Bolivija

La Paz: gde se pije čaj od koke

Dolazak u La Paz gotovo je nadrealno iskustvo. Ne samo što nijedna svetska metropola nije podignuta na nadmorskoj visini od gotovo 4000m, već i zbog činjenice da, kako god dospeli do nje, ne mozete izbeći prolazak kroz jedno od najvećih divljih naselja na svetu, koje je nedavno dobilo status grada zahvaljujući činjenici da u njemu živi gotovo milion stanovnika. Ime mu je El Alto.

Bolivija ponedeljak 10.10. 11:06 Komentara: 13

Reportaža: Dani u Boliviji

Kada tik uz padine Anda započne spuštanje prema aerodromu Jorge Wilstermann, pred vama se ukaže Cochabamba, glavni grad jedne od devet pokrajina Bolivije, sa skoro milijun stanovnika, na nadmorskoj visini od 2.558 m

Bolivija sreda 12.05. 06:50 Komentara: 0

Route 66 - pokretni kokain klub

Klub u La Pazu koji stalno menja lokaciju, sve brže postaje nezaobilazna stanica za hiljade turista koji svake godine prolaze kroz ovaj grad i srećni kušaju lokalni kokain, objavio je britanski Guardian.

Bolivija četvrtak 10.09. 07:00 Komentara: 9

La Paz, najviša prestonica na svetu

Svako ko dolazi u La Paz, sem ako nije domorodac, biće bukvalno ošamućen kontrastima visoravni, nazupčenih snežnih vrhova Kordiljera, urvina i kaskada kroz koje se probija gradsko tkivo u kotlini, ali i razređenošću vazduha zbog koje je iskustvo visinske bolesti u ovom gradu neminovno.

Bolivija subota 22.11. 06:00 Komentara: 4

Bolivija

Najtradicionalnija je i najsiromašnija zemlja južnoameričkog kontinenta. Zelena, "sveža" i šumovita, smeštena je visoko, više nego bilo koja zemlja u tom području, zbog čega je zovu i "Tibetom" Latinske Amerike. Izolovana između Anda i Kordiljera, dok joj se doline utapaju u amazonske džungle, ima (deleći ih sa Peruom), jezero Titikaku i visoravan Altiplano. Ima i svoju slanu pustinju i amazonske prašume.

Bolivija utorak 16.01. 19:57 Komentara: 7