Bormio - lepo, udobno, italijansko

Bormio je jedan od najboljih italijanskih ski odmarališta, koji je postao poznat 1985. godine kada je bio domaćin Svetskog šamionata u alpskom skijanju.

Izvor: B92

Četvrtak, 23.02.2012.

08:30

Default images

On je danas mesto sa pregršt barova, modernih termalnih banja, restorana, noćnih klubova i bioskopa. Bormio je deo Alta Valtelina oblasti i poseduje 122 individualne skijaške staze. Odavde imate pristup i odmaralištima Livinjo i Santa Katerina.

Odmaralište Bormio raspolaže i veštačkim snegom tako da ne morate brinuti o vremenskim uslovima; a 24 ski lifta mogu prevesti 134.724 skojaša i snoubordera na sat vremena.

Aerodrom se nalazi na dva sata vožnje, tako da je mesto pogodno i za vikend odmore i kratke predahe od gradske vreve u toku nedelje.
Foto: justinknabb/Flickr
Bormio je više mesto za osobe koje vole da provode vreme na vrhu planine i da se spuštaju nazad do odmarališta, nego za iskusne skijaše. Niže padine su bogate šumom i zaštićene od velikog snega, a van grada možete otići dvema ponuđenim turističkim rutama.

Nova gondola se prvo penje do Bormia, zatim do Cima Bianke, a zatim turisti mogu birati kojim putem će se skijati.



Druga ruta vodi do Ciuka. Posetioci će uživati u lakim i dugim stazama, dok će spretniji skijaši imati ograničen izbor zahtevnijih staza, ali za te potrebe mogu izabrati stazu Stelvio, koja je korišćena za Svetski šampionat u skijanju 1995. godine.
Foto: Ai@ace/Flickr
U Bormiu će uživati i oni koji vole snoubording jer je specijalno za potrebe tog sporta napravljen zabavni park, a sve potrebne informacije možete dobiti na www.snowpark.bormio.it

Žičarom možete stići do vrha staze i uživati u dugom spuštanju nazad.
Foto: justinknabb/Flickr
Mimo toga Bormiu ne manjkaju barovi niti restorani. Zbog duge istorije grada možete uživati i u nekim prefinjenim mestima poput Mocartove čajdžinice u kojoj se pušta klasična muzika ili džez.

Veoma je poznat i Aurora bar ali i Kraljev klub.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: