1. @Nale
  Po toj logici svi su protiv nas iz nekih zluradih namera a jedino mi lepi i pošteni.
  Ha ha. U ovo niko normalan ne može da veruje. Naravno sem Srbi. Ali mi nismo normalni i na svu sreću nismo ni bitni. Da uzmem tamo nekog našeg kao referencu. Ha ha
  (Ne citam srpski ali divanim, 20. februar 2019 11:07)

  # Link komentara

 2. Toliko kritike na racun Britanaca!? Istovremeno Srbije nema u programu ni Travel Service Scandinavia kao ni njihovih kompanija sestara iz cele Evrope koje tokom godine, od kraja septembra pa do pocetka glavne turisticke sezone naredne godine, redovno imaju kulturno istorijska putovanja po Hrvatskoj, BIH i CG. Jako popularna putovanja i bogat program ali tu nema Srbije. Sta je problem? Mozda to bolje znaju nadlezni iz TOS-a?
  (ii, 18. februar 2019 17:43)

  # Link komentara

 3. @ Nale: Radim za britansku firmu i proveo sam dosta vremena u Londonu. Ne interesuje me kako je bilo pre 200 god, jer svojim ocima vidim da su trenutno britanci najmanji rasisti u celoj Evropi. Na stranu USA i Kanada, ali jedino u UK vidjam nase ljude a i strance na sefovskim i direktorskim pozicijama u njihovim (ne stranim) firmama, daleko vise u % nego po Nemackoj, Svajcarskoj, Rusiji, Francuskoj.
  Balkanci su svi redom sami krivi za to kako zive, i stojim iza toga da su baksuz do baksuza, teski egoisti puni ljubomore. Svi do jednog zive u bajci i mastanju u o nekom pravednom svetu, gde 8miliona Srba treba npr da odredjuje sudbinu sveta i ima isti uticaj kao npr 400 mil u USA. Niko nije u stanju da sazri i shvati da medjunarodni odnosi nikad nisu i nece biti fer, jer je to prirodno stanje. Da nema USA ili UK, alfa primat bi preuzeli drugi pa bi harali, Kina, Japan, Rusija, Turska, Saudijska Arabija, Izrael itd. To sto mi ne znamo da iskoristimo sto trenutno svetom vlada grupacija koja je hriscanska, sa vrlo slicnom zivotnom filozofijom kao i mi, to je sramota nas i dokaz koliko veze sa pragmatizmom nemamo. Medjutim kao i uvek u istoriji, evolucija naroda i nacija se sama pobrine ko ostaje na duze a ko biva asimilovan.
  (Los Angeles, 18. februar 2019 15:54)

  # Link komentara

 4. @los Angeles
  Ne zivim u Srbiji vec 20 godina i znam i zasto, ali mislim da niste u pravu. Preporicujem knjigu "Bezdno", dnevnik Mihajla Obrenovica u periodu 1858-1864. Procitajte pa cete videti ko su Englezi. Takav odnos zadrzali su prema Srbiji i do danas. E vama je lako da iz inostranstva delite savete, ali narod u Srbiji to i dan danas trpi na svojoj kozi.
  (Nale, 18. februar 2019 13:01)

  # Link komentara

 5. I bolje. Niko se nije usrećio sa turistima iz Engleske. Najnepristojniji, najbahatiji, najnevaspitaniji...
   (Crni, 18. februar 2019 09:25)

  # Link komentara

 6. Jer je Srbija u JI Evropi...
   (C i n i k, 18. februar 2019 09:08)

  # Link komentara

 7. Odmah da kazem da mi je ovo drugi post (naravno ne znam da li ce mi biti objavljen, kao ni ovaj uostalom) ali s obzirom da sam ga (taj prvi post) nekako "ofrlje" napisala u trenutku slavlja zbog pobede Partizana u "Kupu Koraca", tek sada nakon sto su se osecanja slegla, imala sam malo vise vremena da podrobnije "izanaliziram" ovu zanimljivost. Zapravo mislim da je pravi razlog sto Srbije nema u ponudi manjak interesovanja tamosnjih turista. Ako se uzme u obzir da od jedne trecine gradjana Britanije koji godisnje putuju izvan granica svoje zemlje, najveci deo njih putuje prevashodno u svrhu odmora i provoda, jasno je da u Srbiji malo sta moze da ih privuce, jer nema boljeg odmora i provoda bez primorskog okruzenja. Shodno tome, turisti iz Britanije su prilicna "egzotika" kada je Srbija u pitanju. Nemam podatak za proslu godinu, ali u 2017-oj Britanaca koji su posetili Srbiju je bilo negde izmedju 30 i 40 hiljada. U poredjenju sa Hrvatskom (izmedju 700 i 800 hiljada) brojka je smesna, a vec sa Grckom (vise od tri miliona) da ne govorim. U tom smislu stice se utisak da nas zaista posecuju malobrojni prilicno atipicni britanski turisti, koji zaista traze nesto sasvim drugacije od pukog "partijanja." Iskreno to i nije tako lose, uzimajujci u obzir prilicno los ugled putujucih Britanaca. Na kraju krajeva, ako oni ne zele nase "sljakerase" vec visoko obrazovanu radnu snagu, mozemo i mi da uzvratimo tako sto bi nam bili drazi fini i pristojni Britanci, nego "partijaneri".
  (ketiS, 18. februar 2019 02:54)

  # Link komentara

 8. Zato sto sagledavaju stvari realno i sa strane profita. Niti imamo najbolje planine, niti reke, niti banje, niti more. Ko god je bio u Sloveniji, Bugarskoj i Rumuniji moze da potvrdi.(Ocekujte Neocekivano, 17. februar 2019 12:36)Ne bih se složio što se tiče banja, jer one imaju veliki potencijal. Samo je potrebno uložiti u njihovu obnovu. U Vrnjačkoj Banji će ove godine biti završene rekonstrukcije tri velika hotela sa po 5 zvezdica. Ima još nekoliko manjih i većih hotela sa 3 i 4 zvezdice. Tako da će uskoro Vrnjačka Banja imati mnogo bolju i raznovrsniju uslugu nego banje u susednim državama. Jedini problem su turisti. Slovenačke banje su na 100-200 km od Austrije, malo više od Nemačke,odakle dolaze turisti. Srbija je ipak dalje, a okolne države nemaju toliko turista,dok Srbi u preko 90% pod odmorom smatraju izležavanje i prženje na moru.
   (V. B, 17. februar 2019 23:40)

  # Link komentara

 9. Zato što nam je infrastruktura očajna(npr.od auto-puta do Kopaonika stiže se "džadom" koja je izgrađena pre 50 godina),premali broj sadržaja za inače veoma izbirljive turiste,loša reputacija,mediokriteski turistički marketing,itd,itd....
  (Axl Rose, 17. februar 2019 22:42)

  # Link komentara

 10. A šta će turisti u ovoj namrgođenoj, raspaloj zemlji bez ljudskih prava, slobodnih iznora... nastavite niz sami.
  (s., 17. februar 2019 22:11)

  # Link komentara

 11. O tome Treba da se ZAPITA rukovodstvo Srbije.
  Svojim Izlivima ljubavi prema PUTINU,KINI,jednostavno su odvojili SRBIJU od EVROPSKOG KONTINENTA.
  Jednostavno,biti TURISTA iz Evrope, u Srbiji nije baš bezopasno.
  Prema tome,braćo Srbi,uživajte sa vašim Ruskim,Kineskim,Iranskim,Azerbejdžanski,Beloruskom,Turskim TURISTIMA.
   (Saraevo, 17. februar 2019 21:38)

  # Link komentara

 12. Pa naravno da nas nema kada nam TO Srbije vodi Rasimova perjanica i manipulatora Marija Labović koja po obrazovanju nije turizmolog...jedina njena veza sa turizmom je to što o trošku države onako zadrigla putuje i ždere po belom svetu, promoviše agencije koje plaćaju skupa putovanja njoj i Rasimovim partijskim kompanjonima...stvarno je previše!!!...dokle???
   (Srki Realista, 17. februar 2019 19:24)

  # Link komentara

 13. Iskreno prvi put cujem za ovu agenciju, no nezavisno od toga ne razumem zasto je tolika "frka" sto jedna agencija nema u svojoj ponudi Srbiju. Postoji sijaset drugih sa kojima to jeste slucaj. Stavise moj je utisak da su mnoge britanske agencije primera radi daleko vise ucinile na promociji kulturnog nasledja Srbije nego samo Ministarstvo kulture nase zemlje ili druge kulturne ustanove specijalizovane za tu vrstu aktivnosti.
  (ketiS, 17. februar 2019 19:17)

  # Link komentara

 14. Činjenica je da će zapadnoevropski turisti radije šetati po prelepim jadranskim gradovima po zimskom suncu i buri, nego da se prepuste neizvesnostima zimskih "radosti" po pseudo zimovalištima Srbije.
  Razlog je prema tome poznat.
  (dexy, 17. februar 2019 19:16)

  # Link komentara

 15. i pored Egzita, splavova, jeftine klope...pica...mesa...nema nas na njihovoj mapi? Njihov promašaj! Ne znaju šta propuštaju! Uz put pitanjce: a gde odoše oni silni milioni evrica kije TOB i TOS troše na promociju srpskog turizma?
   (pogled, 17. februar 2019 19:13)

  # Link komentara

 16. koliko se tačno Slovenija nalazi na Balkanu?
   (cojans, 17. februar 2019 18:24)

  # Link komentara

 17. Па зашто?!
  (СОС, 17. februar 2019 18:15)

  # Link komentara

 18. Da ih dovode da gledaju divlje deponije po celoj Srbiji? Da gledaju strokave ulice koje sami prljamo? Da gledaju oronule i izvrljane fasade? Mozda kratere po ulicama?
   (Miroslav, 17. februar 2019 17:39)

  # Link komentara

 19. Ovo je odlična vest!
  Oni su najgori turisti - pijane bahate bučne spodobe. Čast izuzecima, ali lako se prepoznaju kad odete na neko mesto gde ih ima u većem broju.
   (boris, 17. februar 2019 17:30)

  # Link komentara

 20. Slovenija je na Balkanu isto koliko i Srbija u Skandinaviji!
  (Don Quijote, 17. februar 2019 16:43)

  # Link komentara

 21. Zasto? Pa zato Sto smo neaposobni,lenji,mrzovoljni,........imamo toliko lepih predela da "prodamo" ali zbog nesposobnih "TOS"-u Tu smo gde jesmo,Sto znaci,nigde.....
  (Slobodan Petrovic, 17. februar 2019 16:31)

  # Link komentara

 22. Mrze nas zato što smo najbolji. Opšte je poznato da mi imamo najlepše i najočuvanije planine, reke, jezera i ostale prirodne znamenitosti, dok je kod komšija sve to prljavo i zagadjeno pa ih verovatno zato ovi imaju u ponudi jer jedino niskom cenom mogu da namame turiste da dodju kod njih.
  (Milivoje vatrogasac, 17. februar 2019 15:56)

  # Link komentara

 23. Moj rodni kraj.
   (A na slici, 17. februar 2019 15:00)

  # Link komentara

 24. Iz istog razloga sto nemaju u ponudi ni Belorusiju ili Moldaviju. Bas im treba da masovno dovode turiste koje ce neko da smara po Srbiji da su zli kolonozatori i ljudi, i da malo malo pa da ih neko napada sto verbalno sto fizicki. Ljudi u Srbiji nikako da se osveste i shvate koliko su nisko pali i gde im je mesto u svetu, na zalost samo svojom zaslugom. Nema to veze sa politicarima nego sa baksuznim mentalitetom naroda.
  (Los Angeles, 17. februar 2019 14:36)

  # Link komentara

 25. I vrapci znaju koliko nas Englezi vole. Ono jest' da još mnogo toga treba da se uradi u Srbiji da bi se pokazala u svoj svojoj lepoti, ali da baš ništa nisu mogli da odaberu... e, to je njihovo pravo lice.
   (Mirta, 17. februar 2019 14:16)

  # Link komentara

 26. Budale, a mogu autobusom da prokrstare Srbijom za dž. (plus sendviči i piće)
   (milanmpa, 17. februar 2019 14:07)

  # Link komentara

 27. Pa kad u Srbiji nema a ma baš ničega.
   (MV_NS, 17. februar 2019 14:07)

  # Link komentara

 28. Pa zar nekom još uvek nije jasno.
  Britanci nas mnogo "vole", pa nas čuvaju od najezde stranaca.
   (Stiven k., 17. februar 2019 14:05)

  # Link komentara

 29. Ništa čudno. Nebi me čudilo da u ponudi ima kosova!
   (MiRa, 17. februar 2019 13:56)

  # Link komentara

 30. Nema to veze sa njima to je naša reputacija u svetu a Englezi mrze ceo svet po najviše Ruse i njihove sluge. Generalno ruskinje su lepše od ostrvljanki ;)
  (Dana, 17. februar 2019 13:53)

  # Link komentara

 31. Jednostavno je: Loš marketing i lobiranje od strane institucija države Srbije.
   (Miroslav, 17. februar 2019 13:44)

  # Link komentara

 32. Logicno, nismo turisticka destinacija. Broj ulazaka u zemlju raste prateci broj nas koji smo stekli strane pasose. Nama nemaju sta da reklamiraju, a pravim strancima nema kod nas nista zanimljivo
  (Midland/Odessa, 17. februar 2019 13:43)

  # Link komentara

 33. Pa danas je pola posla marketing,dok niste prepoznati morate malo da pogurate stvari,vidite da Beograd je to poceo da radi,svaki taj oglas i neka mjesta na ikakvoj listi se plaćaju,ako niste Venecija,Atena ,Dubrovnik,ako mi sta Hrvati znamo sta da radimo je da se dobro prodamo i osmislimo zanimljive price tipa kravata,rimski carevi,kuhinja..,pa ucite
   (NN, 17. februar 2019 13:31)

  # Link komentara

 34. Srbija, sem hrane,može da ponudi samo narko i sex turizam.
  Jedino toga ima na splavovima.
   (ja pa ja, 17. februar 2019 13:25)

  # Link komentara

 35. Znate zasto? Zato sto sami sebe ne cenimo. Drugi narodi su u stanju da ni od cega naprave nesto i privuku turiste. Vidim nas narod svako malo ide u Madjarsku u banje a Srbija puna banja. Mi ni sami nismo svoju zemlju upoznali i zavoleli pa kako onda da privucemo strance da dodju? Toliko planina, tako divna priroda, nacionalni parkovi, manastiri, reke, sume, pecine, srednjovekovne tvrdjave - sve pustamo da propada. Neko bi napravio zemlju iz snova od ovakvog potencijala.
  (Biba, 17. februar 2019 13:25)

  # Link komentara

 36. Prva rec u tekstu daje odgovor na pitanje
  (Svasta, 17. februar 2019 13:19)

  # Link komentara

 37. To je zato što je Srbija prelepa, a obilasci manastira i arheoloških nalazišta jako popularni za masovni turizam...
  (Dobro Informisan, 17. februar 2019 13:16)

  # Link komentara

 38. Bas zato sto je najbolja
  (Iskus, 17. februar 2019 13:03)

  # Link komentara

 39. Vjerojatno zato što je Beograd središte turizma.
  (mario, 17. februar 2019 12:56)

  # Link komentara

 40. ruzicno tle...
   (wade, 17. februar 2019 12:38)

  # Link komentara

 41. Zato sto sagledavaju stvari realno i sa strane profita. Niti imamo najbolje planine, niti reke, niti banje, niti more. Ko god je bio u Sloveniji, Bugarskoj i Rumuniji moze da potvrdi.
  (Ocekujte Neocekivano, 17. februar 2019 12:36)

  # Link komentara

 42. Zato što se radi o britanskoj agenciji. Britanija, oh taj tradicionalni prijatelj Srbije.
  (lilki, 17. februar 2019 12:36)

  # Link komentara

 43. Verujem da je više u pitanju naša poslovna kultura, a ne britanska. I sam sam lično nekoliko puta slao mejlom upit raznim engleskim agencijama zašto nemaju Srbiju u ponudi, da im pokažem da ima zainteresovanih i za tu državu.
   (Londonac, 17. februar 2019 12:29)

  # Link komentara

 44. Bas me cudi....
  (Stranac, 17. februar 2019 12:26)

  # Link komentara

 45. Pa evo zasto? Sta srbija ima da ponudi, a da nema u sloveniji, madjarskoj, bugarskoj mnogo bolje za manje novca ( posto nemamo more, imamo banje, i skijaliste mozda dva ). Banje kao vasari, tj budva. Kopaonik da odes sa porodicom treba kredit da dignes ( ski pas za jedan dan je 3900 ). Uporedi madjarsku ili slovensku banju sa nasom...
  (Utin, 17. februar 2019 12:22)

  # Link komentara

 46. Zato sto je britanska, jednostavno zato!
   (wc, 17. februar 2019 12:11)

  # Link komentara