Australija

Mini vodič kroz Melburn

Svaki Australijanac će vam reći da je Sidnej najlepši, ali da Melburn ima duh. Drugi najveći grad u Australiji i kulturna prestonica mesto je gde ćete uvek pronaći zabavu. Trenutno se ovde igra prvi Grand Slam turnir u novoj godini - Australian Open.

Australija ponedeljak 16.01. 15:31 Komentara: 19

Sidnej - u društvu polugolih komada

Svatko tko dovoljno dugo skita planetom povremeno naleti na određene šupe od gradova, mjesta u koja se ne bi vratio niti da mu netko masno plati. A opet, dobre vile ceste nekad čovjeku pokažu pravi put, pa se nađe u gradu-biseru, kao što je Sydney.

Autor: Hrvoje Šalković
Izvor: Jutarnji.hr

Australija subota 27.11. 06:00 Komentara: 4

Tasmanija - otok na kraju svijeta

Više od 2000 kilometara pješačkih staza, tisuće planinskih jezera, stotine egzotičnih plaža i podzemnih špilja, više od 300 otočića i toliko planinskih vrhunaca i stijena da bi i najzagriženiji planinari imali posla do kraja života.

Australija četvrtak 26.11. 06:40 Komentara: 2

Lonely Planet spasava sezonu

Kada je vodič Lonely Planet objavio da je najpoželjnija destinacija za 2009. obala Bay of Fires na Tasmaniji, nastupila je opšta pometnja. Mediji, organizacije za zaštitu prava i vlada reagovali su žustro i oprečno.

Australija nedelja 23.08. 07:00 Komentara: 2

The Rocks - rodno mesto Australije

Roks je kolonijalni, ponajviše irski deo grada, što se najpre zapaža po arhitekturi. Obuhvata nekoliko blokova ulica u kojima posetilac gubi osećaj da je u Australiji. Ima savršen pogled na Sidnejsku operu koja se nalazi na suprotnoj strani Kružnog keja, kao i na čuveni Sidnejski lučni most, čija je izgradnja tridesetih godina prošlog veka "pojela" deo istorije ovog kvarta.

Australija utorak 26.08. 10:30 Komentara: 1
strana 1 od 2 idi na stranu