Kikladsko ostrvo koje masovni turizam uspešno zaobilazi

Rajsko ostrvo je vrlo traženo, ali ga preveliki broj turista, iako je u centru Kiklada, uspešno zaobilazi već decenijama. Ovde se nalazi jedna od najpoznatijih svetskih plaža na kojoj je sniman film "Big Blue", ali i mnogo drugih znamenitosti. Pogledajte kako izgleda ostrvo Amorgos i šta na njemu treba videti.

Tara Tomović
Pošaljite komentar
 1. @Marko

  Na nekoj drugoj vesti promovisi seoski turizam.
  (Nathan, 13. septembar 2018 22:44)

  # Link komentara

 2. Ovo je za mene najlepsi odmor na svetu, nema tog mora koje bi ovo zamenilo.
  [link]
   (Marko, 13. septembar 2018 01:22)

  # Link komentara

 3. Misticni Amorgos. Na prvu loptu ne ostavlja jak utisak tokom island hopping avanture, ali kako vreme prolazi sve vise zauzima posebno mesto u uspomenama. Bez previse turista, uzak a visok, sa vrhovima uvek u oblacima odaje utisak drugog godisnjeg doba na samo 800 mnm od obale. Voznja putem po duzini ostrva je nezaboravno iskustvo, kao i pesacka staza (samo sa dobrom kondicijom) od Ajalija do "lokalnog Ostroga", uz kafu sa pogledom u usputnom lokalu "Kamara". Nakon okrepljenja kod monaha, kome ostane snage moze i da produzi do Hore, uz "detour" do cuvene Agia Anne. A Hora opet posebna prica, sa jedne strane divan pogled sa vetrenjaca, sa suprotne jos bolji iz tvrdjave. Ulaz zakljucan ali bez brige, u prvom restoranu pored dobija se kljuc :) Na kraju zasluzen odmor u poslasticarnici "Jazzmin" sa divnom terasom na krovu. Severna planinska sela ne zaostaju mnogo lepotom, a posebno pogledom iz "Seladi" bara i grckom muzikom uzivo u taverni "Panorama" u Tholariji. I za kraj, Delfini taverna - necete je naci, ona ce naci vas. Negde na glavnom putu po juznom delu ostrva dekica ce vam mahati da stanete, uvesti vas unutra, a njegova zena ce vam spremiti pravi domaci grcki obrok, kao da ste kod njih u gostima.
  (Milos, 13. septembar 2018 00:04)

  # Link komentara

 4. ... prošla su vremena seoskog turizma na moru... lep ppgled, čisto more, čist vazduh i ništa više su prošlost ozbiljnog turizma... gosti traže više... a Grci lenji da rade, škrti da ulažu više i mrzovoljni da održavaju što imaju... zato će oh pojeti turski turistički sistem...
   (andrak, 12. septembar 2018 23:58)

  # Link komentara

 5. Drago mi je zbog toga jer gde god se nasa stoka pojavi to je nula od letovanja.
   (Ivan, 12. septembar 2018 22:16)

  # Link komentara

 6. Amorgos....
  (Maja, 12. septembar 2018 20:43)

  # Link komentara