Goč: Tišina caruje proplancima

Zimi je lepo zbog snežnog pokrivača, skijanja, uživanja kraj kamina, bogate trpeze, a od proleća do jeseni zbog šetnji prelepim padinama ove planine.

Izvor: Večernje novosti

Izvor: B92

Ponedeljak, 21.02.2011.

07:41

Default images

Na Goču, u objektima Šumarskog fakulteta, odmor pogoduje zdravlju u bilo koje godišnje doba. Staze za šetnju i domaća hrana, uz povoljne cene

VELIKO šumsko prostranstvo, potoci koji vazda žubore, čist vazduh, najbolja domaća hrana... Sve na jednom mestu, na planini Goč, u hotelu „Piramida“ i u vilama „Vlasta“ i „Planinka“. Ovim prelepim zdanjima gazduje Šumarski fakultet iz Beograda čiji je moto veoma jednostavan: „Ako igde možete da uživate u čistom vazduhu, daleko od gradske vreve, onda je to planina Goč.“

- Turističko naselje „Goč-Gvozdac“ je na nadmorskoj visini od 840 do 950 metara, i od Kraljeva je udaljeno 28 kilometara - podseća Slobodanka Kužeta-Banković, šef turizma na Šumarskom fakultetu. - Hotel „Piramida“ ima 11 soba, a u vilama, sa prelepom baštom i komfornim sobama, ima 48 ležajeva. Tu je i „Studenac“, sa 54 ležaja, u trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama, pogodan za rekreativnu nastavu i školu u prirodi.

Osoblje u „Piramidi“ i u dve vile tvrdi da se tu ni u čemu ne oskudeva: osim komfornog smeštaja, kafe-bara, restorana koji može da prihvati oko 100 gostiju, bilijar-sale, ovde postoje i sportski tereni za košarku i rukomet, a na oko kilometar od hotela je ski-staza sa dve žičare, kao ski-dom.

- Ovde je lepo u svim godišnjim dobima, jer svako od njih ima svoje čari, posebno na planini kakva je Goč - smatra naša sagovornica. - Zimi je, dakle, lepo zbog snežnog pokrivača, skijanja, uživanja kraj kamina, bogate trpeze, a od proleća do jeseni zbog šetnji prelepim padinama ove planine. Šumarski fakultet je obeležio pet staza za šetnju, dužine od četiri do 11 kilometara, koje su pravi melem za zdravlje.

NA Goču prirodu „treba udahnuti punim plućima“. Zato oni koji jednom ovde dođu i koji odmor potraže u objektima Šumarskog fakulteta uvek se vraćaju...

- I naši objekti i ceo ovaj kraj su idealni za individualni turizam - smatra Slobodanka Kužeta-Banković.

- Ovde je Goč najšumovitiji i to je, zapravo, njegov najlepši deo. Zato vredi doći u bilo koje godišnje doba.

PADINE Goča su carstvo i za najmlađe goste. Posebno ovih dana kad još ima snega, i to taman toliko da je moguće skijanje i sankanje. A, kad se zimske čarolije završe, gosti se okupe oko kamina ili se odmaraju u udobnim, toplim sobama. Zatim ih čeka nova blagodat: ukusna domaća hrana...

CENOVNIK

Kafa 60

Espreso 70

Kapućino 90

Pivo 100

Špricer 62

Kuvano vino 120

Koka-kola 90

Komplet ručak (supa, meso sa prilogom, salata i desert) 450

* Cene su u dinarima

INFO

* Hotel „Piramida“: 2.500 dinara (pun pansion), 2.050 (polupansin), 1.400 dinara (prenoćište).

* Vile „Vlasta“ i „Planinka“: 2.200 (pun pansion), 1.750 dinara (polupansion), 1.100 dinara (prenoćište).

* Informacije: 011/30-53-964, 036/815-126.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: