Rajačke Pimnice: Raj za vinopije

O bogatstvu ukusa vina iz Negotinske krajine svedoči podatak da se vino ovde pravilo još u 3. veku za vreme Rimljana, a da je u 19. veku Austrougarska monarhija imala svoj konzulat u ovom kraju radi lakše trgovine.

Izvor: B92, serbia.com
Pošaljite komentar
 1. Narode ovo je selo moje majke,blizu mog grada. Često idemo ali selo i pimnice su propali. Te slike su filtrirane,selo prazno,putevi loši. Cela Negotinska Krajina kao posle Černobila izgleda. Propast!!!
   (timočki, 22. jul 2019 16:10)

  # Link komentara

 2. bio pre par godina, neverovatan turisticki potencijal. Nazalost, nekoliko je zaista lepo renovirano dok ostale tabore, a ima ih i pred urusavanjem. Groblje pored, gde je sahranjen Tanasko Rajic ako se ne varam, potpuno obraslo u ogromnu travuljinu.
  Mogu misliti da je ovo u rukama Slovenaca, Italijana ili Austrijanaca, kako bi bilo "utegnuto" i kako bi se o tome nadaleko culo. Ovako, u Srbiji, to je jos jedan vredan lokalitet koji tavori...
   (znalac, 22. jul 2019 15:58)

  # Link komentara

 3. Put do samih Pimnica je katastrofalan, a nema ni putokaza (bar ih nije bilo prošle godine). Pimnice lagano ali sigurno propadaju, sve je manje vinara a degustacije su sve tanje. Nažalost, ni vino nije kvalitetno kao ranijih godina.
  Preporuka za obilazak ali spremite se da možda ni nećete naići na dobro vino.
  (dzigi, 22. jul 2019 15:52)

  # Link komentara