1. @Republika, gde bas mene nadje? Bila sam u najmanje 9-10 dzungli do sada (Juzna i Srednja Amerika, Afrika), spavala u njima i hodala po njima.Biti u dzungli i gledati TV nije isto (dokumentarci jesu informativni, ali mnogo puta ne objasne neke osnovne stvari). Zato pisem kad god je neki tekst o dzunglama, da podelim deo iskustva iz prve ruke za ljude i zene koji mozda razmisljaju da odu, da budu sto spremniji, da bi smanjili rizike i onda uzivali u tom iskustvu.
  (Ljiljana, London, 7. novembar 2017 11:16)

  # Link komentara

 2. @Republika, gde bas mene nadje? Bila sam u najmanje 9-10 dzungli do sada (Juzna i Srednja Amerika, Afrika), spavala u njima i hodala po njima.Biti u dzungli i gledati TV nije isto (dokumentarci jesu informativni, ali mnogo puta ne objasne neke osnovne stvari). Zato pisem kad god je neki tekst o dzunglama, da podelim deo iskustva iz prve ruke za ljude i zene koji mozda razmisljaju da odu, da budu sto spremniji, da bi smanjili rizike i onda uzivali u tom iskustvu.
  (Ljiljana, London, 7. novembar 2017 10:35)

  # Link komentara

 3. Potražite na netu film o čoveku (mislim da je Kinez) koji je nekoliko godina proveo sam u tajgi snimajući amurskog tigra. E, to je preživljavanje, ovo je šminka.
   (Marija, 7. novembar 2017 08:21)

  # Link komentara

 4. Alo, stampajte mi predhodni komentar, imam nameru da odgovorim onom koji me proziva. Thx!
  (Ljiljana, London, 7. novembar 2017 00:14)

  # Link komentara

 5. Srbija je opasnija!
  (nišlija, 6. novembar 2017 16:40)

  # Link komentara

 6. Ajd sto je o resio da rizikune glacu tamo, verujem da je dobre pare uteo za to. Al sto jadnog kamermana vuce sa sobom u propast :)
   (ja, 6. novembar 2017 13:22)

  # Link komentara

 7. Predraze mali vraze,prebaci na agro tv,pa gledaj kako se seje psenica....zatvorenih usta.POZDRAV
   (bucko, 6. novembar 2017 13:04)

  # Link komentara

 8. @Predrag: Hoćeš reći, "fake".
   (Smuleco, 6. novembar 2017 11:36)

  # Link komentara

 9. Ima dosta tih emisija na "Diskaveriju", emisija o "prezivljavanju" u divljini sa ovim ili drugim "glumcima". Sve je to dobro rezirano, i svakog glavnog i jedinog "glumca" prati citava ekipa snimatelja, obezbedjenja, lekara, kuvara itd. Jedini zadatak glumca je da pojede po nekog crva, ubije neku zmiju, sklizne kroz neku padinu, cedi biljke da ne bi "umro od zedji", valja se u blatu, "davi se" u divljim brzacima...Kada se snimi gomila materijala, sve se to pregleda izaberu "najstrasnije" scene i sve se to spakuje u citav serijal, koji naivni gledaoci gledaju otvorenih usta.
  (Predrag, 05. novembar 2017 23:06)

  Poslednjih par nedelja sam se zesce navukao na ovog lika. Recimo sinoc sam gledao 3 epizode po sat vremena svaka. Razlika izmedju njega i ostalih je sto on sam snima svoje putesestvije, ponese torbu sa opremom za snimanje, baterije, prvu pomoc, satelitski telefon i gps i i to je to, nikakvi nozevi, kremeni za vatru niti bilo sta, samo sorts i covek bez majice i cipela, ludak...Evo sinoc je u jednoj epizodi otisao u Mongoliju, ekipa ga je ostavila u sred pustosi i na pola puta nije mogao da nastavi dalje zbog snega, lepo je pozvao ekipu i oni dosli po njega jer da je nastavio covek ne bi preziveo, ali sve su prikazali...isto tako na nekom pustom ostrvu dobio temperaturu, cela noga mu otekla, zvao doktore i oni mu rekli da pije te neke antibiotike sto su mu spakovali u prvoj pomoci...verujem da i tu ima neke pomoci, ali to nema veze sa Ber Grilsom, onom dvojicom gde cela ekipa ide sa njima, ovaj je ludak 100%.Sinoc u onoj dzungli u Borneu ga sprikazuju posle 10-og dana, covek se prepolovio, osusio se totalno, jeo samo bube biljke neke,po koj racic i po koju ribu, bas sam poceo da ga gotivim jer je drugaciji od drugih, sam snima sve sto radi i to se vidi, nema ni jednog snimka iz daljine, sve drzi kameru u ruci...Moje preporuke za Eda Staforda, ali da znate da ima 3 razlicite emisije na Discaveryju, jedan je 10 dana prezivljavanje, druga kada vidi neku oblast i odluci da istrazi sta je to, a treca jednostavno da sebi rok od 7 dana da ode iz jedne tacke do druge...Covek je kralj!
   (Jox, 6. novembar 2017 11:03)

  # Link komentara

 10. @Predrag, ne znam zašto i ti nešto ne snimiš kad je tako lako, pa da te gledamo na Diskaveriju kao Staforda ili Grilsa...
   (Mare, 6. novembar 2017 09:48)

  # Link komentara

 11. Beskrajno hvala na ovom tekstu.
  U poslednjem trenutku sam otkazao put i verujem da ste mi spasili zivot.
  Odoh u agenciju da mi vrate pare.
  (Gille, 6. novembar 2017 09:03)

  # Link komentara

 12. Ovo ispade reklama za emisiju na Diskaveriju.
  (veri disko, 6. novembar 2017 08:46)

  # Link komentara

 13. Kako je nenaseljen kad zive tolike zivitinje u njemu? Mislite nema dvonoznih gadova da prljaju, gade, unistavaju i lome? Ako, ako, to je dobro. Ta pasmina i tako nikome ne treba i nicemu ne sluzi osim da prlja, u cemu se neki narocito isticu, a znaju oni ko su.
  (odlicno, 6. novembar 2017 08:37)

  # Link komentara

 14. @predrag
  bas tako... namuce se silno, jedva prezive, a sve je to snimljeno profi kamerom.
  kada budu prikazivali to isto, ali snimljeno sa gopro, onda mozemo da pricamo, ovako, snimatelj pije vodu, ima hranu, puni nekako baterije od kamere, a za to vreme 'jadni glumac' gladuje i umire od zedji...
  (qwak, 6. novembar 2017 07:36)

  # Link komentara

 15. Predraže, da li znaš koliko je dugačka reka Amazon?
  (Ed, 6. novembar 2017 04:11)

  # Link komentara

 16. @ljiljana indijana dzons LONDON je bas gledala mnogo emisija, mi balkanci niamo jer nemamo tv.....
   (republika, 6. novembar 2017 01:59)

  # Link komentara

 17. @Предраг
  Бера Грила је пратио камерман и тонац. Еда не прати нико. Она групна преживљавања су већ нешто друго и ту ипак треба бар минимално особље.
   (Живчан_неки_лик, 6. novembar 2017 00:33)

  # Link komentara

 18. Svaka dzungla je opasna, nema tu manje/vise opasne, ali u ovom delu u 'opticaju' je velika migracija ljudi (migranata, svercera i Farka gerile), koja dodatno povecava rizik opstanka. Kad ste u dzungli sve je naizgled mirno, lepo i zeleno, puno egzoticnih zvukova, vi opasnost i ne vidite. Realnost je mnogo drugacija, recimo od tacke gde stojite u radijusu od pola metra kad bi vam bilo receno sta mili/krije se verujem da bi vas srcka uhvatila; da recimo prodjete pored zmije i da je niste ni videli jer je ista kao grana ili kora stabla ili kao lisce na podu i sl. U tome je opasnost dzungle, u mimikriji + insektima (komarci pogotovu) koji satiru itd. Lokalni dzunglasi i vodici znaju da ako se neko zagubi u dzungli, sanse su male da prezivi, uglavnom ih ne nadju. Za ovoga bi se makar potrudili jer je sa TV-a.
  (Ljiljana, London, 5. novembar 2017 23:27)

  # Link komentara

 19. Ima dosta tih emisija na "Diskaveriju", emisija o "prezivljavanju" u divljini sa ovim ili drugim "glumcima". Sve je to dobro rezirano, i svakog glavnog i jedinog "glumca" prati citava ekipa snimatelja, obezbedjenja, lekara, kuvara itd. Jedini zadatak glumca je da pojede po nekog crva, ubije neku zmiju, sklizne kroz neku padinu, cedi biljke da ne bi "umro od zedji", valja se u blatu, "davi se" u divljim brzacima...Kada se snimi gomila materijala, sve se to pregleda izaberu "najstrasnije" scene i sve se to spakuje u citav serijal, koji naivni gledaoci gledaju otvorenih usta.
  (Predrag, 5. novembar 2017 23:06)

  # Link komentara