

U tom slučaju 99te Grčka rekla svima u NATO hrabro NE! Da ne podržava tu akciju a jos neće da pomogne u tomu. tako ne samo vojno ali i logisticistko bojkotovala tu operaciju!

Ne neboravlaj da smo ne samo bojkotovali tu operaciju ali smo i aktivno pomagali Jugoslaviji na terenu. sa hranom,naftom, gostili smo vašu decu u Grckoj, cak i fudbalski club AEK došo u Beogradu a igrala utakmicu u vreme bombardovanje sa parolom protiv bombardovanje. A o ljudima u Grckoj ne govorim koji demonstrirali protiv te operacije sve to vreme..

*Mora da se objavi komentar.

J.

pre 3 godine

Grk Makedonac iz vreme Alexandra velikog, 02. 
Grešiš, odluke o vojnoj intervenciji se u NATO donose konsenzusom i sve članice imaju pravo veta.

David

pre 3 godine

Meni su najjači oni teoretičari zavere koji, da bi našli opravdanje za višemesečne spuštene rampe grčkih granica, sada spominju i Erdogana i sve bliže i tesnije veze između Srbije i Turske... Odnosi i saradnja ove dve države nemaju nikakve veze sa Grčkom niti sa trenutnim (zategnutim) odnosima Grčke i Turske, niti se Srbija meša u njihova međusobna prepucavanja i nesuglasice niti otvoreno podržava jednu od strana da bi nam jedna od njih nešto zamerila.
Međutim, zaboravlja se prisustvo nekog grčkog oficira (ili šta je već) prošle godine na proslavi godišnjice ''Oluje'' u Kninu, tu informaciju retko ko od naših medija je preneo zato što je u fokusu javnosti bio dolazak onog Milogorca na istu, pa se samo o tome pisalo... Zamislite da npr. Turci organizuju ceremoniju povodom godišnjice osvajanja Konstantinopolja i promene naziva grada u Istanbul, kao i proslavu godišnjice etničkog čišćenja maloazijskih i pontijskih Grka i na istoj bude prisutan i neko iz vojnog ili državnog vrha Srbije... Pa to bi Atinu tako razbesnelo da bi naši odnosi zahladili kao nikada u istoriji, bio bi to diplomatski skandal a verovatno bi doveli u pitanje i eventualno priznanje tzv. Kosova (iako ni njima samima to ne ide u prilog jer bi dali alibi drugima da priznaju i tzv. Tursku republiku Severni Kipar). Svaka zemlja gleda isključivo sopstvene interese što je skroz razumno a kada Srbija to radi, nekima to smeta jer, tobože, uvek će se naći neko uvređen a to što nas može svako da sprda, to nema veze!

eto

pre 3 godine

Jel morala ova slika plaže?
(Lazar, 01. oktobar 2020 12:39)

Egremni, Lefkada.

I zamisli koji bedak,medju poslednjima usli u Grcku,bili na Lefkadi.Obisli sve te plaze kao sa razglednice i svuda toliki talasi da mozes samo da sedis,gledas i po neku sliku uslikas...

svetozar

pre 3 godine

@ C i n i k
Izraz "braća" često se lansira sa ovog mesta upravo od naših komentatora, dok ga komšije sa pravom ironiziraju. Šta se tiče komšijske ljubomore, malo je verovatno da bi iko mogao biti ljubomoran na srpske sirotinjske turističke masovke sa Paralije, dok ih mnogi od onih dubljeg džepa i tako rado obilaze.

J.

pre 3 godine

"@J.
Nezahvalnost je veliki greh...
(Grk Makedonac iz vreme Alexandra" velikog, 02
Samo sam bila precizna, a ništa ne prebacujem ni vašoj vladi, ni narodu. i proteklog agusta sam letovala u Grckoj, na jugu Peloponeza, a moj sin na Santoriniju i Mikononosu; bilo mi je, kao i uvek predivno i znam da će tako biti i svaki sledeći put.