1. Protupozarni aparati su obavezni u automobilima u Grckoj.
  Sto se tice unosenja hrana i pica na plaze ono je dozvoljeno i to niko ne zabranjuje. Zabranjuje se samo unosenje hrane i pica u barove koji su na plazi. Sto se tice ovoga ne znam kako bi vi reagovali da otvorite kafic, placate sve dazbine gradu i drzavi i onda neko udje u taj kafic sa svojim picem i sedne za sto i pije do mile volje celi dan.
  U Grckoj imate izbor da idete u barove na plazi ili da idete na slobodni deo plaze gde postavite svoj suncobran i svoje peskire.
  Ovde sam cuo neke komentare da im fali para pa zato skidaju tablice. Verujte ne fali im para nego su pojedini ljudi tako bahati, mislim i na Grke i na Srbe, a posebno na pojedine Srbe sa besnim kolima koji su ovde izgubili svaki kompas pa misle da se svagde bahato mogu ponasati. Ove godne sam sam gleao skidanje tablica sa BMW-a BG tablica u Haniotiju. Vlasnik je naisao i poceo da se prepire sa policijom iako je zasluzio da mu kola gurnu u provaliju.
  Eto, 10 godina idem u Grcku i nikad nisam imao problema sa policijom, saobracajem, unosenjem hrane i pica i sa Grcima. Presao sam celi Halkidiki i Grci su mi uvek pomogli kada mi je nesto trebalo i mogu reci da su veoma ljubazni prema nama.
  Sto se tice cena letovanja i ove godine je Grcka daleko najbolje resenje i za tkz. paradajiz turiste ili za izmisljene termine nase "brace" iz CG i HR.
  Otidjite na Azurnu obalu i tamo je normalno spremanje hrane u apartmanu. To rade i Nemci i Englezi i Francuzi.
  (pc, 29. jun 2018 02:28)

  # Link komentara

 2. Od Bg.a do Istre 6h, samo jedna granica, sve auto put, niko ništa ne traži, poz iz Poreča..
  (Nebojša, 26. jun 2018 14:08)

  # Link komentara

 3. PP aparat nosimo zbog Makedonaca, kod njih je obavezan. U Grčkoj je bio obavezan za vozila koja imaju TNG. Da li se to promenilo? I mogao bi Alvirović mladji da napravi više patrola, ne samo do Neos Marmarasa.
   (cica, 26. jun 2018 10:34)

  # Link komentara

 4. "Grci nisu podigli kazne zato što se brinu o bezbednosti nego zato što im nedostaje para"
  E moj Alvirovicu, a u Srbiji su podigli kazne zato sto brinu o bezbednosti?!! Nemoj da me zasmejavas.
  (degi, 26. jun 2018 10:22)

  # Link komentara

 5. Otkad treba protivpožarni aparat u gepeku kroz Grčku?
  (Bobić, 25. jun 2018 12:17)
  oduvek
   (mile, 26. jun 2018 06:28)

  # Link komentara

 6. e sad cemo biti cipi cips turisti, jer cips mi ne mogu zabraniti DA jedem, a otici cu u inat do apartmana DA rucam Ali u restoranu necu DA im ostavim pare ...
   (patriota, 26. jun 2018 02:37)

  # Link komentara

 7. Otišla danas na jednu plažu, pored neki kamp od 5*, kafić na plaži, da uđeš 3.5 e, da iznajmiš ležaljku 10 evra prva tri reda do mora 8 evra ostali redovi, 10 evra moraš da potrošiš u kafiću.. nema svoje piće nema svoja hrana..
  Mislim, ništa ne moraš možeš pored na pesak.... pa ko voli nek izvoli....
   (Mišel, 25. jun 2018 20:42)

  # Link komentara

 8. Nije moguće, nas braća Grci puno vole. Ovo nije istina.
  (Sanja, 25. jun 2018 13:13)

  # Link komentara

 9. Ostajte ovdje na Halkidikiju!
  Sunce crnogorsko-hrvatskog neba
  Neće vas grijat ko što ovo grije
  Grki su tamo zalogaji paradajza i parizera
  Gdje svoga nema i gdje brata nije.
  I gdje suncobran i ležaljku suvim zlatom plaćaš.
  (paradajz turista koji je Grcima sve već unapred oprostio, 25. jun 2018 12:57)

  # Link komentara

 10. Otkad treba protivpožarni aparat u gepeku kroz Grčku?
   (Bobić, 25. jun 2018 12:17)

  # Link komentara

 11. Morate da znate da je Grcka bankrot,da vas posmatraju kao hodajuce devize.Nije im bitno sto ste "apo Serbia" i da ste "ortodoxi",to je vise bitno nama jer se "palimo" na te trice i kucine,svojevremeno Sam se i ja "palio" na te gluposti.Trebate da znate da naucite najupotrehljiviju i najfunkcionalniju rec na Grckom a to je "malaka".Trebate da znate pre nego li se idolopoklonicno sagnete pred neku od izrezbarenih ikona da morate da ostavite novice zbog ljubljenja iste. Nezaboravite da rasprostrete peskir u obliku nase trobojke sa orlom."Da se zna bre odakle she dosli".Ajde lepo put Grcke,i to je kazu bila Srbija u doba Nemanjica.
  (Slobodan Petrovic, 25. jun 2018 12:09)

  # Link komentara

 12. Putničko vozilo mora da ima PP aparat?
   (Dragoslav, 25. jun 2018 12:08)

  # Link komentara

 13. I tako postade i Grcka preskupa za prosijecnog paradaiz turistu. Cuj to, ne smije se nositi hrana i pice na plazu, po kojem to zakonu se moze zabraniti covijeku da jede i pije bilo gdje?!? Uzas.
  (EU..., 25. jun 2018 12:07)

  # Link komentara

 14. E baš u inat ima da idem u Grčku, pa nek košta šta košta... Za cenu svih putarina i goriva, u cg ne bih imao ni za ležaljke.
   (Goran, 25. jun 2018 11:57)

  # Link komentara

 15. Here we go again. Svake godine ista ploča. U bilo kojoj zemlji pa čak i našoj se naplaćuju kazne za saobraćajne prekršaje. Čudi me kako ne pominju kod nas kaznenu politiku, koja je inače tu da smanji prekršaje, a ne daj bože da puni budžet. Svake godine pređem oko 2000 kilometara u Grčkoj i nikada nisam imao problem i opravdavam njihove putarine, pogotovo za put prema Igumenici koji je sjajan za razliku od naših gde su putarine poprilično visoke za ono što nude.
   (Nemesis84, 25. jun 2018 11:55)

  # Link komentara

 16. I opet je bolje nego CG
  (goran, 25. jun 2018 11:53)

  # Link komentara