Sevilja:Poslednja verna ljubavnica

Sevilja je za "tapase", španske mezetluke, ono što je Leskovac za pljeskavicu. Tu ćete probati original. A i sve što prosečan turista očekuje od juga Španije – Sunce, istorija, lepota – ovde je zastupljeno u izobilju.

Izvor: Deutsche Welle
Pošaljite komentar
 1. U maju sam išao po celoj Španiji. Na mene su jači utisak ostavili manji gradovi: Ronda, Granada, Toledo, Segovija, Santiago De Kompostela. Ipak od tih većih Sevilja je klasa i za Barselonu i za Madrid i za Malagu, mada je to moj subjektivni stav. Mana Sevilje što je sva 4 dana temperatura u maju prelazila 40.
  (Gangula, 23. novembar 2019 23:04)

  Xaxa , prosle godine slecem na aerodrom u Sevilji i secam se da sam se smrzao od piste do aerodromske zgrade, bilo negde oko 16-17 stepeni mislim 1.maj da je bio, u Bgd tada oko 30, i sva četiri dana bilo tako do 20 stepeni, a u januaru februaru bile slicne temperature, ja reko kako li ce biti u maju, eto ti
   (NebaCar, 24. novembar 2019 08:44)

  # Link komentara

 2. Bravo Dragoslave, sjajan putopis.
  Srce mi zaigra kada se prisetim Sevilje. Volim Spaniju i Spance, ziveo sam tamo i dosta video (premda nije preterivanje kada kazem da Spanije ima za tri zivota), ali Sevilja je cudo (imaju oni i izreku, bas 'Sevilla es una maravilla') i zaista morate probati da stignete tamo. Naravno, probajte da izbegnete letnje mesece, jer od vreline sunca vas moze jedino spasiti more Atlantika i vetrovite plaze Kadisa.
  (Las, 24. novembar 2019 07:15)

  # Link komentara

 3. Jos!!!
  (zlo, 24. novembar 2019 01:07)

  # Link komentara

 4. Dzabe pripovedanja ako neko nikad nije bio na nekom mestu, u ovom slucaju u Sevilji. Mene zanima kako je uzivo videti stadione Sancez Pishuan i Benito Viljamarin? Mene kao simpatzera fudbala od znamenitosti samo zanimaju stadioni u evropskim gradovima, ove katedrale, la pasahosi, kao ni to gde se cuvaju kosti Vespucija i Kolumba me zanima isto kao i to koliko ima sati u Nigeriji.
  Ja sam pre nekoliko godina bio 3 dana u Barseloni ( na stadionu Nou Kamp razume se, i slikao se sa Inijestom ) i cuvam lepe uspomene. Cim uzmem bolovanje ili godisnji odmor pakujem kofere i idem u novi obilazak tog divnog katalonskog grada, preporuke svima. To je grad koji prosto morate posetiti.
   (Bodibond, 23. novembar 2019 23:48)

  # Link komentara

 5. Meni ti gradovi u Italiji i Španiji previše nešto žuti i crveni... fali im malo onog šmeka koji imaju naprimer Dubai ili Hongkong ili Las Vegas. Nešto malo modernije, ovo sve zgrade od preko sto godina, samo što se ne sruše.
   (DIREKTOR PRODAJE, 23. novembar 2019 23:09)

  # Link komentara

 6. U maju sam išao po celoj Španiji. Na mene su jači utisak ostavili manji gradovi: Ronda, Granada, Toledo, Segovija, Santiago De Kompostela. Ipak od tih većih Sevilja je klasa i za Barselonu i za Madrid i za Malagu, mada je to moj subjektivni stav. Mana Sevilje što je sva 4 dana temperatura u maju prelazila 40.
   (Gangula, 23. novembar 2019 23:04)

  # Link komentara

 7. Divan tekst, divnog grada i divne zemlje Španije. Obišao sa poprilično mesta na svetu, ali je moje srce pripalo Španiji i Anadusiji...
   (Miloš Radunović, 23. novembar 2019 23:02)

  # Link komentara

 8. Има ту још доста да се пише о њеној лепоти. Срећа па сам живео једно време у њој.
   (Семенкари, 23. novembar 2019 20:23)

  # Link komentara

 9. Sevilja ce mi zauvek ostati u srcu, prelepo, grad sa dusom...
   (Brada, 23. novembar 2019 18:28)

  # Link komentara

 10. Predivno putovanje Seviljom, hvala!!!
   (m, 23. novembar 2019 15:51)

  # Link komentara

 11. Odlican clanak. Kao jedno od nezaboravnijih putovanja po Evropi uvek ce mi ostati u secanju jug Spanije.
   (rog, 23. novembar 2019 15:39)

  # Link komentara

 12. Možda ne za oko najlepši grad u Španiji ali definitivno grad sa najviše španskog duha i šmeka. U Sevilji se oseća neka posebna energija, uzvreli duh juga koji je neopisiv rečima i možete ga osetiti samo ako tamo provedete par dana. Nadam se da ću biti u mogućnosti ponovo da odem i još jednom uživam u božanstvenom flamenku.
  (juznapaprika, 23. novembar 2019 15:12)

  # Link komentara

 13. Lep tekst! Sevilja je predivna. Stabla pomorandzi svuda, arhitektura i umetnost, zanatske prodavnice, rucno oslikane lepeze, flamenko, korida, sjajna klopa, ušuškani osećaj kao da si u nekom malom mestu gde se svi lokalci poznaju...
  (Ich, 23. novembar 2019 14:47)

  # Link komentara