Rajska ostrva koja privlače sve više Evropljana

Zelenortska ostrva su atraktivna turistička destinacija čija popularnost ubrzano raste, posebno kod evropskih turista jer se ova zemlja nalazi u blizini Starog kontinenta. Karlos G. dos Anžos, generalni direktor Generalnog direktorata za turizam i transport, za B92 govori o inspirativnoj turističkoj ponudi i brojnim mogućnostima za koje se turisti mogu odlučiti dok borave na ovom lepom mestu.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Sve natural. Sirotinja teska, ne moze da se ne vidi. I sta je onda tu super? Bio.
   (Desa, 9. februar 2018 03:23)

  # Link komentara

 2. Bili Kum i ja. Odlicno se proveli. Ova ostrva su za one koji nece da sede u hotelu i hoce da se upoznaju sa lokalcima. Nemaju bas dobrih hotela, a i ovo sto imaju je preskupo za ono sto nude. Generalno su turisticki nerazvijeni. Priroda je predivna na Santo Antao ostrvu zbog mogucnosti vidjenja 4 razlicita klimatska pojasa na jednom ostrvu. Jedinstvena prilika da se oseti pustinjska, tropska klima, dzungla i kombinacija te 3 u 2 sata voznje. Ostalo je cist kamen pa shvatite zasto su ova ostrva bila nenaseljena do 16. veka i zasto su danas veoma siromasni.
  Mnogo insistiraju na seks turizmu pa je u nekim momentima degutantno jer se osetite kao neki imperijalista. Dezorganizovani su do bola, ali su veoma prijatni i usluzni. Plaze su cist krs osim plaza na Boa Vista i Sal, a ni one nisu nista specijalno.
  Sve u svemu: ok je, ali Brazil, Tajland i Mauricijus su mnoooogooo bolji.
  (Milan, 8. februar 2018 15:31)

  # Link komentara

 3. Cujes li ovoga, plaza bez ladovine...pa na plazu se ne ide zbog ladovine prijateju...nisi ti za plazu, vidim ja lijepo...drzi se podruma !
  (niko, 8. februar 2018 15:14)

  # Link komentara

 4. Upozorenje za ljude koji vole da plivaju kao ja, na Kapverdima vetar skoro stalno duva, i talasi su prilično veliki, tako da je ogromna većina plaža skoro neupotrebljiva. Neko ko je bio smoro mi je rekao da je jedan tur opearter na Salu napravio neku veštačku lagune, ali to nije provereno, nije bio tamo već isto čuo. Da nike toga, bila bi idealna zimska destinacija.
   (EU Citizen, 8. februar 2018 13:44)

  # Link komentara

 5. Bio u decembru ‘15-te. Tada smo imali zakazane karte za Gambiju ali zbog epidemije nismo otišli pa nas je agencija preusmerila na Cape Verde (Zelenortska ostrva) gde nijedan slučaj ebole nije zabeležen. To se pokazalo kao pravi pogodak, nikad se u životu nisam bolje odmorio! Tamo konstantno pirka vetrić koji u kombinaciji sa velikim talasimačini da se na plaži apsolutno ništa ne čuje. Nikakva graja, gungula ili muzika sa tezgi i iz kafića - samo talasi i vetar. Nije ni bilo puno ljudi, uglavnom surferi i kajteri, plaže su široke i peskovite. U tom periodu je bilo prijatno sunčano non stop ali zbog vetra je bilo moguće provesti ceo dan na suncu, uz kreme naravno, tako da hladovina, Bosanac, nije ni bila potrebna. Noćni život nije razvijen, tako da je to mesto za nekog ko pre svega želi da se odmori.
  Nikad ukusniju kafu nisam probao, uzgaja se na jednom od ostrva.
  Lokalci su prijatni ali dosađuju, uglavnom mladi momci nagovaraju turiste da posete baš njihov suvenir šop, svaki sa istom pričom. Posle dva dana čovek nauči da ih iskulira.
  (Dynamic, 8. februar 2018 13:20)

  # Link komentara

 6. Dogodine :-)
   (dr., 8. februar 2018 12:39)

  # Link komentara

 7. Hebo pijesak i plažu bez ladovine...Ne bi džaba da mi daju...
  (Bosanac i Hercegovac, 8. februar 2018 11:31)

  # Link komentara