Najbolji način da istražite Francusku kao lokalac

Ukoliko se pitate koja mesta su idealna za putovanje s početkom jeseni, kada vrućine nisu tako velike, ali je opet dovoljno toplo za kupanje i sunčanje, Garans Dor, francuska spisateljica, ilustratorka, stilistkinja i modna influenserka preporučuje Francusku.

Izvor: LuxLife.rs
Pošaljite komentar
 1. Naučite jezik zemlje u koju putujete ako hoćete da uživate kao lokalci i da vas lokalci prihvate.

  Pričam o pravim lokalcima, a ne o mestima koje se nalaze u vodičima.
  (Dule Astro, 10. septembar 2018 10:51)

  # Link komentara

 2. Proveo smo dve nedelje u Provansi ovog leta, obilazili motorom Avignon, Aix, Marseille, Apt i jos 7-8 manjih mesta. Prvo, polja lavande nestaju krajem Juna kada je berba dok je berba grozdja pocetkom Oktobra, to su pravi termini za obilazak. Fantasticni restorani ne postoje ili su fantasticno skriveni, sve je komercijalizovano, ponuda se svodi na jelo dana(U ponudi salata i...salata od 18 eura po porciji) i par ne lokalnih jela, buljabes u Marseille-u 23 eura, a termini u kojima su restorani otvoreni - posebna prica, do 14.30h rucak i od 20 do 22h vecera, kompletno ludilo. Nije lose, ali Italija nudi mnogo vise za mnogo manje para, tako da cemo verovatno ponoviti Toskanu....
   (igor, 9. septembar 2018 14:05)

  # Link komentara

 3. Koristenje izraza "lokalac" odaje bahatog, nevaspitanog, provincijalnog idiota, egocentrika bez pokrica. Dovoljan razlog da ne citam tekst.
  (X=iks, 9. septembar 2018 13:36)

  # Link komentara