Kvitfjel – olimpijska elegancija

Kvitfjell (na norveškom Bela planina) je jedno od skijališta svetske klase smešteno u Ringebu (Norveška). To je pravi raj za skijaše svih uzrasta i veština, ali i za najveće entuzijaste među njima.

Izvor: B92

Petak, 13.01.2012.

11:52

Default images

Kvitfjell Alpinanlegg sagrađen je 1994. za Lillehammer Olimpijske igre. Od tada je postao jedan od najboljih i najmodernijih skijališta u Severnoj Evropi.

Kvitfjell se nalazi na samo 2,5 sati vožnje od aerodroma u Oslu a povezan je i sa glavnom železnicom i autoputem.

Na visini većoj od 800 metara iznad nivoa mora, pogled na skijaške staze predstavlja prelep pejzaž. Kvitfjell nudi izazovne terene koliko za početnike, toliko i za iskusne skijaše. Sneg pada od početka novembra, do kraja aprila pa su uslovi idealni tokom cele sezone.

To odmaralište nudi niz različitih aktivnosti – od ski trka, do popularnih “Romperaciade” odnosno trki sanki.

Oni koji na zimovanja odlaze samo radi opuštanja, mogu uživati i u šetnjama divnim šumama. Na raspolaganju su i: sankanje, ski ture sa vodičem, ice climbing, ski trke, Kvitfjeliada, kurs za proučavanje konjaka i vina u hotelu GudbrandsGard i festival Jesenja bajka (Autumn Fairytale).



Ipak, Kvitfjell je najprivlačniji skijašima jer nudi staze olimpijskog kvaliteta.

Najluksuzniji hotel u odmaralištu je GudbrandsGard, gde možete isprobati odlične specijalitete. Takođe, ako budete uporni možete pronaći aranžman za boravak u nekoj od planinskih farmi.

Posle skijanja i šetnje, uživajte u domaćim kobasicama i gulašima u restoranu Koia.

Kvitfjell u brojkama:

11 ski liftova
1 terenski park i ski škola
5 „baby“staza
11 staza za početni nivo
6 staza za prosečne skijaše
3 staze za profesionalce
2 kilometra staze za noćno skijanje
29 km ukupna dužina staza 854 metra visina

Od Osla je udaljen 225 kilometara, Gardermoena 198 kilometara, Lillehammer-a 55 kilometara. Ako nemate automobil, do odmarališta možete doći autobusom, vozom ili taksijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: