Lisabon: izbor za prolećni odmor

Proleće se bliži, a sa njim i uskrs i praznici. Oni koji žele na mini odmor neće pogrešiti ako izaberu Lisabon.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.03.2012.

13:51

Default images

Glavni grad Portugala je ovih dana najtopliji evropski grad i nalazi se najbliže moru. U Lisabonu ćete iskusiti parvu atmosferu i istoriju ove evropske prestonice, a uz to možete posetiti Sintru, Obidos, šetati po plaži, jesti na otvorenom i igrati celu noć po klubovima.

Još jedna od prednosti Lisabona je što trenutno spada u gradove sa najpovoljnijim cenama u Zapadnoj Evropi, sa vrlo pristupačnim cenama u hotelima i restoranima.
Berardo, Foto: endless autumn/Flickr
Uz to možete pronaći i vrlo jeftinu avionsku kartu do ovog grada. Uostalom na kom drugom mestu možete videti Pikasa, Vorhola, Boša ili Rembranta?

Iz muzeja Berardo su objavili da će do kraja godine ulaz u njegove odaje biti besplatan za sve posetioce, a subotom do dva popodne, to isto važi i za skoro sve muzeje u Lisabonu.
Foto: Bernt Rostad/Flickr
Ako tražite mesto za žurke – nigde se nećete provesti kao u klubu Bairro Alto gde se petkom i subotom održavaju fantastične zabave.

Odatle se možete preseliti i dočekati svitanje u nekom od kafića kojih ima na pretek, a najpoznatiji su Deli Delux, Pois Café, Kaffeehaus, i Royale Café.
Plaža, Foto: jasminejennyjen/Flickr
Ova mesta nisu najpogodnija za jesenje i zimske dane, međutim od kraja aprila pa sve dok oktobra su idealna za uživanje.

Zaista, postoji li još neka evropska prestonica koja nudi besplatno uživanje u kulturi, povoljne cene smeštaja, uvek dobar noćni život, dobru klimu, plaže i toliko atrakcija koje možete videti?

Više o Lisabonu čitajte ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: