Obiđite Veliku piramidu u Gizi, a da se ne pomerite sa mesta

Grupa naučnika koja je prošle nedelje objavila da je otkrila veliku šupljinu unutar Keopsove piramide u Gizi osmislila je turu virtuelne stvarnosti koja omogućava posetiocima da se 'teleportuju' i istraže unutrašnjost građevine.

Izvor: hina
Pošaljite komentar
 1. Velika galerija uopšte nije galerija. To je "galerija" koja nije oslikana ničim. Naprotiv, zidovi, pod i tavanica galerije su toliko uglačani da je to i danas upadljivo iako je potpuno nejasno zašto bi bili.

  Arheolozi takođe potpuno ignorišu postojanje podzemnih "odaja" i prolaza, bez ikakvog objašnjenja gde vode i zašto uopšte postoje u nečemu što je "grobnica"? Štos je u tome da ako je grobnica, ne moraš ništa da objašnjavaš, au iracionalnom ambijentu je sve jednako "racionalno".

  Velika piramida je velika pumpa za navodnjavanje na solarni pogon. Velika galerija je glavni ventil te pumpe čiji je drveni klip satrulio i izbačen kao đubre nepoznatog (spoljnog?) porekla.

  Mi danas gledamo piramidu kao što bi tadašnji Egipćani gledali blok automobilskog motora. Bili bi fascinirani finoćom izrade, ali potpuno nesvesni praktične primene, možda bi i oni tom "artefaktu" pridali sakralno značenje?
  (Simeon, 10. novembar 2017 23:36)

  # Link komentara

 2. Aha, supljine, znaci i oni su "ugradjivali glinu", fuserilo se znaci i onda? Kameni blok manje ovde, onde, a faraon placa ...
  (Sims, 10. novembar 2017 12:03)

  # Link komentara