Jasna – jasno najbolja u Slovačkoj

Jasna je nadaleko poznato odmaralište u Slovačkoj i ima najbolju reputaciju u zemlji, kako zbog kvaliteta staza, tako i zbog raznovrsnosti usluga.

Izvor: B92

Ponedeljak, 19.12.2011.

20:00

Default images

Novi liftovi, staze, usluge... sve je to niklo na Jasni u poslednjih nekoliko godina od kako se Slovačka pridružila Evropskoj uniji.

Ovo odmaralište smešteno je u Niskim Tatrima u neverovatnom okruženju i nudi smeštaj po prilično niskim cenama. Podeljeno je u tri regije: Zahradki, Jasna Biela Put i Otupne i sve su međusobno povezane u ubeležene na mapama.

Šest glavnih žičara na Zahradki su ujedno i najmodernije, pa njima možete doći do najpopularnijih staza. Jasna Biela Put nudi najbolje mesto za skijaše početnike, ali i za prave profesionalce. Jedan lift prevozi od baze gde se nalazi najveći broj turista (najviše Rusa i Poljaka).

Otupne, koje se nalazi daleko na kraju odmarališta, je najmirnije. Do njega možete doći gondolom ujutru i provesti nekoliko sati, a da ne sretnete ni jednu osobu.

Odavde možete stići liftom do opasnijih staza.

Cene

Foto: andrijbulba/Flickr
Hrana je raznovrsna, ali predlažemo da obavezno probate tradicionalne kobasice i gulaš po prilično niskim cenama.

Pivo u hotelima možete popiti za oko dva evra, a prosečna cena tog pića na stazi je svega oko 60 centi.

Evo još cena:

Iznajmljivanje ski opreme – 60 evra nedeljno

Iznajmljivanje snoubord opreme – 50 evra

Jedan čas – 11 evra (u proseku)

Ski pass, 6 dana – 100 evra

Budući da se odmaralište nalazi blizu grada Liptovski Mikulas, postoji mnogo mesta gde možete odsesti.



Prilikom odabira vodite računa ne samo o ceni smeštaja, nego i o lokaciji. Ako želite da skiijate, bolje je da odaberete neki od hotela u odmaralištu, ali ako biste želeli i dobar provod, možete odsesti u gradu, a onda povremeno odlaziti na stazu.

Liptovski Mikulas nudi mnogo opcija za. Ako ste uveče na Jasni, obiđite restoran u Hotelu Grand koji nudi razna jela po povoljnim cenama za jedan smeštaj od 4 zvezdice.

Za nešto ekskluzivniji obrok treba da posetite Hotel Tri Studnicki u Demanovskoj dolini koji je proglašen za najbolji hotel u Slovačkoj 2005.

U samom gradu restorani koji nude najbolji odnos cene i usluge su Atlas restoran, Soda Club i Route 66. Tu će vas obrok po osobi koštati oko pet evra.

Noćni provod

Ako vam je cilj dobar provod, izađite u grad i nećete pogrešiti.

U Liptovski Mikulasu nalazi se oko 50 barova u kojima pivo možete popiti po ceni od svega 40 centi i provoditi se do jutra. Ipak, petkom i subotom ljudi najviše izlaze.

Samo je B-Club pun i tokom radnih dana, ali ga izbegavajte ukoliko možete. Najbolji su Route-66 gde se organizuju neobični slovački plesovi i prate fudbalske utakmice i Jumbo Pub na gradskom trgu gde možete uživati u finoj atmosferi i čak odigrati koju partiju bilijara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: