Kolumbija

Festivali i karnevali u Kolumbiji

Tačno je da ceo latinski svet živi u groznici obožavanja lepote, a pre svega tela. Na nekim plažama Rija prestar je svako već sa 30, a u Buziosu i sa 20 godina. U Barankilji ima lepotica, i te kakvih! Ali tu su u povorci i bakice od 80 godina, sa obilnom ali ukusnom šminkom, doterane raskošno kao Pepeljuge na balu. A tu su i deca, neka stara samo pet godina

Kolumbija petak 12.11. 23:10 Komentara: 1

Kolumbija: 200 godina nezavisnosti

Istorijski problem Kolumbije uvek je bio nedostatak nacionalnog identiteta. Tome je kumovala pre svega geografija koja je strpala u tu zemlju sve što postoji na planeti - od pustinje do Kordiljera i Amazona.

Kolumbija petak 22.10. 22:00 Komentara: 2

Bogota, rekorder u ispijanju kafe

Kolumbija i njen glavni grad Bogota (poznat i kao svetski rekorder u pijenju kafe o kojoj će ovde biti najviše reči): dalek, privlačan svet, za nas neobičan po mnogo čemu, pa i po klimi. Da li je hladno ili toplo, da li vlažno ili suvo?

Kolumbija ponedeljak 14.06. 05:50 Komentara: 0

Marko Nastić: Put po Kolumbiji

DJ Marko Nastić između nastupa po klubovima u južnoameričkoj državi poznatoj po prirodnim lepotama, ali i kriminalu, obilazio je plaže i zalive u Karipskom moru, a sa jednog takvog izleta jedva je izvukao živu glavu.

Kolumbija sreda 6.05. 07:00 Komentara: 0

Bogota – grad kafe i koke

Svaka veća stambena zgrada, škola, čak i neke crkve, imaju naoružano obezbeđenje na ulazima. Privatno obezbeđenje je i najveći poslodavac u Kolumbiji. Na ulazu u neke poslovne zgrade kontrola je temeljnija nego na aerodromima.

Kolumbija petak 7.12. 14:47 Komentara: 29