Krvavec - u slovenačkom iglou

Na Kamniško-Savinjskim Alpima, severno od Ljubljane, nalazi se Krvavec, jedan od najboljih ski centara u Sloveniji.

Izvor: B92
Podeli

Leži u Logarskoj dolini, na glečerskoj padini na 1.971m nadmorske visine. Svojim skijašima nudi 25km fantastičnih staza i brojne smeštajne kapacitete u hotelima, kao i skijaško obdanište za decu.

Za početnike je rezervisano 20 odsto staza, 60 odsto za rekreativce i 20 odsto za profesionalce i snoubordere. Do vrha vodi 13 ski liftova ukupnog kapaciteta 13.500 osoba. Za snoubordere postoje i posebne staze sa skakaonicama, a od ostalih aktivnosti zanimljiva je i padina za sankanje, fitnes program i solarijum. Za noćnu zabavu i izlaske pobrinuli su se restorani, barovi i diskoteke.

Sezona traje od kraja novembra do početka maja, dok je sneg najbolji u februaru i martu.

Krvavec je na samo 10 km od međunarodnog aerodroma u Ljubljani, odakle možete uzeti taksi ili autobus koji vozi direktno do skijališta. Najbliža železnička stanica je u Kranju, udaljena 17 km.

Mnogi turisti vole prvo da odsednu u prestonici koja se nalazi na svega 32 km od planine.

Za alternativne skijaše pravi izbor su Julijski Alpi i Bohinj ski kompleks. Odavde se može otići i na jednodnevni izlet do 700 godina starog Kranja.

Spolja Iglo selo Krvavec izgleda kao snežni nasip, ali ako zavirite unutra, otkrićete lavirint tunela koji povezuju prostrane igloe. On se svake godine gradi iznova.

Za posetioce je dostupno nekoliko vrsta smeštaja, od standardnih soba do romantičnih paketa. Kako je sneg odličan izolator, temperatura u selu je između 0 i 5 stepeni. Zagrejte se uz piće ili u krznenoj vreći za spavanje.

Slovenija

Maribor zove i zimi i leti

Mnogo šta imamo da učimo od Slovenaca, a svakako jedan od "modela“ koji bi trebalo preuzeti je Maribor i njegov put od grada prepoznatljivog po livnici, metalu i teškoj industriji do kulturno-turističkog centra. A sve to za manje od dve decenije.

Slovenija ponedeljak 16.12. 10:30 Komentara: 11

Terme Olimia i Tuhelj - bajkoviti odmor

Od najstarije apoteke u Sloveniji do jedinog hamama u Hrvatskoj, uz brojne programe za opuštanje ali i avanturu, Terme Olimia (Slovenija) i Terme Tuhelj (Hrvatska) predstavljaju jedinstveno sadejstvo prirode i uzbuđenja.

Hrvatska utorak 19.02. 17:52 Komentara: 0

Doživite Sloveniju

'I feel Slovenia'. Tako malena da biste je mogli prevaliti pješke. A tako velika da je možete istraživati unedogled. Zelena zemlja u srcu Europe, na stjecištu Alpa, Mediterana i Panonske nizine, iznenađuje svojom raznolikošću.

Slovenija utorak 15.03. 11:10 Komentara: 4

Najbolje ski staze u komšiluku

Iskoristite zimski raspust i skoknite sa mališanima u neki od najbližih ski - centara. Ukoliko ne znate da skijate, instruktori preporučuju da se odmah bacite na snoubord, skijanje na dasci, jer je mnogo zanimljivije a i brže se uči.

Bosna i Hercegovina nedelja 26.12. 06:40 Komentara: 6

Bled, biser Julijskih Alpa

Nestvarno lep zimi, sa često zaleđenim jezerom, prirodnim lepotama, istorijskim znamenitostima i udobnim hotelima, Bled predstavlja jednu od najznačajnijih slovenačkih turističkih atrakcija. Smešten nadomak austrijske granice u podnožju Julijskih Alpa, smatra se alpskim biserom.

Slovenija sreda 15.12. 22:00 Komentara: 7

Terme 3000 - raskoš doživljaja

U sjeni prirodnog hlada u Termama 3000 očekuje vas ukupno više od 25 vanjskih i unutarnjih bazena s prirodnom crnom termomineralnom i običnom vodom, brojni bazeni za djecu, bazeni za skokove u vodu, tobogani sa specijalnim efektima.

Slovenija petak 10.12. 06:20 Komentara: 0
strana 1 od 4 idi na stranu