Montevideo - grad tanga i veselih ljudi

Ovde vas očekuju ljudi velikog srca i veličanstvena zelena i obilna vodena prostranstva...

Izvor: gdestinacija.com

Subota, 07.04.2012.

12:15

Default images

Glavni grad Urugvaja je Montevideo, grad prelepe, raznovrsne arhitekture, veoma živ i atraktivan. Široka avenija koja se kilometrima krivudavo proteže uz obalu, velika nemirna vodena površina sa leve strane i svuda, zaista svuda, fenomenalno raspoloženje.

Zbog geografskog položaja, Montevideo je nekada bio najveća prirodna luka. Najlepši pogled pruža se sa brda Sero, nekoliko kilometara udaljenog od centra. Na tom uzvišenju nalazi se tvrđava iz doba španskih osvajanja, danas pretvorena u vojni muzej. Taj deo grada je početkom 20. veka bio industrijsko i radničko naselje, a ulice imaju naziv država, te je tako zanimljivo da jedna nosi ime Jugoslavije.

Urugvajci su izuzetno ljubazan i prijateljski narod. Veoma popularno za ove krajeve, za početak prijateljstva, jeste ponuda pića iz neobične posude, mate. To je tradicionalno piće koje se pravi od trave mate, koja raste u Urugvaju.
Foto: Quiltsalad / Flickr.com
Ovo je zemlja tanga. Na dokovima Montevidea nastala je najpoznatija tango melodija na svetu, ‘La cumparsita', čiji je tvorac Urugvajac Herardo Matos Rodrigez. Stanovnici Montevidea veliki deo slobodnog vremena provode na kilometrima dugoj obali.

Tokom dana možete ih videti kako se šetaju duž obale, bave nekim sportom ili kupaju na nekoj od gradskih plaža. Postoji nekoliko zaliva od kojih su najpoznatija kupališta Ramirez i Pokitos, a u jednom su usidrene prelepe jahte i jedrilice.

Na sat i po vožnje od Montevidea, nalazi se jedna od najpoznatijih i najlepših plaža u Južnoj Americi - Punta del Este. U letnjim mesecima Urugvajci, a i oni iz komšijskih zemalja, kao što su Argentina ili Brazil, dolaze u ovo izuzetno popularno i pomalo mondensko letovalište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: