Dablin za Novu godinu

Legendarni šarm i vitalnost Iraca još više dolaze do izražaja za vreme novogodišnje noći. To je prilika za još više zabave, dobrog humora i odličnih žurki.

Izvor: B92

Utorak, 13.12.2011.

19:30

Default images

Dablin zaista potpuno oživi tokom praznika, razni događaji se dešavaju po celom gradu i, što je najvažnije, zadovoljavaju i one sa najistančanijim ukusom.

Ljudi se uglavnom skupe ispred Hristove crkve gde se u ponoć oglašavaju zvona, a čitavu atmosferu upotpunjuju vatrometi, živa muzika i ulične zabave.

Još je življe u Temple baru, poznatom dablinskom mestu gde se gosti vesele i izvan bara, bacajući petarde i igrajući.
Foto: stoneflower / Flickr.com
S obzirom na to da se tokom praznika održavaju razne svečanosti i vašari širom grada, za dosadu nema mesta. Novogodišne veče možete započeti poseti Funderland-u, sezonskom zabavnom parku u kojem se možete voziti na rolerkosterima, klizati se i gledati pantomimičare.

Naravno, nemojte propustiti šoping u Dablinu jer možete pronađi prelepe haljine za proslave, odela kao i mnoge antičke predmete.
Foto: timf / Flickr.com
Većina turista koja odluči da provede Novi godinu u Dablinu to radi zbog neverovatnog duha i atmosfere kojom grad odiše. Tamo ćete provesti nezaboravnu noć. Možete uživati u formalnim večerama, ali i posetiti neki od mnogobrojnih koncerata, barova, klubova...

Tradicionalni irski ples sa gala večerom je oduvek privlačan turistima. Lokalci vole da šetaju na paradi Lord Mayor, a tokom marša sa ulica dopire muzika brojnih bendova, što atmosferu čini još čarobnijom.

Vikend u Dablinu – magična istorija i bučna veselja

Foto: [puamelia] / Flickr.com
Teško je ne zaljubiti se u tako zabavni grad kakav je Dablin. On ima spoljni sjaj nalik britanskom načinu života, ali je ipak osvežavajće otvorenog i nenametljivog duha, koji je prilično redak za moderne britanske gradove.

Vikend u Dablinu ćete provesti uživajući u zabavi, ali ne samo u onoj koju nude mnogobrojni barovi već i u mnoštvu aktivnosti za decu kao i brojnim magičnim istorijskim znamenitostima koje možete istraživati. Oni koji prvi put posećuju Dablin trebalo bi da vide Dablinski zamak i Triniti koledž.

Naravno, ne smete propustiti popularnu Ginisovu turu i čuveni Dablinski zoološki vrt.
Grafton ulica, Foto: bjaglin / Flickr.com
Iako je jedan viken malo za potpun doživljaj ovog grada, najbolji način da vidite što više toga je da se priključite organizovanoj gradskoj turi. U njih je uključeno sve od posete književnim pabovima, pešačke ture, vožnja autobusima kroz grad kao i rečna krstarenja.

Ako želite da šopingujete, najbolje je da potražite male, skrivene radnjice. Najbolje se nalaze u Grafton ulici koja je puna butika, antičkih radnji i ostalih prodavnica.

U Dablinu za pristojan novac možete pronaći smeštaj u centru zbivanja, pored kojih se nalaze i pabovi i restorani koji su prilično jeftini. Ovde su, naravno, najpoznatija pića i bio bi greh da ne uđete u neki pab bar jednom tokom vikenda. Ako ste za drugačiji vid zabave, potražite noćne klubove ili mesta gde se sluša isključivo orijentalna muzika. U ovom gradu se nađe za svakog po nešto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: