1. Dolina soca slovenija?Odatle sam uhvatio auroru borealis u malom tragu. Spavali smo unutat parka uz prethodnu dobijenu dozvolu.
   (Dejan Milovanovic, 21. april 2018 17:42)

  # Link komentara

 2. Toskana je meni, uz Provansu, najlepša pokrajina u Evropi. Onda mi dolaze Andaluzija u Španiji, Gorenjska u Sloveniji, Bretanja u Francuskoj, engleski Cornwall, Škotska.
  (Lex, 16. april 2018 14:45)

  # Link komentara

 3. Cijena - prava sitnica!?
  (Ahtung, 15. april 2018 17:16)

  Mozes ti da citiras Alana Forda koliko god hoces, ali Italija spada u jeftine destinacije. Naravno, ako ne upadnes u brojne zamke za glupe turiste, poput ispijanja kapucina u izvikanim lokalima na poznatim trgovima gde lokalci nikada ne svracaju. Ali ako zadjes par ulica dalje popices mnogo ukusniju kafu za 1.5 evra. Slicno je i sa garderobom - samo zadji par ulica dalje i naci ces mnogo bolje, a jeftinije. Vozovi su jeftini, naravno ako imas vremena bolje izbegavaj Freccia (oni jesu skuplji) i biraj Regionale ili Regionale Veloce. Ili buseve. Duze putujes, ali platis i po 5 puta manje.
  (putnik, 15. april 2018 22:16)

  # Link komentara

 4. Ako pogledate statistike, Emilia Romagna je regija s najvećim brojem turista u Italiji, jer je tu rivijera Rimini/Riccione i ostala Jadranska letovališta. Ona se nalazi na severu Italije i proteže od Jadranskog mora na istoku (a ne na jugu, tamo je Apulija), do Ligurskog na zapadu. Bologna je jedan od najlepših italijanskih gradova, ali i najmanje i "najružnije" selo je lepo.
   (J, 15. april 2018 21:08)

  # Link komentara

 5. @fan

  Dobri saveti – obavezno automobilom, spavajte na selu. Putovali smo mnogo upravo tako. S tim što moram da dodam – obavezno pronađite mesto za parking na svakoj tački pre polaska na put, raspitajte se kod onih kod kojih ste rezervisali smeštaj, obavezno. Nekoliko desetina (možda i stotinu) smo pronašli tako, jedno nismo i izgubili smo dva sata.
  Inače, postoji mnoštvo znamenitosti koja nisu u naseljenim mestima. Jedna od manje poznatih a izuzetnih je, recimo, Kastelo del Katajo (koji je, istina, u regiji Veneto, blizu granice sa Emilija-Romanjom).
  Konačno, ne treba zaboraviti ni Umbriju (zlobnici kažu da je to Toskana za siromašne, mada, tamo smo zaista našli najjeftiniji smeštaj).
  (Q, 15. april 2018 20:43)

  # Link komentara

 6. Zasto mislite da Emiglia Romagna nije otkriven?,Milioni turista iz celog sveta posećuje godišnje mesta o kojima pišete,problem je sto nasi ljudi znaju i čuli su samo za Milano i Rim .Vozovi u Italiji ,su najjeftiniji u Evropi, a uz Flix bus koji pokriva gotovo sve,za 5-10 eur mozete lep program putovanja da napravite i u solo reziji a obziron da se radi o relativno manjim gradovima(sa izuzetkom Bolonje) u 4 dana 3 grada sigurno da vidite.
   (samosoloputovanje, 15. april 2018 18:19)

  # Link komentara

 7. Cijena - prava sitnica!?
   (Ahtung, 15. april 2018 17:16)

  # Link komentara

 8. Ravena je predivan gradić, ali nije mi jasno otkud ideja da je "neotkriven"?!??? Naprotiv, prepun je turista, ali to nikoga ne treba da odbije, jer se zaista ima šta videti u njemu. Ferara je nešto manje "nakrcana" ali ni nju baš ne zaobilaze turisti. Eventualno nešto izvan (centara) gradova (Klase kraj Ravene ili Palata Shifanoja u Ferari) može da se izbegne gužva, ali ni to nije baš izvesno.
  Svakako, radi se o dva izuzetno lepa i istorijom, kulturom i umetnošću prebogata grada. Ako želite grad koji je lep i ima šta da ponudi onima koje to (istorija, kultura i umetnost…) interesuje, a nema mnogo turista, obiđite Forli (pokrajina Emilija-Romanja). A jedan od mojih najlepših doživljaja u Italiji zasigurmo je dan u Urbinu (pokrajina Marke). Inače, sve ti gradovi su blizu jedan drugome (Urbino–Forli sat i po vožnje, Forli–Ravena četrdesetak minuta, Ravena–Ferara sat i dvadeset minuta). Relativno blizu (oko sat i po vožnje od Ferare) je još jedan grad koji nije baš prepun turista, a koji je među najlepšima u Italiji – Mantova.
  (Q, 15. april 2018 17:00)

  # Link komentara

 9. I da ne zaboravimo... đelato u Bolonji!
  (Iskusni turista, 15. april 2018 16:25)

  # Link komentara

 10. Obišao skoro celu regiju. Lepo, prelepo...turista ima na sve strane ali ne opterećuju uživanje. Putujte obavezno automobilom koristeći magistralne, sporedne puteve, nikako autoput. Uzivacete u svakom kilometru. Spavajte na selu. Nevidjeno gostoprimstvo i užitak. Gradove svakako obidjite. Ne vredi opisivati. Mora se doživeti.
  (fan, 15. april 2018 16:13)

  # Link komentara

 11. zaista zapostavljena regije gde de najbolje jede u italiji. vina bas i nisu u vrhu ali su dobra... o kulturnoj bastini da ne govorimo to mora da se vidi
   (milojko, 15. april 2018 15:32)

  # Link komentara

 12. budva vec krcata.kazu da ce biti jaca sezona po prvi put od 1989godine.
   (vozi miško, 15. april 2018 15:19)

  # Link komentara

 13. kad ga turisti otkriju, bolje ce mu pristajati naziv " pakao "
   (stoliv, 15. april 2018 14:34)

  # Link komentara