Kopaonik domaćin Big Snow festivala

Najznačajniji evropski zimski muzički festival “The Big Snow“, seli se iz Andore u Srbiju i biće održan na Kopaoniku, od 23. do 29. marta 2012. godine.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.10.2011.

18:00

Default images

Festival je pre dve godine pokrenula najveća svetska turistička agencija Thomas Cook, dok će se od 2012. organizaciji festivala priključiti i EXIT Tim i Udruženje hotelijera Kopaonika, uz podršku MK Mountain Resorts, Skijališta Srbije i Ministarstva za ekonomiju i regionalni razvoj vlade Republike Srbije.

Ovaj muzički događaj će okupiti velika svetska, regionalna i domaća muzička imena, koja će privući više hiljada gostiju iz cele Evrope. Specijalno za posetioce iz Srbije i regiona organizatori festivala su omogućili izuzetno povoljne aranžmane.

Na festivalu će nastupiti preko 100 muzičkih izvođača, predvođeni čuvenim Basement Jaxx, dvostrukim dobitnicima prestižne nagrade za najbolji svetski muzički nastup. Uz njih će publiku na planini zabavljati DJ Fresh, Eddy Tample Morris, Judge Jules, Micky Slim i drugi inostrani izvođači, dok će od domaćih snaga festivalu priključuju Disciplin A Kitchme, Rambo Amadeus, Darkwood Dub, Eyesburn, Vrooom, i mnogi drugi.

Važno je naglasiti da je ovo samo deo liste muzičara koji će nastupati od 23. do 29. marta 2012. na popularnom "Kopu", i da će ceo line up biti objavljen na početku zimske sezone, početkom decembra 2011. godine.

U prethodne dve godine „The Big Snow“ izrastao je u jedan od najznajčajnijih zimskih evropskih muzičkih festivala. Svojim kapacitetima za zabavu i prelepom prirodom, Kopaonik se nametnuo kao destinacija u kojoj ovaj festival može da nastavi svoj eksplozivan rast i razvoj, ali i da pomogne razvoju zimskog turizma Srbije.

„The Big Snow“ festival je koncipiran tako da daje ljubiteljima dobre muzike i zimskih sportova izuzetnu priliku da svoje dve posvećenosti objedine u dobru zabavu, čemu će doprineti i jedinstvena atmosfera Kopaonika najbolje čuvane zimske tajne Evrope - istakla je Tereza Volš, direktor za omladinski turizam Thomas Cook.
Procena je da će zahvaljujući The Big Snow festivalu srpski turizam u narednih 3 godine prihodovati preko 5 miliona eura, dok je vrednost internacionalne promocije koju će dobiti skijaški turizam Srbije višestruko veća.

Imajući u vidu značaj inostranih i domaćih partnera koji učestvuju u organizaciji festivala na Kopaoniku sigurno je da će ovaj događaj pomoći pozicioniranju Srbije na mapi značajnih evropskih skijaških destinacija, pogotovo na tržištu Zapadne Evrope.

"Svakako je važno naglasiti da će Big Snow Festival značajno uticati i na dinarski i devizni priliv od turizma, ali i na promociju koju će na evropskom i svetskom nivou dobiti planinski turizam Srbije. Takođe, očekujemo da ovaj događaj omogući mladim ljudima iz Srbije i sveta da ponovo otkriju zašto je Kopaonik jedna od najlepših planina u regionu na koju mogu biti ponosni", istakao je Goran Petković, državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i regionalnog razvoja, dodajući da je privilegija za našu zemlju, da bude domaćin ovog festivala na Kopaoniku, posebno, kada jedna svetska turistička agencija kao što je Thomas Cook prepozna mogućnost za saradnju sa partnerima iz Srbije, i zbog toga odluči da ovaj festival preseli u našu zemlju.

Od današnjeg dana, kada zvanično počinje promocija festivala u Srbiji, aranžman od sedam dana, koji će uključivati smeštaj i komplet ulaznica biće dostupan po poklon ceni od 89eur ili 129 evra sa uključenim ski pass-om. Uzimajući u obzir izuzetno atraktivne cene, kao i vrhunski kvalitet festivala, i blizinu destinacije, ski sezona će ove zime biti najatraktivnija na Kopaoniku. Sve dodatne informacije o festivalu mogu se naći na web sajtuwww.BigSnow.rs .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: