1. Lljudi sta vi piste. Imate srecu da vas objave. Samo ovo, Lozana ima 137k stanovnika. Jedini grand u CH koji ima metro. TGV(voz velike brzine) za Pariz postoji vise od 30 godina. Grand je za meraklije. Jedan od najprospernijih ekonomskih gradova u CH. Sa svojom bolnicom i fakultetom, svetskog glasa.
  Ako se integrises bar malo i ako si ambiciozan, ugodan zivot ti se omogucava. U gradu zivi 30% stranaca, bez problem. Leti n'a jezeru da vidite mesavinu svih etnickih grupa uz druzenje.
  Treba ziveti malo u nekoj zemlji pa doneti svoje vidjenje.
   (maki, 3. oktobar 2019 02:31)

  # Link komentara

 2. Volim da putujem, i obišao sam puno mesta po svetu. Prošle godine sam stigao i do Švajcarske. Uredjena zemlja za život, i puno lepih gradova, sa istorijskim sadržajem, takodje treba pomenuti i predivne Alpe. Pomislio bi čovek, sve To plus dobra ekonomija, eto idealne zemlje. Istina je da se radi o gradovima muzejima, sa hladnim ljudima. Čitava atmosfera je upravo takva, da nikakav kontakt ne osetite sa tom sredinom. Obići da, živeti ne. Ima mnogo lepših "toplijih" i rodoljubivih gradova širom sveta.
   (Miloš Radunović, 2. oktobar 2019 21:57)

  # Link komentara

 3. @objektivno
  Ima 19 ili 20 muzeja u Lozani, grad sa oko 280.000 stanovnika. Niš ili Novi Sad imaju 4 puta manje, to je primer samo. Beograd nesto malo vise, a grad sa preko 2 miliona stanovnika. Pritom je laž da grad smrdi na ribe ;)
  (kako da ne, 2. oktobar 2019 20:56)

  # Link komentara

 4. Prelep grad. Čist, zanimljiv, zelen. Jezero bukvalno miriše kao more, a meni se lično jako dopalo i to što je pomalo brdovit.
  Preporuka za sve kojima se dopadaju manji gradovi.
  (Vladimir, 2. oktobar 2019 20:35)

  # Link komentara

 5. Nema nikakvog razloga da nazivate taj grad najboljim. U čemu je najbolji? Ima tri muzeja... Jedino što je dobro je da se riba koju ulove (to je glavna zanimacija) ne oseća toliko na brdima.
  (objektivno, 2. oktobar 2019 15:48)

  # Link komentara

 6. Za vikend se otvara prvi muzej, ostatak projekta se jos uvek radi. Nije nekadasnja, nego sadasnja, aktuelna z.stanica. I jeste jako uzbrdo/nizbrdo, medjutim nama je omiljeni grad u Svajcarskoj i tu smo vec godinama, umerena klima, lep jezik i prelepi pejzazi u neposrednoj blizini.
  (eto, 2. oktobar 2019 13:32)

  # Link komentara

 7. Lozana "ne gleda u Ženevu sa druge strane jezera" jer su na istoj strani jezera (pogledajte mapu ako već niste bili tamo). Grad je akademski i kulturni centar francuskog dela Švajcarske, tamo se studiraju prirodne nauke, medicina, tehnika i umetnost. Zaista ima puno uzbrdo-nizbrdo i nije baš zgodan za turiste koji vode malu decu.
   (rts1, 2. oktobar 2019 13:20)

  # Link komentara

 8. Tako nesto slicno bi trebalo mi da napravimo u zgradi bivse glavne zeleznicke stanice u Beogradu
   (ljiljana, 2. oktobar 2019 13:09)

  # Link komentara

 9. Kako da ne :)
  (Traveller, 2. oktobar 2019 11:22)

  # Link komentara

 10. Mnogo ima uzbrdo nizbrdo. Deo kod jezera je ok, ali se gore covek pogubi u brdima. Plus puno shoshona.
  (Miroljub, 2. oktobar 2019 10:32)

  # Link komentara