Putovanja

Mini vodič kroz Melburn

Svaki Australijanac će vam reći da je Sidnej najlepši, ali da Melburn ima duh. Drugi najveći grad u Australiji i kulturna prestonica mesto je gde ćete uvek pronaći zabavu. Trenutno se ovde igra prvi Grand Slam turnir u novoj godini - Australian Open.

Australija ponedeljak 16.01. 15:31 Komentara: 19

Sidnej - u društvu polugolih komada

Svatko tko dovoljno dugo skita planetom povremeno naleti na određene šupe od gradova, mjesta u koja se ne bi vratio niti da mu netko masno plati. A opet, dobre vile ceste nekad čovjeku pokažu pravi put, pa se nađe u gradu-biseru, kao što je Sydney.

Autor: Hrvoje Šalković
Izvor: Jutarnji.hr

Australija subota 27.11. 06:00 Komentara: 4

Moje putovanje: Novi Zeland

Mihailo Lađevac, glumac Narodnog pozorišta, na čudesnom ostrvu u Pacifiku uživao je u Zalivu hiljadu ostrva, penjao se na brdo čiji naziv je sastavljen od 92 slova, učio je kako se imena gradova izgovaraju na maorskom jeziku i u balonu jedrio iznad nestvarno lepih plaža i planina

Novi Zeland petak 1.10. 06:50 Komentara: 6

Dopisnica: Nova Kaledonija

Prva misao pri pomenu imena pacifičkog, ili tačnije melanezijskog ostrvlja Nova Kaledonija je egzotika, čije su prostore Francuzi odavno proglasili svojom prekookeanskom teritorijom. Danas njime upravlja visoki komesar čije je sedište u glavnom gradu Numeji.

Nova Kaledonija sreda 26.05. 06:40 Komentara: 2
strana 1 od 3 idi na stranu