Četvrtak, 14.02.2019.

16:07

Zašto najpoznatija agencija za Balkan nema Srbiju u ponudi?

Izvor: B92

Zašto najpoznatija agencija za Balkan nema Srbiju u ponudi? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

46 Komentari

Sortiraj po:

Ne citam srpski ali divanim

pre 5 godina

@Nale
Po toj logici svi su protiv nas iz nekih zluradih namera a jedino mi lepi i pošteni.
Ha ha. U ovo niko normalan ne može da veruje. Naravno sem Srbi. Ali mi nismo normalni i na svu sreću nismo ni bitni. Da uzmem tamo nekog našeg kao referencu. Ha ha

ii

pre 5 godina

Toliko kritike na racun Britanaca!? Istovremeno Srbije nema u programu ni Travel Service Scandinavia kao ni njihovih kompanija sestara iz cele Evrope koje tokom godine, od kraja septembra pa do pocetka glavne turisticke sezone naredne godine, redovno imaju kulturno istorijska putovanja po Hrvatskoj, BIH i CG. Jako popularna putovanja i bogat program ali tu nema Srbije. Sta je problem? Mozda to bolje znaju nadlezni iz TOS-a?

Los Angeles

pre 5 godina

@ Nale: Radim za britansku firmu i proveo sam dosta vremena u Londonu. Ne interesuje me kako je bilo pre 200 god, jer svojim ocima vidim da su trenutno britanci najmanji rasisti u celoj Evropi. Na stranu USA i Kanada, ali jedino u UK vidjam nase ljude a i strance na sefovskim i direktorskim pozicijama u njihovim (ne stranim) firmama, daleko vise u % nego po Nemackoj, Svajcarskoj, Rusiji, Francuskoj.
Balkanci su svi redom sami krivi za to kako zive, i stojim iza toga da su baksuz do baksuza, teski egoisti puni ljubomore. Svi do jednog zive u bajci i mastanju u o nekom pravednom svetu, gde 8miliona Srba treba npr da odredjuje sudbinu sveta i ima isti uticaj kao npr 400 mil u USA. Niko nije u stanju da sazri i shvati da medjunarodni odnosi nikad nisu i nece biti fer, jer je to prirodno stanje. Da nema USA ili UK, alfa primat bi preuzeli drugi pa bi harali, Kina, Japan, Rusija, Turska, Saudijska Arabija, Izrael itd. To sto mi ne znamo da iskoristimo sto trenutno svetom vlada grupacija koja je hriscanska, sa vrlo slicnom zivotnom filozofijom kao i mi, to je sramota nas i dokaz koliko veze sa pragmatizmom nemamo. Medjutim kao i uvek u istoriji, evolucija naroda i nacija se sama pobrine ko ostaje na duze a ko biva asimilovan.

Nale

pre 5 godina

@los Angeles
Ne zivim u Srbiji vec 20 godina i znam i zasto, ali mislim da niste u pravu. Preporicujem knjigu "Bezdno", dnevnik Mihajla Obrenovica u periodu 1858-1864. Procitajte pa cete videti ko su Englezi. Takav odnos zadrzali su prema Srbiji i do danas. E vama je lako da iz inostranstva delite savete, ali narod u Srbiji to i dan danas trpi na svojoj kozi.

ketiS

pre 5 godina

Odmah da kazem da mi je ovo drugi post (naravno ne znam da li ce mi biti objavljen, kao ni ovaj uostalom) ali s obzirom da sam ga (taj prvi post) nekako "ofrlje" napisala u trenutku slavlja zbog pobede Partizana u "Kupu Koraca", tek sada nakon sto su se osecanja slegla, imala sam malo vise vremena da podrobnije "izanaliziram" ovu zanimljivost. Zapravo mislim da je pravi razlog sto Srbije nema u ponudi manjak interesovanja tamosnjih turista. Ako se uzme u obzir da od jedne trecine gradjana Britanije koji godisnje putuju izvan granica svoje zemlje, najveci deo njih putuje prevashodno u svrhu odmora i provoda, jasno je da u Srbiji malo sta moze da ih privuce, jer nema boljeg odmora i provoda bez primorskog okruzenja. Shodno tome, turisti iz Britanije su prilicna "egzotika" kada je Srbija u pitanju. Nemam podatak za proslu godinu, ali u 2017-oj Britanaca koji su posetili Srbiju je bilo negde izmedju 30 i 40 hiljada. U poredjenju sa Hrvatskom (izmedju 700 i 800 hiljada) brojka je smesna, a vec sa Grckom (vise od tri miliona) da ne govorim. U tom smislu stice se utisak da nas zaista posecuju malobrojni prilicno atipicni britanski turisti, koji zaista traze nesto sasvim drugacije od pukog "partijanja." Iskreno to i nije tako lose, uzimajujci u obzir prilicno los ugled putujucih Britanaca. Na kraju krajeva, ako oni ne zele nase "sljakerase" vec visoko obrazovanu radnu snagu, mozemo i mi da uzvratimo tako sto bi nam bili drazi fini i pristojni Britanci, nego "partijaneri".

V. B

pre 5 godina

Zato sto sagledavaju stvari realno i sa strane profita. Niti imamo najbolje planine, niti reke, niti banje, niti more. Ko god je bio u Sloveniji, Bugarskoj i Rumuniji moze da potvrdi.(Ocekujte Neocekivano, 17. februar 2019 12:36)Ne bih se složio što se tiče banja, jer one imaju veliki potencijal. Samo je potrebno uložiti u njihovu obnovu. U Vrnjačkoj Banji će ove godine biti završene rekonstrukcije tri velika hotela sa po 5 zvezdica. Ima još nekoliko manjih i većih hotela sa 3 i 4 zvezdice. Tako da će uskoro Vrnjačka Banja imati mnogo bolju i raznovrsniju uslugu nego banje u susednim državama. Jedini problem su turisti. Slovenačke banje su na 100-200 km od Austrije, malo više od Nemačke,odakle dolaze turisti. Srbija je ipak dalje, a okolne države nemaju toliko turista,dok Srbi u preko 90% pod odmorom smatraju izležavanje i prženje na moru.

Axl Rose

pre 5 godina

Zato što nam je infrastruktura očajna(npr.od auto-puta do Kopaonika stiže se "džadom" koja je izgrađena pre 50 godina),premali broj sadržaja za inače veoma izbirljive turiste,loša reputacija,mediokriteski turistički marketing,itd,itd....

Saraevo

pre 5 godina

O tome Treba da se ZAPITA rukovodstvo Srbije.
Svojim Izlivima ljubavi prema PUTINU,KINI,jednostavno su odvojili SRBIJU od EVROPSKOG KONTINENTA.
Jednostavno,biti TURISTA iz Evrope, u Srbiji nije baš bezopasno.
Prema tome,braćo Srbi,uživajte sa vašim Ruskim,Kineskim,Iranskim,Azerbejdžanski,Beloruskom,Turskim TURISTIMA.

ketiS

pre 5 godina

Iskreno prvi put cujem za ovu agenciju, no nezavisno od toga ne razumem zasto je tolika "frka" sto jedna agencija nema u svojoj ponudi Srbiju. Postoji sijaset drugih sa kojima to jeste slucaj. Stavise moj je utisak da su mnoge britanske agencije primera radi daleko vise ucinile na promociji kulturnog nasledja Srbije nego samo Ministarstvo kulture nase zemlje ili druge kulturne ustanove specijalizovane za tu vrstu aktivnosti.

dexy

pre 5 godina

Činjenica je da će zapadnoevropski turisti radije šetati po prelepim jadranskim gradovima po zimskom suncu i buri, nego da se prepuste neizvesnostima zimskih "radosti" po pseudo zimovalištima Srbije.
Razlog je prema tome poznat.

pogled

pre 5 godina

i pored Egzita, splavova, jeftine klope...pica...mesa...nema nas na njihovoj mapi? Njihov promašaj! Ne znaju šta propuštaju! Uz put pitanjce: a gde odoše oni silni milioni evrica kije TOB i TOS troše na promociju srpskog turizma?

Srki Realista

pre 5 godina

Pa naravno da nas nema kada nam TO Srbije vodi Rasimova perjanica i manipulatora Marija Labović koja po obrazovanju nije turizmolog...jedina njena veza sa turizmom je to što o trošku države onako zadrigla putuje i ždere po belom svetu, promoviše agencije koje plaćaju skupa putovanja njoj i Rasimovim partijskim kompanjonima...stvarno je previše!!!...dokle???

boris

pre 5 godina

Ovo je odlična vest!
Oni su najgori turisti - pijane bahate bučne spodobe. Čast izuzecima, ali lako se prepoznaju kad odete na neko mesto gde ih ima u većem broju.

Miroslav

pre 5 godina

Da ih dovode da gledaju divlje deponije po celoj Srbiji? Da gledaju strokave ulice koje sami prljamo? Da gledaju oronule i izvrljane fasade? Mozda kratere po ulicama?

Slobodan Petrovic

pre 5 godina

Zasto? Pa zato Sto smo neaposobni,lenji,mrzovoljni,........imamo toliko lepih predela da "prodamo" ali zbog nesposobnih "TOS"-u Tu smo gde jesmo,Sto znaci,nigde.....

Milivoje vatrogasac

pre 5 godina

Mrze nas zato što smo najbolji. Opšte je poznato da mi imamo najlepše i najočuvanije planine, reke, jezera i ostale prirodne znamenitosti, dok je kod komšija sve to prljavo i zagadjeno pa ih verovatno zato ovi imaju u ponudi jer jedino niskom cenom mogu da namame turiste da dodju kod njih.

Los Angeles

pre 5 godina

Iz istog razloga sto nemaju u ponudi ni Belorusiju ili Moldaviju. Bas im treba da masovno dovode turiste koje ce neko da smara po Srbiji da su zli kolonozatori i ljudi, i da malo malo pa da ih neko napada sto verbalno sto fizicki. Ljudi u Srbiji nikako da se osveste i shvate koliko su nisko pali i gde im je mesto u svetu, na zalost samo svojom zaslugom. Nema to veze sa politicarima nego sa baksuznim mentalitetom naroda.

Mirta

pre 5 godina

I vrapci znaju koliko nas Englezi vole. Ono jest' da još mnogo toga treba da se uradi u Srbiji da bi se pokazala u svoj svojoj lepoti, ali da baš ništa nisu mogli da odaberu... e, to je njihovo pravo lice.

Midland/Odessa

pre 5 godina

Logicno, nismo turisticka destinacija. Broj ulazaka u zemlju raste prateci broj nas koji smo stekli strane pasose. Nama nemaju sta da reklamiraju, a pravim strancima nema kod nas nista zanimljivo

Dana

pre 5 godina

Nema to veze sa njima to je naša reputacija u svetu a Englezi mrze ceo svet po najviše Ruse i njihove sluge. Generalno ruskinje su lepše od ostrvljanki ;)

NN

pre 5 godina

Pa danas je pola posla marketing,dok niste prepoznati morate malo da pogurate stvari,vidite da Beograd je to poceo da radi,svaki taj oglas i neka mjesta na ikakvoj listi se plaćaju,ako niste Venecija,Atena ,Dubrovnik,ako mi sta Hrvati znamo sta da radimo je da se dobro prodamo i osmislimo zanimljive price tipa kravata,rimski carevi,kuhinja..,pa ucite

Biba

pre 5 godina

Znate zasto? Zato sto sami sebe ne cenimo. Drugi narodi su u stanju da ni od cega naprave nesto i privuku turiste. Vidim nas narod svako malo ide u Madjarsku u banje a Srbija puna banja. Mi ni sami nismo svoju zemlju upoznali i zavoleli pa kako onda da privucemo strance da dodju? Toliko planina, tako divna priroda, nacionalni parkovi, manastiri, reke, sume, pecine, srednjovekovne tvrdjave - sve pustamo da propada. Neko bi napravio zemlju iz snova od ovakvog potencijala.

Londonac

pre 5 godina

Verujem da je više u pitanju naša poslovna kultura, a ne britanska. I sam sam lično nekoliko puta slao mejlom upit raznim engleskim agencijama zašto nemaju Srbiju u ponudi, da im pokažem da ima zainteresovanih i za tu državu.

Ocekujte Neocekivano

pre 5 godina

Zato sto sagledavaju stvari realno i sa strane profita. Niti imamo najbolje planine, niti reke, niti banje, niti more. Ko god je bio u Sloveniji, Bugarskoj i Rumuniji moze da potvrdi.

Utin

pre 5 godina

Pa evo zasto? Sta srbija ima da ponudi, a da nema u sloveniji, madjarskoj, bugarskoj mnogo bolje za manje novca ( posto nemamo more, imamo banje, i skijaliste mozda dva ). Banje kao vasari, tj budva. Kopaonik da odes sa porodicom treba kredit da dignes ( ski pas za jedan dan je 3900 ). Uporedi madjarsku ili slovensku banju sa nasom...

Los Angeles

pre 5 godina

Iz istog razloga sto nemaju u ponudi ni Belorusiju ili Moldaviju. Bas im treba da masovno dovode turiste koje ce neko da smara po Srbiji da su zli kolonozatori i ljudi, i da malo malo pa da ih neko napada sto verbalno sto fizicki. Ljudi u Srbiji nikako da se osveste i shvate koliko su nisko pali i gde im je mesto u svetu, na zalost samo svojom zaslugom. Nema to veze sa politicarima nego sa baksuznim mentalitetom naroda.

Utin

pre 5 godina

Pa evo zasto? Sta srbija ima da ponudi, a da nema u sloveniji, madjarskoj, bugarskoj mnogo bolje za manje novca ( posto nemamo more, imamo banje, i skijaliste mozda dva ). Banje kao vasari, tj budva. Kopaonik da odes sa porodicom treba kredit da dignes ( ski pas za jedan dan je 3900 ). Uporedi madjarsku ili slovensku banju sa nasom...

Midland/Odessa

pre 5 godina

Logicno, nismo turisticka destinacija. Broj ulazaka u zemlju raste prateci broj nas koji smo stekli strane pasose. Nama nemaju sta da reklamiraju, a pravim strancima nema kod nas nista zanimljivo

Ocekujte Neocekivano

pre 5 godina

Zato sto sagledavaju stvari realno i sa strane profita. Niti imamo najbolje planine, niti reke, niti banje, niti more. Ko god je bio u Sloveniji, Bugarskoj i Rumuniji moze da potvrdi.

Biba

pre 5 godina

Znate zasto? Zato sto sami sebe ne cenimo. Drugi narodi su u stanju da ni od cega naprave nesto i privuku turiste. Vidim nas narod svako malo ide u Madjarsku u banje a Srbija puna banja. Mi ni sami nismo svoju zemlju upoznali i zavoleli pa kako onda da privucemo strance da dodju? Toliko planina, tako divna priroda, nacionalni parkovi, manastiri, reke, sume, pecine, srednjovekovne tvrdjave - sve pustamo da propada. Neko bi napravio zemlju iz snova od ovakvog potencijala.

NN

pre 5 godina

Pa danas je pola posla marketing,dok niste prepoznati morate malo da pogurate stvari,vidite da Beograd je to poceo da radi,svaki taj oglas i neka mjesta na ikakvoj listi se plaćaju,ako niste Venecija,Atena ,Dubrovnik,ako mi sta Hrvati znamo sta da radimo je da se dobro prodamo i osmislimo zanimljive price tipa kravata,rimski carevi,kuhinja..,pa ucite

Dana

pre 5 godina

Nema to veze sa njima to je naša reputacija u svetu a Englezi mrze ceo svet po najviše Ruse i njihove sluge. Generalno ruskinje su lepše od ostrvljanki ;)

Mirta

pre 5 godina

I vrapci znaju koliko nas Englezi vole. Ono jest' da još mnogo toga treba da se uradi u Srbiji da bi se pokazala u svoj svojoj lepoti, ali da baš ništa nisu mogli da odaberu... e, to je njihovo pravo lice.

Londonac

pre 5 godina

Verujem da je više u pitanju naša poslovna kultura, a ne britanska. I sam sam lično nekoliko puta slao mejlom upit raznim engleskim agencijama zašto nemaju Srbiju u ponudi, da im pokažem da ima zainteresovanih i za tu državu.

ketiS

pre 5 godina

Odmah da kazem da mi je ovo drugi post (naravno ne znam da li ce mi biti objavljen, kao ni ovaj uostalom) ali s obzirom da sam ga (taj prvi post) nekako "ofrlje" napisala u trenutku slavlja zbog pobede Partizana u "Kupu Koraca", tek sada nakon sto su se osecanja slegla, imala sam malo vise vremena da podrobnije "izanaliziram" ovu zanimljivost. Zapravo mislim da je pravi razlog sto Srbije nema u ponudi manjak interesovanja tamosnjih turista. Ako se uzme u obzir da od jedne trecine gradjana Britanije koji godisnje putuju izvan granica svoje zemlje, najveci deo njih putuje prevashodno u svrhu odmora i provoda, jasno je da u Srbiji malo sta moze da ih privuce, jer nema boljeg odmora i provoda bez primorskog okruzenja. Shodno tome, turisti iz Britanije su prilicna "egzotika" kada je Srbija u pitanju. Nemam podatak za proslu godinu, ali u 2017-oj Britanaca koji su posetili Srbiju je bilo negde izmedju 30 i 40 hiljada. U poredjenju sa Hrvatskom (izmedju 700 i 800 hiljada) brojka je smesna, a vec sa Grckom (vise od tri miliona) da ne govorim. U tom smislu stice se utisak da nas zaista posecuju malobrojni prilicno atipicni britanski turisti, koji zaista traze nesto sasvim drugacije od pukog "partijanja." Iskreno to i nije tako lose, uzimajujci u obzir prilicno los ugled putujucih Britanaca. Na kraju krajeva, ako oni ne zele nase "sljakerase" vec visoko obrazovanu radnu snagu, mozemo i mi da uzvratimo tako sto bi nam bili drazi fini i pristojni Britanci, nego "partijaneri".

Saraevo

pre 5 godina

O tome Treba da se ZAPITA rukovodstvo Srbije.
Svojim Izlivima ljubavi prema PUTINU,KINI,jednostavno su odvojili SRBIJU od EVROPSKOG KONTINENTA.
Jednostavno,biti TURISTA iz Evrope, u Srbiji nije baš bezopasno.
Prema tome,braćo Srbi,uživajte sa vašim Ruskim,Kineskim,Iranskim,Azerbejdžanski,Beloruskom,Turskim TURISTIMA.

Los Angeles

pre 5 godina

@ Nale: Radim za britansku firmu i proveo sam dosta vremena u Londonu. Ne interesuje me kako je bilo pre 200 god, jer svojim ocima vidim da su trenutno britanci najmanji rasisti u celoj Evropi. Na stranu USA i Kanada, ali jedino u UK vidjam nase ljude a i strance na sefovskim i direktorskim pozicijama u njihovim (ne stranim) firmama, daleko vise u % nego po Nemackoj, Svajcarskoj, Rusiji, Francuskoj.
Balkanci su svi redom sami krivi za to kako zive, i stojim iza toga da su baksuz do baksuza, teski egoisti puni ljubomore. Svi do jednog zive u bajci i mastanju u o nekom pravednom svetu, gde 8miliona Srba treba npr da odredjuje sudbinu sveta i ima isti uticaj kao npr 400 mil u USA. Niko nije u stanju da sazri i shvati da medjunarodni odnosi nikad nisu i nece biti fer, jer je to prirodno stanje. Da nema USA ili UK, alfa primat bi preuzeli drugi pa bi harali, Kina, Japan, Rusija, Turska, Saudijska Arabija, Izrael itd. To sto mi ne znamo da iskoristimo sto trenutno svetom vlada grupacija koja je hriscanska, sa vrlo slicnom zivotnom filozofijom kao i mi, to je sramota nas i dokaz koliko veze sa pragmatizmom nemamo. Medjutim kao i uvek u istoriji, evolucija naroda i nacija se sama pobrine ko ostaje na duze a ko biva asimilovan.

Srki Realista

pre 5 godina

Pa naravno da nas nema kada nam TO Srbije vodi Rasimova perjanica i manipulatora Marija Labović koja po obrazovanju nije turizmolog...jedina njena veza sa turizmom je to što o trošku države onako zadrigla putuje i ždere po belom svetu, promoviše agencije koje plaćaju skupa putovanja njoj i Rasimovim partijskim kompanjonima...stvarno je previše!!!...dokle???

Miroslav

pre 5 godina

Da ih dovode da gledaju divlje deponije po celoj Srbiji? Da gledaju strokave ulice koje sami prljamo? Da gledaju oronule i izvrljane fasade? Mozda kratere po ulicama?

dexy

pre 5 godina

Činjenica je da će zapadnoevropski turisti radije šetati po prelepim jadranskim gradovima po zimskom suncu i buri, nego da se prepuste neizvesnostima zimskih "radosti" po pseudo zimovalištima Srbije.
Razlog je prema tome poznat.

Nale

pre 5 godina

@los Angeles
Ne zivim u Srbiji vec 20 godina i znam i zasto, ali mislim da niste u pravu. Preporicujem knjigu "Bezdno", dnevnik Mihajla Obrenovica u periodu 1858-1864. Procitajte pa cete videti ko su Englezi. Takav odnos zadrzali su prema Srbiji i do danas. E vama je lako da iz inostranstva delite savete, ali narod u Srbiji to i dan danas trpi na svojoj kozi.

Slobodan Petrovic

pre 5 godina

Zasto? Pa zato Sto smo neaposobni,lenji,mrzovoljni,........imamo toliko lepih predela da "prodamo" ali zbog nesposobnih "TOS"-u Tu smo gde jesmo,Sto znaci,nigde.....

pogled

pre 5 godina

i pored Egzita, splavova, jeftine klope...pica...mesa...nema nas na njihovoj mapi? Njihov promašaj! Ne znaju šta propuštaju! Uz put pitanjce: a gde odoše oni silni milioni evrica kije TOB i TOS troše na promociju srpskog turizma?

Axl Rose

pre 5 godina

Zato što nam je infrastruktura očajna(npr.od auto-puta do Kopaonika stiže se "džadom" koja je izgrađena pre 50 godina),premali broj sadržaja za inače veoma izbirljive turiste,loša reputacija,mediokriteski turistički marketing,itd,itd....

V. B

pre 5 godina

Zato sto sagledavaju stvari realno i sa strane profita. Niti imamo najbolje planine, niti reke, niti banje, niti more. Ko god je bio u Sloveniji, Bugarskoj i Rumuniji moze da potvrdi.(Ocekujte Neocekivano, 17. februar 2019 12:36)Ne bih se složio što se tiče banja, jer one imaju veliki potencijal. Samo je potrebno uložiti u njihovu obnovu. U Vrnjačkoj Banji će ove godine biti završene rekonstrukcije tri velika hotela sa po 5 zvezdica. Ima još nekoliko manjih i većih hotela sa 3 i 4 zvezdice. Tako da će uskoro Vrnjačka Banja imati mnogo bolju i raznovrsniju uslugu nego banje u susednim državama. Jedini problem su turisti. Slovenačke banje su na 100-200 km od Austrije, malo više od Nemačke,odakle dolaze turisti. Srbija je ipak dalje, a okolne države nemaju toliko turista,dok Srbi u preko 90% pod odmorom smatraju izležavanje i prženje na moru.

ketiS

pre 5 godina

Iskreno prvi put cujem za ovu agenciju, no nezavisno od toga ne razumem zasto je tolika "frka" sto jedna agencija nema u svojoj ponudi Srbiju. Postoji sijaset drugih sa kojima to jeste slucaj. Stavise moj je utisak da su mnoge britanske agencije primera radi daleko vise ucinile na promociji kulturnog nasledja Srbije nego samo Ministarstvo kulture nase zemlje ili druge kulturne ustanove specijalizovane za tu vrstu aktivnosti.

ii

pre 5 godina

Toliko kritike na racun Britanaca!? Istovremeno Srbije nema u programu ni Travel Service Scandinavia kao ni njihovih kompanija sestara iz cele Evrope koje tokom godine, od kraja septembra pa do pocetka glavne turisticke sezone naredne godine, redovno imaju kulturno istorijska putovanja po Hrvatskoj, BIH i CG. Jako popularna putovanja i bogat program ali tu nema Srbije. Sta je problem? Mozda to bolje znaju nadlezni iz TOS-a?

boris

pre 5 godina

Ovo je odlična vest!
Oni su najgori turisti - pijane bahate bučne spodobe. Čast izuzecima, ali lako se prepoznaju kad odete na neko mesto gde ih ima u većem broju.

Milivoje vatrogasac

pre 5 godina

Mrze nas zato što smo najbolji. Opšte je poznato da mi imamo najlepše i najočuvanije planine, reke, jezera i ostale prirodne znamenitosti, dok je kod komšija sve to prljavo i zagadjeno pa ih verovatno zato ovi imaju u ponudi jer jedino niskom cenom mogu da namame turiste da dodju kod njih.

Ne citam srpski ali divanim

pre 5 godina

@Nale
Po toj logici svi su protiv nas iz nekih zluradih namera a jedino mi lepi i pošteni.
Ha ha. U ovo niko normalan ne može da veruje. Naravno sem Srbi. Ali mi nismo normalni i na svu sreću nismo ni bitni. Da uzmem tamo nekog našeg kao referencu. Ha ha

Los Angeles

pre 5 godina

Iz istog razloga sto nemaju u ponudi ni Belorusiju ili Moldaviju. Bas im treba da masovno dovode turiste koje ce neko da smara po Srbiji da su zli kolonozatori i ljudi, i da malo malo pa da ih neko napada sto verbalno sto fizicki. Ljudi u Srbiji nikako da se osveste i shvate koliko su nisko pali i gde im je mesto u svetu, na zalost samo svojom zaslugom. Nema to veze sa politicarima nego sa baksuznim mentalitetom naroda.

Mirta

pre 5 godina

I vrapci znaju koliko nas Englezi vole. Ono jest' da još mnogo toga treba da se uradi u Srbiji da bi se pokazala u svoj svojoj lepoti, ali da baš ništa nisu mogli da odaberu... e, to je njihovo pravo lice.

Dana

pre 5 godina

Nema to veze sa njima to je naša reputacija u svetu a Englezi mrze ceo svet po najviše Ruse i njihove sluge. Generalno ruskinje su lepše od ostrvljanki ;)

Ocekujte Neocekivano

pre 5 godina

Zato sto sagledavaju stvari realno i sa strane profita. Niti imamo najbolje planine, niti reke, niti banje, niti more. Ko god je bio u Sloveniji, Bugarskoj i Rumuniji moze da potvrdi.

NN

pre 5 godina

Pa danas je pola posla marketing,dok niste prepoznati morate malo da pogurate stvari,vidite da Beograd je to poceo da radi,svaki taj oglas i neka mjesta na ikakvoj listi se plaćaju,ako niste Venecija,Atena ,Dubrovnik,ako mi sta Hrvati znamo sta da radimo je da se dobro prodamo i osmislimo zanimljive price tipa kravata,rimski carevi,kuhinja..,pa ucite

Utin

pre 5 godina

Pa evo zasto? Sta srbija ima da ponudi, a da nema u sloveniji, madjarskoj, bugarskoj mnogo bolje za manje novca ( posto nemamo more, imamo banje, i skijaliste mozda dva ). Banje kao vasari, tj budva. Kopaonik da odes sa porodicom treba kredit da dignes ( ski pas za jedan dan je 3900 ). Uporedi madjarsku ili slovensku banju sa nasom...

Londonac

pre 5 godina

Verujem da je više u pitanju naša poslovna kultura, a ne britanska. I sam sam lično nekoliko puta slao mejlom upit raznim engleskim agencijama zašto nemaju Srbiju u ponudi, da im pokažem da ima zainteresovanih i za tu državu.

Biba

pre 5 godina

Znate zasto? Zato sto sami sebe ne cenimo. Drugi narodi su u stanju da ni od cega naprave nesto i privuku turiste. Vidim nas narod svako malo ide u Madjarsku u banje a Srbija puna banja. Mi ni sami nismo svoju zemlju upoznali i zavoleli pa kako onda da privucemo strance da dodju? Toliko planina, tako divna priroda, nacionalni parkovi, manastiri, reke, sume, pecine, srednjovekovne tvrdjave - sve pustamo da propada. Neko bi napravio zemlju iz snova od ovakvog potencijala.

Midland/Odessa

pre 5 godina

Logicno, nismo turisticka destinacija. Broj ulazaka u zemlju raste prateci broj nas koji smo stekli strane pasose. Nama nemaju sta da reklamiraju, a pravim strancima nema kod nas nista zanimljivo

boris

pre 5 godina

Ovo je odlična vest!
Oni su najgori turisti - pijane bahate bučne spodobe. Čast izuzecima, ali lako se prepoznaju kad odete na neko mesto gde ih ima u većem broju.

Saraevo

pre 5 godina

O tome Treba da se ZAPITA rukovodstvo Srbije.
Svojim Izlivima ljubavi prema PUTINU,KINI,jednostavno su odvojili SRBIJU od EVROPSKOG KONTINENTA.
Jednostavno,biti TURISTA iz Evrope, u Srbiji nije baš bezopasno.
Prema tome,braćo Srbi,uživajte sa vašim Ruskim,Kineskim,Iranskim,Azerbejdžanski,Beloruskom,Turskim TURISTIMA.

Nale

pre 5 godina

@los Angeles
Ne zivim u Srbiji vec 20 godina i znam i zasto, ali mislim da niste u pravu. Preporicujem knjigu "Bezdno", dnevnik Mihajla Obrenovica u periodu 1858-1864. Procitajte pa cete videti ko su Englezi. Takav odnos zadrzali su prema Srbiji i do danas. E vama je lako da iz inostranstva delite savete, ali narod u Srbiji to i dan danas trpi na svojoj kozi.

Los Angeles

pre 5 godina

@ Nale: Radim za britansku firmu i proveo sam dosta vremena u Londonu. Ne interesuje me kako je bilo pre 200 god, jer svojim ocima vidim da su trenutno britanci najmanji rasisti u celoj Evropi. Na stranu USA i Kanada, ali jedino u UK vidjam nase ljude a i strance na sefovskim i direktorskim pozicijama u njihovim (ne stranim) firmama, daleko vise u % nego po Nemackoj, Svajcarskoj, Rusiji, Francuskoj.
Balkanci su svi redom sami krivi za to kako zive, i stojim iza toga da su baksuz do baksuza, teski egoisti puni ljubomore. Svi do jednog zive u bajci i mastanju u o nekom pravednom svetu, gde 8miliona Srba treba npr da odredjuje sudbinu sveta i ima isti uticaj kao npr 400 mil u USA. Niko nije u stanju da sazri i shvati da medjunarodni odnosi nikad nisu i nece biti fer, jer je to prirodno stanje. Da nema USA ili UK, alfa primat bi preuzeli drugi pa bi harali, Kina, Japan, Rusija, Turska, Saudijska Arabija, Izrael itd. To sto mi ne znamo da iskoristimo sto trenutno svetom vlada grupacija koja je hriscanska, sa vrlo slicnom zivotnom filozofijom kao i mi, to je sramota nas i dokaz koliko veze sa pragmatizmom nemamo. Medjutim kao i uvek u istoriji, evolucija naroda i nacija se sama pobrine ko ostaje na duze a ko biva asimilovan.

Milivoje vatrogasac

pre 5 godina

Mrze nas zato što smo najbolji. Opšte je poznato da mi imamo najlepše i najočuvanije planine, reke, jezera i ostale prirodne znamenitosti, dok je kod komšija sve to prljavo i zagadjeno pa ih verovatno zato ovi imaju u ponudi jer jedino niskom cenom mogu da namame turiste da dodju kod njih.

Miroslav

pre 5 godina

Da ih dovode da gledaju divlje deponije po celoj Srbiji? Da gledaju strokave ulice koje sami prljamo? Da gledaju oronule i izvrljane fasade? Mozda kratere po ulicama?

dexy

pre 5 godina

Činjenica je da će zapadnoevropski turisti radije šetati po prelepim jadranskim gradovima po zimskom suncu i buri, nego da se prepuste neizvesnostima zimskih "radosti" po pseudo zimovalištima Srbije.
Razlog je prema tome poznat.

ketiS

pre 5 godina

Iskreno prvi put cujem za ovu agenciju, no nezavisno od toga ne razumem zasto je tolika "frka" sto jedna agencija nema u svojoj ponudi Srbiju. Postoji sijaset drugih sa kojima to jeste slucaj. Stavise moj je utisak da su mnoge britanske agencije primera radi daleko vise ucinile na promociji kulturnog nasledja Srbije nego samo Ministarstvo kulture nase zemlje ili druge kulturne ustanove specijalizovane za tu vrstu aktivnosti.

Axl Rose

pre 5 godina

Zato što nam je infrastruktura očajna(npr.od auto-puta do Kopaonika stiže se "džadom" koja je izgrađena pre 50 godina),premali broj sadržaja za inače veoma izbirljive turiste,loša reputacija,mediokriteski turistički marketing,itd,itd....

V. B

pre 5 godina

Zato sto sagledavaju stvari realno i sa strane profita. Niti imamo najbolje planine, niti reke, niti banje, niti more. Ko god je bio u Sloveniji, Bugarskoj i Rumuniji moze da potvrdi.(Ocekujte Neocekivano, 17. februar 2019 12:36)Ne bih se složio što se tiče banja, jer one imaju veliki potencijal. Samo je potrebno uložiti u njihovu obnovu. U Vrnjačkoj Banji će ove godine biti završene rekonstrukcije tri velika hotela sa po 5 zvezdica. Ima još nekoliko manjih i većih hotela sa 3 i 4 zvezdice. Tako da će uskoro Vrnjačka Banja imati mnogo bolju i raznovrsniju uslugu nego banje u susednim državama. Jedini problem su turisti. Slovenačke banje su na 100-200 km od Austrije, malo više od Nemačke,odakle dolaze turisti. Srbija je ipak dalje, a okolne države nemaju toliko turista,dok Srbi u preko 90% pod odmorom smatraju izležavanje i prženje na moru.

ketiS

pre 5 godina

Odmah da kazem da mi je ovo drugi post (naravno ne znam da li ce mi biti objavljen, kao ni ovaj uostalom) ali s obzirom da sam ga (taj prvi post) nekako "ofrlje" napisala u trenutku slavlja zbog pobede Partizana u "Kupu Koraca", tek sada nakon sto su se osecanja slegla, imala sam malo vise vremena da podrobnije "izanaliziram" ovu zanimljivost. Zapravo mislim da je pravi razlog sto Srbije nema u ponudi manjak interesovanja tamosnjih turista. Ako se uzme u obzir da od jedne trecine gradjana Britanije koji godisnje putuju izvan granica svoje zemlje, najveci deo njih putuje prevashodno u svrhu odmora i provoda, jasno je da u Srbiji malo sta moze da ih privuce, jer nema boljeg odmora i provoda bez primorskog okruzenja. Shodno tome, turisti iz Britanije su prilicna "egzotika" kada je Srbija u pitanju. Nemam podatak za proslu godinu, ali u 2017-oj Britanaca koji su posetili Srbiju je bilo negde izmedju 30 i 40 hiljada. U poredjenju sa Hrvatskom (izmedju 700 i 800 hiljada) brojka je smesna, a vec sa Grckom (vise od tri miliona) da ne govorim. U tom smislu stice se utisak da nas zaista posecuju malobrojni prilicno atipicni britanski turisti, koji zaista traze nesto sasvim drugacije od pukog "partijanja." Iskreno to i nije tako lose, uzimajujci u obzir prilicno los ugled putujucih Britanaca. Na kraju krajeva, ako oni ne zele nase "sljakerase" vec visoko obrazovanu radnu snagu, mozemo i mi da uzvratimo tako sto bi nam bili drazi fini i pristojni Britanci, nego "partijaneri".

Ne citam srpski ali divanim

pre 5 godina

@Nale
Po toj logici svi su protiv nas iz nekih zluradih namera a jedino mi lepi i pošteni.
Ha ha. U ovo niko normalan ne može da veruje. Naravno sem Srbi. Ali mi nismo normalni i na svu sreću nismo ni bitni. Da uzmem tamo nekog našeg kao referencu. Ha ha

Slobodan Petrovic

pre 5 godina

Zasto? Pa zato Sto smo neaposobni,lenji,mrzovoljni,........imamo toliko lepih predela da "prodamo" ali zbog nesposobnih "TOS"-u Tu smo gde jesmo,Sto znaci,nigde.....

pogled

pre 5 godina

i pored Egzita, splavova, jeftine klope...pica...mesa...nema nas na njihovoj mapi? Njihov promašaj! Ne znaju šta propuštaju! Uz put pitanjce: a gde odoše oni silni milioni evrica kije TOB i TOS troše na promociju srpskog turizma?

Srki Realista

pre 5 godina

Pa naravno da nas nema kada nam TO Srbije vodi Rasimova perjanica i manipulatora Marija Labović koja po obrazovanju nije turizmolog...jedina njena veza sa turizmom je to što o trošku države onako zadrigla putuje i ždere po belom svetu, promoviše agencije koje plaćaju skupa putovanja njoj i Rasimovim partijskim kompanjonima...stvarno je previše!!!...dokle???

ii

pre 5 godina

Toliko kritike na racun Britanaca!? Istovremeno Srbije nema u programu ni Travel Service Scandinavia kao ni njihovih kompanija sestara iz cele Evrope koje tokom godine, od kraja septembra pa do pocetka glavne turisticke sezone naredne godine, redovno imaju kulturno istorijska putovanja po Hrvatskoj, BIH i CG. Jako popularna putovanja i bogat program ali tu nema Srbije. Sta je problem? Mozda to bolje znaju nadlezni iz TOS-a?