Ponedeljak, 17.09.2018.

17:00

Vlasnici agencija ni po novom zakonu neće odgovarati ličnom imovinom?

Izvor: B92

Vlasnici agencija ni po novom zakonu neæe odgovarati liènom imovinom? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

potos

pre 5 godina

@srbijo, probudi se: zato sto za male pare mnogi odu na more na pocetku i na kraju sezone gde su u cenu ukljuceni smestaj i prevoz..ne stanuje svako u beogradu i da radi u nekoj stranoj IT kompaniji ili da radi na crno te iste poslove, pa moze da bira kako ce i kada da ide na odmor...

EU Citizen

pre 5 godina

@Miks ultramoderne perspektive
Vi ste u Nemačkoj ili otvorili neku formu delatnost kao "fizička osoba" , a ne firmu sa ograničenom odgovornošću, ili širite lažne informacije. Nemački zakoni su u tom smislu skoro identični sa srpskim zakonima i zakonima većine drugih evropskih država, dakle, za finansijske gubitke firme sa ograničenom odgovornošću svakako ne odgovarate vlastirom imovinom, osim ako se ne dokaže namera prevare ili neka druga kriminalna intencija.

Realista

pre 5 godina

Zorana Mihajlović 2016. otvorila poslovnicu Fly Fly u Knez Mihajlovoj
Marko Čadež 2016. (direktor PKS), otvorio poslovnicu Fly Fly u Beču
Siniša Mali 2017. otvorio centralu Fly Fly na NBG

PAMETNOM DOSTA

tri puta je tri puta

pre 5 godina

svake godine se obogate jedan dva ili vise turistickih prevaranata a drzava cuti. da nemaju ministri neki dil sa njima a?

MIljan

pre 5 godina

d.o.o. ne moze po zakonu odgovarati licnom imovinom vlasnika. U tome je cela poenta "pravnog lica" i separacije odgovornosti izmedju uprave i vlasnika firme. Ako bi se uvela odgovornost vlasnika bilo bi nemoguce za hiljade drugih firmi u drugim industrijama da pronadju bilo kakvu dokapitalizaciju. Ta prica je malo veca od "pericu je neko prevario i nije otisao na more".

Djoksa

pre 5 godina

Mislim da se ovde ne radi toliko o bezobzirnim prevarantima iz turističkih agencija koliko o naivnom narodu koji misli da za neke smešno male pare može da se letuje. S tim u vezi YUTA bi morala da izda koliki je minimum para potreban za jedno sedmodnevno ili desetodnevno letovanje, za svaku desetinaciju i vrstu odmora. Za sve ispod toga turisti idu na svoju ličnu odgovornost.

Mr M

pre 5 godina

Nosam vlasnik agencije, po zakonu ako imas doo ne odgovaras licnom imovinom, zato je pkb kupila firma sa osnivackim kapitalom od 100 dinara. Kada politicari budu odgovarali licnom imovinom onda mogu i ostali do tada samo po zakonu

Mrxi

pre 5 godina

Ne vredi zakon kojim bi odgovarali svojom imovinom jer će prevaranti otvarati agencije na ime nekoga ko nema ništa na svom imenu.

Miks ultramoderne retrospektive

pre 5 godina

Ja sam nedavno u Nemačkoj otvorio firmu i odgovaram svojom kompletnom privatnom imovinom za poslovanje svoje firme. Iz razgovora sa kolegama vidim da ni njima nije prijatan rizik kojem se izlažu vodeći firme, ali zakon je jasan i šale nema. Država kroji zakone i potrošači su zaštićeni onoliko koliko je državi stalo do njih.

Dule

pre 5 godina

Ajmo da jednom naucimo D.O.O je "drustvo sa ogranicenom odgovornoscu"

I ono uvek odgovara samo svojom imovinom

To ne moze da se promeni

Zamislite da direktor Telenora odgovara svojom licnom imovinom ili direktor Fiat Srbija ili vlasnici investicioni fondovi kako bi se to sprovodilo zna li neko??

Svuda na svetu postoje d.o.o firme samo imaju drugacije nazive

I uvek firma odgovara svojom imovinom a ne vlasnik jel vlasnik moze i da se promeni 10 puta za 2 godine a firma ostaje ista

Prihvatite da kada radite sa d.o.o firmom imate rizik ako ne trazite neke dodatne garancije

EU Citizen

pre 5 godina

A zašto bi odgovarali ličnom imovinom baš oni, a ne svi ostali koji imaju firme sa ograničenom odgovornošću? Ta floskula upravo to znači, da u slučaju problema ne odgovarate svojom, već isključivo imovinom firme, što, naravno, u slučaju da se dokaže namera da se klijenti prevare ne amnestira od krivične odgovornosti ili privatnih tužbi.

gorki

pre 5 godina

Zasto pricate samo o agencijama? Treba svi vlasnici i odgovorna lica u pravnom licu da odgovaraju licnom imovinom. Famozni “doo” je stvoren za prevaru.

аleksandar

pre 5 godina

Naravno da ne treba da odgovaraju licnom imovinom, u suprotnom bi se obesmislio pojam pravnog lica. Problem mora da se resi drugacije. Siguran sam da dizajn propisa nije problematican, nego mehanizmi kontrole zakazuju usled nemarnig rada nadleznih organa. “Najlakse je prebiti dete, treba ga vaspitati...”

Jole

pre 5 godina

Nema potrebe za tim. Ali treba da svi budu osigurani na vrednost svih prodatih aranzmana u svakom trenutku. A ako nemaju para za garancije preko osiguranja, da se ne bave tim poslom. Kada ce najzad Thomas Cook i TUI doci u Srbiju, pocistice sve to smece od agencija. Takodje, uvesti da ponudjena cena mora biti finalna sa svim dodacima i taksama i valutnim razlikama. Ako je to moguce u drugim drzavama moze i ovde. A ne fejk kao aranzman 499 evra pa plus jos 550 na takse i blabla. Kikiriki prevaranti svi.

s.

pre 5 godina

"Ministar Šarčević uručio prestižu nagradu "Fly fly" za dostignuća koja se tiču MLADIH u Srbiji"

Ima i fotografija ko ne veruje.
Google ništa ne zaboravlja.

Može i Tako

pre 5 godina

Ne sme i Ne treba da ima razlike izmedju Vlasnika FIRMI(d.o.o) i vlasnika " Agencije".Agencija je takodje preduzeće DOO.
Ne količina LUPETANJE se može pročitati u tekstovima na WWW.B 92.net od kada je dotična www u vlasništvu SPUTNIK/Tanjug obaveštajno,medijske službe.

SrdjanSPb

pre 5 godina

Javljam se da pomognem sa nacrtom zakona iz iskustva u turizmu u inostranstvu. Preko 11 godina iskustva u radu u mnogo ozbiljnijoj i vecoj drzavi. Cena - mozemo da se dogovorimo.
kontakt poznat administratorima B92

Dragan

pre 5 godina

Odgovarati i svojom dedovinom, a ako nije dovoljno, zna se koliko vredi zatvorski dan, pa puta broj putnika... E, doživotne bi se valjda već uplašili.

Garang Bang

pre 5 godina

Pa nijedan vlasnik DOO ne odgovara svojom imovinom, zašto bi turistička preduzeća bila izuzetak? Ako je to cilj, onda treba zabraniti DOO i problem rešen! Osim ako je u pitanju akcionarsko društvo, onda je nemoguće utvrditi vlasnika (vlasnike), jer se oni menjaju na berzi...

South Park

pre 5 godina

Nema tog novca koji moze nadomestiti upropasten odmor narocito onima koji jedva skupe ili se zaduze i na sve jedva dobiju od privatnika deset dana slobodnog da odu do mora.Osobu koja vas u tim uslovima prevari ne mogu da kazem sta bi joj uradili u tom besu i ljutnji i zato nisam zadovoljan novim resenjem.

Iskusan robovlasnik

pre 5 godina

U pregovorima sam da kupim jednu agenciju sa visedecenijskim stazom. Vlasnik je staromodan i zapao je u finansijske probleme. Putnicima uliva poverenje tradicija. Računam da bi uz jaku reklamu na prevari mogao da zaradim 500000-1000000 eura 2019 godine. Odgovaram imovinom firme, to jest sa nekoliko kompjutera. Stolova i pultova a nek nose i plastične kante za đubre. D.O.O. Ko te izmisli mnoge je bogataše zadužio.

Nazalost Srbin

pre 5 godina

Zasto samo vlasnici agencija da osgovaraju imovinom. Onda bi to trebalo uvesti za sve firme jer se prevare i bankroti desavaju u svim granama privrede.

Peđa

pre 5 godina

Moj slučaj sa SAB Travelom ovog leta.
Uplatio sam 58.000 dinara za letovanje, a danas mi je na ime odštete od DDOR-a vraćeno 39.000 dinara.
Izgubio sam 19.000 dinara i treba da budem srećan?

c c c

pre 5 godina

Naravno da neće proći, svi će oni dogodine opet "raditi", tj varati. Ne bi oni tako da ne znaju da su potpuno zaštićeni, kao i svi ostali prevaranti. Ovde strada samo pošten svet, a bitange čuvaju jedni druge

Maratonac

pre 5 godina

Jedan sam od oštećenih Fly Fly..nikakvo obavestenje od nadleznih...firma vise ne postoji.O preživljenom stresu da i ne govorim..Samo u Srbistanu..

vladan

pre 5 godina

Država nije odgovorna, vlasnik nije odgovoran, samo su putnici odgovorni i dužni da provere prilikom uplate aranžmana: da li je agencija u APR-u, koje vlasnik i da li je sklon mahinacijama, ko je avio prevoznik i da li isti ima sve potrebne dozvole, da li je agencija hotelu sve uplatila itd. Uživancija od odmaranja.

Pavle

pre 5 godina

E pa onda ste džaba krečili. Voli ova država kriminal, uvek ostavi otškrinuta vrata ološu. A kako i nebi, kad isti gaji u svojim redovima.

Mali Jim

pre 5 godina

Nije problem u zakonu, vec u njegovom sprovodjenju. Bez obzira sto ni novi zakon ne podrazumeva zaplenu privatne imovine vlasnika agencije, zasto se ne ispituje poreklo imovine? Kao i gde zavrsi novac od prevarenih turista? Ne moze vlasnik prevarantske firme da vozi auto od 20.000e, a prevario gomilu naroda, kao moj komso...

Teo

pre 5 godina

Zašto bi pa odgovarali u 'društvu sa ograničenom odgovornošću", gde je i poenta u tome da se ne odgovara ličnom imovinom za poslove d.o.o. Ložite narod bezveze.

vv

pre 5 godina

Istina je da u Srbiji ima previše turističkih agencija za siromašno tržište zato i nastaju prrvare od nekih sumnjivih turističkih agencija.
Samo uvedite da svaka agencija mora da ima depozit 500.000€ i problem rešen.

Uros

pre 5 godina

Nije dovoljno licnom imovinom! Rodjacima do petog kolena da se oduzme imovina, onome kome propadne turisticka agencija. Stavarno nije u redu, predsednik nam je obezbedio divno privredno okruzenje (dok je bio premijer), da ne znam kako neka turisticka agencija moze da propadne.

Miks ultramoderne retrospektive

pre 5 godina

Ja sam nedavno u Nemačkoj otvorio firmu i odgovaram svojom kompletnom privatnom imovinom za poslovanje svoje firme. Iz razgovora sa kolegama vidim da ni njima nije prijatan rizik kojem se izlažu vodeći firme, ali zakon je jasan i šale nema. Država kroji zakone i potrošači su zaštićeni onoliko koliko je državi stalo do njih.

Peđa

pre 5 godina

Moj slučaj sa SAB Travelom ovog leta.
Uplatio sam 58.000 dinara za letovanje, a danas mi je na ime odštete od DDOR-a vraćeno 39.000 dinara.
Izgubio sam 19.000 dinara i treba da budem srećan?

tri puta je tri puta

pre 5 godina

svake godine se obogate jedan dva ili vise turistickih prevaranata a drzava cuti. da nemaju ministri neki dil sa njima a?

Mr M

pre 5 godina

Nosam vlasnik agencije, po zakonu ako imas doo ne odgovaras licnom imovinom, zato je pkb kupila firma sa osnivackim kapitalom od 100 dinara. Kada politicari budu odgovarali licnom imovinom onda mogu i ostali do tada samo po zakonu

EU Citizen

pre 5 godina

A zašto bi odgovarali ličnom imovinom baš oni, a ne svi ostali koji imaju firme sa ograničenom odgovornošću? Ta floskula upravo to znači, da u slučaju problema ne odgovarate svojom, već isključivo imovinom firme, što, naravno, u slučaju da se dokaže namera da se klijenti prevare ne amnestira od krivične odgovornosti ili privatnih tužbi.

Mali Jim

pre 5 godina

Nije problem u zakonu, vec u njegovom sprovodjenju. Bez obzira sto ni novi zakon ne podrazumeva zaplenu privatne imovine vlasnika agencije, zasto se ne ispituje poreklo imovine? Kao i gde zavrsi novac od prevarenih turista? Ne moze vlasnik prevarantske firme da vozi auto od 20.000e, a prevario gomilu naroda, kao moj komso...

s.

pre 5 godina

"Ministar Šarčević uručio prestižu nagradu "Fly fly" za dostignuća koja se tiču MLADIH u Srbiji"

Ima i fotografija ko ne veruje.
Google ništa ne zaboravlja.

Djoksa

pre 5 godina

Mislim da se ovde ne radi toliko o bezobzirnim prevarantima iz turističkih agencija koliko o naivnom narodu koji misli da za neke smešno male pare može da se letuje. S tim u vezi YUTA bi morala da izda koliki je minimum para potreban za jedno sedmodnevno ili desetodnevno letovanje, za svaku desetinaciju i vrstu odmora. Za sve ispod toga turisti idu na svoju ličnu odgovornost.

MIljan

pre 5 godina

d.o.o. ne moze po zakonu odgovarati licnom imovinom vlasnika. U tome je cela poenta "pravnog lica" i separacije odgovornosti izmedju uprave i vlasnika firme. Ako bi se uvela odgovornost vlasnika bilo bi nemoguce za hiljade drugih firmi u drugim industrijama da pronadju bilo kakvu dokapitalizaciju. Ta prica je malo veca od "pericu je neko prevario i nije otisao na more".

vladan

pre 5 godina

Država nije odgovorna, vlasnik nije odgovoran, samo su putnici odgovorni i dužni da provere prilikom uplate aranžmana: da li je agencija u APR-u, koje vlasnik i da li je sklon mahinacijama, ko je avio prevoznik i da li isti ima sve potrebne dozvole, da li je agencija hotelu sve uplatila itd. Uživancija od odmaranja.

Dule

pre 5 godina

Ajmo da jednom naucimo D.O.O je "drustvo sa ogranicenom odgovornoscu"

I ono uvek odgovara samo svojom imovinom

To ne moze da se promeni

Zamislite da direktor Telenora odgovara svojom licnom imovinom ili direktor Fiat Srbija ili vlasnici investicioni fondovi kako bi se to sprovodilo zna li neko??

Svuda na svetu postoje d.o.o firme samo imaju drugacije nazive

I uvek firma odgovara svojom imovinom a ne vlasnik jel vlasnik moze i da se promeni 10 puta za 2 godine a firma ostaje ista

Prihvatite da kada radite sa d.o.o firmom imate rizik ako ne trazite neke dodatne garancije

Mrxi

pre 5 godina

Ne vredi zakon kojim bi odgovarali svojom imovinom jer će prevaranti otvarati agencije na ime nekoga ko nema ništa na svom imenu.

Teo

pre 5 godina

Zašto bi pa odgovarali u 'društvu sa ograničenom odgovornošću", gde je i poenta u tome da se ne odgovara ličnom imovinom za poslove d.o.o. Ložite narod bezveze.

Pavle

pre 5 godina

E pa onda ste džaba krečili. Voli ova država kriminal, uvek ostavi otškrinuta vrata ološu. A kako i nebi, kad isti gaji u svojim redovima.

c c c

pre 5 godina

Naravno da neće proći, svi će oni dogodine opet "raditi", tj varati. Ne bi oni tako da ne znaju da su potpuno zaštićeni, kao i svi ostali prevaranti. Ovde strada samo pošten svet, a bitange čuvaju jedni druge

Iskusan robovlasnik

pre 5 godina

U pregovorima sam da kupim jednu agenciju sa visedecenijskim stazom. Vlasnik je staromodan i zapao je u finansijske probleme. Putnicima uliva poverenje tradicija. Računam da bi uz jaku reklamu na prevari mogao da zaradim 500000-1000000 eura 2019 godine. Odgovaram imovinom firme, to jest sa nekoliko kompjutera. Stolova i pultova a nek nose i plastične kante za đubre. D.O.O. Ko te izmisli mnoge je bogataše zadužio.

South Park

pre 5 godina

Nema tog novca koji moze nadomestiti upropasten odmor narocito onima koji jedva skupe ili se zaduze i na sve jedva dobiju od privatnika deset dana slobodnog da odu do mora.Osobu koja vas u tim uslovima prevari ne mogu da kazem sta bi joj uradili u tom besu i ljutnji i zato nisam zadovoljan novim resenjem.

Jole

pre 5 godina

Nema potrebe za tim. Ali treba da svi budu osigurani na vrednost svih prodatih aranzmana u svakom trenutku. A ako nemaju para za garancije preko osiguranja, da se ne bave tim poslom. Kada ce najzad Thomas Cook i TUI doci u Srbiju, pocistice sve to smece od agencija. Takodje, uvesti da ponudjena cena mora biti finalna sa svim dodacima i taksama i valutnim razlikama. Ako je to moguce u drugim drzavama moze i ovde. A ne fejk kao aranzman 499 evra pa plus jos 550 na takse i blabla. Kikiriki prevaranti svi.

аleksandar

pre 5 godina

Naravno da ne treba da odgovaraju licnom imovinom, u suprotnom bi se obesmislio pojam pravnog lica. Problem mora da se resi drugacije. Siguran sam da dizajn propisa nije problematican, nego mehanizmi kontrole zakazuju usled nemarnig rada nadleznih organa. “Najlakse je prebiti dete, treba ga vaspitati...”

gorki

pre 5 godina

Zasto pricate samo o agencijama? Treba svi vlasnici i odgovorna lica u pravnom licu da odgovaraju licnom imovinom. Famozni “doo” je stvoren za prevaru.

Maratonac

pre 5 godina

Jedan sam od oštećenih Fly Fly..nikakvo obavestenje od nadleznih...firma vise ne postoji.O preživljenom stresu da i ne govorim..Samo u Srbistanu..

vv

pre 5 godina

Istina je da u Srbiji ima previše turističkih agencija za siromašno tržište zato i nastaju prrvare od nekih sumnjivih turističkih agencija.
Samo uvedite da svaka agencija mora da ima depozit 500.000€ i problem rešen.

Nazalost Srbin

pre 5 godina

Zasto samo vlasnici agencija da osgovaraju imovinom. Onda bi to trebalo uvesti za sve firme jer se prevare i bankroti desavaju u svim granama privrede.

Garang Bang

pre 5 godina

Pa nijedan vlasnik DOO ne odgovara svojom imovinom, zašto bi turistička preduzeća bila izuzetak? Ako je to cilj, onda treba zabraniti DOO i problem rešen! Osim ako je u pitanju akcionarsko društvo, onda je nemoguće utvrditi vlasnika (vlasnike), jer se oni menjaju na berzi...

Uros

pre 5 godina

Nije dovoljno licnom imovinom! Rodjacima do petog kolena da se oduzme imovina, onome kome propadne turisticka agencija. Stavarno nije u redu, predsednik nam je obezbedio divno privredno okruzenje (dok je bio premijer), da ne znam kako neka turisticka agencija moze da propadne.

Može i Tako

pre 5 godina

Ne sme i Ne treba da ima razlike izmedju Vlasnika FIRMI(d.o.o) i vlasnika " Agencije".Agencija je takodje preduzeće DOO.
Ne količina LUPETANJE se može pročitati u tekstovima na WWW.B 92.net od kada je dotična www u vlasništvu SPUTNIK/Tanjug obaveštajno,medijske službe.

Realista

pre 5 godina

Zorana Mihajlović 2016. otvorila poslovnicu Fly Fly u Knez Mihajlovoj
Marko Čadež 2016. (direktor PKS), otvorio poslovnicu Fly Fly u Beču
Siniša Mali 2017. otvorio centralu Fly Fly na NBG

PAMETNOM DOSTA

Dragan

pre 5 godina

Odgovarati i svojom dedovinom, a ako nije dovoljno, zna se koliko vredi zatvorski dan, pa puta broj putnika... E, doživotne bi se valjda već uplašili.

SrdjanSPb

pre 5 godina

Javljam se da pomognem sa nacrtom zakona iz iskustva u turizmu u inostranstvu. Preko 11 godina iskustva u radu u mnogo ozbiljnijoj i vecoj drzavi. Cena - mozemo da se dogovorimo.
kontakt poznat administratorima B92

EU Citizen

pre 5 godina

@Miks ultramoderne perspektive
Vi ste u Nemačkoj ili otvorili neku formu delatnost kao "fizička osoba" , a ne firmu sa ograničenom odgovornošću, ili širite lažne informacije. Nemački zakoni su u tom smislu skoro identični sa srpskim zakonima i zakonima većine drugih evropskih država, dakle, za finansijske gubitke firme sa ograničenom odgovornošću svakako ne odgovarate vlastirom imovinom, osim ako se ne dokaže namera prevare ili neka druga kriminalna intencija.

potos

pre 5 godina

@srbijo, probudi se: zato sto za male pare mnogi odu na more na pocetku i na kraju sezone gde su u cenu ukljuceni smestaj i prevoz..ne stanuje svako u beogradu i da radi u nekoj stranoj IT kompaniji ili da radi na crno te iste poslove, pa moze da bira kako ce i kada da ide na odmor...

Djoksa

pre 5 godina

Mislim da se ovde ne radi toliko o bezobzirnim prevarantima iz turističkih agencija koliko o naivnom narodu koji misli da za neke smešno male pare može da se letuje. S tim u vezi YUTA bi morala da izda koliki je minimum para potreban za jedno sedmodnevno ili desetodnevno letovanje, za svaku desetinaciju i vrstu odmora. Za sve ispod toga turisti idu na svoju ličnu odgovornost.

gorki

pre 5 godina

Zasto pricate samo o agencijama? Treba svi vlasnici i odgovorna lica u pravnom licu da odgovaraju licnom imovinom. Famozni “doo” je stvoren za prevaru.

Uros

pre 5 godina

Nije dovoljno licnom imovinom! Rodjacima do petog kolena da se oduzme imovina, onome kome propadne turisticka agencija. Stavarno nije u redu, predsednik nam je obezbedio divno privredno okruzenje (dok je bio premijer), da ne znam kako neka turisticka agencija moze da propadne.

vv

pre 5 godina

Istina je da u Srbiji ima previše turističkih agencija za siromašno tržište zato i nastaju prrvare od nekih sumnjivih turističkih agencija.
Samo uvedite da svaka agencija mora da ima depozit 500.000€ i problem rešen.

Iskusan robovlasnik

pre 5 godina

U pregovorima sam da kupim jednu agenciju sa visedecenijskim stazom. Vlasnik je staromodan i zapao je u finansijske probleme. Putnicima uliva poverenje tradicija. Računam da bi uz jaku reklamu na prevari mogao da zaradim 500000-1000000 eura 2019 godine. Odgovaram imovinom firme, to jest sa nekoliko kompjutera. Stolova i pultova a nek nose i plastične kante za đubre. D.O.O. Ko te izmisli mnoge je bogataše zadužio.

Miks ultramoderne retrospektive

pre 5 godina

Ja sam nedavno u Nemačkoj otvorio firmu i odgovaram svojom kompletnom privatnom imovinom za poslovanje svoje firme. Iz razgovora sa kolegama vidim da ni njima nije prijatan rizik kojem se izlažu vodeći firme, ali zakon je jasan i šale nema. Država kroji zakone i potrošači su zaštićeni onoliko koliko je državi stalo do njih.

Mrxi

pre 5 godina

Ne vredi zakon kojim bi odgovarali svojom imovinom jer će prevaranti otvarati agencije na ime nekoga ko nema ništa na svom imenu.

MIljan

pre 5 godina

d.o.o. ne moze po zakonu odgovarati licnom imovinom vlasnika. U tome je cela poenta "pravnog lica" i separacije odgovornosti izmedju uprave i vlasnika firme. Ako bi se uvela odgovornost vlasnika bilo bi nemoguce za hiljade drugih firmi u drugim industrijama da pronadju bilo kakvu dokapitalizaciju. Ta prica je malo veca od "pericu je neko prevario i nije otisao na more".

potos

pre 5 godina

@srbijo, probudi se: zato sto za male pare mnogi odu na more na pocetku i na kraju sezone gde su u cenu ukljuceni smestaj i prevoz..ne stanuje svako u beogradu i da radi u nekoj stranoj IT kompaniji ili da radi na crno te iste poslove, pa moze da bira kako ce i kada da ide na odmor...

vladan

pre 5 godina

Država nije odgovorna, vlasnik nije odgovoran, samo su putnici odgovorni i dužni da provere prilikom uplate aranžmana: da li je agencija u APR-u, koje vlasnik i da li je sklon mahinacijama, ko je avio prevoznik i da li isti ima sve potrebne dozvole, da li je agencija hotelu sve uplatila itd. Uživancija od odmaranja.

Pavle

pre 5 godina

E pa onda ste džaba krečili. Voli ova država kriminal, uvek ostavi otškrinuta vrata ološu. A kako i nebi, kad isti gaji u svojim redovima.

c c c

pre 5 godina

Naravno da neće proći, svi će oni dogodine opet "raditi", tj varati. Ne bi oni tako da ne znaju da su potpuno zaštićeni, kao i svi ostali prevaranti. Ovde strada samo pošten svet, a bitange čuvaju jedni druge

Peđa

pre 5 godina

Moj slučaj sa SAB Travelom ovog leta.
Uplatio sam 58.000 dinara za letovanje, a danas mi je na ime odštete od DDOR-a vraćeno 39.000 dinara.
Izgubio sam 19.000 dinara i treba da budem srećan?

Maratonac

pre 5 godina

Jedan sam od oštećenih Fly Fly..nikakvo obavestenje od nadleznih...firma vise ne postoji.O preživljenom stresu da i ne govorim..Samo u Srbistanu..

South Park

pre 5 godina

Nema tog novca koji moze nadomestiti upropasten odmor narocito onima koji jedva skupe ili se zaduze i na sve jedva dobiju od privatnika deset dana slobodnog da odu do mora.Osobu koja vas u tim uslovima prevari ne mogu da kazem sta bi joj uradili u tom besu i ljutnji i zato nisam zadovoljan novim resenjem.

SrdjanSPb

pre 5 godina

Javljam se da pomognem sa nacrtom zakona iz iskustva u turizmu u inostranstvu. Preko 11 godina iskustva u radu u mnogo ozbiljnijoj i vecoj drzavi. Cena - mozemo da se dogovorimo.
kontakt poznat administratorima B92

Mr M

pre 5 godina

Nosam vlasnik agencije, po zakonu ako imas doo ne odgovaras licnom imovinom, zato je pkb kupila firma sa osnivackim kapitalom od 100 dinara. Kada politicari budu odgovarali licnom imovinom onda mogu i ostali do tada samo po zakonu

tri puta je tri puta

pre 5 godina

svake godine se obogate jedan dva ili vise turistickih prevaranata a drzava cuti. da nemaju ministri neki dil sa njima a?

Mali Jim

pre 5 godina

Nije problem u zakonu, vec u njegovom sprovodjenju. Bez obzira sto ni novi zakon ne podrazumeva zaplenu privatne imovine vlasnika agencije, zasto se ne ispituje poreklo imovine? Kao i gde zavrsi novac od prevarenih turista? Ne moze vlasnik prevarantske firme da vozi auto od 20.000e, a prevario gomilu naroda, kao moj komso...

Teo

pre 5 godina

Zašto bi pa odgovarali u 'društvu sa ograničenom odgovornošću", gde je i poenta u tome da se ne odgovara ličnom imovinom za poslove d.o.o. Ložite narod bezveze.

Nazalost Srbin

pre 5 godina

Zasto samo vlasnici agencija da osgovaraju imovinom. Onda bi to trebalo uvesti za sve firme jer se prevare i bankroti desavaju u svim granama privrede.

Dragan

pre 5 godina

Odgovarati i svojom dedovinom, a ako nije dovoljno, zna se koliko vredi zatvorski dan, pa puta broj putnika... E, doživotne bi se valjda već uplašili.

Garang Bang

pre 5 godina

Pa nijedan vlasnik DOO ne odgovara svojom imovinom, zašto bi turistička preduzeća bila izuzetak? Ako je to cilj, onda treba zabraniti DOO i problem rešen! Osim ako je u pitanju akcionarsko društvo, onda je nemoguće utvrditi vlasnika (vlasnike), jer se oni menjaju na berzi...

s.

pre 5 godina

"Ministar Šarčević uručio prestižu nagradu "Fly fly" za dostignuća koja se tiču MLADIH u Srbiji"

Ima i fotografija ko ne veruje.
Google ništa ne zaboravlja.

Jole

pre 5 godina

Nema potrebe za tim. Ali treba da svi budu osigurani na vrednost svih prodatih aranzmana u svakom trenutku. A ako nemaju para za garancije preko osiguranja, da se ne bave tim poslom. Kada ce najzad Thomas Cook i TUI doci u Srbiju, pocistice sve to smece od agencija. Takodje, uvesti da ponudjena cena mora biti finalna sa svim dodacima i taksama i valutnim razlikama. Ako je to moguce u drugim drzavama moze i ovde. A ne fejk kao aranzman 499 evra pa plus jos 550 na takse i blabla. Kikiriki prevaranti svi.

Može i Tako

pre 5 godina

Ne sme i Ne treba da ima razlike izmedju Vlasnika FIRMI(d.o.o) i vlasnika " Agencije".Agencija je takodje preduzeće DOO.
Ne količina LUPETANJE se može pročitati u tekstovima na WWW.B 92.net od kada je dotična www u vlasništvu SPUTNIK/Tanjug obaveštajno,medijske službe.

аleksandar

pre 5 godina

Naravno da ne treba da odgovaraju licnom imovinom, u suprotnom bi se obesmislio pojam pravnog lica. Problem mora da se resi drugacije. Siguran sam da dizajn propisa nije problematican, nego mehanizmi kontrole zakazuju usled nemarnig rada nadleznih organa. “Najlakse je prebiti dete, treba ga vaspitati...”

EU Citizen

pre 5 godina

A zašto bi odgovarali ličnom imovinom baš oni, a ne svi ostali koji imaju firme sa ograničenom odgovornošću? Ta floskula upravo to znači, da u slučaju problema ne odgovarate svojom, već isključivo imovinom firme, što, naravno, u slučaju da se dokaže namera da se klijenti prevare ne amnestira od krivične odgovornosti ili privatnih tužbi.

Dule

pre 5 godina

Ajmo da jednom naucimo D.O.O je "drustvo sa ogranicenom odgovornoscu"

I ono uvek odgovara samo svojom imovinom

To ne moze da se promeni

Zamislite da direktor Telenora odgovara svojom licnom imovinom ili direktor Fiat Srbija ili vlasnici investicioni fondovi kako bi se to sprovodilo zna li neko??

Svuda na svetu postoje d.o.o firme samo imaju drugacije nazive

I uvek firma odgovara svojom imovinom a ne vlasnik jel vlasnik moze i da se promeni 10 puta za 2 godine a firma ostaje ista

Prihvatite da kada radite sa d.o.o firmom imate rizik ako ne trazite neke dodatne garancije

Realista

pre 5 godina

Zorana Mihajlović 2016. otvorila poslovnicu Fly Fly u Knez Mihajlovoj
Marko Čadež 2016. (direktor PKS), otvorio poslovnicu Fly Fly u Beču
Siniša Mali 2017. otvorio centralu Fly Fly na NBG

PAMETNOM DOSTA

EU Citizen

pre 5 godina

@Miks ultramoderne perspektive
Vi ste u Nemačkoj ili otvorili neku formu delatnost kao "fizička osoba" , a ne firmu sa ograničenom odgovornošću, ili širite lažne informacije. Nemački zakoni su u tom smislu skoro identični sa srpskim zakonima i zakonima većine drugih evropskih država, dakle, za finansijske gubitke firme sa ograničenom odgovornošću svakako ne odgovarate vlastirom imovinom, osim ako se ne dokaže namera prevare ili neka druga kriminalna intencija.