Pet gradova koji će vam platiti da živite u njima

Različiti gradovi na suprotnim stranama sveta imaju brojne razloge i načine kako da privuku nove stanovnike. Ili pak, da usreće one koji tamo već žive. Neki od njih će vam čak platiti da dođete da živite u njima.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. @ nišlija
  Ama bre o čemu ti to, ja završio dva fakulteta i sada ću da uzgajam kokoši i ovce...ne pada mi na pamet ni u najcrnjoj kombinaciji da u kokošinjcu i štali "oplođujem" svoj trud i muku.
  (seoska idila, 10. novembar 2017 11:08)

  # Link komentara

 2. Detroit realno izgleda gore nego Beograd 90ih. Nismo mi ni svesni šta imamo dok ne prođemo malo svet.
   (Nenad-EU, 10. novembar 2017 08:39)

  # Link komentara

 3. Abe ljudi ako hoćete pare možete i u srbijici da imate samo treba da zasučete rukave i odete na selo!Za SVE ti država plaća-za pokretanje biznisa,subvencije daju za sve čak i za nemoguće stvari npr za kokoš 80 din ili za jagnjiće 2000,da ne govorim o 7000 po ovci ili čini mi se 25000 po kravi...Imate subvencije i za zemlju i za npr košnice pčela ZA SVEEEE!!!Poso se radi,al ako se uzme jurnjava na posao po gradovima,8h stajanja na nogama bez da se sedne,mobing...Selo je raj!Evo sad vidim pomama za IT obuku,čak do sada se prijavilo 10000 valjda a znate li Vi kakav je to poso?Ja evo posle dva sata sedenja uz komp mora ustanem otpadaju kolena,u mnogim takvim firmama međuljudski odnosi nula a koncentracija uvek mora biti u fulu jer je to pipkav poso.P.S.I za kraj ako se neko javi i priča selo ovo-selo ono reći ću Vam samo-informišite se pa će vidite,pustite zlobnici!
  (nišlija, 9. novembar 2017 20:23)

  # Link komentara

 4. Sve je to lepo, ali Detroit? Radije bih da ne budem upucan :')
   (OrtodoksniPsiho, 9. novembar 2017 16:56)

  # Link komentara

 5. Ovakvih mesta u Srbiji ima kao u priči, ali dodatni je problem što nema poticaja.
  (selo moje lepše od pariza, 9. novembar 2017 16:40)

  # Link komentara

 6. idemo u Utrecht.
  još da nabavimo bugarski pasoš
   (nemir~niš, 9. novembar 2017 16:40)

  # Link komentara

 7. Bogami ja bih se dzabe preselio u jedan od tih 5 gradova samo da mi dozvole ulazak u jednu od tih drzava.
  (Mile Dodik, 9. novembar 2017 16:32)

  # Link komentara

 8. Ne,ja cu vama platiti da ne zivim tu :(
   (Oj Srbine,moj Srbine, 9. novembar 2017 16:26)

  # Link komentara

 9. koji su ?
   (branimir, 9. novembar 2017 14:41)

  # Link komentara

 10. Bez brige, Srbima ce radije platiti da u njima ne zive (pa i da ih, po mogucstvu, uopste ne posecuju). Ova tema je tako omiljena kod nas, stalno novi clanci na temu placanja da negde zivimo. Naravno, nista se ne odnosi na Srbe, a naravno nista ne predstavlja bukvalno placanje kako bi se neko doselio. Ovde se odmah sve izvrce i razmatra se potencijal da se neko prevari, da se izmuzu pare ni za sta. Neki bi se selili u totalne zabiti zarad jednokratne pomoci od 1000 eura. Pitajte svoje vlastodrzce zasto toliko ne zaradjujete nedeljno, ili bar mesecno. Ne sanjajte o tome kako cete se uvaliti drugde, jer imate i svoj dom. Mozda je vreme da se bavite njime?
  (Dex, 9. novembar 2017 14:36)

  # Link komentara

 11. Jedini poželjni grad sa ove liste u kojem bi se moglo ugodno živjeti je nizozemski Utrecht. I sam grad, ali i regija, kao i šira okolica - blizina drugih zanimljivih urbanih središta - su privlačan magnet za preseljenje. Inače, nekad je na sličan način stanovnike privlačio i Berlin, pa su se mnogi mladi zapadnjaci preselili u novu njemačku metropolu koja je zračila širokim duhom i tolerancijom, uz relativno niske životne troškove. No, kako danas stoje stvari to su definitivno tempi passati.
  (nimalo laka odluka, 9. novembar 2017 14:23)

  # Link komentara