Ovo je najveća vinska ruta na svetu

Zamislite celu Vojvodinu pod vinogradima i sa 200 vinarija, jer tolika je najveća vinska ruta na svetu.

Izvor: B92, Travel magazine
Pošaljite komentar
 1. Proputovao sam ceo svet. Najlepša zemlja na svetu. Bio 2016. Kejp ima fantasticnu klimu i zimi i leti. Zivotinjski svet spektakularan. Big five + kitovi i velika bela. Uzasno je sto je razdire kriminal
   (Vlada, 23. jul 2019 15:28)

  # Link komentara

 2. EU inace ne favorizuje i nedaje posticaje za ravnicarske vinograde, toliko ako ko nije upucen.
   (svet, 23. jul 2019 11:23)

  # Link komentara

 3. Supruga je bila 2 meseca u Svazilendu, i posetila je i Južnu Afriku. Kaže da je Svazilend kao Švajcarska, a kriminal u JA strašan. Sve je popljačkano i odnešeno. Pila je mahom bela vina i njen je utisak da su daleko lošija od naših belih vina. Pogotovo Sovinjon.
  (morača, 23. jul 2019 10:34)

  # Link komentara

 4. Sjajan predeo, mnogo vinarija, odlicno organizovanih koje nude degustacije, obilazak, kupovinu vina (jos imam nekoliko flasa), tu su i restorani, odlicni... ture su organizovane iz Kejptauna, uglavnom jednodnevne... Uopste, Juznoafricka Republika je jedna fantasticna zemlja, ogromna, sa predivnim predelima, prirodom, sa nacionalinm parkovima (Kruger je jedan od najlepsih i najvecih u Africi), sa odlicnom ponudom smestaja, restorana, sjajnim putevima... Kriminal i bezbednost, na zalost, su najveci problem (posebno Johanesburg, mada sam sam putovao i pritom vozio rentirana kola par hiljada kilometara, plus letovi - jer su distance ogromne).
  (Aman Zaman, 23. jul 2019 10:21)

  # Link komentara

 5. Jedino, kad pruzis ruku da dodirnes grozd, moras pazis da to nije neki deo crne mambe!
   (Oliver Nedeljkovic, zapamtite to ime, 23. jul 2019 10:14)

  # Link komentara

 6. nije celi taj region pod vinogradima, veci deo tog regiona je pusta planina... bio, video
   (gratis, 23. jul 2019 10:14)

  # Link komentara

 7. Kada pricate o kolonijalizmu nadam se da imate dve verzije Juznoafricke istorije. Belu i crnu. Crna istorija govori o belackom osvsjanju i porobljavanju, eksploataciji lokalnog zivlja, a bela istorija o tome da je prilikom dolaska belih ljudi to podrucje bilo nenaseljeno uz tek manje grupe khosian i busmanskih lovaca za koje ni kasnije nije vazio aparthejd jer su oni tretirani kao starosedeoci a Zulu, Koza, Ndebele plemena su se kasnije doselila sa severa. Inace, vinograde u okolini Stelenbosa su podigli francuski hugeoti koji su proterani iz Francuske u sedamnaestom veku.
  (Braislav, 23. jul 2019 09:58)

  # Link komentara

 8. Divan kolonijalizam. Unisti sve cega se dotakne. Jeste lepo sto su vinogradi i sve to stoji ali majko mila jedini divlji kontinent su upropastili i opljackali kolonosti.
   (Ivan, 23. jul 2019 09:31)

  # Link komentara

 9. Bio sam u Stelenbosu vise puta. Prava lepota a pored izuzetnih vina (po mom misljenju najbolje je Siraz vinarije KWV) i hrana je fantasticna. Lokalni burevorsi i pojki kao i tradicionalni juznoafricki rostilj "braai" upotpunjen sa odlicnim izborom sveze ribe. Juzna Afrika je predivna zemlja ali na zalost raspada se pod teretom kriminala i korupcije koji je cak i za nase prilike neverovatan.
  (Nikola, 23. jul 2019 09:28)

  # Link komentara