7 razloga da posetite Trento: Zapostavljeni grad na severu Italije

Grad Trento, koji se nalazi u istoimenom okrugu nekada je nosio naziv Trident, a u istoriji je poznat po Tridenskom saboru koji je održan u 16. veku.

Pored Rima, Venecije, Firence i Milana teško je da se neki od gradova istakne i privuče turiste iako ima mnogo razloga za to, a za posetu Trentu je dovoljno ovih sedam.

Izvor: B92, pun kufer
Pošaljite komentar
 1. Zašto bi išao tamo ? Istorija me ne interesuje niti stare zgradurine , bio sam u Parizu jednom ne bi zeleo ponovo ići bre umori se čovek od toga , posle
  Pariza treba mo nedelju dana u na moru da se oporavim .
  (Billy D Goat, 1. decembar 2019 04:42)

  # Link komentara

 2. "Italija nema standard kao Nemacka..."
  Sasvim tačno, pogotovo poslednjih godina. S druge strane, stan/kuća prosečnog Italijana je mnogo lepša i komfornija od kuće prosečnog Nemca. Prosečan Italijan se mnogo bolje hrani od prosečnog Nemca. Vozi stariji auto, ali, sasvim izvesno, lepše (i duže) živi.
   (J., 1. decembar 2019 00:25)

  # Link komentara

 3. Lep mali grad, veoma je siguran. Nije opterecen turistima i jedan je od sve redjih gradova u Italiji u kojime je zivot prijatan i bez napora. Ima dozu melanhonije i secanja na neka stara vremena. Zimi je veoma popularan zbog skijalista u Dolomitima. Italija nema standard kao Nemacka ali nema ni te kolicine stresa od koje nemci veoma pate. Zivot u Italiji je prijatan, porodice su jos uvek cvrste i ljudi osecaju da imaju podrsku. O tome sta se sve moze videti u Italiji, kao i o hrani, osecaju za lepo pisane su knjige i uvek iznova se mogu pisati.
  (aca, 30. novembar 2019 19:07)

  # Link komentara

 4. @gigs: okrug Trento je drugi najbogatiji okrug u Italiji, a i da nije, i južni dijelovi Italije su Amerika za Srbiju...
  (LL, 30. novembar 2019 17:54)

  # Link komentara

 5. "lepa italija,bas lepa... al za zivot je skoro ko srbija,malo bolja..."
  (gigs, 30. 
  Aha, kako da ne. Čak i da ne živim u njoj 27 godina, dovoljno bi mi bilo da vidim kuće, ljude kako su obučeni, letovališta, zimovališta, restorane...
   (J., 30. novembar 2019 12:38)

  # Link komentara

 6. @gigs
  Da li si svestan sta si napisao?
   (HidenBow, 30. novembar 2019 12:35)

  # Link komentara

 7. Posetio sam ga na nekoliko dana prošle godine, malo je reći da sam bio oduševljen! Doživite mnogo više od očekivanog to je sigurno. U blizini je još jedno mesto koje u Italiji zaista vredi videti - Lago di Garda.
   (Duka Duško, 30. novembar 2019 12:32)

  # Link komentara

 8. lepa italija,bas lepa... al za zivot je skoro ko srbija,malo bolja...
   (gigs, 30. novembar 2019 12:07)

  # Link komentara

 9. Prelep:)
   (Smuleco, 30. novembar 2019 10:49)

  # Link komentara