Grindelvald: Stari grad i moderno skijalište

Grindelvald je lepo odmaralište, najveće u Jungfrau (Devica) oblasti koja uključuje Vengen i Muren. Iako deli prostor za skijanje sa Vengenom, Grindelvald ima i svoju First ski oblast.

Izvor: B92

Utorak, 28.02.2012.

12:12

Default images

Grindelvald je 1996. godine proslavio svoj 850. rođendan i 60. godišnjicu od prve planinske železnice 2007. godine. Grindelvald ima pristup 213 km dugačkoj oblasti za skijanje sa 50 individualnih staza, koje opslužuju 29 ski liftova.

Sa ski pasom iz Grindelvalda možete koristiti i staze u Murenu i Vengenu.
Foto: Tom - Switzerland/Flickr
Odmaralište raspolaže i veštačkim snegom, a 20 ski liftova mogu da prevezu 42.000 skijaša na sat vremena. Na dva sata vožnje nalaze se tri aerodroma, dok je aerodrom Bern udaljen samo sat vremena od Grindelvalda.

Za početnike i decu najbolje je da prvih par dana koriste staze Bodomi nursery koje se nalaze u okviru lokalne škole skijanja. Za početnike postoje dva ski lifta.
Foto: thazit/Flickr
Ostalima će najzanimljivije biti staze iznad odmarališta i u oblasti Jungfrau . Jedna od najboljih je 8 km dugačka pista koja se pruža iz Oberdžoka do Grindelvalda.



Postoji i nekoliko staza za profesionalce a oni će sigurno želeti da isprobaju i legendarnu stazu Lauberhorn koja je korišćena za svetsko takmičenje u skijanju.

U zavisnosti od vremenskih uslova skijaši će moći da prokrstare i 20 km dugačkim stazama širom doline Grindelvald. Odmaralište poseduje i odličan park za snoubordere sa rampama, šinama i ostalim “preprekama” za ljubitelje ovog sporta.
Foto: domineikth/Flickr
Ovde se nalaze i 3 škole i izvrsni treneri koji će vam pomoći da savladate bilo koji zimski sport.

Pored toliko dnevnih aktivnosti, dešavanja mimo njih nisu toliko popularna. Ipak možete se odmoriti u nekom od barova, među kojima je najpopularniji Challi u kom se sluša živa muzika.

Ako vam je noću do igranja posetite diskoteku Mescalero i klub Plaza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: