Argentina

J. Amerika – samba, tango i još ponešto (2)

Pored u prvom delu teksta pomenutih Sao Paula, Rija i Iguasu vodopada moj nedavni put u Latinsku Ameriku obuhvatao je i posetu Buenos Ajresu, a usput sam uspeo da na vrlo kratko svratim i u manje poznate i manje atraktivne zemlje kao što su Paragvaj i Urugvaj.

Argentina ponedeljak 13.02. 20:23 Komentara: 1

Tango - ples strasti u Buenos Ajresu

Buenos Ajres i tango su skoro sinonimi pošto je ovaj ples integralni deo argenitnske metropole. Možete ga naći širom Buenos Ajresa: u legendarnim kafeima, milongama ili dok šetate kroz autentična naselja grada.

Argentina nedelja 4.12. 20:30 Komentara: 2

Ekspedicija na Perito Moreno

Posle doručka, vratila sam se u sobu i počela dobro da se utopljavam , počevši od nekoliko gornjih i isto toliko donjih slojeva, uključujući polar i dve jakne. Naravno, bez kape, šala i rukavica nije bilo govora da se krene. Nažalost, vremenske prilike u ovom delu stepe vrlo su promenljive i dan je osvanuo siv i kišan.

Argentina četvrtak 27.01. 22:00 Komentara: 2

Ledeni raj Patagonije

Opraštajući se pre dve godine sa Argentinom, čudesnom zemljom neprevaziđenih prirodnih lepota i gordih ljudi osobenog temperamenta, turbulentne istorije i konglomeratom kultura, koja mami da je otkrivate i doživljavate, prisetila sam se svoje davnašnje čežnje za susretom sa lepotama glečerske oblasti na jugu Patagonije i istog trena rešila da to pretvorim u stvarnost.

Argentina ponedeljak 24.01. 22:00 Komentara: 5

Argentina, zemlja uspona i padova

Argentina je zemlja koja se prostire na više od 2,5 miliona kvadratnih kilometara. Osma je po veličini na svetu. Glavni grad je Buenos Aires. Tamo je sa dobitnicima nagradne igre Jelen Piva “Jelenizacija” Apatinske Pivare boravila i moja malenkost.

Argentina utorak 1.12. 07:00 Komentara: 6
strana 1 od 2 idi na stranu