Ponedeljak, 24.04.2017.

16:26

Hladna uvala: Istinska divlja lepota Crne Gore

Izvor: B92

Hladna uvala: Istinska divlja lepota Crne Gore IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

55 Komentari

Sortiraj po:

Aca

pre 6 godina

U CG nisam išao na letovanje godinama i prošle godine "presečem" i odem ponovo posle 9 godina. Letovao u H. Novom. Razočarenje, bolje da nisam išao. Drugi dan stomačni problemi koje sam dobio od prljave morske vode tj. izlivanja kanalizacije u more. Hvala, ali me CG više nikada neće videti.

Mis95

pre 6 godina

Vi sto pricate da za ISTE pare idete u Grcku, napisite slobodno da odete u junu i septembru, a za Cg se odnosi u sezoni-jul-avgust . Tako da vi "zimujete" u Grckoj. Samo se nadam da ne mislite na Paraliju i Olimpik Beach?!! Smesno. Sto se Crne Gore tice, po meni najbolje mesto - Veliki Pijesak,definitivn0. Ovo leto-Kraj jula 4.godina tamo, a vi verujem da ste vec reZervisali Grcku za 50 evra za maj i septembar

Mirko Pantic

pre 6 godina

Na zalost Crnogorci aktivno divljom i svakakom drugom gradnjom unistavaju svoju obalu. Ne shvataju sta znaci na primer prirodna lepota Bokokotorskog zaliva. Mudri investitori svake godine malo po malo gradnjom unistavaju ovaj dragulj. Neki kulturniji narod bi to znao da sacuva ali oni ne. Na zalost ni mi Srbi nismo bolji. I mi unistavamo svoje gradove divljom gradnjom od koji pravimo turske kasabe.
(Rajko, 24. april 2017 20:32)
Cg zivi od turizma,posto industrije nema!
BK zaliv jeste prelep,zivim u njemu vec 8 godina ,iako sam iz Bg,ali je veoma siromasan ponudom.Drugim recima,u BK zalivu mozes da vidis Perast (1 sat),eventualno Orahovac (20 minuta) i Kotor (1,5 sat)i Porto Montenegro (1 sat) i to je uglavnom to.
U Boki je more divno,pod uslovom da imas gde da se okupas,posto su plaze veoma male i mahom neuredjene,osim nekoliko plaza u Stolivu,Prcnju,Morinju i Kostanjici (koja je i najduza i ima oko 350 m).U Risnu se izliva kanalizacija i tamo se ne bi nikada okupao.
U BK zalivu se graditi mora.Istina,bilo bi lepo da svi grade kao oni u Kostanjici,postujuci lokalnu arhitekturu i mediteranski stil.Mora se napraviti ponuda za turiste kojima treba izmusti svaki evro ili dolar,a to je sada nemoguce.
Najgori su oni koji bi zeleli da se nista ne menja,ali i da zive od turizma,sto je opet nemoguce.Lokalna ksenofobija je neverovatna i bokelji (kako oni sebe zovu) ,mrze bukvalno sve sto nije lokalno.

nikol dž. femija

pre 6 godina

Di, 25.april 2017.

EVO ADRESE ZA Glavatičiće https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjF6reX0L_TAhXFApoKHbSKBewQFgg1MAM&url=http%3A%2F%2Fwww.bokanews.me%2Fdjir-kroz-boku%2Fna-putu-za-zukovicu%2F&usg=AFQjCNHT0NDV_C3xhjEqWH-NxQmMkFq-gQ

a ova druga uvala Zagorska...je na Grblju...pa pronadjite...

SVAKO DOBRO.

CRNA GORA JE LEPA I IMA SVE, MORE, PLANINE, JEZERA, REKE, LIVADE, ali baš sve, a tako mala !! I UZ SVE TAMO SU RODJENI NJEGOŠ I LUBARDA, izmedju mnogih ostalih.

Crna Gora je NAJLEPŠE PARČE SRPSKE ZEMLJE.

dusan francuz

pre 6 godina

i jeste najljepse. A mogu li ja da te pitam gdje si jos bila osim Grcke ? nidgje vjerujem... CG ima problema to jeste istina, ali se gradi, polako, sigurno ... mrznju povedi sa sobom, ne trebas nam....

"Obozavam ove komentare tipa najlepse more na svetu,plaza i sl. Samo da te pitam gde si jos to bila? CG sam rekla dovidjenja jod 1995 i da imam jos deset zivota ne bi stigla da obidjem sve plaze,uvale jednog Skiatosa,Skopelosa i Krfa samo,a kamoli Rodosa,Krita itd i jos milion mesta na obalama Grckih mora.
(nasenajbolje, 25. april 2017 09:59)

# Link komentara

Marina

pre 6 godina

E pa ovako... nema tamo ringispila, rostilja, trange frange i ostalo... ali nema ni nicega! Za miran odmor nocu tresti najgori narodnjak iz kafane vidikovac,odzvanja sve, a danju iz jedinog kafica na plazi prepusteni ste na milost i nemilost pripitih gostiju ( po principu ko plati pice ima pravo da pusta sta god hoce - kad sam ja bila tamo, islo je u nedogled po ceo dan "dvesta na sat" i "zena zelena", uzas!)... ako cete da se kupate, nema plaze, ulaz na stepenice, izlaz katastrofa- more vas bacaka na stene; ako idete sa decom ne znam kako cete ih dovesti do vode, deca vole da se igraju u plicaku a ne da plivaju u uvali; ako cete da se sklonite u hladovinu - nema; ako cete da se przite po ceo dan na betonu - e to ima! Nema setalista, ulicice zavijaju desno levo kroz naselja nekakvih pa ne mogu reci vila,to su kuce ne narocito lepe, nema gradic, nema crkvica, nema sta da se vidi. Voda hladna, more nemirno kada izlazis pecas pola sata da te talas ne navuce na stene, uvala je pa nema ni daska vetra, problem je i kanalizacija, celo naselje je divlje gradjeno, prosle god svi su mi se prijatelji osugalii razboleli, jednom recju uzas!

nasenajbolje

pre 6 godina

Hvala Ivani na tekstu i predivnim fotografijama!

Za mene,najlepse more na svetu....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sanja, 24. april 2017 17:45)

Obozavam ove komentare tipa najlepse more na svetu,plaza i sl. Samo da te pitam gde si jos to bila? CG sam rekla dovidjenja jod 1995 i da imam jos deset zivota ne bi stigla da obidjem sve plaze,uvale jednog Skiatosa,Skopelosa i Krfa samo,a kamoli Rodosa,Krita itd i jos milion mesta na obalama Grckih mora.

Dusan

pre 6 godina

Da nije vas, sve bi to jos bolje izgledalo ...

"Crna Gora je prelepa, jos kad ne bi bilo crnogoraca mozda bi i svratio do primorja. Ovako mi je krajnja destinacija Zabljak, juznije nikako.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Lars, 24. april 2017 20:33)"

tik tak

pre 6 godina

@zmajce, ta deponija koju spominješ nije tu nego malo prije Dobre Vode, zatvorena je prije par mjeseci i u toku su radovi na sanaciji prostora.

Nenad

pre 6 godina

navedeno mjesto naselje Kruce sve do pomenute Utjehe je lijepo jos i dalje je ocuvano more nije zagadjeno ali sve ostalo je odavno izgubilo svoju draz od betona zeljeza, nekad prirodne divlje plaze dobile su novi oblik betonsko armirane beton nije za lezanje ...

teacher

pre 6 godina

Bila pre dvadesetak godina, Nisice se zove mesto, prelepo, male plaze, stenovite uvale, uzivancija. Ako izuzmemo standardno neljubazne i lenje Crnogorce, stroku i nedostatak infrakstrukture. Za avanturiste je bilo fino. Brat bio prosle godine, kaze da to vise nije to, preizgradjeno, bucno, prljavo-Dobre Vode uglavnom, ali to je sve tu, tako da pretpostavljam da su se i ta mala mesta izmenila. Cim su pustili tajkune da grade vile na obali-to vise nije to.

Di

pre 6 godina

Za one koji znaju crnogorsko primorje, takodje znaju i za Glavaticice i uvalu Neron tj. Zagorski pjesak :)
(djole, 24. april 2017 20:21)

Moze ipak mali nagovestaj gde su? :)

cirkus

pre 6 godina

Poslednjih par godina odem na po dna, dva tamo da se kupam dok sam na Crnogorskom primorju. Fantasticno, prelepo. Ambijent, lek za oci. Konoba kod Slavka, restoran sa svezom ribom, kucna atmosfera, cene jeftinije nego bilo gde u BG-u. Voda jeste malo hladnija, zbog izvora bistre vode u samoj uvali. Otuda i ime. Ja prljavstinu nisam video, ali ajde...pise ko sta hoce. Gosti uglavnom stranci, Nemci, Litvanci, cak i Hrvati. Ko moze da vidi, ne treba da propusti.

Ivana

pre 6 godina

Dali smo sansu prosle godine Hladnoj Uvali - voda ledena i prljava, nepristupacne plaze, opasne stene i za odrasle a kamoli za decu a od smestaja do kafica i restorana je sve papreno skupo. Prilaz je ocajan, i mestu i plazi. Prijatelji su prodali porodicnu kucu u kojoj su godinama letovali bas zato sto je postalo nepodnosljivo. O guzvi i da ne govorim, ako hocete mesto na plazi morate doci u 7 ujutru, peskir do peskira na strmim i uskim stenama...
steta, jer je mesto zaista obecavalo, ali sta jos ljudi nisu upropastili...

NIKOLA

pre 6 godina

Ko može u CG na more početak septembra i da se uvati bez kiše,top, sve ostalo kuršlus, jun ladna voda a u sezoni gužva i seljana.

Radovan

pre 6 godina

Crna Gora je izuzetno lepa zemlja sa prijatnim ljudima. Takve velicanstvene predele (planine,kanjoni,jezera,mostovi,manastiri...)retko ko ima! Iskreno u C.G. na more vise ne idem zbog izlivanja kanalizacije u more a koje mestani pravdaju stomacnim virusom! Meni je put od BG do mora u C.G. mnogo lep i zanimljiv ali more je uzas. BG.-Grcka,put dosadan ali more je LUDILO. Svi zdravi,veseli ne naplacuju parking,ne mrze Ruse,vole Srbe i samo nama Srbima spustaju cene u Avgustu koji dodjemo na bum! Nemojte da se lazemo razlika izmedju Grcke i C.G. je nebo i zemlja a u ceni mala?

Putnik namernik

pre 6 godina

Ta uvala je pre nekih 30 godina bila pravi mali raj, nenaseljen i očuvane prirode. Proveo sam divna 3 leta tamo polovinom odamdesetih. A onda su se desile 90- te. Poslednji put sam tamo bio na proputovanju 2007. Šta reći, dno. Divlja gradnja i prljavština. Ko voli nek izvoli.

zmajce

pre 6 godina

...i onda su preselili deponiju iznad tog dela i upropastili prirodnu lepotu nesnosnim smradom koji unistava vec par turistickih sezona unazad...tuzno...

Sonja

pre 6 godina

Mesto zaista izgleda lepo, poslednje tri godine provela sam tu. Prve dve godine bilo je zaista mirno i bas kao sto je u tekstu navedeno, ali 2016.sve se promenilo. Guzva, negostoprimstvo, neljubazno osoblje, konobari vrlo nekulturni... sve se promenilo.. da je tekst poslat pre dve godine sa zadovoljstvom bih se slozila ali ovako.. nigde prodavnice za namirnice,prva bliza je u Dobrim Vodama....ne preporucujem ovo mesto nikako, od srca!!!!!

bre

pre 6 godina

Sav ovaj beton koji se vidi na slici je izliven preko prelepih stena preko kojih smo kao klinci stizali do te plaže iz Dobrih Voda. Sada je to sve privatno, neki Rusi su zakupili na 99 godina i piše da je zabranjen pristup. Vidim i da iznad uvale više nije šuma nego gomila kuća. Kupanje u Crnoj Gori podseća na reku Gang.

Cvetanovski Vasilije

pre 6 godina

Sedam godina letujem tamo i pun pogodak 3×more na dan.Prvo na terasi pogled kao iz spejs satla drugo kad spavas cujes talase kao uspavanku trece kad se kupas ribe plivaju oko tebe PLUS svako vece predivan zalazak sunca.FENOMENALNO.

ljubitelj mora

pre 6 godina

Kao neko ko letuje u toj uvali zadnjih 25 godina, mogu reci da nije bas sve tako bajno. Kad god je voda topla i mirna, uvek vodene struje dovuku otpadne vode sto sa brodova sto iz naselja, to su bukvalno ogromne fleke po povrsini. Nocu zaboravite na spavanje jer kafana Vidikovac i jos neki lokali pustaju muziku duboku u noc. Posto je omogucena divlja gradnja nakon ocepljenja cesto se moze osetiti smrad septickih jama koje cure. Ko i dalje misli da je ovo raj nek proba i uveri se sam.

rabo

pre 6 godina

Gde god se podzemne vode ulivaju u more, more bude nekako gusce a hladno da dobijes hipotermiju!
U Kotoru mi pre neku godinu, iz cista mira polomise oba retrovizora (Bg tablice). Par godina pre toga za desetak dana u Tirani nista, niko me nije popreko pogledao!
Od tada nisam vise isao u CG niti imam nameru. Bilo gde, kod njih vise nikada.

Željko

pre 6 godina

Uglavnom su sve uvale slične toj u cg postale većim delom privatno vlasništvo..
Verovatno je neprijatno kupati se i boraviti na tuđoj plaži..

bazinga

pre 6 godina

Ima jedna uvala mala, do nje vodi jako strma kozja staza. Uvala je na putu od Herceg Novog do Kotora, slucajno sam je otkrio kad sam imao problem sa gumom na kolima, od tada smo tu dolazili svaki dan, nikoga nije bilo a more prečisto, pogled puca na Boko-kotorski zaliv, nestvarno!

Rajko

pre 6 godina

Na zalost Crnogorci aktivno divljom i svakakom drugom gradnjom unistavaju svoju obalu. Ne shvataju sta znaci na primer prirodna lepota Bokokotorskog zaliva. Mudri investitori svake godine malo po malo gradnjom unistavaju ovaj dragulj. Neki kulturniji narod bi to znao da sacuva ali oni ne. Na zalost ni mi Srbi nismo bolji. I mi unistavamo svoje gradove divljom gradnjom od koji pravimo turske kasabe.

Lezimirac

pre 6 godina

Kristalna plaza!Imao sam tu srecu da godinama ceo letnji raspust provedem sa sestrama i bratom,u uvali pored.Kruce su u pitanju.Mi kao deca smo dolazili kozijim stazama(tada nije bilo asfalta ni struje,i bilo nam je super),do ovih plaza(oni hrabriji"ludji"su plivali do njih)!Novi Sad,Beograd,Tuzla,Skoplje,Podgorica,Zenica,Sabac,Sremska Mitrovica,Ruma,Zemun,samo su neka od mesta iz kojih smo dolazili,druzili se,uzivali u uvim lepotama!Dolazimo i danas i jedva cekam da vidim svo to drustvo.Veliki pozdrav za sve one,koji su bar jednom posetili Kruce!

Šta uradi to Jorgose Printezise?!

pre 6 godina

Bios sam tu prošle godine, ne do Bog nikom, uz obalu sve prljavo, tek kad se udaljis do stencuga je lepa voda, ali aj to, vec je voda toliko hladna da to nije zdravo, a brdo neverovatno, crknes dok dodjes do plaže do kuće ili sobe, opet kažem, ne do bog opet tamo da idem...
Al lepe ste slike uhvatili nema šta, samo sto se kanalizacija izliva 50 metara odatle

Laki

pre 6 godina

Predivno mesto za totalni odmor od aprila do oktobra.Nema cudesa od mesa,ringispila itd a opet kome to treba na 15 km moze da uziva i u tome.Odlican teren za ribolov i ronjenje.Ostrvo stari Ulcinj je prica za sebe.Potrebni su maska i peraja da se dozivi nova dimenzija odmora.Pravo mesto za odmor u svakom smislu!

El chupacabra

pre 6 godina

Najzad neko ko zna šta je odmor i more, naši ljudi u 90% slučajeva
vole da idu gde je gomila i gde SVI idu.

Anegdota od pre 7-8 godina (lično doživljena)
Srećemo se na drumu na Luštici (poluostrvo u Boki)osoba X i ja,
retrovizor u retrovizor jedva se mimoilazimo.
Maše lik iz kola k'o lud, stajem, pitam gde gori,
lik se smeje, kaže "ma samo da te pitam gde je ovde plaža" ?!?!?
Kad se ne preturih, aman čoveče gde god kreneš SVE je plaža,
hebo te patak na poluostrvu smo, svaki put vodi do nekog mora.
Ali ako nema ležaljke i suncobrani tu se ne kupa. :))

Leteci covek iz Ljubovije

pre 6 godina

U iščekivanju komentara koji ocrnjuju i kritikuju Crnu Goru...1,2,3
90% komentara u kojima će se spomenuti negostoljubivost ili nečistoća na obali.

El chupacabra

pre 6 godina

Najzad neko ko zna šta je odmor i more, naši ljudi u 90% slučajeva
vole da idu gde je gomila i gde SVI idu.

Anegdota od pre 7-8 godina (lično doživljena)
Srećemo se na drumu na Luštici (poluostrvo u Boki)osoba X i ja,
retrovizor u retrovizor jedva se mimoilazimo.
Maše lik iz kola k'o lud, stajem, pitam gde gori,
lik se smeje, kaže "ma samo da te pitam gde je ovde plaža" ?!?!?
Kad se ne preturih, aman čoveče gde god kreneš SVE je plaža,
hebo te patak na poluostrvu smo, svaki put vodi do nekog mora.
Ali ako nema ležaljke i suncobrani tu se ne kupa. :))

Rajko

pre 6 godina

Na zalost Crnogorci aktivno divljom i svakakom drugom gradnjom unistavaju svoju obalu. Ne shvataju sta znaci na primer prirodna lepota Bokokotorskog zaliva. Mudri investitori svake godine malo po malo gradnjom unistavaju ovaj dragulj. Neki kulturniji narod bi to znao da sacuva ali oni ne. Na zalost ni mi Srbi nismo bolji. I mi unistavamo svoje gradove divljom gradnjom od koji pravimo turske kasabe.

bre

pre 6 godina

Sav ovaj beton koji se vidi na slici je izliven preko prelepih stena preko kojih smo kao klinci stizali do te plaže iz Dobrih Voda. Sada je to sve privatno, neki Rusi su zakupili na 99 godina i piše da je zabranjen pristup. Vidim i da iznad uvale više nije šuma nego gomila kuća. Kupanje u Crnoj Gori podseća na reku Gang.

Lezimirac

pre 6 godina

Kristalna plaza!Imao sam tu srecu da godinama ceo letnji raspust provedem sa sestrama i bratom,u uvali pored.Kruce su u pitanju.Mi kao deca smo dolazili kozijim stazama(tada nije bilo asfalta ni struje,i bilo nam je super),do ovih plaza(oni hrabriji"ludji"su plivali do njih)!Novi Sad,Beograd,Tuzla,Skoplje,Podgorica,Zenica,Sabac,Sremska Mitrovica,Ruma,Zemun,samo su neka od mesta iz kojih smo dolazili,druzili se,uzivali u uvim lepotama!Dolazimo i danas i jedva cekam da vidim svo to drustvo.Veliki pozdrav za sve one,koji su bar jednom posetili Kruce!

Laki

pre 6 godina

Predivno mesto za totalni odmor od aprila do oktobra.Nema cudesa od mesa,ringispila itd a opet kome to treba na 15 km moze da uziva i u tome.Odlican teren za ribolov i ronjenje.Ostrvo stari Ulcinj je prica za sebe.Potrebni su maska i peraja da se dozivi nova dimenzija odmora.Pravo mesto za odmor u svakom smislu!

Šta uradi to Jorgose Printezise?!

pre 6 godina

Bios sam tu prošle godine, ne do Bog nikom, uz obalu sve prljavo, tek kad se udaljis do stencuga je lepa voda, ali aj to, vec je voda toliko hladna da to nije zdravo, a brdo neverovatno, crknes dok dodjes do plaže do kuće ili sobe, opet kažem, ne do bog opet tamo da idem...
Al lepe ste slike uhvatili nema šta, samo sto se kanalizacija izliva 50 metara odatle

Leteci covek iz Ljubovije

pre 6 godina

U iščekivanju komentara koji ocrnjuju i kritikuju Crnu Goru...1,2,3
90% komentara u kojima će se spomenuti negostoljubivost ili nečistoća na obali.

Sonja

pre 6 godina

Mesto zaista izgleda lepo, poslednje tri godine provela sam tu. Prve dve godine bilo je zaista mirno i bas kao sto je u tekstu navedeno, ali 2016.sve se promenilo. Guzva, negostoprimstvo, neljubazno osoblje, konobari vrlo nekulturni... sve se promenilo.. da je tekst poslat pre dve godine sa zadovoljstvom bih se slozila ali ovako.. nigde prodavnice za namirnice,prva bliza je u Dobrim Vodama....ne preporucujem ovo mesto nikako, od srca!!!!!

zmajce

pre 6 godina

...i onda su preselili deponiju iznad tog dela i upropastili prirodnu lepotu nesnosnim smradom koji unistava vec par turistickih sezona unazad...tuzno...

ljubitelj mora

pre 6 godina

Kao neko ko letuje u toj uvali zadnjih 25 godina, mogu reci da nije bas sve tako bajno. Kad god je voda topla i mirna, uvek vodene struje dovuku otpadne vode sto sa brodova sto iz naselja, to su bukvalno ogromne fleke po povrsini. Nocu zaboravite na spavanje jer kafana Vidikovac i jos neki lokali pustaju muziku duboku u noc. Posto je omogucena divlja gradnja nakon ocepljenja cesto se moze osetiti smrad septickih jama koje cure. Ko i dalje misli da je ovo raj nek proba i uveri se sam.

bazinga

pre 6 godina

Ima jedna uvala mala, do nje vodi jako strma kozja staza. Uvala je na putu od Herceg Novog do Kotora, slucajno sam je otkrio kad sam imao problem sa gumom na kolima, od tada smo tu dolazili svaki dan, nikoga nije bilo a more prečisto, pogled puca na Boko-kotorski zaliv, nestvarno!

rabo

pre 6 godina

Gde god se podzemne vode ulivaju u more, more bude nekako gusce a hladno da dobijes hipotermiju!
U Kotoru mi pre neku godinu, iz cista mira polomise oba retrovizora (Bg tablice). Par godina pre toga za desetak dana u Tirani nista, niko me nije popreko pogledao!
Od tada nisam vise isao u CG niti imam nameru. Bilo gde, kod njih vise nikada.

Cvetanovski Vasilije

pre 6 godina

Sedam godina letujem tamo i pun pogodak 3×more na dan.Prvo na terasi pogled kao iz spejs satla drugo kad spavas cujes talase kao uspavanku trece kad se kupas ribe plivaju oko tebe PLUS svako vece predivan zalazak sunca.FENOMENALNO.

Željko

pre 6 godina

Uglavnom su sve uvale slične toj u cg postale većim delom privatno vlasništvo..
Verovatno je neprijatno kupati se i boraviti na tuđoj plaži..

Marina

pre 6 godina

E pa ovako... nema tamo ringispila, rostilja, trange frange i ostalo... ali nema ni nicega! Za miran odmor nocu tresti najgori narodnjak iz kafane vidikovac,odzvanja sve, a danju iz jedinog kafica na plazi prepusteni ste na milost i nemilost pripitih gostiju ( po principu ko plati pice ima pravo da pusta sta god hoce - kad sam ja bila tamo, islo je u nedogled po ceo dan "dvesta na sat" i "zena zelena", uzas!)... ako cete da se kupate, nema plaze, ulaz na stepenice, izlaz katastrofa- more vas bacaka na stene; ako idete sa decom ne znam kako cete ih dovesti do vode, deca vole da se igraju u plicaku a ne da plivaju u uvali; ako cete da se sklonite u hladovinu - nema; ako cete da se przite po ceo dan na betonu - e to ima! Nema setalista, ulicice zavijaju desno levo kroz naselja nekakvih pa ne mogu reci vila,to su kuce ne narocito lepe, nema gradic, nema crkvica, nema sta da se vidi. Voda hladna, more nemirno kada izlazis pecas pola sata da te talas ne navuce na stene, uvala je pa nema ni daska vetra, problem je i kanalizacija, celo naselje je divlje gradjeno, prosle god svi su mi se prijatelji osugalii razboleli, jednom recju uzas!

Mis95

pre 6 godina

Vi sto pricate da za ISTE pare idete u Grcku, napisite slobodno da odete u junu i septembru, a za Cg se odnosi u sezoni-jul-avgust . Tako da vi "zimujete" u Grckoj. Samo se nadam da ne mislite na Paraliju i Olimpik Beach?!! Smesno. Sto se Crne Gore tice, po meni najbolje mesto - Veliki Pijesak,definitivn0. Ovo leto-Kraj jula 4.godina tamo, a vi verujem da ste vec reZervisali Grcku za 50 evra za maj i septembar

nasenajbolje

pre 6 godina

Hvala Ivani na tekstu i predivnim fotografijama!

Za mene,najlepse more na svetu....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sanja, 24. april 2017 17:45)

Obozavam ove komentare tipa najlepse more na svetu,plaza i sl. Samo da te pitam gde si jos to bila? CG sam rekla dovidjenja jod 1995 i da imam jos deset zivota ne bi stigla da obidjem sve plaze,uvale jednog Skiatosa,Skopelosa i Krfa samo,a kamoli Rodosa,Krita itd i jos milion mesta na obalama Grckih mora.

Radovan

pre 6 godina

Crna Gora je izuzetno lepa zemlja sa prijatnim ljudima. Takve velicanstvene predele (planine,kanjoni,jezera,mostovi,manastiri...)retko ko ima! Iskreno u C.G. na more vise ne idem zbog izlivanja kanalizacije u more a koje mestani pravdaju stomacnim virusom! Meni je put od BG do mora u C.G. mnogo lep i zanimljiv ali more je uzas. BG.-Grcka,put dosadan ali more je LUDILO. Svi zdravi,veseli ne naplacuju parking,ne mrze Ruse,vole Srbe i samo nama Srbima spustaju cene u Avgustu koji dodjemo na bum! Nemojte da se lazemo razlika izmedju Grcke i C.G. je nebo i zemlja a u ceni mala?

cirkus

pre 6 godina

Poslednjih par godina odem na po dna, dva tamo da se kupam dok sam na Crnogorskom primorju. Fantasticno, prelepo. Ambijent, lek za oci. Konoba kod Slavka, restoran sa svezom ribom, kucna atmosfera, cene jeftinije nego bilo gde u BG-u. Voda jeste malo hladnija, zbog izvora bistre vode u samoj uvali. Otuda i ime. Ja prljavstinu nisam video, ali ajde...pise ko sta hoce. Gosti uglavnom stranci, Nemci, Litvanci, cak i Hrvati. Ko moze da vidi, ne treba da propusti.

teacher

pre 6 godina

Bila pre dvadesetak godina, Nisice se zove mesto, prelepo, male plaze, stenovite uvale, uzivancija. Ako izuzmemo standardno neljubazne i lenje Crnogorce, stroku i nedostatak infrakstrukture. Za avanturiste je bilo fino. Brat bio prosle godine, kaze da to vise nije to, preizgradjeno, bucno, prljavo-Dobre Vode uglavnom, ali to je sve tu, tako da pretpostavljam da su se i ta mala mesta izmenila. Cim su pustili tajkune da grade vile na obali-to vise nije to.

nikol dž. femija

pre 6 godina

Di, 25.april 2017.

EVO ADRESE ZA Glavatičiće https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjF6reX0L_TAhXFApoKHbSKBewQFgg1MAM&url=http%3A%2F%2Fwww.bokanews.me%2Fdjir-kroz-boku%2Fna-putu-za-zukovicu%2F&usg=AFQjCNHT0NDV_C3xhjEqWH-NxQmMkFq-gQ

a ova druga uvala Zagorska...je na Grblju...pa pronadjite...

SVAKO DOBRO.

CRNA GORA JE LEPA I IMA SVE, MORE, PLANINE, JEZERA, REKE, LIVADE, ali baš sve, a tako mala !! I UZ SVE TAMO SU RODJENI NJEGOŠ I LUBARDA, izmedju mnogih ostalih.

Crna Gora je NAJLEPŠE PARČE SRPSKE ZEMLJE.

NIKOLA

pre 6 godina

Ko može u CG na more početak septembra i da se uvati bez kiše,top, sve ostalo kuršlus, jun ladna voda a u sezoni gužva i seljana.

Putnik namernik

pre 6 godina

Ta uvala je pre nekih 30 godina bila pravi mali raj, nenaseljen i očuvane prirode. Proveo sam divna 3 leta tamo polovinom odamdesetih. A onda su se desile 90- te. Poslednji put sam tamo bio na proputovanju 2007. Šta reći, dno. Divlja gradnja i prljavština. Ko voli nek izvoli.

Ivana

pre 6 godina

Dali smo sansu prosle godine Hladnoj Uvali - voda ledena i prljava, nepristupacne plaze, opasne stene i za odrasle a kamoli za decu a od smestaja do kafica i restorana je sve papreno skupo. Prilaz je ocajan, i mestu i plazi. Prijatelji su prodali porodicnu kucu u kojoj su godinama letovali bas zato sto je postalo nepodnosljivo. O guzvi i da ne govorim, ako hocete mesto na plazi morate doci u 7 ujutru, peskir do peskira na strmim i uskim stenama...
steta, jer je mesto zaista obecavalo, ali sta jos ljudi nisu upropastili...

Mirko Pantic

pre 6 godina

Na zalost Crnogorci aktivno divljom i svakakom drugom gradnjom unistavaju svoju obalu. Ne shvataju sta znaci na primer prirodna lepota Bokokotorskog zaliva. Mudri investitori svake godine malo po malo gradnjom unistavaju ovaj dragulj. Neki kulturniji narod bi to znao da sacuva ali oni ne. Na zalost ni mi Srbi nismo bolji. I mi unistavamo svoje gradove divljom gradnjom od koji pravimo turske kasabe.
(Rajko, 24. april 2017 20:32)
Cg zivi od turizma,posto industrije nema!
BK zaliv jeste prelep,zivim u njemu vec 8 godina ,iako sam iz Bg,ali je veoma siromasan ponudom.Drugim recima,u BK zalivu mozes da vidis Perast (1 sat),eventualno Orahovac (20 minuta) i Kotor (1,5 sat)i Porto Montenegro (1 sat) i to je uglavnom to.
U Boki je more divno,pod uslovom da imas gde da se okupas,posto su plaze veoma male i mahom neuredjene,osim nekoliko plaza u Stolivu,Prcnju,Morinju i Kostanjici (koja je i najduza i ima oko 350 m).U Risnu se izliva kanalizacija i tamo se ne bi nikada okupao.
U BK zalivu se graditi mora.Istina,bilo bi lepo da svi grade kao oni u Kostanjici,postujuci lokalnu arhitekturu i mediteranski stil.Mora se napraviti ponuda za turiste kojima treba izmusti svaki evro ili dolar,a to je sada nemoguce.
Najgori su oni koji bi zeleli da se nista ne menja,ali i da zive od turizma,sto je opet nemoguce.Lokalna ksenofobija je neverovatna i bokelji (kako oni sebe zovu) ,mrze bukvalno sve sto nije lokalno.

Nenad

pre 6 godina

navedeno mjesto naselje Kruce sve do pomenute Utjehe je lijepo jos i dalje je ocuvano more nije zagadjeno ali sve ostalo je odavno izgubilo svoju draz od betona zeljeza, nekad prirodne divlje plaze dobile su novi oblik betonsko armirane beton nije za lezanje ...

Di

pre 6 godina

Za one koji znaju crnogorsko primorje, takodje znaju i za Glavaticice i uvalu Neron tj. Zagorski pjesak :)
(djole, 24. april 2017 20:21)

Moze ipak mali nagovestaj gde su? :)

Dusan

pre 6 godina

Da nije vas, sve bi to jos bolje izgledalo ...

"Crna Gora je prelepa, jos kad ne bi bilo crnogoraca mozda bi i svratio do primorja. Ovako mi je krajnja destinacija Zabljak, juznije nikako.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Lars, 24. april 2017 20:33)"

tik tak

pre 6 godina

@zmajce, ta deponija koju spominješ nije tu nego malo prije Dobre Vode, zatvorena je prije par mjeseci i u toku su radovi na sanaciji prostora.

dusan francuz

pre 6 godina

i jeste najljepse. A mogu li ja da te pitam gdje si jos bila osim Grcke ? nidgje vjerujem... CG ima problema to jeste istina, ali se gradi, polako, sigurno ... mrznju povedi sa sobom, ne trebas nam....

"Obozavam ove komentare tipa najlepse more na svetu,plaza i sl. Samo da te pitam gde si jos to bila? CG sam rekla dovidjenja jod 1995 i da imam jos deset zivota ne bi stigla da obidjem sve plaze,uvale jednog Skiatosa,Skopelosa i Krfa samo,a kamoli Rodosa,Krita itd i jos milion mesta na obalama Grckih mora.
(nasenajbolje, 25. april 2017 09:59)

# Link komentara

Aca

pre 6 godina

U CG nisam išao na letovanje godinama i prošle godine "presečem" i odem ponovo posle 9 godina. Letovao u H. Novom. Razočarenje, bolje da nisam išao. Drugi dan stomačni problemi koje sam dobio od prljave morske vode tj. izlivanja kanalizacije u more. Hvala, ali me CG više nikada neće videti.

rabo

pre 6 godina

Gde god se podzemne vode ulivaju u more, more bude nekako gusce a hladno da dobijes hipotermiju!
U Kotoru mi pre neku godinu, iz cista mira polomise oba retrovizora (Bg tablice). Par godina pre toga za desetak dana u Tirani nista, niko me nije popreko pogledao!
Od tada nisam vise isao u CG niti imam nameru. Bilo gde, kod njih vise nikada.

Šta uradi to Jorgose Printezise?!

pre 6 godina

Bios sam tu prošle godine, ne do Bog nikom, uz obalu sve prljavo, tek kad se udaljis do stencuga je lepa voda, ali aj to, vec je voda toliko hladna da to nije zdravo, a brdo neverovatno, crknes dok dodjes do plaže do kuće ili sobe, opet kažem, ne do bog opet tamo da idem...
Al lepe ste slike uhvatili nema šta, samo sto se kanalizacija izliva 50 metara odatle

Leteci covek iz Ljubovije

pre 6 godina

U iščekivanju komentara koji ocrnjuju i kritikuju Crnu Goru...1,2,3
90% komentara u kojima će se spomenuti negostoljubivost ili nečistoća na obali.

Sonja

pre 6 godina

Mesto zaista izgleda lepo, poslednje tri godine provela sam tu. Prve dve godine bilo je zaista mirno i bas kao sto je u tekstu navedeno, ali 2016.sve se promenilo. Guzva, negostoprimstvo, neljubazno osoblje, konobari vrlo nekulturni... sve se promenilo.. da je tekst poslat pre dve godine sa zadovoljstvom bih se slozila ali ovako.. nigde prodavnice za namirnice,prva bliza je u Dobrim Vodama....ne preporucujem ovo mesto nikako, od srca!!!!!

Cvetanovski Vasilije

pre 6 godina

Sedam godina letujem tamo i pun pogodak 3×more na dan.Prvo na terasi pogled kao iz spejs satla drugo kad spavas cujes talase kao uspavanku trece kad se kupas ribe plivaju oko tebe PLUS svako vece predivan zalazak sunca.FENOMENALNO.

Željko

pre 6 godina

Uglavnom su sve uvale slične toj u cg postale većim delom privatno vlasništvo..
Verovatno je neprijatno kupati se i boraviti na tuđoj plaži..

ljubitelj mora

pre 6 godina

Kao neko ko letuje u toj uvali zadnjih 25 godina, mogu reci da nije bas sve tako bajno. Kad god je voda topla i mirna, uvek vodene struje dovuku otpadne vode sto sa brodova sto iz naselja, to su bukvalno ogromne fleke po povrsini. Nocu zaboravite na spavanje jer kafana Vidikovac i jos neki lokali pustaju muziku duboku u noc. Posto je omogucena divlja gradnja nakon ocepljenja cesto se moze osetiti smrad septickih jama koje cure. Ko i dalje misli da je ovo raj nek proba i uveri se sam.

bre

pre 6 godina

Sav ovaj beton koji se vidi na slici je izliven preko prelepih stena preko kojih smo kao klinci stizali do te plaže iz Dobrih Voda. Sada je to sve privatno, neki Rusi su zakupili na 99 godina i piše da je zabranjen pristup. Vidim i da iznad uvale više nije šuma nego gomila kuća. Kupanje u Crnoj Gori podseća na reku Gang.

El chupacabra

pre 6 godina

Najzad neko ko zna šta je odmor i more, naši ljudi u 90% slučajeva
vole da idu gde je gomila i gde SVI idu.

Anegdota od pre 7-8 godina (lično doživljena)
Srećemo se na drumu na Luštici (poluostrvo u Boki)osoba X i ja,
retrovizor u retrovizor jedva se mimoilazimo.
Maše lik iz kola k'o lud, stajem, pitam gde gori,
lik se smeje, kaže "ma samo da te pitam gde je ovde plaža" ?!?!?
Kad se ne preturih, aman čoveče gde god kreneš SVE je plaža,
hebo te patak na poluostrvu smo, svaki put vodi do nekog mora.
Ali ako nema ležaljke i suncobrani tu se ne kupa. :))

Mis95

pre 6 godina

Vi sto pricate da za ISTE pare idete u Grcku, napisite slobodno da odete u junu i septembru, a za Cg se odnosi u sezoni-jul-avgust . Tako da vi "zimujete" u Grckoj. Samo se nadam da ne mislite na Paraliju i Olimpik Beach?!! Smesno. Sto se Crne Gore tice, po meni najbolje mesto - Veliki Pijesak,definitivn0. Ovo leto-Kraj jula 4.godina tamo, a vi verujem da ste vec reZervisali Grcku za 50 evra za maj i septembar

Marina

pre 6 godina

E pa ovako... nema tamo ringispila, rostilja, trange frange i ostalo... ali nema ni nicega! Za miran odmor nocu tresti najgori narodnjak iz kafane vidikovac,odzvanja sve, a danju iz jedinog kafica na plazi prepusteni ste na milost i nemilost pripitih gostiju ( po principu ko plati pice ima pravo da pusta sta god hoce - kad sam ja bila tamo, islo je u nedogled po ceo dan "dvesta na sat" i "zena zelena", uzas!)... ako cete da se kupate, nema plaze, ulaz na stepenice, izlaz katastrofa- more vas bacaka na stene; ako idete sa decom ne znam kako cete ih dovesti do vode, deca vole da se igraju u plicaku a ne da plivaju u uvali; ako cete da se sklonite u hladovinu - nema; ako cete da se przite po ceo dan na betonu - e to ima! Nema setalista, ulicice zavijaju desno levo kroz naselja nekakvih pa ne mogu reci vila,to su kuce ne narocito lepe, nema gradic, nema crkvica, nema sta da se vidi. Voda hladna, more nemirno kada izlazis pecas pola sata da te talas ne navuce na stene, uvala je pa nema ni daska vetra, problem je i kanalizacija, celo naselje je divlje gradjeno, prosle god svi su mi se prijatelji osugalii razboleli, jednom recju uzas!

zmajce

pre 6 godina

...i onda su preselili deponiju iznad tog dela i upropastili prirodnu lepotu nesnosnim smradom koji unistava vec par turistickih sezona unazad...tuzno...

nikol dž. femija

pre 6 godina

Di, 25.april 2017.

EVO ADRESE ZA Glavatičiće https://www.google.rs/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=4&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjF6reX0L_TAhXFApoKHbSKBewQFgg1MAM&url=http%3A%2F%2Fwww.bokanews.me%2Fdjir-kroz-boku%2Fna-putu-za-zukovicu%2F&usg=AFQjCNHT0NDV_C3xhjEqWH-NxQmMkFq-gQ

a ova druga uvala Zagorska...je na Grblju...pa pronadjite...

SVAKO DOBRO.

CRNA GORA JE LEPA I IMA SVE, MORE, PLANINE, JEZERA, REKE, LIVADE, ali baš sve, a tako mala !! I UZ SVE TAMO SU RODJENI NJEGOŠ I LUBARDA, izmedju mnogih ostalih.

Crna Gora je NAJLEPŠE PARČE SRPSKE ZEMLJE.

Laki

pre 6 godina

Predivno mesto za totalni odmor od aprila do oktobra.Nema cudesa od mesa,ringispila itd a opet kome to treba na 15 km moze da uziva i u tome.Odlican teren za ribolov i ronjenje.Ostrvo stari Ulcinj je prica za sebe.Potrebni su maska i peraja da se dozivi nova dimenzija odmora.Pravo mesto za odmor u svakom smislu!

Lezimirac

pre 6 godina

Kristalna plaza!Imao sam tu srecu da godinama ceo letnji raspust provedem sa sestrama i bratom,u uvali pored.Kruce su u pitanju.Mi kao deca smo dolazili kozijim stazama(tada nije bilo asfalta ni struje,i bilo nam je super),do ovih plaza(oni hrabriji"ludji"su plivali do njih)!Novi Sad,Beograd,Tuzla,Skoplje,Podgorica,Zenica,Sabac,Sremska Mitrovica,Ruma,Zemun,samo su neka od mesta iz kojih smo dolazili,druzili se,uzivali u uvim lepotama!Dolazimo i danas i jedva cekam da vidim svo to drustvo.Veliki pozdrav za sve one,koji su bar jednom posetili Kruce!

nasenajbolje

pre 6 godina

Hvala Ivani na tekstu i predivnim fotografijama!

Za mene,najlepse more na svetu....
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (sanja, 24. april 2017 17:45)

Obozavam ove komentare tipa najlepse more na svetu,plaza i sl. Samo da te pitam gde si jos to bila? CG sam rekla dovidjenja jod 1995 i da imam jos deset zivota ne bi stigla da obidjem sve plaze,uvale jednog Skiatosa,Skopelosa i Krfa samo,a kamoli Rodosa,Krita itd i jos milion mesta na obalama Grckih mora.

Rajko

pre 6 godina

Na zalost Crnogorci aktivno divljom i svakakom drugom gradnjom unistavaju svoju obalu. Ne shvataju sta znaci na primer prirodna lepota Bokokotorskog zaliva. Mudri investitori svake godine malo po malo gradnjom unistavaju ovaj dragulj. Neki kulturniji narod bi to znao da sacuva ali oni ne. Na zalost ni mi Srbi nismo bolji. I mi unistavamo svoje gradove divljom gradnjom od koji pravimo turske kasabe.

dusan francuz

pre 6 godina

i jeste najljepse. A mogu li ja da te pitam gdje si jos bila osim Grcke ? nidgje vjerujem... CG ima problema to jeste istina, ali se gradi, polako, sigurno ... mrznju povedi sa sobom, ne trebas nam....

"Obozavam ove komentare tipa najlepse more na svetu,plaza i sl. Samo da te pitam gde si jos to bila? CG sam rekla dovidjenja jod 1995 i da imam jos deset zivota ne bi stigla da obidjem sve plaze,uvale jednog Skiatosa,Skopelosa i Krfa samo,a kamoli Rodosa,Krita itd i jos milion mesta na obalama Grckih mora.
(nasenajbolje, 25. april 2017 09:59)

# Link komentara

bazinga

pre 6 godina

Ima jedna uvala mala, do nje vodi jako strma kozja staza. Uvala je na putu od Herceg Novog do Kotora, slucajno sam je otkrio kad sam imao problem sa gumom na kolima, od tada smo tu dolazili svaki dan, nikoga nije bilo a more prečisto, pogled puca na Boko-kotorski zaliv, nestvarno!

Ivana

pre 6 godina

Dali smo sansu prosle godine Hladnoj Uvali - voda ledena i prljava, nepristupacne plaze, opasne stene i za odrasle a kamoli za decu a od smestaja do kafica i restorana je sve papreno skupo. Prilaz je ocajan, i mestu i plazi. Prijatelji su prodali porodicnu kucu u kojoj su godinama letovali bas zato sto je postalo nepodnosljivo. O guzvi i da ne govorim, ako hocete mesto na plazi morate doci u 7 ujutru, peskir do peskira na strmim i uskim stenama...
steta, jer je mesto zaista obecavalo, ali sta jos ljudi nisu upropastili...

Radovan

pre 6 godina

Crna Gora je izuzetno lepa zemlja sa prijatnim ljudima. Takve velicanstvene predele (planine,kanjoni,jezera,mostovi,manastiri...)retko ko ima! Iskreno u C.G. na more vise ne idem zbog izlivanja kanalizacije u more a koje mestani pravdaju stomacnim virusom! Meni je put od BG do mora u C.G. mnogo lep i zanimljiv ali more je uzas. BG.-Grcka,put dosadan ali more je LUDILO. Svi zdravi,veseli ne naplacuju parking,ne mrze Ruse,vole Srbe i samo nama Srbima spustaju cene u Avgustu koji dodjemo na bum! Nemojte da se lazemo razlika izmedju Grcke i C.G. je nebo i zemlja a u ceni mala?

Dusan

pre 6 godina

Da nije vas, sve bi to jos bolje izgledalo ...

"Crna Gora je prelepa, jos kad ne bi bilo crnogoraca mozda bi i svratio do primorja. Ovako mi je krajnja destinacija Zabljak, juznije nikako.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Lars, 24. april 2017 20:33)"

Mirko Pantic

pre 6 godina

Na zalost Crnogorci aktivno divljom i svakakom drugom gradnjom unistavaju svoju obalu. Ne shvataju sta znaci na primer prirodna lepota Bokokotorskog zaliva. Mudri investitori svake godine malo po malo gradnjom unistavaju ovaj dragulj. Neki kulturniji narod bi to znao da sacuva ali oni ne. Na zalost ni mi Srbi nismo bolji. I mi unistavamo svoje gradove divljom gradnjom od koji pravimo turske kasabe.
(Rajko, 24. april 2017 20:32)
Cg zivi od turizma,posto industrije nema!
BK zaliv jeste prelep,zivim u njemu vec 8 godina ,iako sam iz Bg,ali je veoma siromasan ponudom.Drugim recima,u BK zalivu mozes da vidis Perast (1 sat),eventualno Orahovac (20 minuta) i Kotor (1,5 sat)i Porto Montenegro (1 sat) i to je uglavnom to.
U Boki je more divno,pod uslovom da imas gde da se okupas,posto su plaze veoma male i mahom neuredjene,osim nekoliko plaza u Stolivu,Prcnju,Morinju i Kostanjici (koja je i najduza i ima oko 350 m).U Risnu se izliva kanalizacija i tamo se ne bi nikada okupao.
U BK zalivu se graditi mora.Istina,bilo bi lepo da svi grade kao oni u Kostanjici,postujuci lokalnu arhitekturu i mediteranski stil.Mora se napraviti ponuda za turiste kojima treba izmusti svaki evro ili dolar,a to je sada nemoguce.
Najgori su oni koji bi zeleli da se nista ne menja,ali i da zive od turizma,sto je opet nemoguce.Lokalna ksenofobija je neverovatna i bokelji (kako oni sebe zovu) ,mrze bukvalno sve sto nije lokalno.

NIKOLA

pre 6 godina

Ko može u CG na more početak septembra i da se uvati bez kiše,top, sve ostalo kuršlus, jun ladna voda a u sezoni gužva i seljana.

Aca

pre 6 godina

U CG nisam išao na letovanje godinama i prošle godine "presečem" i odem ponovo posle 9 godina. Letovao u H. Novom. Razočarenje, bolje da nisam išao. Drugi dan stomačni problemi koje sam dobio od prljave morske vode tj. izlivanja kanalizacije u more. Hvala, ali me CG više nikada neće videti.

cirkus

pre 6 godina

Poslednjih par godina odem na po dna, dva tamo da se kupam dok sam na Crnogorskom primorju. Fantasticno, prelepo. Ambijent, lek za oci. Konoba kod Slavka, restoran sa svezom ribom, kucna atmosfera, cene jeftinije nego bilo gde u BG-u. Voda jeste malo hladnija, zbog izvora bistre vode u samoj uvali. Otuda i ime. Ja prljavstinu nisam video, ali ajde...pise ko sta hoce. Gosti uglavnom stranci, Nemci, Litvanci, cak i Hrvati. Ko moze da vidi, ne treba da propusti.

Nenad

pre 6 godina

navedeno mjesto naselje Kruce sve do pomenute Utjehe je lijepo jos i dalje je ocuvano more nije zagadjeno ali sve ostalo je odavno izgubilo svoju draz od betona zeljeza, nekad prirodne divlje plaze dobile su novi oblik betonsko armirane beton nije za lezanje ...

Putnik namernik

pre 6 godina

Ta uvala je pre nekih 30 godina bila pravi mali raj, nenaseljen i očuvane prirode. Proveo sam divna 3 leta tamo polovinom odamdesetih. A onda su se desile 90- te. Poslednji put sam tamo bio na proputovanju 2007. Šta reći, dno. Divlja gradnja i prljavština. Ko voli nek izvoli.

teacher

pre 6 godina

Bila pre dvadesetak godina, Nisice se zove mesto, prelepo, male plaze, stenovite uvale, uzivancija. Ako izuzmemo standardno neljubazne i lenje Crnogorce, stroku i nedostatak infrakstrukture. Za avanturiste je bilo fino. Brat bio prosle godine, kaze da to vise nije to, preizgradjeno, bucno, prljavo-Dobre Vode uglavnom, ali to je sve tu, tako da pretpostavljam da su se i ta mala mesta izmenila. Cim su pustili tajkune da grade vile na obali-to vise nije to.

Di

pre 6 godina

Za one koji znaju crnogorsko primorje, takodje znaju i za Glavaticice i uvalu Neron tj. Zagorski pjesak :)
(djole, 24. april 2017 20:21)

Moze ipak mali nagovestaj gde su? :)

tik tak

pre 6 godina

@zmajce, ta deponija koju spominješ nije tu nego malo prije Dobre Vode, zatvorena je prije par mjeseci i u toku su radovi na sanaciji prostora.