1. @cinik, često vidim vaše komentare koji me jako uveseljavaju (nadam se da će ovaj komentar pustiti-do sada uredno nisu objavljivani i stvarno ne razumijem zašto), Pa će Hrvatska bankroeirati,te ćemo u Hr bit gladni,te korona katastrofa itd itd..Ništa od Vaših predviđanja se nisu obistinila. No povod da se sad javim je taj da ne razumijete ili ne želite shvatiti-NIGDJE U SVIJETU SE NE RADE TESTOVI LOVEĆI LJUDE PO CESTI BEZ SIMPTOMA. Testovi u Hr se rade onda kad ima potrebe i kontakti koje epidemiološka služba utvrdi od oboljelog. Ni to se ne radi kod svih kontakata, nego se neki po procjeni epidemiologa(ako nema simptoma)upućuju u samoizolaciju na 14 dana i ako nema simptoma čovjek se vraća uobičajenom životu. Veliki broj testova se radi ISKLJUČIVO kad situacija izmakne kontroli i kad epidemiolozi ne mogu poloviti konce.Tada su priljeni zahvaćati nasumice i tada imamo veliki broj testiranja. Sve ostalo su priče za malu djecu. Zdrastvo mora racionalno trošiti resurse jer u protivnom možemo se istrošiti na nepotrebna testiranja (u hr je cijena do neki dan bila oko 200 eura)a onda ako Vas zaboli zub npr bi trebali ispirati sa kaduljom?Onog trena kad broj testiranih bude u 24sata preko 2000 e onda se pale alarmi jer to znači da su epidemiolozi izgubili nit tj put širenja virusa.To se dogodilo prije nekih 20-tak dana, ali srećom na taj način su uspjeli ponovo pohvatat konce.Bilo je tu i malo sreće, hvala Bogu. LP i molim Vas nastavite komentirati jer mi ih je vrlo zabavno čitati
  (Perica, 2. avgust 2020 22:34)

  # Link komentara

 2. "Stopa zaraze od kovid-19 skoro se utrostručila u Belgiji ovog meseca, sa 5,3 na 15,1 na 100.000 stanovnika,"
  Meni ovde nista nije jasno: u Srbiji se stopa zaraze u posledjnih 20 dana kretala od 4,5 do 6,7 na 100.000 stanovnika (od 315 do 470 novozarazenih dnevno) pa nas upisali na crvenu listu i ne dozvoljavaju nam ulazak u EU! Nesto ovde debelo smrdi.
  (mikin, 31. jul 2020 11:58)

  # Link komentara

 3. To "jos uvek sigurna" nije najjasnije jer citajuci i slovenacku stampu izgleda da je u hr na delu ograniceni corona party..
  Ustvari izgleda da "jos uvek sigurni" samo znaci da rec o testiranjima koja su najmanja u citavoj Evropi (700,800 na dan) i da je to strategija hr da sezona ne bi propala.
  Ja msim posto ce dobiti 22 milijarde da vise nma potrebe da testiraju samo familiju zarazenih ngo da krenu sa testovima svih kontakata u zadnjih 15 dana koje su imali zarazeni,vrlo brzo bi dobili pravo stanje stvari..
   (C i n i k, 31. jul 2020 09:15)

  # Link komentara

 4. a kao da engelska nema zarazenih . zapad se pravi licjemeran
   (Sandzak, 31. jul 2020 09:07)

  # Link komentara